SDA-All about

Post Reply
madner

#12826 Re: SDA-All about

Post by madner »

The BEN10 wrote:
madner wrote:Sta ti znaci odrodio?
Ne bi škodilo prelistati važeće pravopise prije nego nekoga probaš kompromitovati. Tvoj zadatak je da nađeš u kojem se nalazi. ;-)
Image
Kompromitujes se tako sto nisi u stanju argumentirati svoju poziciju osim pokusaja licne diskreditacije. Tu ipak radis sasvim sam. Inace, nisam rekao da nisi ispravno napisao pojam, samo da ne znas kako se koristi. :D
The BEN10 wrote:
madner wrote:Vidim da si duboko pogodjen cinjenicama te da shodno tome pokusavas stvari prenjeti na licni nivo, no mogao si odgovoriti na nesto iz posta reda radi.
Madneru, ti kao poseban ljubitelj lika i djela Zlatka L., kojeg si čak i na avataru držao dosta dugo, imaš poseban tretman. Pod detaljno pogledati kako je Opetja33 doveo u pitanje kredibilitet Muadib-a u vezi sa prevrtljivošću sa političkim stajalištima. :razz:
http://www.klix.ba/forum/demokratska-fr ... 5#p9675538
Trebao bi neko reci Opetja033 da je okret od 360 puni krug, dok je mislio vjerovatno reci 180. :D
No opet, shvatam da ti nabijam komplekse zato sto znam o cemu pricam a ti bubas o najvecem sinu Bosnjackom, no jos jednom imas li nesto reci za argumente? :D
Pisanje knjiga moda

#12827 Re: SDA-All about

Post by Pisanje knjiga moda »

The BEN10 wrote:
sve_lopovi wrote:Ma ja trebali bi vjerovati tebi Efendiću,neka si nam s e pridružio,ali sjeti se kako su završili svi lopvi iz SDA,a ti ideš ubrazno njihovim utabanim stazama,ja sam glasao za Efendića,jesam ne krijem, lali sam s e grdno zezeno,on je moje najveće razočaranje...
Buahahaha - ama, srce drago, najviše mi je žao vas razočaranih... :lol:

Papak je jašta je,šta ga braniš,osim ako ti nisi onaj iz lokoma,čuj lokoma,što s e karaju....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
biske

#12828 Re: SDA-All about

Post by biske »

madner wrote:
Trebao bi neko reci Opetja033 da je okret od 360 puni krug, dok je mislio vjerovatno reci 180. :D
No opet, shvatam da ti nabijam komplekse zato sto znam o cemu pricam a ti bubas o najvecem sinu Bosnjackom, no jos jednom imas li nesto reci za argumente? :D
dobro je rekao, bilo je 2x180... :lol:
madner

#12829 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Pa govorim ti o sinovima. Naravno da je poslao svog sina na Istocni front i nije ga htio zamjeniti kada je zarobljen od Wehrmachta. Rusveltov sin trazio premjestaj u borbenu jedinicu i to u jednu od najboljih.
Sina kojeg se odrekao, sina sa kojim nije imao skoro nikakav kontakt jer se ozenio Zidovkom i sina za kojem postoje sumnje da se predao 20 dana nakon njemacke ofanzive.
Dakle nije ga poslao iz kabineta na front
Ne postoje sumnje, sin mu se jeste predao. Kao i vecina Crvene Armije koja se nasla pod udarom Wehrmachta na pocetku ofanzive.

Dakle ne nije ga poslao iz kabineta na front, nego je covjek regularno mobilisan u vojsku, istu regularno sluzio i regularno postao zarobljenik.
madner

#12830 Re: SDA-All about

Post by madner »

biske wrote:
madner wrote:
dobro je rekao, bilo je 2x180... :lol:
Aha, nisam pratio Muadiba.
Onda pak Benijava opaska nema smisla, kao ni paralela. :D
The BEN10

#12831 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

madner wrote:
The BEN10 wrote:Madneru, ti kao poseban ljubitelj lika i djela Zlatka L., kojeg si čak i na avataru držao dosta dugo, imaš poseban tretman. Pod detaljno pogledati kako je Opetja33 doveo u pitanje kredibilitet Muadib-a u vezi sa prevrtljivošću sa političkim stajalištima. :razz:
Pa gle, upravo je 360 stepeni adekvatan izraz za ono što je gorespomenuti Muadib uradio - prvo je hvalio DF, pa pljuvao, pa ponovo im se ulizuje. Dakle, na istom je pravcu kao i prije par mjeseci, a do tada je napravio čitav krug. A dobro, pojmovi o krugu i kružnici su se učili davno, jelda - halalit ćemo ti taj mali kiks.
Dakle, i ti kao i spomenuti Muadib si politički dezorjentisan, tako da bi svaki tvoj stav trebalo gledati drugačije nego li inače. Do jučer si se kleo u Velikog Vođu - doduše, nisi ga još počeo pljuvati, jer je valjda osjećaj da ćeš pljuvati po onome u šta si se do jučer kleo gorak. Šta ja znam. :mrgreen:
madner

#12832 Re: SDA-All about

Post by madner »

The BEN10 wrote:
madner wrote:
The BEN10 wrote:Madneru, ti kao poseban ljubitelj lika i djela Zlatka L., kojeg si čak i na avataru držao dosta dugo, imaš poseban tretman. Pod detaljno pogledati kako je Opetja33 doveo u pitanje kredibilitet Muadib-a u vezi sa prevrtljivošću sa političkim stajalištima. :razz:
Pa gle, upravo je 360 stepeni adekvatan izraz za ono što je gorespomenuti Muadib uradio - prvo je hvalio DF, pa pljuvao, pa ponovo im se ulizuje. Dakle, na istom je pravcu kao i prije par mjeseci, a do tada je napravio čitav krug. A dobro, pojmovi o krugu i kružnici su se učili davno, jelda - halalit ćemo ti taj mali kiks.
Dakle, i ti kao i spomenuti Muadib si politički dezorjentisan, tako da bi svaki tvoj stav trebalo gledati drugačije nego li inače. Do jučer si se kleo u Velikog Vođu - doduše, nisi ga još počeo pljuvati, jer je valjda osjećaj da ćeš pljuvati po onome u šta si se do jučer kleo gorak. Šta ja znam. :mrgreen:
Objasnio sam gore, analogija ti nema nikakvog smisla. To sto ne pratim drugu temu pa ne mogu znati sta pokusavas reci je pak do tebe, logicno bi bilo da si nasao neku paralelu sa ovom diskusijom.

No da ti dam jednu besplatnu lekciju iz logike. Ovo sto ti radis je poznato kao pokusaj prebacivanja argumentacije. Posto ocito nemas sta reci o izvornoj temi, niti mene direktno mozes diskreditovati ubacujes sasvim drugu osobu. Sada umjesto da argumentiras o Aliji, gdje si napravio antalogijske provale i ocito znas da nemas sta reci, ja trebam pricati o Muadibu.

Nema smisla, imas li nesto da kazes o borcu za bosnjake koji je govorio da je nacija za levate a vjera prava stvar ili ne? :D
Adriatic

#12833 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Jel ovo ugasiše temu o Bakirovom klizanju?
Ako, ako, nije on nama svako.
Aspekt

#12834 Re: SDA-All about

Post by Aspekt »

Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb

Moderni niskopodni Končarov voz nakon više od četiri godine provedene u BiH, vraća se u Zagreb njegovom proizvođaču. Rezultat je ovo jučerašnjeg dogovora ministra prometa i komunikacija FBiH Envera Bijedića i predstavnika Končara u Zagrebu.

Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb Niskopodni Končarov voz u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
30
Piše: J. H.
POVEZANO
Željeznice FBiH zainteresovane za ponovnu uspostavu linije Sarajevo - Beograd
Željeznice FBiH: Saučešće i opomena da se ne koriste "divlji prijelazi"
Željeznicama FBiH zbog blokiranih računa ugroženo poslovanje
Željeznička linija Sarajevo - Ploče ukinuta nakon 128 godina
Od 15. decembra ukida se poslovni voz za Banju Luku iz Sarajeva
Moderni Končarov voz isporučen je Federaciji krajem 2009. da bi tri godine kasnije, uz pompezni događaj na kojem je bilo više stotina zvanica, odvezao svoju prvu rutu na relaciji Sarajevo - Mostar - Sarajevo.

"Dogovorili smo se da vratimo voz Končaru, ne zbog toga što ne valja, već što nije za naših pruga, što nemamo zainteresiranih ljudi da se prevoze ovim modernim vozom i što nemamo novca da ga platimo. Katastrofa", kaže ministar Bijedić za Klix.ba.

Okarakterisan kao početak nove ere željezničkog transporta u BiH, novi Končarov voz zbog neprilagođenosti šinama, doživio potpuni fijasko i postao slučaj za nadležne tužiteljske i policijske organe.

"Voz je nabavljen na način u kojem nisu ispoštovane neke procedure. Uprava Željeznica FBiH je dobila nalog da skupi sve dokumente o kupovini voza i da se to procesuira. Predato je osam krivičnih prijava protiv bivših uprava preduzeća. Napravit će se kompletna informacija o tome nakon čega će biti doneseni zaključci i, vjerujem, dogovorni biti procesuirani", dodaje Bijedić", kaže ministar prometa i komunikacija FBiH.

(Foto: Klix.ba)

U narednih sedam dana trebaju se usaglasiti tačna Končarova potraživanja kako bi FBiH počela sa otplatom bespotrebne i propale investicije.

"Ne slažu se neke cifre kod nas i kod Končara, razlika je nekih 480.000 eura. Treba vidjeti šta su to naši prethodnici potpisivali jer mi nemamo neke dokumente potpisane koje oni imaju", tvrdi ministar.

Podsjetimo, ugovor o kupovini Končarovog voza potpisan je 2008. za vrijeme vladavine premijera Nedžada Brankovića. Vladu Hrvatske u ovom slučaju tada je predstavljao Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, koji je kasnije optužen za niz korupcijskih afera.
Paranoid

#12835 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

Adriatic wrote:Jel ovo ugasiše temu o Bakirovom klizanju?
Nije to zbog Bakira, nego zbog "skakavaca"...

PS: Bakir ima temu, ali neandertalci ne znaju koristit tražilicu..
Adriatic

#12836 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Paranoid wrote:

A vjerovatno je zbog toga.
Zluradi bi rekli,"eh koliko Zlaja ima tema....."
O'zone
Globalni moderator

#12837 Re: SDA-All about

Post by O'zone »

Previše nam bilo drago :roll: nedopustivo u ovome sistemu.
The BEN10

#12838 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

madner wrote:Objasnio sam gore...
:lol:
E moj madneru, izgubio se kompas definitivno...
Vidiš sinko, ima nešto što se zove kredibilitet svjedoka - dakle, osim onoga šta se priča, vodi se računa i o tome KO priča. A ti si kao što smo vidjeli, čovjek prevrtljivih stavova. Pametnom dosta.
madner wrote:Nema smisla, imas li nesto da kazes o borcu za bosnjake koji je govorio da je nacija za levate a vjera prava stvar ili ne?
Nije dosta laži za danas? E neće moći bratko, nije UDBA naša sudba. ;-)
weredsf

#12839 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Pisanje knjiga moda wrote:
The BEN10 wrote:
sve_lopovi wrote:Ma ja trebali bi vjerovati tebi Efendiću,neka si nam s e pridružio,ali sjeti se kako su završili svi lopvi iz SDA,a ti ideš ubrazno njihovim utabanim stazama,ja sam glasao za Efendića,jesam ne krijem, lali sam s e grdno zezeno,on je moje najveće razočaranje...
Buahahaha - ama, srce drago, najviše mi je žao vas razočaranih... :lol:

Papak je jašta je,šta ga braniš,osim ako ti nisi onaj iz lokoma,čuj lokoma,što s e karaju....

Novogradski komunisti kmece najbolje :D :D :D
weredsf

#12840 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
madner wrote:Pa govorim ti o sinovima. Naravno da je poslao svog sina na Istocni front i nije ga htio zamjeniti kada je zarobljen od Wehrmachta. Rusveltov sin trazio premjestaj u borbenu jedinicu i to u jednu od najboljih.
Sina kojeg se odrekao, sina sa kojim nije imao skoro nikakav kontakt jer se ozenio Zidovkom i sina za kojem postoje sumnje da se predao 20 dana nakon njemacke ofanzive.
Ne postoje sumnje, sin mu se jeste predao. Kao i vecina Crvene Armije koja se nasla pod udarom Wehrmachta na pocetku ofanzive.

Dakle ne nije ga poslao iz kabineta na front, nego je covjek regularno mobilisan u vojsku, istu regularno sluzio i regularno postao zarobljenik.
Kazem ti da ga nije poslao iz kabineta na front, i sam znas da to nikada ne bi uradio da su bili bliski, sin mu je odrastao kod rodjaka u Gruziji i ne vjerujem da je uticao na njegov ratni angazman.
weredsf

#12841 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

Aspekt wrote:Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb

Moderni niskopodni Končarov voz nakon više od četiri godine provedene u BiH, vraća se u Zagreb njegovom proizvođaču. Rezultat je ovo jučerašnjeg dogovora ministra prometa i komunikacija FBiH Envera Bijedića i predstavnika Končara u Zagrebu.

Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb Niskopodni Končarov voz u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
30
POVEZANO
Moderni Končarov voz isporučen je Federaciji krajem 2009. da bi tri godine kasnije, uz pompezni događaj na kojem je bilo više stotina zvanica, odvezao svoju prvu rutu na relaciji Sarajevo - Mostar - Sarajevo.

"Dogovorili smo se da vratimo voz Končaru, ne zbog toga što ne valja, već što nije za naših pruga, što nemamo zainteresiranih ljudi da se prevoze ovim modernim vozom i što nemamo novca da ga platimo. Katastrofa", kaže ministar Bijedić za Klix.ba.

Okarakterisan kao početak nove ere željezničkog transporta u BiH, novi Končarov voz zbog neprilagođenosti šinama, doživio potpuni fijasko i postao slučaj za nadležne tužiteljske i policijske organe.

"Voz je nabavljen na način u kojem nisu ispoštovane neke procedure. Uprava Željeznica FBiH je dobila nalog da skupi sve dokumente o kupovini voza i da se to procesuira. Predato je osam krivičnih prijava protiv bivših uprava preduzeća. Napravit će se kompletna informacija o tome nakon čega će biti doneseni zaključci i, vjerujem, dogovorni biti procesuirani", dodaje Bijedić", kaže ministar prometa i komunikacija FBiH.

U narednih sedam dana trebaju se usaglasiti tačna Končarova potraživanja kako bi FBiH počela sa otplatom bespotrebne i propale investicije.

"Ne slažu se neke cifre kod nas i kod Končara, razlika je nekih 480.000 eura. Treba vidjeti šta su to naši prethodnici potpisivali jer mi nemamo neke dokumente potpisane koje oni imaju", tvrdi ministar.

Podsjetimo, ugovor o kupovini Končarovog voza potpisan je 2008. za vrijeme vladavine premijera Nedžada Brankovića. Vladu Hrvatske u ovom slučaju tada je predstavljao Damir Polančec, potpredsjednik Vlade, koji je kasnije optužen za niz korupcijskih afera.

Brankovica treba objesiti na Zeljeznickoj stanici
Aspekt

#12842 Re: SDA-All about

Post by Aspekt »

Paranoid wrote:

Nije ni zbog Bakira ni zbog skakavaca nego je tema ugasena zbog tebe . Malo smo te provozali kroz lavirint mozdanih vijuga i spustili na mjeru . :wink:
madner

#12843 Re: SDA-All about

Post by madner »

The BEN10 wrote:
madner wrote:Objasnio sam gore...
:lol:
E moj madneru, izgubio se kompas definitivno...
Vidiš sinko, ima nešto što se zove kredibilitet svjedoka - dakle, osim onoga šta se priča, vodi se računa i o tome KO priča. A ti si kao što smo vidjeli, čovjek prevrtljivih stavova. Pametnom dosta.
Benjo, opet koristis izraze koje ne razumijes. Kredibilitet svjedoka :D , gdje si poljuljao kredibilitet tako sto si naveo paralelu koja veze nema sa temom :D niti postoji svjedocenje.
Pametnom doista dosta, no Benjo sta cemo sa tobom?
The BEN10 wrote:
madner wrote:Nema smisla, imas li nesto da kazes o borcu za bosnjake koji je govorio da je nacija za levate a vjera prava stvar ili ne?
Nije dosta laži za danas? E neće moći bratko, nije UDBA naša sudba. ;-)
To ne znas nista o ideologiji MM i centralnim tezama? :?
Nije da me cudi, no zasto ne procitas to remek djelo pa se javis?
Last edited by madner on 05/02/2014 10:46, edited 1 time in total.
Aspekt

#12844 Re: SDA-All about

Post by Aspekt »

weredsf wrote:
Aspekt wrote:Propala višemilionska investicija, Končarov voz se vraća u Zagreb

30
POVEZANO

Brankovica treba objesiti na Zeljeznickoj stanici
Po zakonu :lol: :lol:
Aspekt

#12845 Re: SDA-All about

Post by Aspekt »

Nego da priupitam usput sta taj Brankovic ( koji kupuje stanove po zakone ) dodje Izetbegovicima . Jesu li oni neki rod ili su samo raja koja se poznaje po zakonu
madner

#12846 Re: SDA-All about

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:
weredsf wrote: Sina kojeg se odrekao, sina sa kojim nije imao skoro nikakav kontakt jer se ozenio Zidovkom i sina za kojem postoje sumnje da se predao 20 dana nakon njemacke ofanzive.

Kazem ti da ga nije poslao iz kabineta na front, i sam znas da to nikada ne bi uradio da su bili bliski, sin mu je odrastao kod rodjaka u Gruziji i ne vjerujem da je uticao na njegov ratni angazman.
Tsk, znaci sasvim slucajno su oba Staljinova sina sluzila aktivno u Crvenoj Armiji i riskirali zivote kao i mnogi drugi, sasvim slucajno su oba Rusveltova sina odlikovana za hrabrost i sasvim slucajno je Churchilov sin isao na misije visokog rizika. :D

Da su imali bolji odnos sa njima, nikad fronte ne bi vidjeli. :D
The BEN10

#12847 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

weredsf wrote:Novogradski komunisti kmece najbolje
Vukovi u jagnjećoj koži. Još kad se stanu pretvarati da su se ko biva razočarali. Doduše, ima ih i prevrtljivih pa mijenjaju partije ko - iz NG grada svakodnevno izlijeću iz SDP-a...
Kad malo razmotam film, mensčini da je i madner pred opštinske izbore za NG imao rezultate anketa "iz prve ruke". A još je Velikog Vođu imao na avataru. Slučajnost ili ne... :D
weredsf

#12848 Re: SDA-All about

Post by weredsf »

The BEN10 wrote:
weredsf wrote:Novogradski komunisti kmece najbolje
Vukovi u jagnjećoj koži. Još kad se stanu pretvarati da su se ko biva razočarali. Doduše, ima ih i prevrtljivih pa mijenjaju partije ko - iz NG grada svakodnevno izlijeću iz SDP-a...
Kad malo razmotam film, mensčini da je i madner pred opštinske izbore za NG imao rezultate anketa "iz prve ruke". A još je Velikog Vođu imao na avataru. Slučajnost ili ne... :D
Mander je tada bio zaveden :D
Adriatic

#12849 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

Ja ne znam šta ovi simpatizeri SDA napadaju komuniste?
Pa pola SDA čine komunisti.
Počevši od predsjednika, pa dalje....
madner

#12850 Re: SDA-All about

Post by madner »

Ljudi su historiju ucili iz slikovnica, sasvim normalno da se ovako blamiraju sa izjavama.

Dok su argumentaciju ucili gledajuci TV. :D
Post Reply