SDA-All about

Post Reply
motorola01

#11901 Re: SDA-All about

Post by motorola01 »

Skijaš wrote:
udrch wrote:ok, ali po kojem osnovu djeca u Konjević polju izučavaju srpski jezik?
Ne mislim da kolega podržava diskriminaciju, nego ti govori da SDA kadrove boli uho za tom djecom jer ako na raspolaganju imaš mehanizme koje ima SDA a pred ljude izađeš samo sa gredama, onda ne možemo govoriti o nekoj stvarnoj želji da im se pomogne.
Samo sto se SDA-e mogu pridruziti sve ostale stranke iz FBIH-a! Niko da prstom mrdne ili jednostavno zele da ove ljude koji su se vratili u RS ubijede da im je buducnost u Federaciji, a ne na svojoj zemlji u RS-u. Ovdje trebaju da reaguju sve stranake iz FBIH, a ne da ljudi spavaju u satorima ispred OHR-a i cekaju bijednika Inzka da nesto ucini(kad je on to nesto uradio?). To pokazuje svu bijedu i kukavicluk stranaka iz FBIH-a. Pickurine i nista vise!
VjecitiStudent

#11902 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:ok, ali po kojem osnovu djeca u Konjević polju izučavaju srpski jezik?
Jer u zakonu piše da se
nastava odvija na jezicima konstitutivnih naroda BiH
Postoji i sljedeća odredba, no bez ikakve preciznije definicije šta to konkretno znači u nastavnom programu.
(2)
Škola utvrĎuje i sprovodi programe koji podržavaju i njeguju različite kulture , jezike i vjeroispovijesti učenika i zaposlenih
Je li iko ikada pokušao popraviti ovaj zakon???????
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#11903 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

ultima_palabra wrote:
udrch wrote:ružno izgleda kad se pročita, ali ovi ljudi iz Konjević polja su od njega tražili grede da ojačaju šatore koji popuštaju zbog kiše tih zadnjih dana..
ali i vi to znate, nego nećete da propustite priliku..
Nisu bitne grede, nego simbolika... savršeno oslikana slika SDA vladavine.
Ni nadrealisti nisu bili toliki vizionari....ni oni u svojoj zajebanciji nisu bili toliko surovi....nevjerovatno....
udrch

#11904 Re: SDA-All about

Post by udrch »

Skijaš wrote:
Ne mislim da kolega podržava diskriminaciju, nego ti govori da SDA kadrove boli uho za tom djecom jer ako na raspolaganju imaš mehanizme koje ima SDA a pred ljude izađeš samo sa gredama, onda ne možemo govoriti o nekoj stvarnoj želji da im se pomogne.
u FBiH školske odbore i direktore bira kantonalna vlast u zavisnosti od modela, različiti su od kantona do kantona..u KS recimo se bira na 4-godišnji mandat, a u TK se smjenjuje odmah čim se promjeni vlast..
u PC-u to isto rade opštinske vlasti..
opštinsku vlast u Bratuncu u ime Bošnjaka godinama obavlja Adil Osmanović Taran ispred SDP-a..on i SDP su apsolutno odgovorni za stanje u strukturi škole u Konjević polju..oni su odgovorni i što neka djeca trenutno idu u školu dok druga bojkotuju i traže svoja prava..
udrch

#11905 Re: SDA-All about

Post by udrch »

VjecitiStudent wrote:
Jer u zakonu piše da se
nastava odvija na jezicima konstitutivnih naroda BiH
Postoji i sljedeća odredba, no bez ikakve preciznije definicije šta to konkretno znači u nastavnom programu.
(2)
Škola utvrĎuje i sprovodi programe koji podržavaju i njeguju različite kulture , jezike i vjeroispovijesti učenika i zaposlenih
Je li iko ikada pokušao popraviti ovaj zakon???????
problem nije ni u Ustavu ni u Zakonu..problem je što vlast u ime Bošnjaka u ovoj općini predstavlja krkan koji je redovno prije rata završio 4 razreda osnovne škole i to jedva..
odredbe Ustava i Zakona se mogu različito tumačiti uvijek, evo recimo ova gore odredba da se nastava odvija na jezicima konstitutivnih naroda može značiti da to može biti i srpski, sve u zavisnosti ko ga tumači..
problema ima i u drugim opštinama u Podrinju, ali najveće su u Bratuncu..u svim ostalim opštinama i gdje je nepovoljnija situacija djeca uče prema planu TK, a zaposleni su Bošnjaci..naveo sam gore iznad primjere..
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11906 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Shahab wrote:Jučer sam razgovarao sa jednim politologom, ekspertom za Balkan, inače umirovljenim austrijskim obavještajcem, vrhunski informisanim i sposobnim tipom. Mi uopće nismo svjesni u kojem opasnom trenutku svjetske povijesti živimo. Svijet se nalazi usred procesa velike tranzicije i nakon što se taj proces okonča, svijet neće ličiti na ono što poznajemo danas. Prema njegovim riječima, zahvaljujući isključivo naporima Pape Franje i predsjednika Putina izbjegnut je treći svjetski rat u Siriji. Salto mortale predsjednika Obame u poslednjem trenutku spasio je čovječanstvo ogromne tragedije sa neopisivim posljedicama. Što se tiče BiH situacija nije nimalo povoljna. Probosanske snage izgubile su momentum koji će biti teško povratiti. Zbog loše politike SDA i kadrovskog šljama koji predstavlja tu stranku, kako za vrijeme Izetbegovića, tako i kasnije za vrijeme vlasti njihovog rođaka Tihića, umjesto da iskoriste izuzetno povoljnu konjukturu i volju međunarodne zajednice, prije svega Amerike, i građenjem centralizovanih državnih institucija i pravne države, potpuno obesmisli okupatorsku Republiku Srpsku, SDA se posvetila pljačkanju sopstvene države i izgradnji nepotističke diktature na teritoriju fildžana, i to prema modelu egipatskog Muslimanskog Bratstva. Danas je taj momentum izgubljen, najvjerovatnije nepovratno, i ono što na predstoji predstavlja izgubljenu budućnost za barem dvije slijedeće generacije. Današnji trend propadanja, nastavit će se i u budućnosti, a EU nema nikakvu namjeru da interveniše, jer je zabavljena kolosalnom internom krizom, gdje jedan Nijemac izdržava, 500 Rumuna, 400 Bugara, 600 Španaca, 320 Grka...... Oni će od BiH napraviti neku vrstu inkubatora, gdje će stanovništvo uživati u benefitima nacionalizma i vlasti tranzicijske političke mafije, i to u vidu siromaštva, propadanja, besperspektivnosti, socijalnog očaja i društvene nepravde...Računajući na potencijal ovog pokvarenog i lijenog naroda, da evolutivno podigne sopstvenu svijest o razlozima propadanja, predviđam barem narednih 60-70 godina statusa quo. Totalna depresija. Zato bježi narode iz ove propale ekonomije dok još imamo bezvizni režim. Nisu Cigani budale....
Image

Nadri-begovi i kvazi-age iz SDA,

Dali je vas stid onih roditelja i djece iz Konjević polja u šatorima ispred OHR-a?

Grize li vas savjest?

Imate li suosjećanja prema tim ljudima, dok prolazite pored njih u autima vrijednim preko 200.000 KM?

Jeli vama normalno da 20 godina nakon rata završetka rata vaš vlastiti narod se bori za osnovna ljudska prava, što je apsurd nad apsurdima?

Jeli vam to normalno?

Imate li dovoljno daski i greda ili vam fale, pa nikako ne možete da shvatite, kako je sve to sramota i kako to uopće nije normalno?

Jeli vas stid?

Grize li vas savjest, što patološki lažete svoj vlastiti narod već 20 godina?

Imate li suosjećanja i empatije prema egzistencijalnim potrebama vlastitog naroda?

Jeste li više uopće ljudi ili ste zbog grijeha prema vlastitom narodu već postali duševno zamrli zombiji koji shodno naučnim saznanjima dr. Roberta Harea patite od potpunog nedostatka normalnih ljudskih osjećanja, koja ste u stanju samo oponašati mimikom?

Image

Koliko ste do sada škola mogli napraviti svome vlastitom narodu poput naših Bošnjaka iz Konjević polja samo od sredstava koja ste uložili u ovaj nadgrobni spomenik na Marin dvoru koji će poput piramida u Visokom da poslije vašeg života svjedoči o vašem zulumu i bezdušnosti prema vlastitom narodu?

Image

Samoproglašeni nadri-begovi i kvazi-age iz SDA,

Nadživjet će Bosna i Hercegovina i ovaj napaćeni Bošnjački narod kojeg svaki dan patološki lažete i financijski eksploatirate i zbog toga uopće nemate grižnje savjesti niti suosjećanja – sve vas i vaš zulum koji traje već 20 godina u ovom vašem privatnom SDA Feudu, ako Bog da …
jon_jovi

#11907 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Šta te boli briga. Birali su ih pa neka trpe
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#11908 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

jon_jovi wrote:Šta te boli briga. Birali su ih pa neka trpe
Narod nije njih birao već im je vjerovao, a oni su bezdušnici koji su ih patološki izlagali.

Što će neobrazovani narod koji se suočava sa patološkim lažovima bez imalo grižnje savjesti i bez suosjećanja, empatije prema vlastitom narodu, kojeg bezdušno lažu i eksploatiraju već 20 godina?

Patološke laži su sve što nude našem narodu u vidu ''sihira'' koje im bacaju sa jumbo plakata ili plasiraju putem plačenih medija već 20 godina.

Utjecaj njihovih patoloških laži (sihira) na neobrazovani narod je enorman.
udrch

#11909 Re: SDA-All about

Post by udrch »

jebote više tvoje pataloške laži i ova psihologija..hajd promjeni ploču bar jedan mjesec..
info za tebe, znači svi ovi ljudi što su pod šatorima su protiv SDP vijećnika u Bratuncu, a podržavaju rad SDA koja se iako najbrojnija stranka u općini sa 7 vijećnika ne pita ništa zbog toga što Taran radi za četnike iz Kravice..
u Konjević polju je samo jedan aga i on je ova spodoba iz SDP..
odi i provjeri, ako sam te slagao traži da šta god hoćeš..
Sequoia

#11910 Re: SDA-All about

Post by Sequoia »

antimobbing wrote:
Narod nije njih birao već im je vjerovao, a oni su bezdušnici koji su ih patološki izlagali.

Što će neobrazovani narod koji se suočava sa patološkim lažovima bez imalo grižnje savjesti i bez suosjećanja, empatije prema vlastitom narodu, kojeg bezdušno lažu i eksploatiraju već 20 godina?

Patološke laži su sve što nude našem narodu u vidu ''sihira'' koje im bacaju sa jumbo plakata ili plasiraju putem plačenih medija već 20 godina.

Utjecaj njihovih patoloških laži (sihira) na neobrazovani narod je enorman.[
Last edited by Sequoia on 21/10/2013 11:40, edited 1 time in total.
Sequoia

#11911 Re: SDA-All about

Post by Sequoia »

Sequoia wrote:
antimobbing wrote:

Utjecaj njihovih patoloških laži (sihira) na neobrazovani narod je enorman.
,, Babo je li grijeh ne glasati za SDA ? Nije sine ali je sramota ,, :lol: :lol: :lol: :lol:
Lijepi ste mi nesto , to je zato sto je Ilidza univerzitetski grad pa je ljepota nauke i znanja presla na vas
,, :lol: :lol:
Dalje nisam htio ni mogao slusati .
antimobbing

#11912 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

udrch wrote:jebote više tvoje pataloške laži i ova psihologija..hajd promjeni ploču bar jedan mjesec..
info za tebe, znači svi ovi ljudi što su pod šatorima su protiv SDP vijećnika u Bratuncu, a podržavaju rad SDA koja se iako najbrojnija stranka u općini sa 7 vijećnika ne pita ništa zbog toga što Taran radi za četnike iz Kravice..
:D Nije valjda da je naše bezvezno piskaranje po ovom forumu postalo paranoja u Centrali? :D
Što vas briga za naše frustracije kad imate stotine miliona KM za bacanje ''sihira'' putem medija narodu razvučene pameti i generirano preko 30% amforne SDA mase koja će na izborima glasati uvijek za vas radi svojih sitno-kokošarskih interesa. Tako da nema razloga za paranoju, samo se opustite i nastavite se smijati našem pisanju kao što ste i do sada radili uz vaše cinične komentare ''Mah, pusti budale neka pišu što god žele ne mogu nam ništa''. :D
Last edited by antimobbing on 21/10/2013 12:11, edited 1 time in total.
_majevica_

#11913 Re: SDA-All about

Post by _majevica_ »

antimobbing wrote:
udrch wrote:jebote više tvoje pataloške laži i ova psihologija..hajd promjeni ploču bar jedan mjesec..
:lol:
Nije los Taran...tare onu plavusu u svojoj radnji na raskrsnici u Konjevic Polju i Kasabe :-D
antimobbing

#11914 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Sequoia wrote:
,, Babo je li grijeh ne glasati za SDA ? Nije sine ali je sramota ,, :lol: :lol: :lol: :lol:
Lijepi ste mi nesto , to je zato sto je Ilidza univerzitetski grad pa je ljepota nauke i znanja presla na vas
,, :lol: :lol:
Dalje nisam htio ni mogao slusati .
Image

:lol: Memić je gigant. :lol: Niko od njega ne može više proizvesti patoloških laži i ubleha, što je za Ginisove knjige rekorda. :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11915 Re: SDA-All about

Post by pici »

Sequoia wrote:
[
:jbt:
Image
MOSALJOZE

#11916 Re: SDA-All about

Post by MOSALJOZE »

antimobbing wrote: Koliko ste do sada škola mogli napraviti svome vlastitom narodu poput naših Bošnjaka iz Konjević polja samo od sredstava koja ste uložili u ovaj nadgrobni spomenik na Marin dvoru koji će poput piramida u Visokom da poslije vašeg života svjedoči o vašem zulumu i bezdušnosti prema vlastitom narodu?

Image
Da nisu oni Fahro bi svakako,tako da ti ga isto dodje.
Lug

#11917 Re: SDA-All about

Post by Lug »

MOSALJOZE wrote:
antimobbing wrote: Koliko ste do sada škola mogli napraviti svome vlastitom narodu poput naših Bošnjaka iz Konjević polja samo od sredstava koja ste uložili u ovaj nadgrobni spomenik na Marin dvoru koji će poput piramida u Visokom da poslije vašeg života svjedoči o vašem zulumu i bezdušnosti prema vlastitom narodu?

Image
Da nisu oni Fahro bi svakako,tako da ti ga isto dodje.
neboder je objekt, a ne subjekt u recenici.. malo ti se pobrkalo. :-)
antimobbing

#11918 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Mah, to ti isto dođe. Duševno zamrli subjekt pravi sebi kameni objekt bez duše kao što je i sam subjekt koji po dr. Robert Hareu pati od potpunog nedostatka normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugima što se zove empatija. Bezdušnike je najlakše prepoznati po patološkom laganju i ovim gore spomenutim nedostatcima normalnih ljudskih osjećanja. Sad će me moj dobri i predobri @udrch, kao što sam i sam :D , opet napasti da stalno mantam jedno te isto ali odakle god kreneš sve se svodi na neljudskost preciznije ''dehumanizaciju'' koja je jedini i osnovi uzrok ove agonije u kojoj se nalazi naš Bošnjački narod i država BiH.
MuaDib

#11919 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

antimobbing wrote:Mah, to ti isto dođe. Duševno zamrli subjekt pravi sebi kameni objekt bez duše kao što je i sam subjekt koji po dr. Robert Hareu pati od potpunog nedostatka normalnih ljudskih osjećanja kao što je grižnja savjesti i suosjećanje prema drugima što se zove empatija. Bezdušnike je najlakše prepoznati po patološkom laganju i ovim gore spomenutim nedostatcima normalnih ljudskih osjećanja. Sad će me moj dobri i predobri @udrch, kao što sam i sam :D , opet napasti da stalno mantam jedno te isto ali odakle god kreneš sve se svodi na neljudskost preciznije ''dehumanizaciju'' koja je jedini i osnovi uzrok ove agonije u kojoj se nalazi naš Bošnjački narod i država BiH.
Kod mene u komšiluku, kad je dedo 1990. govorio djeco ne znate vi šta je balkanska buržoazija, svi su mu se smijali.
Sada su ti na birou i jedva kraj s krajem sastavljaju, a dedo nije među nama.

Potpuna dehumanizacija društva i izrabljivanje ljudi do iznemoglosti, udar na radničku klasu i pljačkanje svega što se opljačkati može, sadaka politika i slično, su samo vrh ledenog brijega, koji Bosnu vuće u ambis. A narod ko u transu i dalje aplaudira toj politici i uživa u unaprijed smišljenim prepucavanjima.
jon_jovi

#11920 Re: SDA-All about

Post by jon_jovi »

Mnogo toga govorite ali u stvari ništa ne kažete
antimobbing

#11921 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Vezano za temu Alija Izetbegović: "Čovjek bez kojeg ne bi bilo Bosne'' koja je zaključana, želim samo reči kako mi je jedan ratni komandant u ratu rekao: ''Znaš da nije bilo mene, ovaj grad bio pao''. Pogledao sam ga i razmišljao šta da mu odgovorim, onda sam shvatio što god mu kažem pogrešno će me shvatiti jer očigledno da frajer nije bio dobar u glavi nikako. Tako je isto i sa ovom idolatrijom/širkom komunista i titoista iz SDA, za što sam siguran da rahmetli Alija kao vjernik koji je čitav svoj život posvetio Islamu, to sigurno ne bi odobravao.
Lug

#11922 Re: SDA-All about

Post by Lug »

@antimobing, nismo se razumjeli! moja gornja opaska se odnosila na @moseljose komentar... koji skrece temu.

idemo dalje, ne smijemo stajati na mjestu, ..jer kako jedan nobelovac rece, kad dodirnes dno, tad ces isplivati na povrsinu.
antimobbing

#11923 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Lug wrote:@antimobing, nismo se razumjeli! moja gornja opaska se odnosila na @moseljose komentar... koji skrece temu.

idemo dalje, ne smijemo stajati na mjestu, ..jer kako jedan nobelovac rece, kad dodirnes dno, tad ces isplivati na povrsinu.
Brateeeee, kako je ovo dobro! :thumbup:
DaffyDuck

#11924 Re: SDA-All about

Post by DaffyDuck »

antimobbing wrote:

:nevjerujem:
ovako ih sve :brusli: :fight:
guruman

#11925 Re: SDA-All about

Post by guruman »

U,koliko toga ima" psihopate,bezdušnici,lažovi,lopovi,folk begovi,beskičmenjaci,kriminalci,egzekutori,tajkuni od fukare slično kao milić od mačve,poslušnici,ublehači,prevaranti,manipulatori narodnim masama,superbogati prodavaći magle (nacije i identiteta),vlasnici i greditelji svojih brloga od suza siromaha i obespravljenih,itd. u nedogled.
E,pa mi smo gori od takvih,jer mislimo da ćemo ih slovima dohakati,kreštimo i zviždimo posvuda.Nema samoodbrane,čeka se da neko poturi svoja leđa,isto kao u ratu.Jedno je sigurno.SDA će uz našu "ovakvu" pomoć živjeti sve do svoga kraja.
Post Reply