Tako nekako. Da nije ovog velikog kosog krova koji bode oči, kvadratura i materijali kao bilo koja u B. Potoku ili bilo gdje ...cetmi wrote:Ove nedovršene kuće iznad se mogu napraviti za 30 do 40 hiljada KM. Ne znam jedino koliko košta plac gore, ali teško ovo na slici dostiže vrijednost veću od 100.000 KM.
Meni ovo više liči na naša klasična posla, kreneš veliku kuću, pa će djeca završavati, za prve ruke natkrij da ne kisne.
SDA-All about
- Banksy
#11676 Re: SDA-All about
-
StupskaBitanga
#11677 Re: SDA-All about
Meni nekako više vrijedi ova betonska ograda od kuće
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11678 Re: SDA-All about
na slici su 2 objekta + impresivna ograda od jedno 10.000 KM
- ultima_palabra
#11679 Re: SDA-All about
Velika je razlika između tadašnjeg SDP-a i sadašnje SDA... SDP je bio dugo vremena u opoziciji, nije stigao izgraditi bazu budžetlija... a samim tim je imao kredibiliteta da se predstavi kao neko novi ko će riješiti nagomilane probleme društva.Banksy wrote:I to je tačno, donekle. Broj stranačkih budžetlija jeste važan, ali nije presudan. Na prošlim izborima SDP ih nije imao puno, već instaliranih, pa je opet dobio izbore. Mislim da je važnija profilacija i slika koju će poslati van, prema glasačima. Sigurna sam da im, u slučaju Tihićevog definitivnog povlačenja, neminovno slijedi veliki, temeljit rebranding. Dalje, veliko je pitanje i šta će BI učiniti s Tihićevim kadrovima koje je ovaj razvukao i po horizontali i po vertikali, i u stranci i stranačkim odborima i u državnim preduzećima i u organima vlasti. Malo je tu danas desnice, pogotovo inteligentne, upotrebljive desnice. Da ne govorimo o individualnim kapacitetima BI-a, njegovoj političkoj mudrosti, sposobnosti, znanju i vještinama, a gdje je Tihić zaista superioran ...ultima_palabra wrote: Sve je to teoretisanje neprimjenjivo na našu situaciju... više bi SDA izgubila glasova da joj je Fahro preoteo telekom, nego bilo kakvom "profilacijom" od strane Sulje, Bakira, Šemse, Obame, Bankimuna...
Pa oni su mogli ispasti super-principijelni i žrtve da su mirno izašli iz vlasti kad ih je Lagumdžija tjerao i da su stoički kritikovali autogolove koje zabija duet Zlaja-Fahro... džaba, Suljo je procijenio da se to u našem narodu tumači kao slabost, i da se priliv umjerenih glasača koje bi dobio ne može mjeriti sa egzodusom uspaničenih budžetlija
SDA već odavno nije stranka za koju se glasa iz uvjerenja. Pitanje je kako će se situacija dalje razvijati, ali moguće je da pozicija izbornog pobjednika i ne bude baš tako privlačna za godinu dana.
- DaffyDuck
#11680 Re: SDA-All about
A o cemu prica @antimobing?cetmi wrote:Komentarisao sam sliku koju si postavio. Nemam namjeru ići i obilaziti Poljine. Ali bih volio vidjeti tu sliku malog Bosmala ako možeš da postaviš umjesto ove dvije nedovršene kuće.antimobbing wrote:Prošetaj malo do Poljina i dvora nadasve 'empatićnog' Kifla-age i sve će ti se samo kazati.
Ugledat ćeš 'mali Bosmal', a odmah ispod njega jad, bijedu i sirotinju koja nema za hljeba.
Za ove ljude što žive ispod Poljina, iako ne znam na koje naselje tačno misliš ne bi se reklo da su baš sirotinja, jad i bijeda i da nemaju za hljeba. Imam jednog prijatelja gore "ispod Poljina", pa iako nisam odavno išao, ali mogu sa sigurnošću reći da je u tim naseljima veliki broj dobrih i vrijednih kuća.
Kad vec branis doticnog, samo obrati paznju sta se desilo sa KK Bosna dok je vladao...
- JoseMujica
#11681 Re: SDA-All about
ih hebiga ultima....pozicija izbornog pobjednika je ovima uvijek privlačna.....pa makar i jedna fotelja....to su pijavice koje žive od budžeta i nisu u stanju funkcionirati bez budžeta i taj mentalitet se najbolje vidi po postizbornim koalicijama.
Evo ti i Tihić...tek su godinu izvan vlasti i to samo na jednom nivou od četiri moguća i odma metastaze od sekiracije
Evo ti i Tihić...tek su godinu izvan vlasti i to samo na jednom nivou od četiri moguća i odma metastaze od sekiracije
- ultima_palabra
#11682 Re: SDA-All about
A oni samo tako padnu s neba na svoje poslove?
- ultima_palabra
#11683 Re: SDA-All about
Jeste, ali uvijek postoji bojazan da će neka druga stranka malo pretresti sve što se radilo, iako su kolektivni ugovor dobar štit. Mogu oni lajati, ali neće gristi ruku koja ih hrani.cetmi wrote:Naravno da ih dovedu ovi koji su na vlasti, ali ako nisu uključeni u stranku direktno preko ovih izbornih lista, onda su najčešće platili posao. A oni ubrzo zaborave da su nekome nešta dužni. Uvijek je njima neko dužan.ultima_palabra wrote:A oni samo tako padnu s neba na svoje poslove?
Uzmi evo banalan primjer prosvjetnih radnika. Otjeraše ministra Marjanovića što im kasne plate. Hiljadu zahtjeva kako je prema njima nepravda nanesena, a svi mi znamo da je 95% njih koji su posao dobili zadnjih 10 godina isti dobilo preko štele.
- Banksy
#11684 Re: SDA-All about
Drago mi je izbjegavanje obaveza koje stižu i pozicije glavnog krivca, al' mi je draža fotelja ...ultima_palabra wrote: Velika je razlika između tadašnjeg SDP-a i sadašnje SDA... SDP je bio dugo vremena u opoziciji, nije stigao izgraditi bazu budžetlija... a samim tim je imao kredibiliteta da se predstavi kao neko novi ko će riješiti nagomilane probleme društva.
SDA već odavno nije stranka za koju se glasa iz uvjerenja. Pitanje je kako će se situacija dalje razvijati, ali moguće je da pozicija izbornog pobjednika i ne bude baš tako privlačna za godinu dana.
-
StupskaBitanga
#11685 Re: SDA-All about
Ne zna se ko je gori ili Efendić sa ovakvim izjavama na Klixu ili vjerovatno nesposobni novinar koji ne zna raditi svoj posao
Tuga
Tuga
- jon_jovi
#11686 Re: SDA-All about
To vas ovi iz Briješća nadglasaše?
-
StupskaBitanga
#11687 Re: SDA-All about
Ja sam prijavljen u Novom Gradu i glasam tamo ali Efendić je strahota
Evo za novinara koji evidentno ne radi svoj posao
Najavljivao je manekenčić u augustu rekonstrukciju pruge i prelaza kod RTVa u saradnji sa Kantonom i šta bi na kraju? Pojeo vuk magarca
Najavljivao je manekenčić u augustu rekonstrukciju pruge i prelaza kod RTVa u saradnji sa Kantonom i šta bi na kraju? Pojeo vuk magarca
- jon_jovi
#11688 Re: SDA-All about
Rumeno, zdravo seljaće. Tvoj ga je
-
StupskaBitanga
#11689 Re: SDA-All about
Kad bi bilo novinara svašta bi se iskopalo u i oko načelnika
- jon_jovi
#11690 Re: SDA-All about
Nije se zamjerati, čojk lahko začepi kanal
-
theTruePath
#11691 Re: SDA-All about
Tihic mi nije ni najmanje drag,ali ne kontam kako nekome moze biti drago sto je covjek bolestan? pa za vas info,on je ostario ,zivio je,pa cak i da umre nazivio se i to dobro(nije se mucio
) ? 
- JoseMujica
#11692 Re: SDA-All about
došlo mi je da na pdf " Humanitarne akcije" otvorim temu "Pomozimo Sulejmanu Tihiću"
-
weredsf
#11693 Re: SDA-All about
Pretpostavljam da nisi glasao za njega???StupskaBitanga wrote:Ja sam prijavljen u Novom Gradu i glasam tamo ali Efendić je strahota
-
StupskaBitanga
#11694 Re: SDA-All about
Niti za jednog kandidata sa lista za načelnika
-
weredsf
#11695 Re: SDA-All about
Ja sam bio odsutan za vrijeme izbora ali bi glasao za ovog Efendica, razloga je puno i uglavnom su vezani za predhodnog mandatara pa izmedju ostalog i taj prelaz koji spominjes, tamo stoji vec jedno desetljece i ne bi ovog novog previse krivio za toStupskaBitanga wrote:Niti za jednog kandidata sa lista za načelnika
-
StupskaBitanga
#11696 Re: SDA-All about
Ja neću da amnestiram nikog. Hadžić je radio to što je radio a vidi se da će dobiti dostojnog zamjenika u činjenu nečasnih radnji. Sjaši kurta uzjaši murta
-
weredsf
#11697 Re: SDA-All about
Pa ja cu dati sud na sljedecim izborima, do sada nista slicno Hadzicu nije napravio (po meni)StupskaBitanga wrote:Ja neću da amnestiram nikog. Hadžić je radio to što je radio a vidi se da će dobiti dostojnog zamjenika u činjenu nečasnih radnji. Sjaši kurta uzjaši murta
-
theTruePath
#11698 Re: SDA-All about
Sta je s Tihicem? sto ne pisu mediji? bas me zanimaJoseMujica wrote:došlo mi je da na pdf " Humanitarne akcije" otvorim temu "Pomozimo Sulejmanu Tihiću"
- JoseMujica
#11699 Re: SDA-All about
neće da ga ofiraju...jer će svi da pitaju koliko to košta i ko je sve to platio, a nije Batko skupljao pare...... A ko što je i red da se zna jer nije riječ o nasljedniku iz čuvene bankarske porodice već o matičaru i izbjeglici iz B. Šamca, ali i članu novoustoličene kraljevske porodice Izmetbegović.
Nekako mi je sramota što nije osto kod snajke u bolnici da se liječi.....heben vakat došo kad ni svoj svome ne vjeruje
šta onda mi neušemljeni da očekujemo 
Nekako mi je sramota što nije osto kod snajke u bolnici da se liječi.....heben vakat došo kad ni svoj svome ne vjeruje
- JThomas
#11700 Re: SDA-All about
kako deficiti rastu, bogami će se sve manje sekirati i otimati. a ako ikad dođe do situacije da MMF odbije davati daljnje kredite - i samim tim razjebe sve ovo - mogli bismo prisustvovati i situaciji da niko neće u foteljeJoseMujica wrote:ih hebiga ultima....pozicija izbornog pobjednika je ovima uvijek privlačna.....pa makar i jedna fotelja....to su pijavice koje žive od budžeta i nisu u stanju funkcionirati bez budžeta i taj mentalitet se najbolje vidi po postizbornim koalicijama.