SDA-All about
-
lacrima
#10576 Re: SDA-All about
Ova dvojica ionako odoše, ne zaslužuju da ih se komentariše više..
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/15336 ... ksima.html
šta mislite o ovome?
"...Politički lideri su stavili dogovore i konsenzuse iznad prava koje je osnov demokratije i pravne države. Mislim da je došlo vrijeme analize Daytona po svim aneksima, jer je jedna od strana odustala od ugovora te se mora redefinisati odnos strana na način ili novog ugovora ili vraćanje na Ustav RBiH. A što je u skladu sa odlukom Skupštine RBiH" - naveo je Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentarnoj Skupštini BiH.
šta mislite o ovome?
"...Politički lideri su stavili dogovore i konsenzuse iznad prava koje je osnov demokratije i pravne države. Mislim da je došlo vrijeme analize Daytona po svim aneksima, jer je jedna od strana odustala od ugovora te se mora redefinisati odnos strana na način ili novog ugovora ili vraćanje na Ustav RBiH. A što je u skladu sa odlukom Skupštine RBiH" - naveo je Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentarnoj Skupštini BiH.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#10577 Re: SDA-All about
Ne lipši magare do zelene trave.lacrima wrote:Ova dvojica ionako odoše, ne zaslužuju da ih se komentariše više..
šta mislite o ovome?
Neka se multi-milioneri i bogataši prvo spuste među običan narod-fukaru PDV obveznike koji ih svaki dan financira.
Naš napaćeni narod bukvalno skapava po ulici prepušten sam sebi da se snalazi kako ko zna i umije, poput obične PDV stoke u ovom njihovom privatnom Feudu već 20 godina.
U istoj zemlji samo 28 kilometara udaljeno od Breze gdje je ovo snimljeno, u Sarajevu na Poljinama sasvim drugačija slika, gdje oni koji su napravili kolateralne štete državi i narodu perverzno uživaju u enormnom bogatstvu, bez ikakve odgovornosti.

Vila / Poljine, Sarajevo - Agencija Area Real Estate - Nekretnine
Koja je to samo bezdušnost, nedostatak grižnje savjeti, empatije i suosjećanja prema egzistencijalnim potrebama vlastitog naroda koji ih svaki dan financira preko PDV-a.
Last edited by antimobbing on 25/06/2013 20:14, edited 1 time in total.
-
lacrima
#10578 Re: SDA-All about
da ne citiram sad sve to..
slažem se antimobbing, sve se slažem.
Ali ne vidim šta sad to ima veze sa ovim gore mojim napisanim. Ovaj gore čovjek kojeg ja spominjem sa onim što ti spominješ nema nikakve veze..
Ali ne vidim šta sad to ima veze sa ovim gore mojim napisanim. Ovaj gore čovjek kojeg ja spominjem sa onim što ti spominješ nema nikakve veze..
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#10579 Re: SDA-All about
Nisam ni mislio na njega. Međutim, ako ga poznaješ reci mu neka se i on pusti više ubleha i demagogije i neka nešto konkretno uradi za ovu napaćenu BiH fukaru. Kao što vidiš biološki nestajemo sa ovih prostora. Stari umiru, a omladina odlazi ne samo kod nas već i kod druga dva naroda. Bezdušnici sve satiru bez milosti ko god im stane ili ne stane na put.lacrima wrote:da ne citiram sad sve to..
-
Biene Maya
#10580 Re: SDA-All about
Ovo treba odmah uraditi. Mirovni sporazum i tako nije sproveden, a proslo je skoro 18 godina. Ne samo sto nije sproveden, vec se svakodnevno taj isti sporazum krsi. Ako Srbi i Hrvati nece da rade u drzavnim institucijama, sporazum treba odmah suspendovati i vratiti jedini legalni Ustav RBiH. A stim je odmah i rjesena presuda Sejdic-Finci.lacrima wrote:Ova dvojica ionako odoše, ne zaslužuju da ih se komentariše više..
šta mislite o ovome?
-
Biene Maya
#10581 Re: SDA-All about
Ovo treba odmah uraditi. Mirovni sporazum i tako nije sproveden, a proslo je skoro 18 godina. Ne samo sto nije sproveden, vec se svakodnevno taj isti sporazum krsi. Ako Srbi i Hrvati nece da rade u drzavnim institucijama, sporazum treba odmah suspendovati i vratiti jedini legalni Ustav RBiH. A stim je odmah i rjesena presuda Sejdic-Finci.lacrima wrote:Ova dvojica ionako odoše, ne zaslužuju da ih se komentariše više..
šta mislite o ovome?
-
lacrima
#10582 Re: SDA-All about
http://www.klix.ba/forum/zaboravljeni-u ... 4.html-f=3
Vidim da je bilo priče o ovome i na ovom forumu. Ne znam, za ovakvu stvar bi trebala m*** do poda
Vidim da je bilo priče o ovome i na ovom forumu. Ne znam, za ovakvu stvar bi trebala m*** do poda
-
Sarajevo11
#10583 Re: SDA-All about
ČIJE INTERESE vi štitite SVOJE ili narodne , da li taj narod živi ovdje ili u RUANDI . Baš vam hvala .
- antimobbing
#10584 Re: SDA-All about
Kad nešto konkretno urade i pokrenu, neka se jave. Do tada, neka šute i ne javljaju se od sramote. Sve što smo do sada vidjeli bio je potpuni bezdušni nedostatak grižnje savjesti, empatije i suosjećanja prema socijalnim i egzistencijalnim potrebama građana, populističko mlataranje zastavama ispred nosa birača, predizborne patološke laži i neispunjena obećanja, obično prosipanje demagogije, ubleha i šuplje, a sve u cilju bogaćenja pojedinaca u vrhu i siromašenja naroda koji se trenutno nalazi na samom dnu životne egzistencije. Većina ih je provalila i apsolvirala da su ublehe. Evo našao sam dobar primjer neljudskosti i nedostatka empatije i suosjećanja prema egzistencijalnim potrebama građana poreskih PDV obveznika na youtube. Pogledajte od 2:05 minute samo kakva je to surovost, egoizam i oholost. Memić se ponaša kao da je on gazda privatnog Feuda zvanom ''Općina Ilidža'', a da su građani poreski PDV obveznici koji ga svaki dan financiraju, neka raja-fukara koja je u najmu kod njega Gazde. Kao, Memić njima nešto daje, a ustvari se radi o 17% PDV sredstva koje građani uplaćuju svaki dan kad nešto kupe. I pored toga, što svaki dan plaćaju PDV ponovno su duplo platili dovođenje vode svojim novcem. Koja eksploatacija i neshvaćanje šta se dešava od strane polupismene fukare. Pogledajte od 2:05 minute mrske nam TV Alfe.lacrima wrote:http://www.klix.ba/forum/zaboravljeni-u ... 4.html-f=3
-
megaman4
#10585 Re: SDA-All about
tog istog Memića je prije rata ganjala milicija, tokom rata pobjegnuša u njemu dragu Tursku te šverc oružjem. ljudi su mi pričali za koliko je para bosanskoj sirotinji prodavao oružje, usljed agresije, sram da ga bude...obični šljam od čovjeka i ništa drugo, nije on nikakav predstavnik bošnjaka, neka polako, past će i on, zbog njega su stalni potresi u OO SDA Ilidža..antimobbing wrote:Kad nešto konkretno urade i pokrenu, neka se jave. Do tada, neka šute i ne javljaju se od sramote. Sve što smo do sada vidjeli bio je potpuni bezdušni nedostatak grižnje savjesti, empatije i suosjećanja prema socijalnim i egzistencijalnim potrebama građana, populističko mlataranje zastavama ispred nosa birača, predizborne patološke laži i neispunjena obećanja, obično prosipanje demagogije, ubleha i šuplje, a sve u cilju bogaćenja pojedinaca u vrhu i siromašenja naroda koji se trenutno nalazi na samom dnu životne egzistencije. Većina ih je provalila i apsolvirala da su ublehe. Evo našao sam dobar primjer neljudskosti i nedostatka empatije i suosjećanja prema egzistencijalnim potrebama građana poreskih PDV obveznika na youtube. Pogledajte od 2:05 minute samo kakva je to surovost, egoizam i oholost. Memić se ponaša kao da je on gazda privatnog Feuda zvanom ''Općina Ilidža'', a da su građani poreski PDV obveznici koji ga svaki dan financiraju, neka raja-fukara koja je u najmu kod njega Gazde. Kao, Memić njima nešto daje, a ustvari se radi o 17% PDV sredstva koje građani uplaćuju svaki dan kad nešto kupe. I pored toga, što svaki dan plaćaju PDV ponovno su duplo platili dovođenje vode svojim novcem. Koja eksploatacija i neshvaćanje šta se dešava od strane polupismene fukare. Pogledajte od 2:05 minute mrske nam TV Alfe.lacrima wrote:http://www.klix.ba/forum/zaboravljeni-u ... 4.html-f=3
P.S. Ilidža je rupa od opštine, svako laže da je to jedna od najrazvijenijih opština u državi. TO JE LAŽ! Ništa ne radi po milim bogom, nikakve proizvodnje, imate jedino u ind. zoni FAMOS Alternativu i FAMOS ADI, koji rade kako bog zapovijeda, ostale firme su qurac, tipa raznih štamparija, i sl.sranja, gdje plate kasne po 3 mjeseca i gdje se radi bukvalno džaba, i to zovu razvojem opštine?
ova brza cesta ILIDŽA - HRASNICA koja je početa prošle godine, došlo se do pekare panera, a dotični je obećao natječaj još u maju, i da se krene dalje ka hrasnici. sada je kraj juna, pa će ramazan, tako možemo reći vuk pojeo kenjca, i ništa od toga...ako kanton želi jaku ilidžu, treba dotičnog skinuti (mada ga se jedino može skinuti nekom inicijativom za vanredne izbore, jer je napravio previše gafova i ostavio puno afera), i pozatvarati smiješne firme u FAMOS-u, koje samo zauzimaju prostor, i bolje im je da pokrenu privredu kao što se radi u Goraždu, hej Goražde je blizu da dostigne zaposlenost od prije rata, i svaka im čast, plus u vitkovićima se otvara nova ind. zona, i abd ide se na upošljavanje još 2.500 ljudi.
Goražde je već sada razvijenije nego SARAJEVO, što je katastrofa za glavni grad...
- antimobbing
#10586 Re: SDA-All about
Koje je vjere čovjek koji postavlja crkvenu ikonografiju u vidu svoga ljudskog lika na džamiju?
Zanimljivo, da tokom zadnjih izbora nitko nije reagirao na psiho-patogeno ponašanje psihopate Memića i pojavu ortodoksne idolatrije, prilikom postavljanja svoga ljudskog lika na džamiju?
Kakvo je razmišljanje i uopće Islamsko znanje imama koji obavlja namaz u ovoj džamiji?
Posebna činjenica koja zabrinjava jeste, da niko nije na reagirao na ovu psiho-patogenu ortodoksnu idolatriju postavljanja ljudskog lika na džamiju od onoliko visoko obrazovanih ljudi, magistara i doktora Islamskih nauka koji rade u Islamskoj zajednici?
Zašto ne napravite Protest, napišete peticiju i ne tražite vanredne izbore? Svi BiH građani su PDV obveznici, koji svaki dan financiraju Memića i njemu slične i na to imate puno demokratsko pravo.
Zanimljivo, da tokom zadnjih izbora nitko nije reagirao na psiho-patogeno ponašanje psihopate Memića i pojavu ortodoksne idolatrije, prilikom postavljanja svoga ljudskog lika na džamiju?
Kakvo je razmišljanje i uopće Islamsko znanje imama koji obavlja namaz u ovoj džamiji?
Posebna činjenica koja zabrinjava jeste, da niko nije na reagirao na ovu psiho-patogenu ortodoksnu idolatriju postavljanja ljudskog lika na džamiju od onoliko visoko obrazovanih ljudi, magistara i doktora Islamskih nauka koji rade u Islamskoj zajednici?
Senaid Memić, aktuelni načelnik Općine Ilidža, koji ponovo pretenduje da sjedne u tu fotelju, vjerovatno će ostati upamćen i po tome što je imao jedan od najvećih predizbornih plakata i to na džamiji.
Memić svojim potencijalnim glasačima poručuje da "nastave pravim putem" između ostalih mjesta, i sa zida džamije u naselju Glavogodina u općini Ilidža. Plakat SDA na kojem je njihov kantidat za načelnika postavljen je na džamiju u nedjelju, potvrdili su nam mještani. Radi se o džamiji koja je još u izgradnji, ali se već koristila za potrebe obavljanja vjerskih dužnosti tokom ramazana, kada je u njoj klanjan teravih namaz, potvrdili su mještani za Klix.ba.
U razgovoru sa nekoliko službenika Islamske zajednice BiH rečeno nam je da oni ne podržavaju postavljanje bilo kakvih stranačkih obilježja na svojim vjerskim objektima te da je čak bilo zabranjeno i organiziranje iftara političkim partijama tokom ramazana u prostorijama IZ BiH.
Nakon nekoliko pokušaja da stupimo s njim u kontakt, Memić se javio na telefon i drskim tonom dao "objašnjenje", a potom spustio slušalicu.
"Plakat se nalazi pored džamije, a ne na džamiji I gdje tu piše da je to džamija, to nije džamija. Radi se o plakatu od prošlih izbora i šta ja imam s tim gdje će ko postavljati moj plakat", odbrusio je Memić.
(Koja psiho-patogena, patološka laž Memića - pogledajte sliku gore).
Poznato je da je političkim subjektima tokom izborne kampanje, između ostalog, zabranjeno i postavljanje promotivnog izbornog materijala unutar i van vjerskih objekata.
Sankcije za kršenje Izbornog zakona u predizbornim kampanjama su različite, od novčanih kazni do skidanja sa liste kandidata ili poništavanja ovjere kandidata ili političke stranke.
Kako je za Klix.ba pojasnila Maksida Pirić, glasnogovornica Centralne izborne komisije BiH, novčane kazne iznose i do 10.000 maraka, a sama težina i vrsta kazne zavisi od težine prekršaja Izbornog zakona BiH i učestalosti njegovog kršenja. Prva instanca koja odlučuje u slučajevima kršenja Izbornog zakona je općinska izborna komisija, a ona i CIK reaguju na osnovu prigovora ili po službenoj dužnosti.
Glavna odlika psihopata-bezdušnika je patološko laganje, duševna zamrlost, surovost, bezosjećajnost, nedostatak grižnje savjesti i nedostatak empatije i suosjećanja prema egzistencijalnim potrebama vlastitog naroda koji ih svaki dan financira preko PDV-a, gdje na potrošenih 100 KM, od BiH građanina uzimaju 17 KM ili 17% PDV harača. http://sr.wikipedia.org/wiki/Psihopatijamegaman4 wrote: P.S. Ilidža je rupa od opštine, svako laže da je to jedna od najrazvijenijih opština u državi. TO JE LAŽ!
Zašto ne napravite Protest, napišete peticiju i ne tražite vanredne izbore? Svi BiH građani su PDV obveznici, koji svaki dan financiraju Memića i njemu slične i na to imate puno demokratsko pravo.
- Shahab
#10587 Re: SDA-All about
Cijeli svoj životni i politički put Recep Tayyip Erdogan posvetio je upravo borbi protiv takvih, kakav je Sulejman Tihić i njegova koruptokracija iz vrha SDA. Tek kada je Erdogan, sinergijom volje i znanja, i istinskom duhovnom snagom, poput meteora srušio okove koruptokracije u svojoj domovini, Turska je krenula putem munjevitog razvoja i povrata moći. Jedan od njegovih legendarnih poteza, bilo je recimo, da je tokom mandata gradonačelnika Istanbula, naredio da se tenderi otvaraju pred TV kamerama. Zaista kada uporedite spodobu Tihića i njegove korumpirane poltrone iz vrha SDA sa reformskim političkim pokretom Erdogana, ne vidite ni jednu dodirnu tačku. Sulejman Tihić bi da može, ne da bi otvarao tendere na TV, nego bi i postojeće formalne tenderske procedure, koje niko ne poštuje i svi ih zloupotrebljavaju, ukinuo u potpunosti na način da bi ON bio organ koji apsolutistički upravlja javnim novcem. Znajući koliku popularnost uživa Erdogan u bošnjačkom narodu, SDA rukovodstvo želi svoju nekompetentnu i lopovsku suštinu, sakriti iza lika i djela Erdogana. Isto to rade i sa karizmom Alije Izetbegovića, uoči svakih izbora, kada mašu njegovim slikama, predstavljajući se kao njegovi ideološki nasljednici, mada su odavno skrenuli sa njegovog puta. SDA pod Tihićem odvela je Bosnu i Bošnjake u živo blato. Oni su nekompetentni, pokvareni, korumpirani i fatalno kriminalizirani.Stranka demokratske akcije i njen predsjednik Sulejman Tihić daju punu podršku turskom narodu, Vladi Republike Turske i prijateljskoj AK partiji sa željom i uvjerenjem da će stanje u ovoj zemlji u biti u potpunosti stabilizirano na dobrobit Republike Turske i njenog naroda.
Podsjećamo da je Vlada Republike Turske na čelu sa Redžepom Tajjipom Erdoganom i njegovom AK partijom za samo jedno desetljeće ostvarila izvanredne političke i ekonomske uspjehe. Republika Turska se u tom periodu uspjela vratiti na globalnu političku scenu kao relevantan faktor. Stabilnost u zemlji osigurat će da se ovi veliki uspjesi nastave u interesu turskog naroda, ali i država koje sa Republikom Turskom imaju etablirane historijske, kulturne i ekonomske odnose u koje spada i Bosna i Hercegovina.
Premijer Erdogan se za slobodu, dostojanstvo i prosperitet građana Turske borio rizikujući i gubeći vlastitu slobodui Vlada Republike Turske koju više od decenije uspješno vodi naša sestrinska AK partijapo njegovim vođstvom u cijelosti je vratila dug MMF koji je u jednom trenutku iznosio 25,6 milijardi dolara; inflaciju je sa 68% svela na simoličnih 6,5%; brutto nacionalni dohodak sa 30 uvećala na 770 milijardi dolara tj. sa 3000 dolara po glavi stanovnika uvećala na 10.600 dolara po glavi stanovnika; izdvajanja za unapređenje zdravstvene zaštite stanovništva uvećala za 6 puta, a za poboljšanje obrazovanja 8 puta itd. Takvi uspjesi zaslužuju poštovanje i podršku.
- Prpa.ba
#10588 Re: SDA-All about
Naravno da bi trebala muda do poda za vracanje na snagu Ustava i zakona po kojim bi se posthumno sudilo Aliji, a u redovnom procesu kompletnom politickom vrhu tzv. Dejtonske drzave BiH za veleizdaju. To je ujedno i najveci garant da ni R od RBiH se nece vratiti. Ne sto MZ ne dozvoljava RBiH, niti sto su bh pravoslavci i katolici toliko jaki da to mogu sprijeciti, vec jednostavno zbog toga sto RBiH nikome (pa ni narodu) ne odgovara. Komunisticki zakoni kojima se svasta nesto kaznjava, smrtna kazna i slicne ljepote, pih.lacrima wrote:http://www.klix.ba/forum/zaboravljeni-u ... 4.html-f=3
- madner
#10589 Re: SDA-All about
Sjo Erdogana, kako ofirno laze. 
- antimobbing
#10590 Re: SDA-All about
Tihić je od vrha prema dnu više od decenije generisao psiho-patogene i korumpirane ljudske resurse unutar SDA, tako da je sada prosto nemoguće bilo šta promijeniti. Mislim da ni sam Recep Tayyip Erdogan ne bi se uspio izboriti sa ovolikim negativnim ljudskim resursom niti bilo šta promijeniti. Nažalost promjene nema, niti će je uopće biti. Naš narod je postao budžetski ovisnik o njima i duboko povezan sa SDA koja će i dalje da vlada kao što je vladala i proteklih 20 godina. Samo je sada pitanje do kada i koliko će sve ovo ekonomski izdržati, prije konačnog kraha. Trenutni vanjski dug BiH iznosi 11,1 milijardi KM, a sa druge strane u BiH imamo 85 ljudi koji u svojim privatnim seharama drže blokirano 9 milijardi USA dolara http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10759 ... olara.html što je apsurd. Naime, već 2015 godine MMF ima pravo da aktivira svoje međunarodne mehanizme naplate vanjskog duga, a tada vrlo lako možemo ostati bez svih naših prirodnih bogatstava i resursa. Na ovaj način, vrlo lako možemo biti ekonomski porobljeni i preko noći postati građani drugog reda u vlastitoj zemlji ali sada u najmu stranih eksploatatora, ne više domaćih koji nas trenutno eksploatiraju preko PDV-a. Većina BiH građana je nesvjesna da se 98% BiH građana već nalazi u dužničkom ropstvu stranih Banaka i da ništa nemaju jer to nije njihovo vlasništvo već pripada Bankama koje im sve to mogu oduzeti preko noći, kada ekonomski krahiramo. Sa ovakvom polupismenom masom naroda razvučene pameti izgleda da je nam je sudbina daljnje vegetiranje, agonija, eksploatacija i podređenost drugom u ovom privatnom Feudu.
- Shahab
#10591 Re: SDA-All about
Ta je priča bila aktuelna donedavno. Ekonomski krah je neminovan i to u roku nekoliko mjeseci. Naše firme nisu konkurentne, nemaju prodaju,investicija praktično nema. Sve je ili stalo ili propada. Mi smo bankrotirano društvo i prema zvaničnim statističkim podacima EUROSTATA najgora smo fukara u Evropi. Mislim da će jedan drastični pad životnog standarda, a koji je neminovna posljedica ekonomskog kraha, rezultirati političkim promjenama. Zadaća intelektualaca jeste da uporno i jasno identifikuju krivce i uzroke opće propasti, a to su koruptokracije SDA i SDP.antimobbing wrote:Tihić je od vrha prema dnu više od decenije generisao psiho-patogene i korumpirane ljudske resurse unutar SDA, tako da je sada prosto nemoguće bilo šta promijeniti. Mislim da ni sam Recep Tayyip Erdogan ne bi se uspio izboriti sa ovolikim negativnim ljudskim resursom niti bilo šta promijeniti. Nažalost promjene nema, niti će je uopće biti. Naš narod je postao budžetski ovisnik o njima i duboko povezan sa SDA koja će i dalje da vlada kao što je vladala i proteklih 20 godina. Samo je sada pitanje do kada i koliko će sve ovo ekonomski izdržati, prije konačnog kraha. Trenutni vanjski dug BiH iznosi 11,1 milijardi KM, a sa druge strane u BiH imamo 85 ljudi koji u svojim privatnim seharama drže blokirano 9 milijardi USA dolara http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10759 ... olara.html što je apsurd. Naime, već 2015 godine MMF ima pravo da aktivira svoje međunarodne mehanizme naplate vanjskog duga, a tada vrlo lako možemo ostati bez svih naših prirodnih bogatstava i resursa. Na ovaj način, vrlo lako možemo biti ekonomski porobljeni i preko noći postati građani drugog reda u vlastitoj zemlji ali sada u najmu stranih eksploatatora, ne više domaćih koji nas trenutno eksploatiraju preko PDV-a. Većina BiH građana je nesvjesna da se 98% BiH građana već nalazi u dužničkom ropstvu stranih Banaka i da ništa nemaju jer to nije njihovo vlasništvo već pripada Bankama koje im sve to mogu oduzeti preko noći, kada ekonomski krahiramo. Sa ovakvom polupismenom masom naroda razvučene pameti izgleda da je nam je sudbina daljnje vegetiranje, agonija, eksploatacija i podređenost drugom u ovom privatnom Feudu.
-
megaman4
#10592 Re: SDA-All about
svi ekonomisti ali i akademski radnici su saglasni da nas čeka vruće ljeto ali i jesen, jer kako sada stvari stoje penzije i plate će se isplaćivati sve do septembra, jer će doći do nestašice novac, uslijedit će štrajkovi, protesti, a ovo s JMBG je samo raspirilo vatru...ova godina može lako značiti kraj ovakvog političkog sistema u državi.Shahab wrote:Ta je priča bila aktuelna donedavno. Ekonomski krah je neminovan i to u roku nekoliko mjeseci. Naše firme nisu konkurentne, nemaju prodaju,investicija praktično nema. Sve je ili stalo ili propada. Mi smo bankrotirano društvo i prema zvaničnim statističkim podacima EUROSTATA najgora smo fukara u Evropi. Mislim da će jedan drastični pad životnog standarda, a koji je neminovna posljedica ekonomskog kraha, rezultirati političkim promjenama. Zadaća intelektualaca jeste da uporno i jasno identifikuju krivce i uzroke opće propasti, a to su koruptokracije SDA i SDP.antimobbing wrote:Tihić je od vrha prema dnu više od decenije generisao psiho-patogene i korumpirane ljudske resurse unutar SDA, tako da je sada prosto nemoguće bilo šta promijeniti. Mislim da ni sam Recep Tayyip Erdogan ne bi se uspio izboriti sa ovolikim negativnim ljudskim resursom niti bilo šta promijeniti. Nažalost promjene nema, niti će je uopće biti. Naš narod je postao budžetski ovisnik o njima i duboko povezan sa SDA koja će i dalje da vlada kao što je vladala i proteklih 20 godina. Samo je sada pitanje do kada i koliko će sve ovo ekonomski izdržati, prije konačnog kraha. Trenutni vanjski dug BiH iznosi 11,1 milijardi KM, a sa druge strane u BiH imamo 85 ljudi koji u svojim privatnim seharama drže blokirano 9 milijardi USA dolara http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10759 ... olara.html što je apsurd. Naime, već 2015 godine MMF ima pravo da aktivira svoje međunarodne mehanizme naplate vanjskog duga, a tada vrlo lako možemo ostati bez svih naših prirodnih bogatstava i resursa. Na ovaj način, vrlo lako možemo biti ekonomski porobljeni i preko noći postati građani drugog reda u vlastitoj zemlji ali sada u najmu stranih eksploatatora, ne više domaćih koji nas trenutno eksploatiraju preko PDV-a. Većina BiH građana je nesvjesna da se 98% BiH građana već nalazi u dužničkom ropstvu stranih Banaka i da ništa nemaju jer to nije njihovo vlasništvo već pripada Bankama koje im sve to mogu oduzeti preko noći, kada ekonomski krahiramo. Sa ovakvom polupismenom masom naroda razvučene pameti izgleda da je nam je sudbina daljnje vegetiranje, agonija, eksploatacija i podređenost drugom u ovom privatnom Feudu.
- antimobbing
#10593 Re: SDA-All about
Upravo tako ali ''vruće ljeto'' ne dolazi njima haram multi-milionerima, već nama BiH fukari u dugovima kod stranih Banaka. Kad se dogodi ''vruće ljeto'' koje spominješ, bezdušni multi-milioneri će jednostavno sjesti u avion i uputiti se sa našim PDV milionima prema Harisu i Turskoj rivijeri.megaman4 wrote: svi ekonomisti ali i akademski radnici su saglasni da nas čeka vruće ljeto ali i jesen, jer kako sada stvari stoje penzije i plate će se isplaćivati sve do septembra, jer će doći do nestašice novac, uslijedit će štrajkovi, protesti, a ovo s JMBG je samo raspirilo vatru...ova godina može lako značiti kraj ovakvog političkog sistema u državi.

U isto vrijeme, dok BiH fukara bude kao što ti kažeš protestvovala po BiH ulicama, bezdušnici koji nemaju u svome biću grižnje savjesti i suosjećanja, će se smijati ovoj fukari i gledati nas zajedno sa svojim ljubavnicama na svojim 3D LED televizorima na Turskoj rivijeri, kako bukvalno skapavamo od gladi po Bosanskim ulicama.

Last edited by antimobbing on 26/06/2013 14:34, edited 2 times in total.
-
megaman4
#10594 Re: SDA-All about
pa protesti su jedini način da budu otjerani iz države, jer nemaju ništa više ponuditi niti narodu niti državi, vjeruj mi da bi bilo mnogo lakše početi sređivati neke stvari iz početka, jer ne bi bilo više ovih kočničara.antimobbing wrote:Upravo tako ali ''vruće ljeto'' ne dolazi njima haram multi-milionerima, već nama BiH fukari u dugovima kod stranih Banaka. Kad se dogodi ''vruće ljeto'' koje spominješ, bezdušni multi-milioneri će jednostavno sjesti u avion i uputiti se našim PDV milionima prema Harisu i Turskoj rivijeri.megaman4 wrote: svi ekonomisti ali i akademski radnici su saglasni da nas čeka vruće ljeto ali i jesen, jer kako sada stvari stoje penzije i plate će se isplaćivati sve do septembra, jer će doći do nestašice novac, uslijedit će štrajkovi, protesti, a ovo s JMBG je samo raspirilo vatru...ova godina može lako značiti kraj ovakvog političkog sistema u državi.
U isto vrijeme, dok BiH fukara bude kao što ti kažeš protestvovala po BiH ulicama, bezdušnici koji nemaju u svome biću grižnje savjesti i suosjećanja, će se smijati ovoj fukari i gledati nas zajedno sa svojim ljubavnicama na svojim 3D LED televizorima na Turskoj rivijeri, kako bukvalno skapavamo od gladi po Bosanskim ulicama.
-
megaman4
#10595 Re: SDA-All about
samo da dodam još jednu bitnu činjenicu a to je da za ovo stanje su odgovorne dvije stranke koje su podjednako uništavale društvo znači SDA i SDP, i ne treba uopšte razdvajati ove stranke, koje snose jednaku odgovornost za, mogu odgovorno reći BANKROT društva i države, samo se mudro šuti, i čeka se prava odluka za proglašenje nelikvidnosti države i konačan krah i bankrot. Živi bili pa vidjeli
- Shahab
#10596 Re: SDA-All about
Žalosno je da jedino Šemsudin Mehmedović ima hrabrosti da stanje u SDA i našoj državi nazove pravim imenom. Nije slučajno što su upravo njega snage koruptokracije unutar SDA, u potpunosti izolovale i izbacile iz svih upravljačkih struktura. Čim Mehmedović zauzme malo aktivniju poziciju kritike koruptokracije, Tihić odmah aktivira svoje ljude i pokrene se priča o ratnim zločinima i slično... Pitanje je da li je Mehmedović spreman preuzeti lični rizik i krenuti u borbu na sve ili ništa sa snagama koruptokracije u SDA, koje predvodi pokvareni Tihić...?lacrima wrote:Ova dvojica ionako odoše, ne zaslužuju da ih se komentariše više..
šta mislite o ovome?
- antimobbing
#10597 Re: SDA-All about
Pretpostavljam da Mehmedović ima najbolje namjere ali ništa od njega sve mu se svodi na obični populizam i demagogiju. Uglavnom sam solira i njegov politički domet je lokalnog karaktera ograničen pretežno na Tešanj i okolna sela. To je to i ništa više. Uopće nema širinu, karizmu i osobine lidera da pokrene milione BiH građana jer nema mogućnost da prepozna i vrbuje, sposobne i odlučne ljude sa kojima koji bi zajedno mogao uraditi neku promjenu na bolje za ovaj narod. Sa druge strane, Tihić je za ovo 20 godina iza sebe generisao na hiljade ''interesno povezanih'' njegovih psiho-patoloških klonova (Tagut od cca 3.000 ljudi) kojima u BiH trenutno niko ništa ne može, osim Uzvišenog Boga, čija će Odredba na kraju i biti konačna, ako Bog da.
- Shahab
#10598 Re: SDA-All about
U pravu si. Njegovi nastupi su stereotipni i sporadični. U njima nema snage za fatalni udarac Tihiću i rođacima. Istinski lider je poput meteora koji kosmičkom snagom ruši status quo i u društvo ponovno vraća ideale pravičnosti i optimizma. Mehmedović treba da prouči životni put Erdogana i shvati da se politička bitka može dobiti samo hrabrošću i karizmatičnim javnim nastupima u kojima se jasno i jednostavnim jezikom ukazuje na krivce za siromaštvo i društvenu nepravdu. Ali prije svega mora da izgradi prepoznatljiv ideološki koncept, na osnovu kojega se mobilišu ljudi za borbu protiv korumpirane oligarhije. Kao što kaže Recep Tayyip Erdogan da bi jedno društvo uspjelo u istinskom idealu razvoja demokratskog društva, ono mora, u svojstvu političko-kulturnog fermenta ili vezivnog tkiva, svoj demokratski razvoj, temeljiti na vrijednostima vjere i tradicije.antimobbing wrote:Pretpostavljam da Mehmedović ima najbolje namjere ali ništa od njega sve mu se svodi na obični populizam i demagogiju. Uglavnom sam solira i njegov politički domet je lokalnog karaktera ograničen pretežno na Tešanj i okolna sela. To je to i ništa više. Uopće nema širinu, karizmu i osobine lidera da pokrene milione BiH građana jer nema mogućnost da prepozna i vrbuje, sposobne i odlučne ljude sa kojima koji bi zajedno mogao uraditi neku promjenu na bolje za ovaj narod. Sa druge strane, Tihić je za ovo 20 godina iza sebe generisao na hiljade ''interesno povezanih'' njegovih psiho-patoloških klonova (Tagut od cca 3.000 ljudi) kojima u BiH trenutno niko ništa ne može, osim Uzvišenog Boga, čija će Odredba na kraju i biti konačna, ako Bog da.
-
lacrima
#10599 Re: SDA-All about
Zanimljiva razmišljanja. Još kad bi i on ovako razmišljao, ili imao snage. Vidjet ćemo na tom nesretnom Kongresu 2015. koliki je njegov domet.Shahab wrote:U pravu si. Njegovi nastupi su stereotipni i sporadični. U njima nema snage za fatalni udarac Tihiću i rođacima. Istinski lider je poput meteora koji kosmičkom snagom ruši status quo i u društvo ponovno vraća ideale pravičnosti i optimizma. Mehmedović treba da prouči životni put Erdogana i shvati da se politička bitka može dobiti samo hrabrošću i karizmatičnim javnim nastupima u kojima se jasno i jednostavnim jezikom ukazuje na krivce za siromaštvo i društvenu nepravdu. Ali prije svega mora da izgradi prepoznatljiv ideološki koncept, na osnovu kojega se mobilišu ljudi za borbu protiv korumpirane oligarhije. Kao što kaže Recep Tayyip Erdogan da bi jedno društvo uspjelo u istinskom idealu razvoja demokratskog društva, ono mora, u svojstvu političko-kulturnog fermenta ili vezivnog tkiva, svoj demokratski razvoj, temeljiti na vrijednostima vjere i tradicije.antimobbing wrote:Pretpostavljam da Mehmedović ima najbolje namjere ali ništa od njega sve mu se svodi na obični populizam i demagogiju. Uglavnom sam solira i njegov politički domet je lokalnog karaktera ograničen pretežno na Tešanj i okolna sela. To je to i ništa više. Uopće nema širinu, karizmu i osobine lidera da pokrene milione BiH građana jer nema mogućnost da prepozna i vrbuje, sposobne i odlučne ljude sa kojima koji bi zajedno mogao uraditi neku promjenu na bolje za ovaj narod. Sa druge strane, Tihić je za ovo 20 godina iza sebe generisao na hiljade ''interesno povezanih'' njegovih psiho-patoloških klonova (Tagut od cca 3.000 ljudi) kojima u BiH trenutno niko ništa ne može, osim Uzvišenog Boga, čija će Odredba na kraju i biti konačna, ako Bog da.
- antimobbing
#10600 Re: SDA-All about
@lacrima,
Šetaš li gradom sa rajom-fukarom? Sjediš li po kafićima sa rajom-fukarom? Pričaš li sa rajom-fukarom po parkovima?
Priđite nekada tim ljudima na ulici i upitajte ih šta misle o SDA. Ljudi su jednom stanju jada, bijede, agonije i opće apatije.
Nikoga više uopće ne zanimaju izbori, niti Kongres bezdušnih multi-milionera iz SDA koji uopće nemaju empatije i suosjećanja prema egzistencijalnih potreba vlastitog naroda.
Mehmedović nije loš čovjek ali on i njemu slični, sa mjesečnom plaćom od 7.000 KM u Parlamentu mogu veoma lako čekati Kongres 2015 godine.
Međutim, narod-fukara više ne može da čeka, jer sada ne preživljava iz mjeseca u mjesec već iz dana u dan, dok pored sebe gledaju kako se oni koje financiraju svaki dan plaćajući PDV harač perverzno se voze u autima od 200.000 KM i razbacuju narodnim PDV milionima.
Šta misliš odakle neto sredstva od 7.000 KM da se samo jednom parlamentarcu isplati svaki mjesec bez ostalih doprinosa?
Jeli to Parlament Fabrika u kojoj parlamentarci proizvode robu i prodaju je na tržištu?
Nije, nego su to sredstva koja mi BiH građani svaki dan uplaćujemo za PDV.
Na 1.000 KM uzimaju nam 170 KM harača od PDV-a.
Jesu li Parlamentarci uopće svjesni koliko trebaš raditi na tržištu da bi pošteno zaradio 7.000 KM?
Jesu li svjesni, da se nalaze na tržištu, koliki bi obrt robe morali napraviti na tržištu da se njih 1.500 uposlenih redovno isplati svaki mjesec sa plaćama od 7.000 KM?
Uopće nisu jer ih mi BiH građani bukvalno tovimo, svaki dan plaćajući PDV harač već 20 godina.
Šetaš li gradom sa rajom-fukarom? Sjediš li po kafićima sa rajom-fukarom? Pričaš li sa rajom-fukarom po parkovima?
Priđite nekada tim ljudima na ulici i upitajte ih šta misle o SDA. Ljudi su jednom stanju jada, bijede, agonije i opće apatije.
Nikoga više uopće ne zanimaju izbori, niti Kongres bezdušnih multi-milionera iz SDA koji uopće nemaju empatije i suosjećanja prema egzistencijalnih potreba vlastitog naroda.
Mehmedović nije loš čovjek ali on i njemu slični, sa mjesečnom plaćom od 7.000 KM u Parlamentu mogu veoma lako čekati Kongres 2015 godine.
Međutim, narod-fukara više ne može da čeka, jer sada ne preživljava iz mjeseca u mjesec već iz dana u dan, dok pored sebe gledaju kako se oni koje financiraju svaki dan plaćajući PDV harač perverzno se voze u autima od 200.000 KM i razbacuju narodnim PDV milionima.
Šta misliš odakle neto sredstva od 7.000 KM da se samo jednom parlamentarcu isplati svaki mjesec bez ostalih doprinosa?
Jeli to Parlament Fabrika u kojoj parlamentarci proizvode robu i prodaju je na tržištu?
Nije, nego su to sredstva koja mi BiH građani svaki dan uplaćujemo za PDV.
Na 1.000 KM uzimaju nam 170 KM harača od PDV-a.
Jesu li Parlamentarci uopće svjesni koliko trebaš raditi na tržištu da bi pošteno zaradio 7.000 KM?
Jesu li svjesni, da se nalaze na tržištu, koliki bi obrt robe morali napraviti na tržištu da se njih 1.500 uposlenih redovno isplati svaki mjesec sa plaćama od 7.000 KM?
Uopće nisu jer ih mi BiH građani bukvalno tovimo, svaki dan plaćajući PDV harač već 20 godina.