SDA-All about
-
ReXX
#10226 Re: SDA-All about
Libero, Alija je bio predsjednik i obavljao je predsjednicke poslove, a bio je i vrhovni komandant nase armije i cesto je posjecivao nase polozaje.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#10227 Re: SDA-All about
Kako ti izvrćeš stvari, to je čudo... čuj ja izjednačavam ljude u rovu sa nekimd rugima.. nevjerovatno.. a govorim o zaštiti od granata.-LIBERO- wrote:Postaju ti cak i spinovi sve smijesniji i plici. Cak u tom pokusaju uspijes izjednaciti one koji su bili u trezoru i one koji su bili u rovu. Bravo. dosegla si stepen pokusaja relativizacije da dobijem nagon za povracanjedok citam ovakve stvari.KatarinaKosaca wrote:
Gdje si ti bio kad su padale granate. Postoje 3 opcije, van zemlje, u podrumu ili u rovu koji je nešto tipa podrum što se tiče zaštiteod granata. Pa nije nitko dočekivao granate na prsa... tako da jedino čiji je komentar infantilan i smiješan je tvoj.
Da, familija Lagumdžija nije iz rova izašla.. baš sam se grohotom nasmijala.. prevazilaziš sam sebe..
-
Innovation
#10228 Re: SDA-All about
Oni su bili tamo, gdje nije bilo rata /osim taje i tadasnje mu svalerke,a sadasnje supruge, mada su i oni bili na sigurnijem mjestu, nego ostali stanovnici Sarajeva/.-LIBERO- wrote:.samo me interesuje kako bi odreagovala da je u tom trzoru bila familija Lagumdzija
Last edited by Innovation on 06/06/2013 15:30, edited 1 time in total.
-
udrch
#10229 Re: SDA-All about
daj ba Katarina, od koga se ti braniš..pa taj lik se na forumu kleo dosad u najmanje dvije stranke, a od skora se kune u treću..šta se imaš kome pravdati..
ja im namjerno govorim da sam ono što oni žele, čim počnu optužbe..ionako me ne mogu mrziti više nego što me mrze..uživam u činjenici da mnogim proradi čir čim vide moj nick..najbolji su ovi koji se tek registruju, koji su banovani desetinu puta zbog svoje netolerancije drugačijeg mišljenja..
Bosna je napadnuta svim sredstvima i na sve načine, tako smo se morlai i braniti..svim sredstvima i na sve načine..ja sam ponosan na ovu ženu..i ona je svjesna da nije dorasla govorima, ali je prihvatila poziv i uradila što je mogla..
rezultat je ostvarila i to je ono što je nekim krivo..
ja im namjerno govorim da sam ono što oni žele, čim počnu optužbe..ionako me ne mogu mrziti više nego što me mrze..uživam u činjenici da mnogim proradi čir čim vide moj nick..najbolji su ovi koji se tek registruju, koji su banovani desetinu puta zbog svoje netolerancije drugačijeg mišljenja..
Bosna je napadnuta svim sredstvima i na sve načine, tako smo se morlai i braniti..svim sredstvima i na sve načine..ja sam ponosan na ovu ženu..i ona je svjesna da nije dorasla govorima, ali je prihvatila poziv i uradila što je mogla..
- KatarinaKosaca
#10230 Re: SDA-All about
Jedni u Beogradu, drugi u tuđem stanu baš blizu Centralne banke i restoranu kod Lutve u Danijela OzneInnovation wrote:Oni su bili tamo, gdje nije bilo rata /osim taje i tadasnje mu svalerke,a sadasnje supruge, mada su i oni bili na sigurnijem mjestu, nego ostali stanovnici Sarajeva/.-LIBERO- wrote:.samo me interesuje kako bi odreagovala da je u tom trzoru bila familija Lagumdzija
-
racionalista
#10231 Re: SDA-All about
Meni nije samo jasno kako je jedan lik kao što je Lagumdžija mogao uopšte za vrijeme rata imati pristup predsjedništvu i vođstvu države. Koliko znam za vrijeme rata njegovo dijete iz prvog braka je boravilo u Beogradu svo vrijeme. Da li se iko ikada zapitao da li je možda izdavao državne tajne tokom rata zarad sigurnosti svog djeteta, i da li to i danas ne radi???
-
miki.ba
#10232 Re: SDA-All about
Ipak mislim da je to vrlina, nije stranka fudbalski klub kojem se pruža doživotna lojalnost.udrch wrote:daj ba Katarina, od koga se ti braniš..pa taj lik se na forumu kleo dosad u najmanje dvije stranke, a od skora se kune u treću..šta se imaš kome pravdati..
Promjena mišljenja je pozitivna, ugledaj se na kolegu.
PS. Divim se povjerenju koje imaš u ove ljude, ne znam da li bi rođenom bratu toliko vjerovao.
- KatarinaKosaca
#10233 Re: SDA-All about
Čuvena Dedina kadrovska politika. Dao je mlađahnom opozicionom lideru šansu, da mu ovaj kasnije oduzme diplomatski pasoš , a jedan izda Kačavendi. Nego, mene više zanima, zašto kao svjedok ratnih dešavanja, nikada nije pokrenuo inicijativu da se vidi gdje su donacije, ko je pokrao, i ostalo..racionalista wrote:Meni nije samo jasno kako je jedan lik kao što je Lagumdžija mogao uopšte za vrijeme rata imati pristup predsjedništvu i vođstvu države. Koliko znam za vrijeme rata njegovo dijete iz prvog braka je boravilo u Beogradu svo vrijeme. Da li se iko ikada zapitao da li je možda izdavao državne tajne tokom rata zarad sigurnosti svog djeteta, i da li to i danas ne radi???
- KatarinaKosaca
#10234 Re: SDA-All about
Slažem se, nije nogometni klub, niti treba imati sljepačku vjenosti nikome. Ovdje se radi o nečem drugom, a to je dogma. Naime, jedna se stranka okiva u zvijezde, lideru se pridaju božanske osobine, oni durgi se demoniziraju, negira im se sve, a objekat toga kojem se pridaju božanske, nadnaravne i sve vrline svijeta se mijenja. O tome se radi i toliko se godinama znamo na forumu da svjedočimomiki.ba wrote:Ipak mislim da je to vrlina, nije stranka fudbalski klub kojem se pruža doživotna lojalnost.
Promjena mišljenja je pozitivna, ugledaj se na kolegu.
PS. Divim se povjerenju koje imaš u ove ljude, ne znam da li bi rođenom bratu toliko vjerovao.
-
evo mene
#10235 Re: SDA-All about
SDA ublehaš klasični. Žali bože koje ime nosi i kako se bahato ponaša. - http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /130606103
P.S. I u mojoj familiji je bilo šehida, RVI... Cijeli rat sam provela U BIH.
- Cyrax
#10236 Re: SDA-All about
Papak, zadrigla seljacina eto sta je.evo mene wrote:SDA ublehaš klasični. Žali bože koje ime nosi i kako se bahato ponaša. - http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /130606103
-
Katamaran_Sa
#10237 Re: SDA-All about
Malo je poznata cinjenica da je gospodja i tada bila vec psihicki bolesnik, razlog vise da ovako ne nastupa ali i razlog vise da se previse ne pridaje znacaja svemu ovome, znalo se da smo dobijali donacije, nivo na kojem se to radilo zavisi od onoga tko trazi.Mister Yes wrote:Izgled nije bitan. Bitno je ono što je pričala. Tipa "Srb nas je napao jer smo zanemarili vjeru". Fuj
Tu vidim jaku emociju, inace ne znam tko bi skinuo sat sa ruke i tek onako ga dao...
-
Katamaran_Sa
#10238 Re: SDA-All about
Nisi u pravu, covjek je po malo bolestan, PTSP ili sta vec ali se borio za ovu zemlju, mislim da jos uvjek nosi metak u srcu kao suvenir na ratne dane.Cyrax wrote:Papak, zadrigla seljacina eto sta je.evo mene wrote:SDA ublehaš klasični. Žali bože koje ime nosi i kako se bahato ponaša. - http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /130606103
- Cyrax
#10239 Re: SDA-All about
Kakve to veze ima sa papanlukom i primitivizmom? Tome uzrok nije ni PTSP ni metak ni sida ni tuberkoloza ni sihiri nikoji k*rac.Katamaran_Sa wrote: Nisi u pravu, covjek je po malo bolestan, PTSP ili sta vec ali se borio za ovu zemlju, mislim da jos uvjek nosi metak u srcu kao suvenir na ratne dane.
'leba ti nemoj mi te price "on se borio", nemoj svega ti na svijetu.
-
Katamaran_Sa
#10240 Re: SDA-All about
Ja se jezim od te price ja se borio i slicno, slazem se...Cyrax wrote:Kakve to veze ima sa papanlukom i primitivizmom? Tome uzrok nije ni PTSP ni metak ni sida ni tuberkoloza ni sihiri nikoji k*rac.Katamaran_Sa wrote: Nisi u pravu, covjek je po malo bolestan, PTSP ili sta vec ali se borio za ovu zemlju, mislim da jos uvjek nosi metak u srcu kao suvenir na ratne dane.
'leba ti nemoj mi te price "on se borio", nemoj svega ti na svijetu.
Sa druge strane nema veze sa tim ali covjek generalno nije papak, na ovim snimkama je to ispao ali ja ga razumjem, ne opravdavam
- Cyrax
#10241 Re: SDA-All about
Ne vidim u čemu ga razumiješ ali eto. Sto ljudi. sto ćudi.
- Banksy
#10242 Re: SDA-All about
Par sati u jeku najjačih granatiranja, možda.-LIBERO- wrote: Banksy, nisi u pravu. U pojedinim periodima i vremenskim intervalima, i Izetbegovici (ne samo Bakir) su bili u trezoru, tj. u podrumskim prostorijama Centralne (danas, a tada Narodne) banke BiH.
Pitaj bilo koga ko je radio ratni period u toj ustanovi, sasvim sigurno ce ti ovo potvrditi.
Znaci cijeli rat NE, ali pojedine periode i vremenske intervale SASVIM SIGURNO.
I nemam šta koga pitati kad znam da nisu.
A ti slobodno pitaj ako ti još nešto nije jasno.
- KatarinaKosaca
#10243 Re: SDA-All about
Ne bi mi teško pa okrenuh jedan telefon nekog ko je tamo radio u ratu. Kaže da je par puta vidjela samo ženu (majku) i to krajem rata... Ali, eto, zna @Libero koji nam ne reče gdje je osobno bio u vrijeme granatiranja.Banksy wrote:Par sati u jeku najjačih granatiranja, možda.
- Banksy
#10244 Re: SDA-All about
Nije mogla biti. Lagumdžija je u to vrijeme, kao visoki državni dužnosnik, po svijetu ''skupljao pomoć za napaćeni narod BiH'', skupa s društvom iz tadašnjeg Ministarstva informiranja. Zbog nestanka veće količine novca pred domaćim istražnim organima pokrenut je proces provjera gdje je gosp Lagumdžija, skupa s još par ljudi koji više nisu među živima, bio predmet istražnih radnji. Zbog ranjavanja i kasnijeg liječenja van Bosne, a i zbog mekog srca Alije Izetbegovića uvijek slabog na svog miljenika, proces je tada obustavljen i nikada više nije obnovljen. Zanima li te još nešto?-LIBERO- wrote:
...samo me interesuje kako bi odreagovala da je u tom trzoru bila familija Lagumdzija![]()
-
NeenaSa
#10245 Re: SDA-All about
Ovo samo insajder moze da zna.Banksy wrote:Par sati u jeku najjačih granatiranja, možda.-LIBERO- wrote: Banksy, nisi u pravu. U pojedinim periodima i vremenskim intervalima, i Izetbegovici (ne samo Bakir) su bili u trezoru, tj. u podrumskim prostorijama Centralne (danas, a tada Narodne) banke BiH.
Pitaj bilo koga ko je radio ratni period u toj ustanovi, sasvim sigurno ce ti ovo potvrditi.
Znaci cijeli rat NE, ali pojedine periode i vremenske intervale SASVIM SIGURNO.
@Nency, ako nisi dio , odakle ti informacije?
- Banksy
#10246 Re: SDA-All about
NeenaSa wrote: Ovo samo insajder moze da zna.
Ovo zna svako ko je proveo rat u Sarajevu.
Izgleda da nas je ovdje malo ...
- KatarinaKosaca
#10247 Re: SDA-All about
Istina, Sarajevo je u ratu bilo tako malo da smo se haman svi znali.. i nije bilo puno tajni. Ali @LIBERO bolje znaBanksy wrote:NeenaSa wrote: Ovo samo insajder moze da zna.
Toliko se ide u laž i pretjerivanje, eto, trebalo ulicom šetati pod granatama i to Predsjednik države čija bi smrt u tom trenutku bila ne njegovo puka smrt nego lavina dešavanja, pa i promjena toka povjesti na štetu BIH, da tjera da se brani čovjek kojeg baš i nisam previše gotivila nikada. Ako ništa radi te stalne glupe popustljivosti koju si odlično definirala u jednom od predhodnih postova. Zaključak: Ne treba izmišljati stvari ako se ne znaju. Ali, uvijek je poslije bitke bio pun .. generala.
Dotle se ide da pročitah na drugoj temi da "borac"
-
ReXX
#10248 Re: SDA-All about
Sve vri o JMB, al' bitno je da je SDA tema aktivna i prica o necemu od prije 20 godina.

-
NeenaSa
#10249 Re: SDA-All about
Banksy wrote:NeenaSa wrote: Ovo samo insajder moze da zna.
Hebat' ga. Provedoh u neznanju.
KaK(a)o , opet jase .
-
Krushna mrva
#10250 Re: SDA-All about
Cyrax wrote:Papak, zadrigla seljacina eto sta je.evo mene wrote:SDA ublehaš klasični. Žali bože koje ime nosi i kako se bahato ponaša. - http://www.klix.ba/vijesti/bih/pogledaj ... /130606103