SDA-All about

Post Reply
udrch

#10151 Re: SDA-All about

Post by udrch »

antimobbing wrote:udrch,
Hej' ako Kifla-aga ovo gore pročita i skonta da ti pozivaš raju da čitaju i razmišljaju svojom glavom, a kakav je hoće, zaboravi na Poljine. :D
jel ovo ja dobro ne vidim ili fakat u čitavom ovom postu nisi spomenuo one psiho gluposti na koje si se navukao?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10152 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Nisam, to za tebe ne važi jer osjeti se da si merhametli …
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#10153 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Selam alejk,
Sdačići jel vam teta Halida koji turski sat, jal prsten udjelila?

Poput svake mafije i ova Famalija jedino pada kad je počne hebavati insajder...FaHraon hvala ti, u ime naroda, koji nikad nije imao priliku vidjeti kako su probrane hadžije i hanume uz selame vreće para i zlata nosale dok smo mi ko ovce ginuli naivno vjerujući da se brimo za državu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

što bi reko jedan moj stari prijatelj i utemeljitelj SDA Famlijarne Ndraghente

Image

selam alejk Sdačići uhljebćići
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#10154 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Gdje si ba Jose? Vidim ne javljaš se, rekoh da te rođ'o nije pogu'ro, pa sad duškaš i sa Poljina gledaš fukaru kako se guši u smogu. :D
kakonako

#10155 Re: SDA-All about

Post by kakonako »

Vratija se Hoze!A di je bija? :thumbup:
Alfons Kauders

#10156 Re: SDA-All about

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:Selam alejk,
Sdačići jel vam teta Halida koji turski sat, jal prsten udjelila?

Poput svake mafije i ova Famalija jedino pada kad je počne hebavati insajder...FaHraon hvala ti, u ime naroda, koji nikad nije imao priliku vidjeti kako su probrane hadžije i hanume uz selame vreće para i zlata nosale dok smo mi ko ovce ginuli naivno vjerujući da se brimo za državu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

što bi reko jedan moj stari prijatelj i utemeljitelj SDA Famlijarne Ndraghente

Image

Selam iz Uhljebistana :D
MuaDib

#10157 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Jose kakvo osvježenje :) Samo nastavi da raskrinkavaš fameliju :thumbup:

Inače smo se danas definitivno uvjerili da SDA znači i samo daj akontaciju.

A i ja sam danas ekskluzivno otkrio šta je Izetbegović senior najviše volio da sluša u mračnom komunističkom kazamatu.

udrch

#10158 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:Selam alejk,

alejkumu selam i temi Mujo od Igmana..
jesu te to Allaha ti tvoga već pustili..trebali su te držati bar još dvije sedmice :lol: ..
koje si nickove ovih dana koristio?
VjecitiStudent

#10159 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Vrijedi u cjelosti citirati
Brutalnost sa kojom mediji pod kontrolom ministra sigurnosti i predsjednika Saveza za bolju budućnost, Fahrudina Radončića, deru kožu članu Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegovići i članovima dinastije, već je viđena u ranijim obračunima Dnevnog avaza sa protivnicima i kritičarima režima Izetbegovića starijeg - uz, naravno, značajne razlike. U vrijeme dok su se svi ti avazi, expresi i ostala izdanja Malog zmaja iz velike crnogorske pripizdine iživljavali nad, recimo, Senadom Avdićem, Senadom Pećaninom, Vildanom Selimbegović,Zlatkom Lagumdžijom...bitan dio istog tog režima, njegov glasnogovornik i ovlašteni kontrolor bošnjačke javnosti, bio je - Fahrudin Radončić.

Najbogatiji i najuspješniji Bošnjak još od vremena neolita, on, Radončić, je i postao kao dio halke oko prvog predsjednika države i dede nedovršene nacije, nevjerovatno talentovanog da najviše brine o najgorima. Ili kako to kaže, na ovom mjestu više puta citirani pisac Andrej Nikolaidis: „U prvobitnoj akumulaciji kapitala, što je, jasno, eufemizam za sveopštu pljačku, bogatiti su se mogli samo oni bliski fašističkim režimima. Danas tajkunski portparoli, brižljivo raspoređeni na strateška mjesta, ističu kako su se bogati obogatili zato što su bili sposobniji. Nisu: obogatili su se zato što su bili privilegovani.“

Dobro, pregrubo je Izetbegovićev režim nazvati fašističkim, ali sve drugo je prokleto tačno. Braneći, dakle, one što su od njega stvorili veleposjednika, Radončić je preko svojih izdanja lagao da ne može gore, sadistički uživajući u pokušajima upropaštavanja tuđih života.

Danas, međutim, sva njegova izdanja iz kojih se neselektivno puca prema mlađem Izetbegoviću, uobičajenu nepismenost i hroničnu sklonost manipulacijama kombiniraju sa užasavajućim faktima.

Tako, eto, najmračnije tajne jedne neuspješne (para)političke organizacije – mogla je SDA imati i dvadeset miliona članova, sve kapitalne odluke donosile su se u uskom, obiteljskom i prijateljskom krugu – otkriva njen proizvod koji je u međuvremenu od megafona vlasti postao vlast.

Nekadašnji insider i njegova, uz pomoć Stranke demokratske akcije nastala medijska imperija, razotkrivaju sa zakašnjenjem sve na što su davno, često i uzaludno, ali argumentirano i novinarski profesionalno, upozoravili oni za kojima je ta imperija raspisivala potjernice. Nije, što valjda ne treba objašnjavati, Radončić doživio prosvjetljenje, pa shvatio odakle su došli svi silni novci za prvi bošnjački dnevnik i otkrio kleptomansku, klerikalnu i zatucanu suštinu Izetbegovićeve politike; sasvim suprotno, on je tek odlučio biti novi Alija, a najveća smetnja su mu članovi dinastije koje danas razapinje svakoga dana i u svakom pogledu.

U cijelom tom cirkusu, žaljenja, međutim, nisu vrijedni upravo Izetbegovići: ponajmanje zato što im najgore vraća onaj kojem su dali najviše. Malo šta o toj porodici precizno govori kao amaterski video pretenciozno nazvan dokumentarnim filmom, emitiran na TV Alfa i portalu Dnevnog avaza u utorak, četvrtog juna, pod naslovom Gospodari bošnjačkih prstenova. Riječ je dvadesetominutnom snimku donatorske večeri iz 1995, održanoj negdje u Turskoj, na kojoj je centralna figura Halida Izetbegović, supruga Alijina i mater Bakirova. Sve što treba znati o tome koliko je, zapravo, država pod Izetbegovićem bila privatizirana, kakvu Bosnu je ta obitelj priželjkivala i koliko je neznanja, netaktičnosti, nedržavotvornosti i vjerskog fanatizma bilo među Alijinim najbližim, vidi se u slikama snimljenim kamerom koju je držala nečija drhtava ruka.
Nepreprečljive budalaštine

Budalaštine Halide Izetbegović neprepričljive su i za prosječnu inteligenciju uvredljive, u istoj mjeri u kojoj je nevjerovatno da je nekada postojala neka vlast koja je bila u stanju uopće funkcionirati na način prikazan u pomenutom videu. Halida Izetbegović je, naime, u Turskoj, na javnim skupovima bila i nastupala kao „prva dama“ i tu poraznu činjenicu ne može promijeniti niti slabašna mogućnost da ju je u Istanbul suprug poslao prije svega da mu nije na očima, a ako se za još nešto ogrebe – u parama i nakitu – dobro i jeste. Tamo podaleko, u Turskoj, Halida Izetbegović je bila glas i lice najgoreg od bošnjačke politike iz posljednje decenije prošlog stoljeća. Sav jad, svo neznanje, nerazumijevanje razlike između odbrane demokratskog poretka i vjere, fanatizam i čisti primitivizam, promovirala je Izetbegovićeva supruga, izgovarajući nevjerovatne, planetarne gluposti na skupovima sa kojih je izlazila sa vrećama deviza i kutijama nakita doniranog, ne za odbranu nezavisne, sekularne, proevropske Bosne i Hercegovine ili za pomoć njenim smorenim stanovnicima, već za društvo u kojem su dimije must have, a Kur'an iznad ustava i zakona. I još je, da stvar bude gora, ako uopće gora može biti, sve to radila karikaturalno.

Video snimak emitiran na TV Alfa izaziva ozbiljne želučane probleme, ali i postavlja dva pitanja, jedno direktno i jedno koje se nameće, te daje i jedan odgovor. Pitanja su, naravno: kako sa onakvim liderom i predsjedničkom obitelji uopće živi ostadosmo i kako nam se još, uz sav užas, desio i sadašnji ministar sigurnosti? Odgovor na drugo je, ma kako ga teško bilo izgovoriti: još smo i dobro prošli. I mi i, naročito, Radončić. A za Izetbegoviće ćemo još vidjeti... Dok ministar malo sredi videoteku.

Original je na radiosarajevo tacka ba
JoseMujica

#10160 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

:thumbup: student baš htjedoh izvadak načiniti ovog boldovanog

selam alejk Sdačići jel bilo satova i mindža i za zaslužnu pješadiju iz trećeg saffa il je sve ostalo unutar krvnog srodstva?
Banksy

#10161 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

IZVRSTAN Emir Imamović :thumbup:

Kako Pirke reče, sinoćnji ''video snimak'' emitiran na TV Alfa zaista izaziva ozbiljne želučane probleme.
I zaista se ne zna šta je strašnije: ko nas je i kako u ratu predstavljao ili za koga smo se i zašto borili ili ko danas o ovome priča i pokušava zloupotijebiti ono čega je bio dio.
antimobbing

#10162 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Evo, sad sam vidio snimak ''Gospodari prstenova''.

Krajnje degutantno, bezdušno i neljudski od Avaza!

Na stranu šta god mi mislili i pisali o kriminalnoj SDA koja nam zagorčava živote evo već dvadeset godina, ipak nikad ne treba zapostaviti onu ljudsku stranu u našim životima, jer onda i mi sami postajemo bezdušni i neljudski.

Mislim da je Fahro prešao sve granice zla sa ovim snimkom jer ipak na kraju svega žena je rahmetli …

Strašno, zaista nemam riječi … :(
kamen spoticanja

#10163 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

antimobbing wrote:Evo, sad sam vidio snimak ''Gospodari prstenova''.

Na stranu šta god mi mislili i pisali o kriminalnoj SDA koja nam zagorčava živote evo već dvadeset godina, ipak nikad ne treba zapostaviti onu ljudsku stranu u našim životima, jer onda i mi sami postajemo bezdušni i neljudski.

Mislim da je Fahro prešao sve granice zla sa ovim snimkom jer ipak na kraju svega žena je rahmetli …

fahro ko pravi mazohista...zakucava sebi golove pod precku svakodnevno
Shahab

#10164 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Ovo je fuj! Kada vidim Halidu Izetbegović, vidim svoju majku, i hiljade drugih pokrivenih bošnjačkih majki... Radončić je produkt SDA, napravili su monstruma, koji se u smislu realizacije neke kosmičke pravde, okrenuo protiv njih. I neka ih udara...Zamislite kako bi monolitna bila situacija da se radončić nije formalno uključio u političku arenu ...Ali uvlačiti rahmetli Halidu Izetbegović, jednostavnu i sigurno poštenu bošnjačku majku, praviti od nje profitera, manipulisati najgorim emocijama, samo da bi se obračunao sa svojim dojućerašnjim mentorom..predstavlja odvratnu propagandu, koja se već pokazala kontraproduktivnom. Ipak je Radončić stranac i ne razumije naš mentalitet..
antimobbing

#10165 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Upravo tako, kao što ti kažeš ''uvlačiti jednu poštenu bošnjačku majku, praviti od nje profitera i manipulirati najgorim emocijama'' mogu samo mazohisti i psihopate bez suosjećanja i empatije u svome biću. Posebno što je žena rahmetli. Mislim da svi oni koji se trenutno bore za vlast, imaju identičan psiho-patološki poremećaj. Zar nije rahmetli Alija lijepo savjetovao Bakira da se ne petlja u politiku? Vidiš do čega je ovo dovelo? Strašno … :(

Analizirajući ponašanje našeg naroda i ponašanje naših vođa, često se upitam jesmo li kolektivno svi pretvoreni u majmune i svinje? Ima li išta ljudsko da je ostalo u nama, bar pola kilograma insana?
miki.ba

#10166 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

Pa jesu li snimci lažni?
Ako nisu lažni, postoje li dokazi gdje su proslijeđene donacije?
Manite se ba emocija, Radoncic jeste ker, al to ne znaci da se nije kralo.
Last edited by miki.ba on 05/06/2013 12:51, edited 1 time in total.
JoseMujica

#10167 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

haj ne kakite ko da pare za start hAvaza nisu s one gomile satova, para i nakita.....neka se "fina bošnjačka majka" dimija nadjelila :-)
Co0l

#10168 Re: SDA-All about

Post by Co0l »

Ima li link tog dokumentarca,il sta li je vec,pa da i ja to cudo pogledam?
Innovation

#10169 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

antimobbing wrote:Post Postao/la antimobbing dana 05/06/2013 11:38
Upravo tako, kao što ti kažeš ''uvlačiti jednu poštenu bošnjačku majku, praviti od nje profitera i manipulirati najgorim emocijama'' mogu samo mazohisti i psihopate bez suosjećanja i empatije u svome biću. Posebno što je žena rahmetli. Mislim da svi oni koji se trenutno bore za vlast, imaju identičan psiho-patološki poremećaj. Zar nije rahmetli Alija lijepo savjetovao Bakira da se ne petlja u politiku? Vidiš do čega je ovo dovelo? Strašno … :(

Analizirajući ponašanje našeg naroda i ponašanje naših vođa, često se upitam jesmo li kolektivno svi pretvoreni u majmune i svinje? Ima li išta ljudsko da je ostalo u nama, bar pola kilograma insana?
:thumbup:
Shahab

#10170 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

JoseMujica wrote:haj ne kakite ko da pare za start hAvaza nisu s one gomile satova, para i nakita.....neka se "fina bošnjačka majka" dimija nadjelila :-)
Halida Izetbegović je poštena žena, koja je kroz život mnogo propatila. Bila je supruga političkog zatvorenika, kojoj su dani prolazili u oskudici i strahu za djecu. Alija Izetbegović bio je iskren u svojim ideološkim stavovima. Zbog njih je robovao i nikada nije pristao da se odrekne svojih stavova, bez obzira na veliku cijenu koju je platila njegova porodica i on lično. On je smatrao Islam jedinim okvirom u kojem se musliman može duhovno i intelektualno razvijati. Predvidio je neminovni krah komunizma i islamsko buđenje, pogotovo u Turskoj. Zato ga tamo izuzetno cijene. Današnja SDA nema nikakve veze sa njegovim učenjem i porukama. Tihić je, prema sopstvenom psihološkom profilu, SDA unakazio i pretvorio je u primitivnu koruptokraciju.
jazzer

#10171 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Nije ovaj snimak pokazao nista sto vec nismo znali. Obojica su izdanak iste SDA - kleptomanske
skole* tako da su svi ''dokazi'' prihvatljivi.

Nadam se da ce svi skupiti na jednom mjestu i s melanholijom pricati o tome kako su mogli jos
svasta uraditi (ukrasti) ali im je pravna drzava konacno zakucala na vrata.

* skola osnovana 90' proslog vijeka. Osnivaci skole smatraju da je kradja drustvene pa i tudje privatne
imovine apsolutno prihvatljiva, cak pozeljna. Narod smatraju obicnom stokom ali prihvataju da, ne vise od 1%
istih, ipak ostvare neka prava, naravno ako su rodbinski i na drugi nacin povezani sa osnivacima.
Bezperspektivnost, apatija, katastrofalno ekonomsko stanje podanika, visoka stopa kriminala glavne su odlike vladanja.
U takvom haosu se najbolje snalaze jer sva civilizacijska dostignuca njima su strana, tj. za njih predstvljaju strah od konacnog kraja. Vole za sebe reci da vjernici ali podjednako vole i luksuz, kafanu, mikrofon a ni bijelo im nije strano.
VjecitiStudent

#10172 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:
JoseMujica wrote:haj ne kakite ko da pare za start hAvaza nisu s one gomile satova, para i nakita.....neka se "fina bošnjačka majka" dimija nadjelila :-)
Halida Izetbegović je poštena žena, koja je kroz život mnogo propatila. Bila je supruga političkog zatvorenika, kojoj su dani prolazili u oskudici i strahu za djecu. Alija Izetbegović bio je iskren u svojim ideološkim stavovima. Zbog njih je robovao i nikada nije pristao da se odrekne svojih stavova, bez obzira na veliku cijenu koju je platila njegova porodica i on lično. On je smatrao Islam jedinim okvirom u kojem se musliman može duhovno i intelektualno razvijati. Predvidio je neminovni krah komunizma i islamsko buđenje, pogotovo u Turskoj. Zato ga tamo izuzetno cijene. Današnja SDA nema nikakve veze sa njegovim učenjem i porukama. Tihić je, prema sopstvenom psihološkom profilu, SDA unakazio i pretvorio je u primitivnu koruptokraciju.
MIslim da bi veci dio stanovnika danasnje BiH pristao da robija nekoliko godina ako bi ga na kraju robije cekao posao u drzavnoj firmi i stan, ko sto je svojevremeno zapalo naseg dedu, u tom "strasnom" rezimu.
Shahab

#10173 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

VjecitiStudent wrote:
Shahab wrote:
MIslim da bi veci dio stanovnika danasnje BiH pristao da robija nekoliko godina ako bi ga na kraju robije cekao posao u drzavnoj firmi i stan, ko sto je svojevremeno zapalo naseg dedu, u tom "strasnom" rezimu.
Titov socijalizam bio je izuzetno kvalitetan sa socijalnog aspekta. U kontekstu današnjice to liči na bajku. Suprotno može tvrditi samo budala kojoj istina nije bitna. Samoodrživost tog sistema je druga priča.Što se tiče Alije Izetbegovića, isto tako je istina da se on odrekao svakog komfora i sigurnosti poslušnika, zarad svojih ideoloških stavova. To ipak pokazuje jedno čvrsto vjerovanje, što je karakteristika velikih ljudi.
Banksy

#10174 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Snimak je zaista tužan, mučan i degutantan, ali je istinit, autentičan, to se zaista desilo i dešavalo tamo negdje daleko, iza naših leđa, na naš račun, svih ratnih godina. Ovako, a možda i još gore.

Mislim da je Fahro, inače sklon pogrešnim procjenama i potezima, ovim ipak poentirao. Ljutnja i ogorčenost naroda nadvladaće gađenje nad ''bezdušnošću''.

Rahmetli Halida Izetbegović je svojevoljno vodila skup, svojevoljno skupljala novac i nakit, svojevoljno pristala da je se snima, da govori za turkse medije, svojevoljno predstavljala BiH i čini se da je u tome čak i uživala.
Uz to, skup je bio javan, bilo je prisutno više stotina ljudi, skup je bio jedan od stotina održanih tokom četverogodišnje agresije, pa je i snimanje tog i bilo kojeg drugog sličnog skupa sasvim normalno i uobičajeno.
Gadno je što ovo čini Fahro koji je na neki način i sam bio dio halke, ali hajdemo zamisliti da je snimke dostavila i prezentirala udruga iseljenih Bošnjaka u Turskoj. Mijenja li to nešto u karakteru i ciljevima i efektima samog skupa ili ne?
VjecitiStudent

#10175 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Shahab wrote:
VjecitiStudent wrote:
Shahab wrote: Halida Izetbegović je poštena žena, koja je kroz život mnogo propatila. Bila je supruga političkog zatvorenika, kojoj su dani prolazili u oskudici i strahu za djecu. Alija Izetbegović bio je iskren u svojim ideološkim stavovima. Zbog njih je robovao i nikada nije pristao da se odrekne svojih stavova, bez obzira na veliku cijenu koju je platila njegova porodica i on lično. On je smatrao Islam jedinim okvirom u kojem se musliman može duhovno i intelektualno razvijati. Predvidio je neminovni krah komunizma i islamsko buđenje, pogotovo u Turskoj. Zato ga tamo izuzetno cijene. Današnja SDA nema nikakve veze sa njegovim učenjem i porukama. Tihić je, prema sopstvenom psihološkom profilu, SDA unakazio i pretvorio je u primitivnu koruptokraciju.
Titov socijalizam bio je izuzetno kvalitetan sa socijalnog aspekta. U kontekstu današnjice to liči na bajku. Suprotno može tvrditi samo budala kojoj istina nije bitna. Samoodrživost tog sistema je druga priča.Što se tiče Alije Izetbegovića, isto tako je istina da se on odrekao svakog komfora i sigurnosti poslušnika, zarad svojih ideoloških stavova. To ipak pokazuje jedno čvrsto vjerovanje, što je karakteristika velikih ljudi.

Koja crna nesigurnost?
Nakon što je A.I. bio osuđen kao Mladi musliman, uredno je završio pravni fakultet, dobio posao u GP "Put", dobio od GP "Put" stan u centru grada ...
Post Reply