SD-P (pokret)

hAZNADAR

#26 Re: SD-P (pokret)

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Aha. Tebi je, dakle, jedino mjerilo i jedini problem SDA u ovoj državi.
S obzirom da govoriš samo o FBiH, izostavio si i HDZ u ovoj ekipi NS,NIP,SDP, a zbog sličnosti politika bilo bi logično da se ujedine. Doduše, i PDA bi odlično upotpunio sliku tog društvanceta.

Izlaskom Bijedića i ekipe koja ga prati, amputira se 40% SDP-a. Ja sve više vjerujem da su ljudi, koji priželjkuju izlazak Bijedića, zapravo ubačeni elementi u SDP ili oni koji imaju komplekse spram njegovog izbornog rezultata.

Upoređivati KS s entitetskim i državnim nivoom vlasti je smijurija.
Meni je najveci problem SDA. Zivim u gradu gdje apsolutna vecina stanovnistva ima pro-BiH stavove. Ovdje su glasovi za HDZ i SNSD/SDS na nivou statisticke greske. Dakle, ja bih da pocistimo svoje dvoriste zatrpano smecem i fekalijama. SDA je tumor moga grada.

Za pocetak zelim da se iz mog grada pocisti SDA tumor. Zelim cist grad - cist od smeca, cist od kriminala i korupcije. Zelim postene tendere i transparentan radi javnih preduzeca. Zelim vidjeti novu politiku kakvu gledam u SA kantonu. Sada mi je potpuno jasno da je to moguce samo ako se ukloni maligna i kancerogena SDA.

Ocekujem da se pozitivni procesi iz SA preliju na ZE i TZ, te zatim na sva ostala podrucja sa vecinskom pro-BiH populacijom. Hajmo mi objaviti rat kriminalu i korupciji, hajmo ocistiti prirodu od smeca. Hajmo objaviti rat nastimanim tenderima. Hajmo objaviti rat laznim fakultetima. Hajmo natjerati javna preduzeca da rade. Hajmo stvoriti klimu za ulaganja. Ima puno toga sto se moze uraditi neovisno od SNSD i HDZ.

A sto je najbolje u svemu, ako mi napravimo iskorak, ako pokrenemo pozitivne procese, sistemom spojenih posuda isti ce se preliti na podrucja sa sprskom i hrvatskom vecinom. I dobre stvari se prenose jednako kao lose.

...

Dakle, iskreno se nadam da ce najavljena stranka zaziviti i da ce se u njoj okupiti sve pro-SDA snage. Bolje da SDP ima 5% glasova sa anti-SDA clanstvom nego 15% a da pola stranke cine SDA spavaci i diverzanti.

SDP - 5% + NS, NiP, Platforma

Formirati kantonalne vlade bez SDA i demonstrirati novu politiku. Ljudi ce prepoznati pa ce anti-SDA stranke dobiti vise glasova.
Krace receno - interesuje te samo tvoja carsija i nista dalje od toga.

Bilo bi posteno da ljevica ucestvuje samo na opcinskim izborima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#27 Re: SD-P (pokret)

Post by pici »

Na današnjem Inicijativnom odboru Socijaldemokratskog pokreta Lamija Tanović je kazala da se osjeća prevareno jer se ovaj pokret nije trebao zvati "socijaldemokratski".
"Mi smo od novembra radili na tom projektu, ali niko nije govorio o Socijaldemokratskom pokretu. Razgovarali smo o nazivu 'Bolja BiH'. Ivo Komšić me prevario", izjavila je Tanović.

Ona je istakla da se ime Socijaldemokratski pokret pojavilo prije nekoliko dana.

"Mi smo kod Šefika Džaferovića bili s tom idejom. Mislite li da bi on to podržao u ovoj formi? Ovo je naš bosanskohercegovački pokret sa svim bojama i aspektima, a oni su ga suzili. Neka se objedine, nemamo mi ništa protiv, ali bez mene", poručila je Tanović.

Nezadovoljna odnosom istakla je da su se "odjednom pojavili SDP-ovci razne vrste".

"Ja se nadam da će naš bosanskohercegovački pokret, na kojem smo radili od novembra, nastaviti živjeti. Ali ne da bi objedinjavao ljevicu", zaključila je.
:lol: :lol: :lol: :lol: cirkuz
pici

#28 Re: SD-P (pokret)

Post by pici »

"Ovdje sjede dvije stranke i dobar dio članstva iz treće stranke. Zar nismo već nešto ukrupnili?! Čekamo SDP u cjelini da nam se pridruži", istakao je on.

Naveo je da je na današnjem skupu čuo da se išlo kod Šefika Džaferovića i da se od njega dobila podrška i tražio blagoslov.

"Dobar dio sastanka je protekao u razgovoru, u tome što je profesorica Lamija Tanović insistirala na tome da se ide na širi spektar okrupnjavanja. Ideja je proistekla iz jednostavne činjenice - zbog stanja u ovoj zemlji", zaključio je Zlatko Lagumdžija.
Image
Haris.ba

#29 Re: SD-P (pokret)

Post by Haris.ba »

Malo sam zatečen. Ovakve stvari se rješavaju aklamacijom, i imaju svečarski karatker. A, oni se prepirali.

Ne može Zlaja bez dramatičnih skupština.

:bih:
Kejn

#30 Re: SD-P (pokret)

Post by Kejn »

Krivi su bosanski muslimani (citaj glupe balije) sto ne glasaju za mladjahne i poletne nade bosljevizma i revolucije poput osebujnog Masica, Niksica i Cengica, dok ih isti, poput Vojina Mijatovica, nazivaju "mongoloidima". :lol: Ta je stranka odlaskom Zlatka propala ko zeton. Prico ko sta hoce Zlatko je institucija za ove skojevce.
Haris.ba

#31 Re: SD-P (pokret)

Post by Haris.ba »

Kejn wrote:Krivi su bosanski muslimani (citaj glupe balije) sto ne glasaju za mladjahne i poletne nade bosljevizma i revolucije poput osebujnog Masica, Niksica i Cengica, dok ih isti, poput Vojina Mijatovica, nazivaju "mongoloidima". :lol: Ta je stranka odlaskom Zlatka propala ko zeton. Prico ko sta hoce Zlatko je institucija za ove skojevce.
To ti isto ko rasprava ko je gluplji u filmu Glup i gluplji. :D
Kikibombona

#32 Re: SD-P (pokret)

Post by Kikibombona »

Kejn wrote:Krivi su bosanski muslimani (citaj glupe balije) sto ne glasaju za mladjahne i poletne nade bosljevizma i revolucije poput osebujnog Masica, Niksica i Cengica, dok ih isti, poput Vojina Mijatovica, nazivaju "mongoloidima". :lol: Ta je stranka odlaskom Zlatka propala ko zeton. Prico ko sta hoce Zlatko je institucija za ove skojevce.
https://m.youtube.com/watch?v=jaXxgoUlDbY
pici

#33 Re: SD-P (pokret)

Post by pici »

ovo je meni super sad ni pijano drogiran znam za koga necu glasovat... tamam da se slucajni prolaznik i smucko svedu na statisticku gresku... mozda dobace nacelnika u cevljanovicima ako ih sdO pusti.
nemampojma0

#34 Re: SD-P (pokret)

Post by nemampojma0 »

Ovaj forum dodje kao neka banja, da se ljudi odmore od realnosti. Ovdje lazu sebe, lazu druge, izigravaju babe Vange. Puni mrznje prema svemu drugacijem. Dobra stvar skroz :D
Od svega su mi najsimpaticnije prognoze. Iako netacne, nisu neupotrebljive, naprotiv. Ono sto prognoziraju ovi gorljivi kvazikomunisti okupirani svojim mahalama i carsijama je suprotno od onog sto se desava u stvarnosti.
Sve im je protkano emocijama i zeljama ili pustim snovima, tacnije kazano.
cyprus

#35 Re: SD-P (pokret)

Post by cyprus »

Vala, ljepša vijest od formiranja ovog "pokreta'' se odavno nije pojavila na našem političkom nebu... Konačno prilika da se ono što se naziva ljevicom očisti od smeća...
The BEN10

#36 Re: SD-P (pokret)

Post by The BEN10 »

.
Capsicum

#37 Re: SD-P (pokret)

Post by Capsicum »

Koliko samo gnjeva i bijesa na ovoj temi. Toliko se zazivalo ukrupnjavanje na lijevom političkom spektru, da bi sada neki nervne slomove doživljavali zbog toga. Opustite se ljudi. Očigledno je da imamo 2 načina razmišljanja u pogledu učešća u političkom životu BiH na lijevom političkom spektru.

S jedne strane su oni koji su svu svoju ideologiju sveli na anti-SDA stav i odbijanje da učestvuju u vlasti na svim nivoima gdje su oni neizbježni. Namjerno kažem SDA, jer se ove druge nacionalne stranke od strane takvih ne spominju ili se u rijetkim prilikama tek onako reda radi spomenu.

S druge strane imamo ove koji misle da građanski orjentirane partije ne smiju ostati na margini i svjesno se i samovoljno odricati vlasti samo zato što nam je državno uređenje takvo da su nacionalne stranke de facto neizbježne.

Ja smatram da je, ako već nije moguće imati jednu jedinstvenu, bolje imati 2 partije socijaldemokratskog usmjerenja koje će ponuditi glasačima obje varijante razmišljanja o učešću u političkom životu BiH, pa nek oni odluče.
bunk

#38 Re: SD-P (pokret)

Post by bunk »

E jarane sad si gotov,ocekuj crveni meteoalarm pljuskova komenatara na ovo sto si gore napisao :mrgreen:
edo_79

#39 Re: SD-P (pokret)

Post by edo_79 »

Capsicum wrote:Koliko samo gnjeva i bijesa na ovoj temi. Toliko se zazivalo ukrupnjavanje na lijevom političkom spektru, da bi sada neki nervne slomove doživljavali zbog toga. Opustite se ljudi. Očigledno je da imamo 2 načina razmišljanja u pogledu učešća u političkom životu BiH na lijevom političkom spektru.

S jedne strane su oni koji su svu svoju ideologiju sveli na anti-SDA stav i odbijanje da učestvuju u vlasti na svim nivoima gdje su oni neizbježni. Namjerno kažem SDA, jer se ove druge nacionalne stranke od strane takvih ne spominju ili se u rijetkim prilikama tek onako reda radi spomenu.

S druge strane imamo ove koji misle da građanski orjentirane partije ne smiju ostati na margini i svjesno se i samovoljno odricati vlasti samo zato što nam je državno uređenje takvo da su nacionalne stranke de facto neizbježne.

Ja smatram da je, ako već nije moguće imati jednu jedinstvenu, bolje imati 2 partije socijaldemokratskog usmjerenja koje će ponuditi glasačima obje varijante razmišljanja o učešću u političkom životu BiH, pa nek oni odluče.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

O ČEMU DA ODLUČE ?! ..... Dali će da ih :izet: :izet: :izet: na ćupriji ili pod ćuprijom ...
Capsicum

#40 Re: SD-P (pokret)

Post by Capsicum »

bunk wrote:E jarane sad si gotov,ocekuj crveni meteoalarm pljuskova komenatara na ovo sto si gore napisao :mrgreen:
Nije da nisam navikao :D
palermo

#41 Re: SD-P (pokret)

Post by palermo »

cyprus wrote:Vala, ljepša vijest od formiranja ovog "pokreta'' se odavno nije pojavila na našem političkom nebu... Konačno prilika da se ono što se naziva ljevicom očisti od smeća...
Što si ti u posljednje vrijeme sklon teškim riječima......rekao bih neuobičajeno za tebe
palermo

#42 Re: SD-P (pokret)

Post by palermo »

Haris.ba wrote:
To ti isto ko rasprava ko je gluplji u filmu Glup i gluplji. :D
:D :thumbup:
dječak sa šibicama

#43 Re: SD-P (pokret)

Post by dječak sa šibicama »

i tako SDA formirala svoje lijevo krilo :D
JThomas

#44 Re: SD-P (pokret)

Post by JThomas »

ali ono moderno lijevo krilo, što ulazi prema desno. k'o nejmar.
dječak sa šibicama

#45 Re: SD-P (pokret)

polivalentno, moze i lijevo moze i desno, sve po potrebi
JThomas

#46 Re: SD-P (pokret)

Post by JThomas »

i desetku iza centarfora bakira.
dječak sa šibicama

#47 Re: SD-P (pokret)

da ga hrane loptama
pici

#48 Re: SD-P (pokret)

Post by pici »

Image

partija suncokret
jazzer

#49 Re: SD-P (pokret)

Post by jazzer »

"Ivo Komšić, Reuf Bajrović, Dževad Bećirović, Zoran Blagojević, Nihad Čolpa, Denis Gratz, Nurko Grebović, Ernest Imamović, Zoran Jovanović, Rasim Kadić, Igor Kamočaji, Željko Komšić, Lidija Korać, Adil Kulenović, Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Meliha Lekić, fra Petar Matanović, Hakija Meholjić, Zoran Mikulić, Hasan Muratović, Senka Nožica, Mario Pejić, Krsto Simić, Emir Suljagić, Lamija Tanović, Alen Tucaković, Emir Turkušić, Esad Zgodić, Emir Zlatar..
Konacno osvjezenje na ucmaloj BH politickoj sceni. U politiku se ukljucuju ljudi koji su postigli sve u zivotu,
priznati u zemlji i svijetu, strucnjaci iz oblasti iz kojih dolaze a koji svoje znanje zele staviti u sluzbu boljeg sutra
sviju nas..spoj mladosti i skustva, znanja, povjerenja, pravde i iskrene zelje da mogu BiH povesti u EU.

Zlobnici im kao manu vide cinjenicu da nikada nisu bili clanovi nijedne stranke, da se nisu aktivno bavili politikom..
Ali u pogledima i komentarima takvih ja vidim strah, jer dolazi Pokret socijalne pravde i demokratije tako da vise nista nece
biti kao sto je bilo.
pici

#50 Re: SD-P (pokret)

Post by pici »

jazzer wrote:
"Ivo Komšić, Reuf Bajrović, Dževad Bećirović, Zoran Blagojević, Nihad Čolpa, Denis Gratz, Nurko Grebović, Ernest Imamović, Zoran Jovanović, Rasim Kadić, Igor Kamočaji, Željko Komšić, Lidija Korać, Adil Kulenović, Zlatko Lagumdžija, Miro Lazović, Meliha Lekić, fra Petar Matanović, Hakija Meholjić, Zoran Mikulić, Hasan Muratović, Senka Nožica, Mario Pejić, Krsto Simić, Emir Suljagić, Lamija Tanović, Alen Tucaković, Emir Turkušić, Esad Zgodić, Emir Zlatar..
Konacno osvjezenje na ucmaloj BH politickoj sceni. U politiku se ukljucuju ljudi koji su postigli sve u zivotu,
priznati u zemlji i svijetu, strucnjaci iz oblasti iz kojih dolaze a koji svoje znanje zele staviti u sluzbu boljeg sutra
sviju nas..spoj mladosti i skustva, znanja, povjerenja, pravde i iskrene zelje da mogu BiH povesti u EU.

Zlobnici im kao manu vide cinjenicu da nikada nisu bili clanovi nijedne stranke, da se nisu aktivno bavili politikom..
Ali u pogledima i komentarima takvih ja vidim strah, jer dolazi Pokret socijalne pravde i demokratije tako da vise nista nece
biti kao sto je bilo.

zar ovaj muhamed nije u beču, nije valjda potrosio pare za dizanje rukice ZoR gdje je povalio radnicku klasu
Post Reply