Krace receno - interesuje te samo tvoja carsija i nista dalje od toga.Kikibombona wrote:Meni je najveci problem SDA. Zivim u gradu gdje apsolutna vecina stanovnistva ima pro-BiH stavove. Ovdje su glasovi za HDZ i SNSD/SDS na nivou statisticke greske. Dakle, ja bih da pocistimo svoje dvoriste zatrpano smecem i fekalijama. SDA je tumor moga grada.nemampojma0 wrote:Aha. Tebi je, dakle, jedino mjerilo i jedini problem SDA u ovoj državi.
S obzirom da govoriš samo o FBiH, izostavio si i HDZ u ovoj ekipi NS,NIP,SDP, a zbog sličnosti politika bilo bi logično da se ujedine. Doduše, i PDA bi odlično upotpunio sliku tog društvanceta.
Izlaskom Bijedića i ekipe koja ga prati, amputira se 40% SDP-a. Ja sve više vjerujem da su ljudi, koji priželjkuju izlazak Bijedića, zapravo ubačeni elementi u SDP ili oni koji imaju komplekse spram njegovog izbornog rezultata.
Upoređivati KS s entitetskim i državnim nivoom vlasti je smijurija.
Za pocetak zelim da se iz mog grada pocisti SDA tumor. Zelim cist grad - cist od smeca, cist od kriminala i korupcije. Zelim postene tendere i transparentan radi javnih preduzeca. Zelim vidjeti novu politiku kakvu gledam u SA kantonu. Sada mi je potpuno jasno da je to moguce samo ako se ukloni maligna i kancerogena SDA.
Ocekujem da se pozitivni procesi iz SA preliju na ZE i TZ, te zatim na sva ostala podrucja sa vecinskom pro-BiH populacijom. Hajmo mi objaviti rat kriminalu i korupciji, hajmo ocistiti prirodu od smeca. Hajmo objaviti rat nastimanim tenderima. Hajmo objaviti rat laznim fakultetima. Hajmo natjerati javna preduzeca da rade. Hajmo stvoriti klimu za ulaganja. Ima puno toga sto se moze uraditi neovisno od SNSD i HDZ.
A sto je najbolje u svemu, ako mi napravimo iskorak, ako pokrenemo pozitivne procese, sistemom spojenih posuda isti ce se preliti na podrucja sa sprskom i hrvatskom vecinom. I dobre stvari se prenose jednako kao lose.
...
Dakle, iskreno se nadam da ce najavljena stranka zaziviti i da ce se u njoj okupiti sve pro-SDA snage. Bolje da SDP ima 5% glasova sa anti-SDA clanstvom nego 15% a da pola stranke cine SDA spavaci i diverzanti.
SDP - 5% + NS, NiP, Platforma
Formirati kantonalne vlade bez SDA i demonstrirati novu politiku. Ljudi ce prepoznati pa ce anti-SDA stranke dobiti vise glasova.
Bilo bi posteno da ljevica ucestvuje samo na opcinskim izborima.