Scooter u Sarajevu
Moderator: _BataZiv_0809
- dječak sa šibicama
#51 Re: Scooter u Sarajevu
Scooter ne spada u techno zanr nego rave, ako ste culi za to.
A Captain Jack u Sarajevo nece doci nikada, iz jednostavnog razloga sto je Franky Gee pokojni vec 7 godina.
A Captain Jack u Sarajevo nece doci nikada, iz jednostavnog razloga sto je Franky Gee pokojni vec 7 godina.
- Industrialyzer
#52 Re: Scooter u Sarajevu
dječak sa šibicama wrote:Scooter ne spada u techno zanr nego rave, ako ste culi za to.
Ko god slusa malo duze elek. muziku zna da rave nije zanr i kad bi to rekao ozbiljnijem "elektronicaru" odvalio bi ti se smijati u facu
Scooter se vodi pod hard techno i hard dance ali samo na papiru
- agnostic_front
#54 Re: Scooter u Sarajevu
Nisam ja napis'o da budemo ponosni na državu, nego na nas. Ne znam kakve država veze s tim ima?therrarrius wrote:agnostic_front wrote:U BiH niko ne pravi koncerte zato što smo mi ne volimo komercijalu. Mi smo istinski ljubitelji muzike i treba da budemo ponosni na to. MRTVI UNDERGROUND! Ništa komercijala!Ma ja ba ''andrgraund'' majka, aca i dzej, jebo mejnstrim. Ponosan zam na drzavu, u PM koliko sam ponosan.
Aca, džej, rihana, gaga, đe je razlika? S tim što ćeš za džeja platit cenera il dva, a za gagu 4-5 puta više.
Mislim, stvarno me ne interesuje scooter, al' odma' je priča, komercijala, sranje, i vade se nekakvi dabstep, i relativno nepoznati žanrovi i izvođači kao oni koji valjaju, a ovo ne valja jer je komercijala i šta ti ja znam.
Kad vidim da neko napiše "komercijala", tačno mi nema napretka 10 dana. Šta te boli tuki jel komercijala il nije.
Dovedi sebi brate taj dabstep iz Londona u neku kafanu nek ti odradi svirku (ili kako se kaže) i mirna Bosna. Šta se ima srat po Scooteru, nije mi jasno.
Sad da Metalika dođe, odma' bih otiš'o pa da je milion puta komercijala.
-
mali_balon
#55 Re: Scooter u Sarajevu
Nisrin wrote:Nek se niko ne nadje licno uvjeren ali zar Scooter nije krajem 90ih isfurao?
Sjecam se da je bio popularan sredim 90ih, ja u Njemackoj bila 1996., tad se bas slusao uz Backstreet Boys-e, Spice klix, Tic Tac Toe itd.
Ne vidim ovo kao neki veliki uspjeh "Sarajeva" sto nam dolazi neka "velika zvijezda"...
Sto ne dovedu Stinga? Claptona? Beyonce? Aliciu?
Znam da se o ukusima ne raspravlja, da neko ne voli ni ovo sto nabrojah, kao sto ni ja ne volim narodnjake i folk...ali Scooter :S
Eki Clapton da dodje u sarajevo
gdje ce svirati u galeriji smoje
Joj kad se samo sjetim frke oko iggy popa, te hoce te nece, te teroristi, da bi na kraju ispalo da se prodalo 100 karti
za kleptona se ne bi ni 50 prodalo
Bolje i ovaj moped nego aca i ostala prekodrinksa "komercijala"
- johnny_blazze
#56 Re: Scooter u Sarajevu
c-block molio biKPNCTNJAH wrote:Down Low, East 17Nisrin wrote:KPNCTNJAH wrote:Cuj Scooter, bio i Coolio, Bobo... ko je sljedeci... Ace of Base, Nana... Sisqo
Backstreet Boys, Tic Tac Toe, N Sync, Blumchen i kako cu zaboraviti THE KELLY FAMILY
- therrarrius
#57 Re: Scooter u Sarajevu
Glede Iggyja, sjecam se naslova u avazu ''IGGY POP & SOOGES U SARAJEVU'' nema daljemali_balon wrote:Nisrin wrote:Nek se niko ne nadje licno uvjeren ali zar Scooter nije krajem 90ih isfurao?
Sjecam se da je bio popularan sredim 90ih, ja u Njemackoj bila 1996., tad se bas slusao uz Backstreet Boys-e, Spice klix, Tic Tac Toe itd.
Ne vidim ovo kao neki veliki uspjeh "Sarajeva" sto nam dolazi neka "velika zvijezda"...
Sto ne dovedu Stinga? Claptona? Beyonce? Aliciu?
Znam da se o ukusima ne raspravlja, da neko ne voli ni ovo sto nabrojah, kao sto ni ja ne volim narodnjake i folk...ali Scooter :S![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eki Clapton da dodje u sarajevo
gdje ce svirati u galeriji smoje![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Joj kad se samo sjetim frke oko iggy popa, te hoce te nece, te teroristi, da bi na kraju ispalo da se prodalo 100 karti
za kleptona se ne bi ni 50 prodalo
Bolje i ovaj moped nego aca i ostala prekodrinksa "komercijala"
- kokuz_sa
#58 Re: Scooter u Sarajevu
ti sto su boldirani nisu ni do koljena Scooterujasko_ba wrote:Zagreb, Beograd - Moby, Depeche Mode, Sven Vath, Paul van Dyk i dr.
Bosna - Inna, Scooter, Dj Bobo, Outwork![]()
Je*em te drzavo
meni fakat drago sto ce doci..
jos u srednjoj ih slusao
-
shin
#59 Re: Scooter u Sarajevu
Nisrin wrote:Yahel wrote:A za ove sto se zale da nam ne dolaze ove danasnje "zvijezde" ... pa eto doci ce ono smece INA
Priznajem, cista je komercijala, ali svejedno ima super pjesme i fino pjeva!![]()
Jedino zbog cega necu otici na njen koncert jeste sto je puna sebe pa joj koncert traje 25-30 minuta!
![]()
Ovo muziku su poslije rata slusala djeca koja su dosla iz njemacke. Ovo se samo gore fura, i nigdje vise.
I scooter spada u tu njemacku poslijeratnu scenu.
- ultima_palabra
#60 Re: Scooter u Sarajevu
To je toshin wrote:Ovo muziku su poslije rata slusala djeca koja su dosla iz njemacke. Ovo se samo gore fura, i nigdje vise.
- jasko_ba
#61 Re: Scooter u Sarajevu
poenta je u tome sta dolazi kod nas, a sta u regionu, i tu smo uvijek bili jedna velika nulakokuz_sa wrote:ti sto su boldirani nisu ni do koljena Scooterujasko_ba wrote:Zagreb, Beograd - Moby, Depeche Mode, Sven Vath, Paul van Dyk i dr.
Je*em te drzavo
jos u srednjoj ih slusao
-
mali_balon
#62 Re: Scooter u Sarajevu
A metalica i bg i zg, a U2 zg, a celicna djevica split, pa ramstein .... treba li dalje nabrajati.jasko_ba wrote:poenta je u tome sta dolazi kod nas, a sta u regionu, i tu smo uvijek bili jedna velika nulakokuz_sa wrote:ti sto su boldirani nisu ni do koljena Scooterujasko_ba wrote:Zagreb, Beograd - Moby, Depeche Mode, Sven Vath, Paul van Dyk i dr.
Je*em te drzavo
jos u srednjoj ih slusao
- So What!
#63 Re: Scooter u Sarajevu
Meni je Coco Jambo najdebilnija pjesma što postoji i bila mi je takva i kada je izašla, a i sada i neznam ko to više fura. Dalje ove teme oko koncerata su prežvakana, kada bude publike biće i koncerata. Kada se pravi koncert Ace Lukaca, Dine, Merlina ili bilo koga dugog regionalnog muzičara, Zetra bude ispunjena. Kada je to neki strani izvođač nikada nije puna, znači ljudi neće to ovdje, a mi koji hoćemo moramo u Zagreb ili Beograd pa u zadnje vrijeme i do Banja Luke jer jednostavno kultura je u Sarajevu crkla. Ukidaju se muzeji, galerije, kulturne institucije, a narodnjaci su se sa korida preselili u velike dvorane.
-
Nota
#64 Re: Scooter u Sarajevu
Jah Jah sve vas roditelji napravili uz Mozarta i Bacha 
-
dezurni_ucenik
#65 Re: Scooter u Sarajevu
Nota wrote:Jah Jah sve vas roditelji napravili uz Mozarta i Bacha
Znaci dijelimo se na one :
-koji slusaju Mozarta i Bacha
-i one koje slusaju Scooter
Dakle za tebe nema drugih zanrova muzike.
10tka cista za razmisljanje
- Kemal Malovčić
#66 Re: Scooter u Sarajevu
Iste noći Gagi bend na Splavovima, a JS Bach svira na Poljudu. 
- Layne
#67 Re: Scooter u Sarajevu
A počela onda i ovdašnja djeca slušat', jer je internet bio misaona imenica, a ono malo što su imali satalitske imali su samo vivu od muzičkih programa. Bar u mojoj siromašnoj mahalishin wrote:Ovo muziku su poslije rata slusala djeca koja su dosla iz njemacke. Ovo se samo gore fura, i nigdje vise.
-
shin
#68 Re: Scooter u Sarajevu
VIVA2 je bila na limitu, šteta što je ukinuše.
- Kinaski
#69 Re: Scooter u Sarajevu
A tomson u kiseljakuKemal Malovčić wrote:Iste noći Gagi bend na Splavovima, a JS Bach svira na Poljudu.
Sent from Tapatalk 2
-
YaSSaL
#70 Re: Scooter u Sarajevu
Daj samo mjuze iz 90-tih, to su bile prave stvari
Kasnije je sve otislo u q....
Kasnije je sve otislo u q....
- awaken
- awaken
- Better Man
#75 Re: Scooter u Sarajevu
Kakav ba trećerazredni Scooter? Dajte na prave muzičare i bendove! Evo npr, Mogwai, Joe Satriani, Nick cave And The Bad Seeds, Mark Lanegan Band i da ne nabrajam dalje!