SCnet
Moderator: anex
- addem
#451 Re: SCnet
Ovaj Scnet je velika prevara, nevjerovatno. Ako neko ulozi pare moze li ikako da ih vrati il ostaju nepovratno njihove?
-
joma64
#452 Re: SCnet
U pravu si,ali kako raspravljaš o nečemu što niko nezna i nije čuo....267983...petarpp wrote:Kako da pravim anti scnet kad niko nije cuo za scnet? Mogu i ja da kazem da anti scnet ima 3 miliona clanova ali nemam potrebe ni motiva da LAZEM.
-
petarpp
#453 Re: SCnet
Kapare se NE VRACAJU. One sluze da isplate binarku ljudi koji su te doveli. Jedina razlika je sto sem onih 0.6 posto povrata novca(sa porezom u Srbii), popusti od akumulacije sada vracaju TEBI pare, jer si kaparisanjem vec dao pare piramidi.
Da bi povratio 50 evra kapare moras potrositi 800 evra ( placanje unapred naravno) uz 10 posto popusta.
Na 6 posto popusta treba 2 400 evra.
Na 5 posto popusta treba 4 000 evra.
Na 50 posto treba treba 100 evra, ali niko ne daje 50 posto.
Bitno je i sta dobijas za tu cenu. Npr. scnet i popust od 50 koji mts daje ako ne uzmes telefon predstavlja kao svoj POSLOVNI USPEH. Ti platis PUNU CENU, kao da si uzeo telefon, a piramida deli popust.
Ima i drugi, LAKSI nacin, a to je da dovodis nove ovcice.
Da bi povratio 50 evra kapare moras potrositi 800 evra ( placanje unapred naravno) uz 10 posto popusta.
Na 6 posto popusta treba 2 400 evra.
Na 5 posto popusta treba 4 000 evra.
Na 50 posto treba treba 100 evra, ali niko ne daje 50 posto.
Bitno je i sta dobijas za tu cenu. Npr. scnet i popust od 50 koji mts daje ako ne uzmes telefon predstavlja kao svoj POSLOVNI USPEH. Ti platis PUNU CENU, kao da si uzeo telefon, a piramida deli popust.
Ima i drugi, LAKSI nacin, a to je da dovodis nove ovcice.
-
Ubica_Ratara
#455 Re: SCnet
100% se slazem. Mada mogli bi organizovati udruzenje protiv prevaranata ia MLM-a. Pa onda napravimo antiseminar u nekom jeftinom restoranu. Ulaz bih ja finansirao. Takodje klopu i cugu bih platio. Samo pod uslovom da biramo najsmesniji video SCNet seminara od 2010 do danas.petarpp wrote:Kako da pravim anti scnet kad niko nije cuo za scnet? Mogu i ja da kazem da anti scnet ima 3 miliona clanova ali nemam potrebe ni motiva da LAZEM.
-
petarpp
#456 Re: SCnet
Iako sam protiv mlm-a, delom i zbog iskustva sa scnetom, nije svaki mlm piramidalna prevara.
Postoje mlm imperije sa prometom od vise milijardi evra i milionima clanova (disributera). One nisu zabranjene. Medjutim ko god trazi pare unapred (kapare), a za to ne dobijas nikakav proizvod, to je piramidalna prevara.
Postoje mlm imperije sa prometom od vise milijardi evra i milionima clanova (disributera). One nisu zabranjene. Medjutim ko god trazi pare unapred (kapare), a za to ne dobijas nikakav proizvod, to je piramidalna prevara.
-
Ubica_Ratara
#457 Re: SCnet
Koje su to kompanije. Ja nisam u tom svetu,samo se borim protiv prevara. I ako bi zeleo,podeli sa nama tvoje scnet iskustvo?petarpp wrote:Iako sam protiv mlm-a, delom i zbog iskustva sa scnetom, nije svaki mlm piramidalna prevara.
Pa ovi SCNet su totalni amateri spram Lyoness-a. Sad gledam Lyonesove prezentacije, mnogo vise novca se tamo okrece.
Izgleda da je Pusic malo omanuo
-
petarpp
#458 Re: SCnet
Avon, oriflame su svetki poznate mlm kompanije za kozmetiku. Verovatno si video kako zene masovno to prodaju i trguju medju sobom. Herbalife su su dodatci ishrane za mrsavljenje i za sportiste. Herbalife npr. reklamira nas Novak Djokovic, Ronaldo i mnogi drugi. Te mlm firme zaradjuju milijarede evra.
Ni ja nisam u tim vodama pa ne znam puno. I oni su na losem glasu zbog svog nacina prodaje. Mislim da neki imaju dobre proizvode ali ih prodaju vecinom nekvalifilovani distributeri, kojima je samo bitan profit a ne kupac. Ujedno, to je dobar nacin i da se izbegne ili umanji porez. Takodje ih porede sa sektom zbog agresivnog marketinga medju poznanicima.
Kao i ti nemem veze sa MLM-om. Ako ti nije moranje, ne treba ti to u zivotu. Dobro je kao hobi ili dodatna zarada. Moze dobro da se zaradi, ne treba ti nikakva skola, ali malo ljudi ima komunikacione sposobnosti potrebne za taj posao.
U scnet me je uveo dobar prijatelj u koga imam veliko poverenje. Ispricao mi je lepu pricu o scneu, i ja sam na njegovu rec i poverenje uplatio sutradan 200 evra kapare ( imao sam i 1400 ali nisam hteo da ulecem sa vecom sumom u nepoznato).
Na prvom seminaru ( seansi) sam ukapirao da je scnet najobicnija investiciona piramida.
Mom drugu, za koga znam da je posten, su toliko isprali mozak da mozda zavrsi na psihijatriji. Tipicna prica, bio je odlican i redovan student. Sada je bez diplome i bez para. Posvadjao se sa puno drugova i familijom zbog scnet-a.
Evo jos jedna razlika izmedju mlm-a i scnet piramide: u scnet- u novi clan NE MOZE da pretekne instruktora koji je uplatio 1400 evra dok u mlm- u napredak zavisi od konstantne prodaje i sirenja mreze( piramide, posto je mlm legalan nacin piramidalne prodaje), ali ako ne proda nista godinu dana distributer bilo kog ranga VRACA SE NA DNO odnosno placen si po ucinku. Ako ispuni neku normu, vraca privilegije i svoju mrezu. Ko je sposoban,
moze vrelo brzo da pretekne inatruktora.
U scnetu ti kazu ti nadjes 10 000 potrosaca za 2 do 3 godine i zavrsio si posao. Oni trose za tebe, a ti si obezbedio unuci.
Investicione piramide su matematicki neodrzive i zabranjene u Americi gde su i izmisljene pre 70 godina. Nista u scnetu nije novo ni genijalno.
Ni ja nisam u tim vodama pa ne znam puno. I oni su na losem glasu zbog svog nacina prodaje. Mislim da neki imaju dobre proizvode ali ih prodaju vecinom nekvalifilovani distributeri, kojima je samo bitan profit a ne kupac. Ujedno, to je dobar nacin i da se izbegne ili umanji porez. Takodje ih porede sa sektom zbog agresivnog marketinga medju poznanicima.
Kao i ti nemem veze sa MLM-om. Ako ti nije moranje, ne treba ti to u zivotu. Dobro je kao hobi ili dodatna zarada. Moze dobro da se zaradi, ne treba ti nikakva skola, ali malo ljudi ima komunikacione sposobnosti potrebne za taj posao.
U scnet me je uveo dobar prijatelj u koga imam veliko poverenje. Ispricao mi je lepu pricu o scneu, i ja sam na njegovu rec i poverenje uplatio sutradan 200 evra kapare ( imao sam i 1400 ali nisam hteo da ulecem sa vecom sumom u nepoznato).
Na prvom seminaru ( seansi) sam ukapirao da je scnet najobicnija investiciona piramida.
Mom drugu, za koga znam da je posten, su toliko isprali mozak da mozda zavrsi na psihijatriji. Tipicna prica, bio je odlican i redovan student. Sada je bez diplome i bez para. Posvadjao se sa puno drugova i familijom zbog scnet-a.
Evo jos jedna razlika izmedju mlm-a i scnet piramide: u scnet- u novi clan NE MOZE da pretekne instruktora koji je uplatio 1400 evra dok u mlm- u napredak zavisi od konstantne prodaje i sirenja mreze( piramide, posto je mlm legalan nacin piramidalne prodaje), ali ako ne proda nista godinu dana distributer bilo kog ranga VRACA SE NA DNO odnosno placen si po ucinku. Ako ispuni neku normu, vraca privilegije i svoju mrezu. Ko je sposoban,
moze vrelo brzo da pretekne inatruktora.
U scnetu ti kazu ti nadjes 10 000 potrosaca za 2 do 3 godine i zavrsio si posao. Oni trose za tebe, a ti si obezbedio unuci.
Investicione piramide su matematicki neodrzive i zabranjene u Americi gde su i izmisljene pre 70 godina. Nista u scnetu nije novo ni genijalno.
-
petarpp
#459 Re: SCnet
Joma, samo 300 000 clanova??? Pa to moze svako.joma64 wrote:U pravu si,ali kako raspravljaš o nečemu što niko nezna i nije čuo....267983...petarpp wrote:Kako da pravim anti scnet kad niko nije cuo za scnet? Mogu i ja da kazem da anti scnet ima 3 miliona clanova ali nemam potrebe ni motiva da LAZEM.
Ako si ti nasao 30 ljudi koji ce da nadju po 10, samo 5 dubina i to je 300 000:
1 (Robert Pausic)
30 (Frale, Jovcici...)
300
3000
30 000 ( Refik...)
300 000 (Joma, vako nako...)
3 milona
30 miliona
300 miliona??? ( nas i rusa)
3 MILIJARDE!!!!!! (zafalice vam i kineza)
Sve je to genijalno, samo vas malo zeza matematika. Ako samo dodas jos nekoliko dubina bice vas 300 milijardi. To je losa strana geometrijske progresije.
Joma, nista ne radis po fransizi. Prekrsio si zapovest poglavara eeeeej!!!! Da li znas sta to znaci??????? Vidis kako nako vako, kao u zemlju da je propao posle nedeljne seanse, slusa zapovesti poglavara. A ti???? Da li si ti normalan? Nisi poslusao NJEGA!!!!??? ROBERTA PAUDICA!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAA
Last edited by petarpp on 24/09/2014 12:52, edited 3 times in total.
-
El_comadante
#460 Re: SCnet
kaže Joma ima ih nešto manje od 300.000 u par država, a vamo što petar kaže pucaj nakim brojevima pa množe sa 10 dosada ih je trebalo biti najmanje 3 milona. znaći po petrovoj računici samo je Robert Paušić napunio onu njihovu neku računicu koju prezentira na seminarima a koje smo vidjeli na youtube. znaći ipak ovo nije genijalno na kub.
-
Ubica_Ratara
#461 Re: SCnet
Sreca tvoja Petarp pa nisi uleteo sa vise para. Dati pare SCNetu je isto kao da si ih bacio u bunar.
-
joma64
#462 Re: SCnet
Tačno,onome ko nezna....Ubica_Ratara wrote:Sreca tvoja Petarp pa nisi uleteo sa vise para. Dati pare SCNetu je isto kao da si ih bacio u bunar.
-
joma64
#463 Re: SCnet
Moraš biti realniji..Prvi preduslov je korištenje interneta(da bi pratio potrošnju ,ličnu i ljudi u svojoj mrezi)tj. svo poslovanje.A ipak svi znamo da je korištenje interneta na ovim prostorima puno ispod prosjeka...Zato se broj članova poveava polako ali sigurno....El_comadante wrote:kaže Joma ima ih nešto manje od 300.000 u par država, a vamo što petar kaže pucaj nakim brojevima pa množe sa 10 dosada ih je trebalo biti najmanje 3 milona. znaći po petrovoj računici samo je Robert Paušić napunio onu njihovu neku računicu koju prezentira na seminarima a koje smo vidjeli na youtube. znaći ipak ovo nije genijalno na kub.
-
Ubica_Ratara
#464 Re: SCnet
Tačno,onome ko nezna....[/quote]
A ti znas??? Ako znas molim te pojasni nam. Ali ja zelim realno objasnjenje, a ne price sa seminara koje se okse sa zdravim razumom.
Kako ti objasnjavas kaparu? To je apsolutno ista norma kao i ulaganje u Jezdu i dafinu svojevremeno. Kazes kaparises svoju buducu potrosnju, a onda te pare od kaparisanja budu raspredjene ljudima iznad tebe. Te kapare su 99,9% ukupnog prihoda SCNeta i zato vi morate da nagovarate ljude da kaparisu, jer iz realnih prihoda nemate nista.
Licno mi je najsmesniji gdin Licinar koji tvrdi da vam Elektroprivreda Srbije daje popust i dok to tvrdi ostaje mrtav 'ladan.
Da ja moram da izgovorim takvu laz u najmanju ruku bih popio srcani napad. A jedina tuznija stvar od toga je sto neki ljusi stvarno poveruju da je tako nesto moguce. Da li i ti tvrdis da je EPS vasa partnerska firma?
A ti znas??? Ako znas molim te pojasni nam. Ali ja zelim realno objasnjenje, a ne price sa seminara koje se okse sa zdravim razumom.
Kako ti objasnjavas kaparu? To je apsolutno ista norma kao i ulaganje u Jezdu i dafinu svojevremeno. Kazes kaparises svoju buducu potrosnju, a onda te pare od kaparisanja budu raspredjene ljudima iznad tebe. Te kapare su 99,9% ukupnog prihoda SCNeta i zato vi morate da nagovarate ljude da kaparisu, jer iz realnih prihoda nemate nista.
Licno mi je najsmesniji gdin Licinar koji tvrdi da vam Elektroprivreda Srbije daje popust i dok to tvrdi ostaje mrtav 'ladan.
Da ja moram da izgovorim takvu laz u najmanju ruku bih popio srcani napad. A jedina tuznija stvar od toga je sto neki ljusi stvarno poveruju da je tako nesto moguce. Da li i ti tvrdis da je EPS vasa partnerska firma?
-
petarpp
#465 Re: SCnet
A ti znas??? Ajde prosvetli nas genije?joma64 wrote:Tačno,onome ko nezna....Ubica_Ratara wrote:Sreca tvoja Petarp pa nisi uleteo sa vise para. Dati pare SCNetu je isto kao da si ih bacio u bunar.
Obraza nemas. Da se skupe svi tvoji komentari mogu da se kazu u dve recenice; da mi ne znamo i ne razumemo.
Pa reci nesto. Progovori sliko...
-
joma64
#466 Re: SCnet
A ti znas??? Ako znas molim te pojasni nam. Ali ja zelim realno objasnjenje, a ne price sa seminara koje se kose sa zdravim razumom.Ubica_Ratara wrote:Tačno,onome ko nezna....
Da ja moram da izgovorim takvu laz u najmanju ruku bih popio srcani napad. A jedina tuznija stvar od toga je sto neki ljusi stvarno poveruju da je tako nesto moguce. Da li i ti tvrdis da je EPS vasa partnerska firma?[/quote]
Da li si ikada bilo šta kaparisao?Npr.odeš da kupiš kravu,a nemaš sve pare kod sebe i ostaviš 50e kapare da je čovjek neproda dok nedoneseš ostatak.Ako nema ostatka,nema ni teleta .Tako funkcioniše i SCnet..Kaparišeš 50e i onda doplaćuješ razliku FP i tako potrošiš tih 50e odjednom ili iz više puta.U principu čim nešto kaparišeš ti si jednim dijelom nešto kupio,tako i u SCnetu ,čim si nešto kupio ljudi u čijoj si mrezi imaju trenutačno zaradu ,a kad potrošiš tih 50e kod FP,shvatiš da su ljudima u čijoj si mrezi te zarade dale FP od svojih popusta..A Petar ne troši pare..On nejede,nepije,netroši gorivo,neregistruje auto,neide stomatologu,nekoristi mob.,nekoristi internet...itd...On će iz principa sjediti kući,ćopati nos,virtuelno optuzivati,a njegova kapara ga uvjek čeka ,samo je treba potrošiti,a on neće i nezna...
-
Ubica_Ratara
#467 Re: SCnet
Da li si ikada bilo šta kaparisao?Npr.odeš da kupiš kravu,a nemaš sve pare kod sebe i ostaviš 50e kapare da je čovjek neproda dok nedoneseš ostatak.Ako nema ostatka,nema ni teleta .Tako funkcioniše i SCnet..Kaparišeš 50e i onda doplaćuješ razliku FP i tako potrošiš tih 50e odjednom ili iz više puta.U principu čim nešto kaparišeš ti si jednim dijelom nešto kupio,tako i u SCnetu ,čim si nešto kupio ljudi u čijoj si mrezi imaju trenutačno zaradu ,a kad potrošiš tih 50e kod FP,shvatiš da su ljudima u čijoj si mrezi te zarade dale FP od svojih popusta..A Petar ne troši pare..On nejede,nepije,netroši gorivo,neregistruje auto,neide stomatologu,nekoristi mob.,nekoristi internet...itd...On će iz principa sjediti kući,ćopati nos,virtuelno optuzivati,a njegova kapara ga uvjek čeka ,samo je treba potrošiti,a on neće i nezna...[/quote]joma64 wrote:A ti znas??? Ako znas molim te pojasni nam. Ali ja zelim realno objasnjenje, a ne price sa seminara koje se kose sa zdravim razumom.Ubica_Ratara wrote:Tačno,onome ko nezna....
To o cemu ti govoris nikako nije kapara. U najboljem slucaju, da tvoja firma ima iskrene namere, zvalo bi se avans. Pravnik sam po struci i veoma dobro razlikujem avans od kapare. Ali to u sustini nije toliko ni bitno.
Bitno je to da ja kad zelim da potrosim 50 eura svog avansa moram da dodam jojs nesrazmenrno veliku kolicinu novca da bih nesto kupio. Avans od 50 Eura se ne moze potrositi za kupovinu ukupne vrednosti 100 Eura.
Nisi mi odgovorio da li je Elektroprivreda Srbije firma partner SCNet-a???
-
petarpp
#468 Re: SCnet
Joma te ubedjuje da kaparises scnet-u npr. eps racune. U eps-u niko nije cuo za scnet. Dobio sam odgovor iz eps- a da nikakav ugovor ne postoji sa scnetom i da nemaju pravo na to.
To nije problem ovim genijalcima da im i dalje stoji uputvo za placanje struje preko scneta. Uverite se i sami, kucajte: scnet, dokumenti, eps
Kada ti neki mlm trazi pare unapred, a ne dobijas nikakav proizvod za to, to je INVESTICIONA PIRAMUDA.
Sta ja dobijam za te kapare i kome one idu? Dobijam celije u piramidi a pare deli piramida.
To nije problem ovim genijalcima da im i dalje stoji uputvo za placanje struje preko scneta. Uverite se i sami, kucajte: scnet, dokumenti, eps
Kada ti neki mlm trazi pare unapred, a ne dobijas nikakav proizvod za to, to je INVESTICIONA PIRAMUDA.
Sta ja dobijam za te kapare i kome one idu? Dobijam celije u piramidi a pare deli piramida.
-
joma64
#469 Re: SCnet
To o cemu ti govoris nikako nije kapara. U najboljem slucaju, da tvoja firma ima iskrene namere, zvalo bi se avans. Pravnik sam po struci i veoma dobro razlikujem avans od kapare. Ali to u sustini nije toliko ni bitno.Ubica_Ratara wrote:Da li si ikada bilo šta kaparisao?Npr.odeš da kupiš kravu,a nemaš sve pare kod sebe i ostaviš 50e kapare da je čovjek neproda dok nedoneseš ostatak.Ako nema ostatka,nema ni teleta .Tako funkcioniše i SCnet..Kaparišeš 50e i onda doplaćuješ razliku FP i tako potrošiš tih 50e odjednom ili iz više puta.U principu čim nešto kaparišeš ti si jednim dijelom nešto kupio,tako i u SCnetu ,čim si nešto kupio ljudi u čijoj si mrezi imaju trenutačno zaradu ,a kad potrošiš tih 50e kod FP,shvatiš da su ljudima u čijoj si mrezi te zarade dale FP od svojih popusta..A Petar ne troši pare..On nejede,nepije,netroši gorivo,neregistruje auto,neide stomatologu,nekoristi mob.,nekoristi internet...itd...On će iz principa sjediti kući,ćopati nos,virtuelno optuzivati,a njegova kapara ga uvjek čeka ,samo je treba potrošiti,a on neće i nezna...joma64 wrote:A ti znas??? Ako znas molim te pojasni nam. Ali ja zelim realno objasnjenje, a ne price sa seminara koje se kose sa zdravim razumom.Ubica_Ratara wrote:Tačno,onome ko nezna....
Bitno je to da ja kad zelim da potrosim 50 eura svog avansa moram da dodam jojs nesrazmenrno veliku kolicinu novca da bih nesto kupio. Avans od 50 Eura se ne moze potrositi za kupovinu ukupne vrednosti 100 Eura.
Nisi mi odgovorio da li je Elektroprivreda Srbije firma partner SCNet-a???[/quote]
Kapara je dio cijelog računa..Kapare su u praksi 5%-10%...Da bi to bilo izvodljivo FP bi morala dati 54% popusta,a to je realno teško izvodljivo...Rekao sam ranije da me popusti u drugim drzavama neinteresuju...
-
Ubica_Ratara
#470 Re: SCnet
I laiku je jasno da se ovde radi o investicionoj piramidi
-
joma64
#471 Re: SCnet
Tačno,i jeste laici ...konačno priznali...svaka čast...Ubica_Ratara wrote:I laiku je jasno da se ovde radi o investicionoj piramidi
-
Ubica_Ratara
#472 Re: SCnet
A ti si profesionalac u cemu??? U prodaji magle? Ili promaje?joma64 wrote:Tačno,i jeste laici ...konačno priznali...svaka čast...Ubica_Ratara wrote:I laiku je jasno da se ovde radi o investicionoj piramidi
Hajde podeli sa nama svoju zarladu. Koliko zaradjujes od SCNet-a u Eurima? Znaci racuna se samo novac u tvojim rukama-ziv kes. Ne neke virtuelne kancelarije i valute.
Jesam laik za prevare,pa cak i kao laik sam uvideo da se ovde radi o organizovanoj kriminalnog grupi koja dovodi u zabludu ljude i uzima im novac.
Zima stize,zatvor je sve blize (ovo se odnosi na genijalce na kub,kvadrat i ostale koji jedini zaradjuju u SCNet-u)
-
joma64
#473 Re: SCnet
Nisam ja humanitarna organizacija da dijelim sa tobom...
-
Ubica_Ratara
#474 Re: SCnet
Nista ti ne delis sa mnom. Necu ti ja uzeti pare (za razliku od nekih). Zasto bi bila tajna tvoja zarada? Ili je mozda razlog tajanstvenosti cinjenica da zarade nema? Ali ne brini nista. Samo idi na seminare (za placanje tih seminara se snadji,digni kredit, pozajmi od zelenasa) i radi ono sto ti vodje kazu. Nema sanse da propadnes. A ako slucajno ne budes uspeo, krivi samog sebe, jer vodja i genije na kub ne mogu da pogrese.joma64 wrote:Nisam ja humanitarna organizacija da dijelim sa tobom...
-
AntiMLMSrbija
#475 Re: SCnet
Slabo se razumeš u MLM-e Petre. SVI do jednog su prevarantske šeme, sa jednim jedinim ciljem - da donesu bogatstvo glavešinama na konto izrabljivanja naivnih saradnika. Doktor Džon Tejlor je to najbolje objasnio u svojoj knjizi "Multi-level Marketing UNMASKED" http://www.mlm-thetruth.com/research/ca ... ainst-mlm/ . Pored njega je Robert L. FitzPatrick sa svojom knjigom "False Profits: Seeking Financial and Spiritual Deliverance in Multi-Level Marketing and Pyramid Schemes". U odlično štivo spada i kritika Roberta Kjosakija tj. njegove knjige "Bogati otac, siromašni otac" - nezvanično sveto pismo MLM-a http://www.johntreed.com/Kiyosaki.htmlpetarpp wrote:Iako sam protiv mlm-a, delom i zbog iskustva sa scnetom, nije svaki mlm piramidalna prevara.
Avon i Oriflame nisu mnogo na meti kritika jer su njihovi "saradnici" pretežno ženskog roda - mada tu i tamo se nađu potresne priče bivših članica. Vrše se veliki pritisci da se unapred kupuju velike količine robe, pod izgovorom da treba imati spreman iventar za slučaj prodaje, i/ili se najčešće radi o tome da je nekoj budži na vrhu potrebno da ispuni mesečnu kvotu u poenima (tada se isplaćuje provizija) pa se okomi na one dole da naruče što više.petarpp wrote:Avon, oriflame su svetki poznate mlm kompanije za kozmetiku. Verovatno si video kako zene masovno to prodaju i trguju medju sobom. Herbalife su su dodatci ishrane za mrsavljenje i za sportiste. Herbalife npr. reklamira nas Novak Djokovic, Ronaldo i mnogi drugi. Te mlm firme zaradjuju milijarede evra.
Herbalife je pod velikim udarom od strane Bila Akmana, koji je javno optužio Herbalife da je obična piramidalna šema. Jedno od istraživanja koje je organizovao Akman utvrdilo je sledeće:
- Herbalife je organizovao stvaranje tzv. nutricionističkih klubova sa jednim ciljem: iscediti pare od siromašnijih građana u zemljama u razvoju. Na listi zemalja su i zemlje exYu
- U tim klubovima bi se organizovalo svašta od čuvanja dece, do raznoraznih drugih manifestacija ali poenta je da svi članovi kluba učestvuju finansijski u bogaćenju herbalajfa. U prevodu plaćanju članarine u klubovima, konzumaciji ili pravljenju šejkova od genetski modifikovane soje i naravno uvlačenju drugih u te klubove.
https://www.youtube.com/watch?v=bQc6L4ieMwo - prezentacija Bila Akmana u vezi Herbalife klubova - obavezno pogledati deo od 8 minuta jer se tu pominje strategija širenja po siromašnih zemljama, a među izlistanim se nalaze sve zemlje exYU osim Hrvatske (8:37).
http://www.factsaboutherbalife.com/
http://www.herbalifepyramidscheme.com/ - činjenice o Herbalife piramidi
Inače, Herblajf ima preko 30000 svojih "ispostava" u Meksiku. Ako još tome pridodate da je Meksiko bojno polje narko kartela, i da izveštaj DEA vezan za pranje para tih istih narko kartela pominje kompaniju čija je primarna delatnost direktna prodaja nutricionističkih proizvoda, da se lako zaključiti šta Herbalife konkretno radi u Meksiku.