SCnet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
El_comadante

#126 Re: SCnet

Post by El_comadante »

polarb wrote:Super imas popust od struje.Ako samo ti imas popust sta imas od toga?
Ali ako preko sistema SCnet imas popust i gradis mrezu, imas po 0.5% zarade u 4 dubine.
Sistem je napravljen tako da ne prepoznaje odakle je tko, nego dubine i sirine.
Uz put trosis kaparu koju si ulozio.
Na primjer, kod nas Merkator ima odredjene dane gdje daje 10% popust, ali mi na tih 10% imamo jos 5% preko SCneta, znaci 15% Ja koristim sistem, da li vi vjerovali ili ne, ja vam ne mogu pomoci. Najlaksa ocija ovdje je reci nema od toga nista prevara i to je to. Jos jednom kazem, meni je zao, mnogi ce se kajati jednog dana.
Eto u Sarajevu cete naci radnje sa etikoteom SCnet na ulaznim vratima. Pokusajte dobiti popust od njih bez kartice SCneta? Ako i daju akciju na odredjene artikle, clan SCneta ima PLUS na to dodatni ugovoreni popust, i to tako ide i to tako RADI.
de mi reci da li ja mogu napredovati bez ovoga da uplatim 2800km? a što se tiče popusta to imaju koristi ovi iznad mene jer njima kane od moje prodaje a ja treba da nafatam ljude za to.
El_comadante

#127 Re: SCnet

Post by El_comadante »

cetmi wrote:
El_comadante wrote:nesvidja mi se još par stvari npr. što se tiče dubina haj što uzima jedan i pa i dva iznad mene od mene uredu ali 4 je prviše što se kaže nezna i da postojim ali uzima od mene nije uredu ni što ja uzimam 4 ispod sebe da se razumijemo dva uredu 4 mnogo. onda postotci. kaže 10% se vrača kroz SCnet,dakle 1% se vrača meni, 1% zima SCnet što je uredu, i 2% ove dubine. dakle 4% od 10% se zna gdje ide a šta je sa ostalih 6%? znaći može nego sa njim da radi šta mu je volja pod plaštom mrežnog marketinga. kažu može se meni vratiti i do 90% onog što sam ja potrošio. kako? jer SCnet uzima koliko sam vidio 20%, a ako sam ja fulio pa od ovih 10% dok ovi uzmu 4% ja maksimalno mogu imati 7% ili 70% od onoga što sam ja potrošio a nikako 90% jer 3% moraš dati SCnetu i dubini.
Prijatelju, laž je da postoji zarada iznad veličine popusta koji ionako možeš dobiti. Ako je firma koja prodaje TV dala 10% popusta SCNet-u, garantujem da će dati i tebi kad dođeš sa lovom, bez obzira što nisi u mreži.
Ne daju oni tebi popust što si u mreži SCNeta, nego što to objektivno mogu.
Tako isto nećeš nikad imati 70% od onoga što potrošiš, ne zato što SCNet nema takvu šemu, već zato što to nema ko da isfinansira. Jedan dio će oni nadoknaditi ovim polozima što ovaj spominje.
Sve ostalo je laž, kao naprimjer ova o popustu u EP Srbije zato što si u SCNetu. U Srbiji taj popust ostvaruje svako ko plaća uredno svoje račune.
Elektroprivreda Srbije: Ostvarenje popusta od pet odsto na redovno plaćanje utrošene električne energije
20 August 2013
Popust važi i 26. avgusta

S obzirom da je 25. avgust nedelja i neradni dan, rok za ostvarenje popusta od pet odsto za plaćanje julskog računa za utrošenu električnu energiju pomeren je na ponedeljak, 26. avgust. „Elektroprivreda Srbije“ obaveštava kupce električne energije da će iznos ostvarenog popusta biti naznačen na računu za avgustovsku potrošnju, koji će Privredno društvo „EPS Snabdevanje“ kupcima poslati tokom septembra.

Formiranjem „EPS Snabdevanja“ kupci su dobili dodatne povoljnosti. Od ovog meseca „Elektroprivreda Srbije“ je zbog dinamike isplate penzija produžila rok za ostvarenje prava na popust sa 20. na 25. dan u mesecu, kako bi i penzioneri iskoristili ovu pogodnost. “EPS Snabdevanje” formirano je u skladu sa Zakonom o energetici i od 1. jula snabdeva sve tarifne kupce.

„Elektroprivreda Srbije“ se zahvaljuje svim kupcima koji redovno izmiruju svoje obaveze i time obezbeđuju sigurnost elektroenergetskog sistema Srbije
Znači prijatelju bježi od ljudi koji lažu. Bolje nađi kakvog koji krade, manju ćeš štetu imati.
Jedino što je ovdje sigurno jeste da oni koji su vlasnici ove mreže zarađuju fiksan procenat od tvoje kupovine. Druga istina jeste da oni upravljaju sa ovim 2800KM koje pojedine budale uplaćuju. Takođe je i istina koju oni priznaju da taj novac kad jednom uplatiš nikad više ne možeš povući.
hvala na informaciji. pošto me zovu u ovo treba se prvo raspitati pa onda krenuti. zato je svaka informacija korisna.
polarb

#128 Re: SCnet

Post by polarb »

El_comadante wrote:de mi reci da li ja mogu napredovati bez ovoga da uplatim 2800km? a što se tiče popusta to imaju koristi ovi iznad mene jer njima kane od moje prodaje a ja treba da nafatam ljude za to.
Ovako, dvije opcije su u opticaju, besplatni korisnik potrosac i ljudi koji zele da grade biznis i karijeru.
Da li mozes napredovati samo sa kupovinom. Ne mozes, ali mozes vremenom imati lijepe mjesecne prihode, ako se aktiviras, i ne ocekuj to preko noci, jer ovo je posao odbijanja.
Jer osoba koja ne vjeruje i misli da je prevara, sve jedno je da li joj prodavao Merkator bon od 20KM za 20KM da ima na to 5% popust preko SCnet sistema, ili joj prodavao biznis model, ne pali prijatelju, :lol:
Ali, ako nece da uplati 3 PPa ili 1 PP, (kaparu za buducu kupovinu), nije shvatio sistem, ili ako nema novca, e onda ima veliki problem u zivotu, neka mijenja nesto sa SCnet ili bez njega.
NISTA nece doci samo, niti preko noci, ovaj se biznis gradi 5 godina, pa neka je 10, isplati se. Ne moras ti nikoga nafatati, traze se osobe koje hoce da udju u sistem i da rade.
El_comadante

#129 Re: SCnet

Post by El_comadante »

polarb wrote:
El_comadante wrote:de mi reci da li ja mogu napredovati bez ovoga da uplatim 2800km? a što se tiče popusta to imaju koristi ovi iznad mene jer njima kane od moje prodaje a ja treba da nafatam ljude za to.
Ovako, dvije opcije su u opticaju, besplatni korisnik potrosac i ljudi koji zele da grade biznis i karijeru.
Da li mozes napredovati samo sa kupovinom. Ne mozes, ali mozes vremenom imati lijepe mjesecne prihode, ako se aktiviras, i ne ocekuj to preko noci, jer ovo je posao odbijanja.
Jer osoba koja ne vjeruje i misli da je prevara, sve jedno je da li joj prodavao Merkator bon od 20KM za 20KM da ima na to 5% popust preko SCnet sistema, ili joj prodavao biznis model, ne pali prijatelju, :lol:
Ali, ako nece da uplati 3 PPa ili 1 PP, (kaparu za buducu kupovinu), nije shvatio sistem, ili ako nema novca, e onda ima veliki problem u zivotu, neka mijenja nesto sa SCnet ili bez njega.
NISTA nece doci samo, niti preko noci, ovaj se biznis gradi 5 godina, pa neka je 10, isplati se. Ne moras ti nikoga nafatati, traze se osobe koje hoce da udju u sistem i da rade.
dakle ja ako sam član SCneta imam dvije solucije. prva je da idem bez PPa imam popust od 1% plus ako još nekoga ubacim unutra onda imam i dodatnih 0,5%. druga solucija je da uplatim PP u iznosu od 2800 km da bi mogao napredovadi. prvo da vidimo za sada jesam li ovo dobro razumio?
polarb

#130 Re: SCnet

Post by polarb »

polarb wrote:dakle ja ako sam član SCneta imam dvije solucije. prva je da idem bez PPa imam popust od 1% plus ako još nekoga ubacim unutra onda imam i dodatnih 0,5%. druga solucija je da uplatim PP u iznosu od 2800 km da bi mogao napredovadi. prvo da vidimo za sada jesam li ovo dobro razumio?
Nije tako tesko je objasniti pisajuci.
Nego haj ti ovako uradi, nazovi osobu koja te pozvala u SCnet, pa sjedi sa tom osobom da ti natenane ponovo objasni kako sistem radi. Napisi sva pitanja koja imas da mu postavis i udri...
omega369

#131 Re: SCnet

Post by omega369 »

polarb wrote:
Nedavno sam imao priliku slusati ista sr**** upakovana u nekakve lionse, ali vidim da je to isto g***** samo drugo pakovanje. helem, svi imaju kartice, ostvaruju strasne popuste u firmama koje su 'u sistemu', svaki dan je sve vise firmi 'u sistemu', nema koja nije, imaju i oznake (samo na internetu naravno)....a nigdje nijedne! Osim za 'advokate' koji imaju zadatak da navlace raju ;-)
uglavnom, sve se zasniva na istom - uplati velike pare kako ne bi bio 'obicni' i kako bi napredovao a garantujem da ce se sve to raspasti za period manji nego sto je spomenut. fakat ko finansira ove 'penzionere', pa to je :roll: :roll:
El_comadante

#132 Re: SCnet

Post by El_comadante »

omega369 wrote:
polarb wrote:
Nedavno sam imao priliku slusati ista sr**** upakovana u nekakve lionse, ali vidim da je to isto g***** samo drugo pakovanje. helem, svi imaju kartice, ostvaruju strasne popuste u firmama koje su 'u sistemu', svaki dan je sve vise firmi 'u sistemu', nema koja nije, imaju i oznake (samo na internetu naravno)....a nigdje nijedne! Osim za 'advokate' koji imaju zadatak da navlace raju ;-)
uglavnom, sve se zasniva na istom - uplati velike pare kako ne bi bio 'obicni' i kako bi napredovao a garantujem da ce se sve to raspasti za period manji nego sto je spomenut. fakat ko finansira ove 'penzionere', pa to je :roll: :roll:
Goran Kapor koji je direktor ovoga je promjenio 3 mrežna marketinga a ovo mu je 4ti. prvo je bio Amwayu, pa je prešao u neko čudo za table za auto, treći mu je bio Site talk, i sada je vode.
El_comadante

#133 Re: SCnet

Post by El_comadante »

cetmi wrote:El_comadante postavi samo sebi pitanje: odakle dolaze ove silne pare.
Odgovor je jednostavan. Dolaze iz dva izvora:

1. Firme koje daju ovaj popust (njega bi ionako dobio ako imaš keš i to u čitavom iznosu)
2. Budale koje dadnu svojih 2800 KM koje će na kraju nestati kada se balon prestane puhati

Ekonomija se zasniva na matematici, a to je vrlo precizna nauka. Dubina i širina o kojoj ova priča su bajke za djecu. Ako ti je do dubine i širine, uzmi lopatu i kopaj negdje, prije ćeš se obogatiti, možda naletiš na neki rimski ili turski zlatnik.
malo šaljivo ali istinito. znači ovi u mojoj dubini bi morali potrošiti 600.000 km da bi ja izvukao ovih 2.800 km. ovo je previše.
polarb

#134 Re: SCnet

Post by polarb »

Razlog zbog kojeg mnogi ostavljaju druge MLM sisteme i ulaze u SCnet je vrlo jednostavan, NAJBOLJI, NAJPOSTENIJI, i sto je najvaznije krece od NAS, i jos zarada na svemu sto svako svaki dan trosi i kupuje, nasa kompanija, nasi ljudi, mi gradimo biznis odavde. Zar neko od nas nebi otisao iz jedne firme u drugu ako nudi bolje uslove rada i zarade?
Ko vidi sansu vidi, a ko vidi kontra od toga i ta osoba za sebe najbolje vidi, to je tako.
El_comadante

#135 Re: SCnet

Post by El_comadante »

polarb wrote:Razlog zbog kojeg mnogi ostavljaju druge MLM sisteme i ulaze u SCnet je vrlo jednostavan, NAJBOLJI, NAJPOSTENIJI, i sto je najvaznije krece od NAS, i jos zarada na svemu sto svako svaki dan trosi i kupuje, nasa kompanija, nasi ljudi, mi gradimo biznis odavde. Zar neko od nas nebi otisao iz jedne firme u drugu ako nudi bolje uslove rada i zarade?
Ko vidi sansu vidi, a ko vidi kontra od toga i ta osoba za sebe najbolje vidi, to je tako.
naum pade mi još jedno pitanje: recimo ja akomliram 100 km na svoj račun od ovih postotaka. da li ja te pare mogu podiči i staviti u djep ili moram ih potrošiti ovako elektronski u partner firmama?
bregano

#136 Re: SCnet

Post by bregano »

polarb wrote:Razlog zbog kojeg mnogi ostavljaju druge MLM sisteme i ulaze u SCnet je vrlo jednostavan, NAJBOLJI, NAJPOSTENIJI, i sto je najvaznije krece od NAS, i jos zarada na svemu sto svako svaki dan trosi i kupuje, nasa kompanija, nasi ljudi, mi gradimo biznis odavde. Zar neko od nas nebi otisao iz jedne firme u drugu ako nudi bolje uslove rada i zarade?
:zzzz:

Image
sarajevo999999

#137 Re: SCnet

Post by sarajevo999999 »

Kako to urade, s obzirom da su ulozene pare nepovratne?
El_comadante

#138 Re: SCnet

Post by El_comadante »

situacija je ovakva: da bi "pravilno" startovao trebo bi uložiti 2.800 km u taj nekakav njihov paket gdje ti se "otključavaju" mogučnosti a te pare možeš potrošiti u partnerskim firmama ali nemožeš ih podiči i staviti u svoj djep. dalje da bi došao do karijerne pozicije 2 moraš to odraditi, trošiti pare kroz sistem plus naći još tri (3) čovjeka koji če dati 2.800 km. to je taj sistem konkretno. dakle kolega @cetmi je apsolutno upravu u pogledu ovoga.
polarb

#139 Re: SCnet

Post by polarb »

Kako god...
El_comadante

#140 Re: SCnet

Post by El_comadante »

tačno tako daju se pare da se odključa binarno stablo i te pare nemožeš povući ali ni potrošiti. naime kao dio kupovine možeš potrošiti ali ne cijeli iznos nego dio recimo 200-300 ako kupuješ recimo 1500 KM. kad učlaniš par osoba onda od njihove kupovine ide dio tebi i tako se puni da uvijek imaš ovih 2800 na računu.
damirlenart

#141 Re: SCnet

Post by damirlenart »

Zašto je stala opstrukcija SCneta. Maca popapala jezik! Izuzetni su mi komentari kada se piše o tamo nekom tko radi nešto a opipljivih cinjenica koje bi dale smisao opstrukcije niti na vidiku. Imena gospodo na stol i argumente. Spasite te jadne ljude koji su u SCnetu. Jadnici voze skupe aute danas i ima sve više prevarenih kojima je obecano da ce zarađivati uskoro oko 6000 eura a oni danas imaju više od 20 000 eura pa sve i do 100 000 eura mjesecno. Javite se gospodo. Završite ovu raspravu koju ste zapoceli.
damirlenart

#142 Re: SCnet

Post by damirlenart »

omega369 wrote:
polarb wrote:

Zašto je stala opstrukcija SCneta. Maca popapala jezik! Izuzetni su mi komentari kada se piše o tamo nekom tko radi nešto a opipljivih cinjenica koje bi dale smisao opstrukcije niti na vidiku. Imena gospodo na stol i argumente. Spasite te jadne ljude koji su u SCnetu. Jadnici voze skupe aute danas i ima sve više prevarenih kojima je obecano da ce zarađivati uskoro oko 6000 eura a oni danas imaju više od 20 000 eura pa sve i do 100 000 eura mjesecno. Javite se gospodo. Završite ovu raspravu koju ste zapoceli.
osmanovicsejo

#143 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

E baš hvala Damire, nismo mi Vas zaboravili. Tačno tako, vlasnici zarađuju na ovcama.
Umjesto 6ooo sad su na 10000
Kažu da slika govori hiljadu riječi pa evo

Image :kiss:
KLIKNUTI NA SLIKU ZA VEČI PRIKAZ :thumbup:
Last edited by osmanovicsejo on 09/10/2013 23:42, edited 1 time in total.
superxenon

#144 Re: Odg: SCnet

Post by superxenon »

Dobra slika :)
El_comadante

#145 Re: SCnet

Post by El_comadante »

damirlenart wrote:Zašto je stala opstrukcija SCneta. Maca popapala jezik! Izuzetni su mi komentari kada se piše o tamo nekom tko radi nešto a opipljivih cinjenica koje bi dale smisao opstrukcije niti na vidiku. Imena gospodo na stol i argumente. Spasite te jadne ljude koji su u SCnetu. Jadnici voze skupe aute danas i ima sve više prevarenih kojima je obecano da ce zarađivati uskoro oko 6000 eura a oni danas imaju više od 20 000 eura pa sve i do 100 000 eura mjesecno. Javite se gospodo. Završite ovu raspravu koju ste zapoceli.
trenutno registrovanih na SCnet ima preko 214 hiljada. koliko njih od SCneta ima auto i ova primanja što si naveo?
osmanovicsejo

#146 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

Ma ima samo nekoliko i to uglavnom vlasnika i suvlasnika po državama. Ali to je još jedna laž, to vozilo nisu dobili ili zaradili nego firma omogučila kredit koji treba otplatiti. I to nije vlasništvo nego dok ne otplati kredit. Registracija je na pravno lice a ne na fizičko. Ali nemoj te se čuditi čitava prevara je zasnovana na pohlepi pa zato i mame uzdahe OVACA koji su uplatili po 2600 eura pa neki i više. E sada ni rođenog brata bi prevario samo da povrati ulog. I to su uglavnom iz SRBIJE.
Hvala dragom Bogu da naša raja nisu toliko naivna jer vidim da se firma raspada. :run:
osmanovicsejo

#147 Re: SCnet

Post by osmanovicsejo »

Evo napravili su seminar u Banjaluci u srcu Bosne i Hercegovine i to
u aranžmanu Scnet- republike srpske a ne Scnet Bosne i Hercegovine. Što li se razdvojiše.
Naravno pomoglo im je i nekoliko likova koji su preostali u Sarajevu.

Kao da ih ima više, Al slabe vajde od toga. :roll:

Bila prava navala.

Image

Čovjek bi pomislio da je pošao u dom penzionera.

Image
Image

Samo ne znam ko je predsjednik omladine????? :izet:

Razumijem ja u ovim teškim vremenima ljudi žele da izađu iz bijede pa pokušavaju svašta.
Radim to da se nebi desile stvari kao u Hrvatskoj i Srbiji gdje su uključili čitava sela, 2600 eura nema svako
ali ima zato banka pa udri po kreditu za bolju budučnost.
Pa sada čitava sela ne govore.
Eto toliko od mene . Serijal nastavljamo i nečemo dozvoliti varalicama i protuhama
da nas opljačkaju.
Još jednom zahvalnost forumu i portalu KLIX :bih: :thumbup: :sax:
polarb

#148 Re: SCnet

Post by polarb »

osmanovicsejo wrote:Ma ima samo nekoliko i to uglavnom vlasnika i suvlasnika po državama. Ali to je još jedna laž, to vozilo nisu dobili ili zaradili nego firma omogučila kredit koji treba otplatiti. I to nije vlasništvo nego dok ne otplati kredit. Registracija je na pravno lice a ne na fizičko. Ali nemoj te se čuditi čitava prevara je zasnovana na pohlepi pa zato i mame uzdahe OVACA koji su uplatili po 2600 eura pa neki i više. E sada ni rođenog brata bi prevario samo da povrati ulog. I to su uglavnom iz SRBIJE.
Hvala dragom Bogu da naša raja nisu toliko naivna jer vidim da se firma raspada. :run:
Tko li tebe placa da lupas nebuloze?
NISTA od ovog nije istina...ali kako god, BLAGO onom tko tebe slusa i prati i tko ti vjeruje...
polarb

#149 Re: SCnet

Post by polarb »

U vezi ovog svega sto se lupa bezveze i bez i jednog osnovanog argumenta.
Vrijeme ce pokazati ko je u pravu, nije ovo vrijedno jednog jedinog slova da se vise pise.
Vi koji vjerujete da je laz i prevara imate puno pravo da u to vjerujete, ja tvrdim da nije i da je nesto najpostenije sto postoji na planeti, ali niko vama nemoze zabraniti vase misljenje, ali kao sto rekoh pokazat ce se ko je dobitnik, a tko gubitnik.
udrch

#150 Re: SCnet

Post by udrch »

da si malo skromnija pa inekako, ali za piramidu govoriti da je najpoštenija je debilno..
Post Reply