SciFi Channel
Moderator: _BataZiv_0809
- sffovac
#1 Re: SciFi Channel
joooo oni imaju dobrihhhh serija strasno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2 Re: SciFi Channel
al ima i odron serija i filmova da bog sačuva
-
brazzo19
#3 Re: SciFi Channel
pomocu otkljucanog paketa kanala koji se zove digi a nalzi se na satelitu Thor koristim reciver strong sa ubacenim odgovarajucim kljucevima a pored SciFi kanala ima jos 120 kanla u tom paketu vrhunskog kvaliteta i programa a izmedju ostalog ima i sport klub nova tv rtl hrvatska b92 obn hbo adria (filomovi 24 sata sa nasim prevodom i reklamama produkacija 2006/07/08 znaci sve novi filmovi) itd itd
p.s kome je jos potrebna kablovska
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4 Re: SciFi Channel
I koliko kosta taj sex sad onako okvirno.. znaci kad bi kupovao i antenu i resiver i te kljuceve/kartice?brazzo19 wrote:pomocu otkljucanog paketa kanala koji se zove digi a nalzi se na satelitu Thor koristim reciver strong sa ubacenim odgovarajucim kljucevima a pored SciFi kanala ima jos 120 kanla u tom paketu vrhunskog kvaliteta i programa a izmedju ostalog ima i sport klub nova tv rtl hrvatska b92 obn hbo adria (filomovi 24 sata sa nasim prevodom i reklamama produkacija 2006/07/08 znaci sve novi filmovi) itd itd
-
brazzo19
#5 Re: SciFi Channel
reciver sa odgovarajucim kljucevima koji mogu biti mjesec dana ako oni ne mjenjaju sta ( a i ako mjenjaju sam skines kljuceve sa neta i rucno ubacis) kosta oko 130km .... ako vec imas od prije ili ako si imo obicni revicer samo ga zmjenis sa digitalnim namjestis antenu na thor i to je to a ako nista nisi imo
onda revicer 130km antena oko 50 km lmb tj "oko" 20 kabal i ostale sitnice izadje te sve oko 200-220 km a ako hoces motor sa kojim mozes imati 12-13 satelita ukupno preko 2000 kanala on sam kosta oko 130 km ( jer je skup hebiga sam se okrece kad se postavi , recimo na daljinskom samo "pretisnes"
na koji ces satelit astra thor sirius hotbird itd i on sam vozi posto je direktno spojen sa reciverom ) ta igracka je skuplja ali jebiga sve imas . npr ako volis sport imas najmanje 20 sportskih kanala koji svaki dan bar 3 tekme uzivo prenose a vikendom i po 10.ak , onda imas filmske kanala se novijim filmovima kao sto su 10 000 BC spiderman 3 itd itd , onda imas dokumenatrne kanale naravno titlovane na nas jezik History explorer , discayery Nat Geographic , animal planet , reality tv , onda muzicke kanalne 10.ak vrsta MTV.a , onda ove za odrasle hustler spice platninum playboy koji 24 sata prikazuju jahe
i djecijih kanala imas cartoon network , disney kanal itd itd ... uglavnom nikad ti nece biti dosadno
p.s uh sto se ja na..a i napisa tek sa vidio

p.s uh sto se ja na..a i napisa tek sa vidio
-
ivannn
#6 Re: SciFi Channel
Još ćemo malo Digi tako gledati ... uskoro ide u novo kodiranje (nagra3) i neće se moći gledati na taj način....kao i Premiere.brazzo19 wrote:reciver sa odgovarajucim kljucevima koji mogu biti mjesec dana ako oni ne mjenjaju sta ( a i ako mjenjaju sam skines kljuceve sa neta i rucno ubacis) kosta oko 130km .... ako vec imas od prije ili ako si imo obicni revicer samo ga zmjenis sa digitalnim namjestis antenu na thor i to je to a ako nista nisi imoonda revicer 130km antena oko 50 km lmb tj "oko" 20 kabal i ostale sitnice izadje te sve oko 200-220 km a ako hoces motor sa kojim mozes imati 12-13 satelita ukupno preko 2000 kanala on sam kosta oko 130 km ( jer je skup hebiga sam se okrece kad se postavi , recimo na daljinskom samo "pretisnes"
na koji ces satelit astra thor sirius hotbird itd i on sam vozi posto je direktno spojen sa reciverom ) ta igracka je skuplja ali jebiga sve imas . npr ako volis sport imas najmanje 20 sportskih kanala koji svaki dan bar 3 tekme uzivo prenose a vikendom i po 10.ak , onda imas filmske kanala se novijim filmovima kao sto su 10 000 BC spiderman 3 itd itd , onda imas dokumenatrne kanale naravno titlovane na nas jezik History explorer , discayery Nat Geographic , animal planet , reality tv , onda muzicke kanalne 10.ak vrsta MTV.a , onda ove za odrasle hustler spice platninum playboy koji 24 sata prikazuju jahe
i djecijih kanala imas cartoon network , disney kanal itd itd ... uglavnom nikad ti nece biti dosadno
![]()
p.s uh sto se ja na..a i napisa tek sa vidio![]()
A taj SciFi Channel , ukoliko se ne varam nikad i nije bio u Digiju, ima AXN SciFi- rumunjska i mađarska verzija...
Legalno SciFi Channel u BiH se ne može gledati jer taj kanal još nije došao kod nas (mislim na ex-Yu Region) drži ga ista grupacija kao i Hallmark Channel (NBC Universal Int.), a i ne vjerujem da će doći kod nas ikada jer ne postoji Central/Eastern Europe ili Pan-Europe verzija tog kanala da bi mogao biti titlovan/lokaliziran na neki od jezika regije kao što je slučaj s Hallmarkom, a ne vjerujem da bi NBC posebno napravio verziju za ex-Yu tržište...
Jedino je rješenje preplatiti se na:Sky, tu ga ima
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7 Re: SciFi Channel
A sta onda ciniti sa tom nagra3? Znam da se ovo moze izguglati ali mi draze iz prve ruke
.. znaci kad kupim resiver taj i taj i onda neki kanal odluci da promjeni vrsu enkripcije.. jel to lako "upgradable"?
-
ivannn
#8 Re: SciFi Channel
Onda treba samo čekatigentoo wrote:A sta onda ciniti sa tom nagra3? Znam da se ovo moze izguglati ali mi draze iz prve ruke.. znaci kad kupim resiver taj i taj i onda neki kanal odluci da promjeni vrsu enkripcije.. jel to lako "upgradable"?
Da netko probije nagru3(sustav kodiranja) , za neke 2-3 godine, no Digi će to ponovo mjenjati... Nema neke velike koristi od toga..
Ali najbolje je rješenje kupiti neki DTH paket tj.preplatiti se na njega (Total, ili Digi u hr) i biti siguran da ćeš uvijek nešto imati na TV-u, a ne strepeti i mučiti se s tim ključevim i CardSharingom...
U Card Sharing se ne razumijem mlogo- no potrebno je i tu novčanih izdataka...
-
brazzo19
#9 Re: SciFi Channel
ivan je sve u pravu sto je rekao , vidim mladic se razumije u materiju. Sto se tice nagre 3 ona ce se desiti ali boze moz bas zbog prodaje ovih resivera i crno itd uvijek ce biti jedan paket otkljucan za nas lopove da gledamo jer oni nemogu drugacije rastaliti silne recivere. Ugavnom mjesecna pretplata za ovaj digi koji mi gledamo dzaba LEGALNIM putem je oko 14km ja mislim tj ako nekoga imate uhrvatskoj (ili se moze cak i ovdje kupiti neznam stvarno) kupi vam revicer i karticu ti to je to znaci pretplata za digi kosta kao i pretplata za kablovsku s tim da imate duplo vise kanala u digiju i boljih naravno.
p.s Nije znaci bilo perioda da neki atraktivan paket kanala nije bio otkljucan recimo iz pocetka TPS i Multivison kanali pa onda spanski D+ , pa premiere pa sad i digi i jos plus ovi "sitni" paketici sa po par dobrih kanala koji su uvijek otkljucani ( dvije nacionalne geografije i reality tv onda Fox srbija , espn sport romantica kanal , hustler kanal itd itd ) . Znaci zakljucak koji god sistem uvedu uvijek ce biti neki paket otkljucan da gledamo jer ovi nemogu drugacija dilati resivere.

p.s Nije znaci bilo perioda da neki atraktivan paket kanala nije bio otkljucan recimo iz pocetka TPS i Multivison kanali pa onda spanski D+ , pa premiere pa sad i digi i jos plus ovi "sitni" paketici sa po par dobrih kanala koji su uvijek otkljucani ( dvije nacionalne geografije i reality tv onda Fox srbija , espn sport romantica kanal , hustler kanal itd itd ) . Znaci zakljucak koji god sistem uvedu uvijek ce biti neki paket otkljucan da gledamo jer ovi nemogu drugacija dilati resivere.