Scene u kaficima

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vragolan

#26 Re: Scene u kaficima

Post by Vragolan »

*** C E N Z U R I S A N O ***

Ima jedan prazan separe u Banovicima, .... pa ... ako si raspolozen?
sheilak

#27 Re: Scene u kaficima

Post by sheilak »

Kod Ekonomije, ljeto. Sjela s prijateljicom i trazim casu obicne vode uz sok. Konobar mi donosi mineralnu, a tad je nisam smjela piti. Kazem mu fino da sam trazila obicnu, a on mi stvarno bezobrazno odgovara da mi"eno, WC-a, pa neka se tamo napijem :roll: Nikada vise nisam sjela tamo.

A kod Katedrale mi je konobar donio pogresnu narudzbu, ja mu nista nisam rekla jer sam vidjela da nije mogao stati od posla, a i kafa je bila sasvim ok. Moja kolegica mu rekla naknadno, a sljedeci put kad smo dosle, castio me je- "jer sam bas nagodna" :lol: :-D
Blobi

#28 Re: Scene u kaficima

Post by Blobi »

Dok je radio (sada je zatvoren), na Malti, Romini pored Atille... Petak, 8 sati navece, tek zavrsio sa poslovnim sastankom. Narucio sam kaficu jer sam bio u zurbi, cisto da ispunim dnevnu kvotu od barem dvije kafe. Sjedio sam 15 minuta, a bila je neka prava spica, puno mladje raje. Nakon 15-ak min, prisao je konobar i zamolio me da odem jer sam narucio samo kafu i zbog toga sto sam sjedio sam. Izgovor je, "15 minuta ti je dovoljno da popijes kafu". Nije problem ni to sto me zamolio da odem, vec nacin na koji je to uradio. Uostalom, ja sam od tog konobara barem za 15 godina stariji... Malo postovanja, nismo skupa krave na livadi cuvali :mrgreen:

S druge strane... Michelle - Ferhadija. Tu je jako ljubazno osoblje. Na ulazu te docekaju sa "Dobar dan, dobrodosli", a kad odlazis lijepo te pozdrave. Bez obzira na starosnu dob, musterija je musterija. Sve u svemu, mjesto na kojem se starija raja malo ljepse osjeca...

Pozdrav svima.
Static-X

#29 Re: Scene u kaficima

Post by Static-X »

Pa ako si 15 godina stariji bio sigurno si i jatorniji od njega, trebo si ga stocem zakucati :D
ukras

#30 Re: Scene u kaficima

Post by ukras »

:D:D a najgore je kad te zapale za racun :D u onu Cordobu vise nikad ne bih otisla. Par puta mi konobar vrati 70% kusura koji mi treba vratit, i to mi samo onako "gurne" onaj kusur u ruku, dok ja prebrojim on se izgubi. E ja trpila jednom, drugi put, i treci put se vratim, napadnem ga pred nekim sefom, ko zna sta je vec , ugl na visocijoj je poziciji. On se samo onako "frajerski iskezi" u vrati mi ostatak kusura, nije ni pitao koliko treba jos da mi vrati, znao je dobro :x :x :x koje lopuze, hvala Bogu pa nisu svi takvi. btw. otvorio se predobar kafic pored atille :D
Blobi

#31 Re: Scene u kaficima

Post by Blobi »

Static-X wrote:Pa ako si 15 godina stariji bio sigurno si i jatorniji od njega, trebo si ga stocem zakucati :D
Dosao sam da popijem kafu, ne da udaram nekoga. Uostalom, nije to moj nivo :)
sexstranka

#32 Re: Scene u kaficima

Post by sexstranka »

Jedno lepo suncano vece,udjem ja u jedan lokal i narucim kolu :-) i posle izvjesnog vremena..
...zapitah ja samog sebe(zasto ja gubim vrijeme)...i opalim po pivcugi :mrgreen:
somethings

#33 Re: Scene u kaficima

Post by somethings »

Scena koje se najbolje sjećam se desila u Marqueeju, Nova 2006. čini mi se. Lik je opalio curu šakom u lice :shock: jer mu je sjela na mjesto, a ona je počela vrištat na svog momka, koji to nekim čudom nije primijetio, da uradi nešto. U sljedećem trenutku svi u Marqueeju su se mlatili. :-)
nellington

#34 Re: Scene u kaficima

Post by nellington »

chengaba

#35 Re: Scene u kaficima

Post by chengaba »

Ovo je najgori kafic na svijetu, ne bi ti donijeli vode ni da ti za infuzije treba, a vazda krcato (raja sa fakulteta obliznjih uglavnom).
Ja zato zapalim do grbavice i tamo rahat sjednem u Barbarosu. ;-)
nellington

#36 Re: Scene u kaficima

Post by nellington »

Ja sam čest gost u Premijeru, valjda se nadam da će se popraviti... Ali džaba.
chengaba

#37 Re: Scene u kaficima

Post by chengaba »

nellington wrote:Ja sam čest gost u Premijeru, valjda se nadam da će se popraviti... Ali džaba.
Ma nadam se i ja vec dvije godine, pa sam odustao. Jedino sto su im dobre one fotelje, al' ima takvih jos gdje hoces. ;-)
Hendrix

#38 Re: Scene u kaficima

Post by Hendrix »

Koliko vidim svi ste imali dosta nemilih scena gdje su vas konobari tretirali ko papke i jadove a ne vidim da je iko uzvratio i suprotstavio se. I ja sam tako dok mi nije puko film pa sam odbrusio majmunu u kafiću Art na Koševskom, uglavnom nakon par rečenica bilo je ja samo radimm pod pritiskom sam, ima puno naruždbi...bla bla. Ma zaboli me za to, i ja radim pod pritiskom i imam stres na poslu ali neću dozvoljavati više da me idioti kurčeviti sa tacnom ponižavaju i tretiraju ko debila. Uglavnom, dok god vi njima dozvoljavate da vas tjeraju jer pijete "samo" kafu ili uzimaju za kusur oni će to i raditi i umišljati da su glavni u tom svom mikrosvijetu kafića u kojem "vladaju". Na zaboravite da ste vi mušterija i oni koji daju pare da bi majmun tu i mogao raditi, pa tako se i ponašajte.
iceman ze

#39 Re: Scene u kaficima

Post by iceman ze »

bio sam u jednom klubu neku noc, kao neka krema, sminka i sl. jaran narucio kafu, a ja samo kiselu, uopste me konobar nije cudno pogledao, a ne da me je tjerao i sl. Ima jedan kafic, koji mi drug drzi, i juce pijem kafu, i kad je konobar donosio vodu, omakne mu se i prolije je meni po farmericama, covjek se izvinjavao, nije mi palo na pamet da ga prijavim, jer se stvarno korektno ponasao....... :) E sad, nemojte ba zalazii na takva mjesta, gdje se odnose prema musterijama kao prema psima lutalicama.....bojkotujte ih, prijavite inspekciji (moj drug je to uradio), kada god imate razloga...... :-)
Gospoda Ministarka

#40 Re: Scene u kaficima

Post by Gospoda Ministarka »

iceman ze wrote:...bojkotujte ih, prijavite inspekciji (moj drug je to uradio), kada god imate razloga...... :-)
Zar se moze prijaviti inspekciji da se kod njih nemoze popiti kafa bez sokica?
mondolino

#41 Re: Scene u kaficima

Post by mondolino »

ja sam isto za varijantu da se ne dam zaj... za svoje pare, promjenim lokal,odem tamo gdje se prema meni ponasaju kao prema gostu, elem, slazem se da se u onoj basti kod ekonomije ponasaju prema gostima kao prema stoci, ma mislim da bi najradije da ostavis pare i razgulis da niko nista niti pije,niti sjedi tu,samo da ubacimo novce ko u sedam brace i produzimo dalje,e sad ima i svijetlih primjera, ja recimo vrlo cesto zimi sa curama sjedim u Galiji, super varijanta osoblje usluzno, rednovno prazne pepeljare , uredno te pozdrave na dolasku i na odlasku sad jel do toga sto je sva ekipa zenska,nema nadobudnih,bezobraznih i naklincenih konobara ne znam,al fakat su ljubazni...
iceman ze

#42 Re: Scene u kaficima

Post by iceman ze »

Gospoda Ministarka wrote:
iceman ze wrote:...bojkotujte ih, prijavite inspekciji (moj drug je to uradio), kada god imate razloga...... :-)
Zar se moze prijaviti inspekciji da se kod njih nemoze popiti kafa bez sokica?

nazoves inspekciju, i pitas......ja nebih se po forumima provlacio, nego odmah brate po dzepu, nedam svoj ponos ni milimetra...... :-)
black

#43 Re: Scene u kaficima

Post by black »

chengaba wrote: Ja zato zapalim do grbavice i tamo rahat sjednem u Barbarosu. ;-)
i ja volim sjediti tamo, mada zna biti podosta skolaraca nekad, ali je ok, dobra pica, uz kafu uvijek donesu vode itd. ma davno sam rekao, nedam da me neko zahebava za moje pare..davno nekad sam radio kao konobar, i znam ja da to nije bas ni lagan posao, sto ne znaci da ne treba biti ljubazan, najbolja je neka sredina, kad si pretjerano ljubazan nekad to iskoriste pa ti sjednu za vrat, posebno zhene :mrgreen:
Neelix

#44 Re: Scene u kaficima

Post by Neelix »

Blobi wrote: S druge strane... Michelle - Ferhadija. Tu je jako ljubazno osoblje. Na ulazu te docekaju sa "Dobar dan, dobrodosli", a kad odlazis lijepo te pozdrave. Bez obzira na starosnu dob, musterija je musterija. Sve u svemu, mjesto na kojem se starija raja malo ljepse osjeca...

Pozdrav svima.
ne bih se bas slozio. cesto im je mrsko silaziti dole, pa ih znam po pola sata cekat da narucim, isto toliko dok donesu.
bellisperennis

#45 Re: Scene u kaficima

Post by bellisperennis »

Slažem se da su najgori oni kraj ekonomije, ne ponašaju se ko' da si gost nego ko' da oni tebi plaćaju što sjediš tamo. A za račun nisu čuli, nego naplate kako kad :roll: zato zaobilazim u širokom luku.
jazzer

#46 Re: Scene u kaficima

Post by jazzer »

Koliko god zvucalo cudno, jer svakome od nas se cini da to moze bez problema raditi, ipak i za posao konobara treba neka skola. Kod nas, na zalost, kao konobari najcesce rade jarani vlasnika lokala, oni kojima treba kakav takav posao, koji taj posao dozivljavaju kao prolazan dok ne iskrsne nesto bolje i sl. Zato je i tesko ocekivati uslugu
koju, kao neko ko mu na neki nacin daje platu, zasluzujemo.
Neelix

#47 Re: Scene u kaficima

Post by Neelix »

najmrza scena u kaficima mi je kad udjem na neko mjesto gdje cesto dolazim, gdje sam se mogao opustit i udobno smjestit, i vidim da su sve sechije izvaljene naustrb visokih stolica i minijaturnih stolova, sto pohlepne gazde obicno urade kad vide da im ide pa da je kafic obicno pun, nebil stalo vise ljudi. na njihovu zalost, to se obicno zavrsi obrnuto od onoga cemu se nadali.
respo

#48 Re: Scene u kaficima

Post by respo »

samo me zanima otkad je to pravilo da uz kafu ide casa vode?
pustopoljina

#49 Re: Scene u kaficima

Post by pustopoljina »

respo wrote:samo me zanima otkad je to pravilo da uz kafu ide casa vode?
koliko je pravilo ne znam...ali u svakom kaficu koji stvarno nudi kafu (ne splacinu) u vecem dijelu europe ide i casa vode.
ovako nekako:
Image

Image

ovako najvise volim:
http://www.thereareplaces.com/Guidebook ... coffee.jpg
Last edited by pustopoljina on 04/03/2010 17:14, edited 2 times in total.
Edin H.

#50 Re: Scene u kaficima

Post by Edin H. »

sexstranka wrote:Jedno lepo suncano vece,udjem ja u jedan lokal i narucim kolu :-) i posle izvjesnog vremena..
...zapitah ja samog sebe(zasto ja gubim vrijeme)...i opalim po pivcugi :mrgreen:
Je li bilo klipaca? :D

Najvise me nerviraju kada sluze samo male pive, nema tocene od pola litre, pa od ove raje sto udaraju po kafama moras svako malo cekati da narucis sljedecu pivu :x
Post Reply