scena dana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

_stoKA_

#1 scena dana

Post by _stoKA_ »

danas odem ja u market, kupim voca i cokoladu, sjetih se da mi je jutros ispala cetkica za zube u autu pa uzmem onako jednu s rafe ono malo mocniju i polako na kasu.
doso ti ja na kasu (od 5 kasa samo jedna radi) zenska sto radi prava hinja, eto ti ga jos i poznaje kupca, pao eglen, red se uhvatio a i mene huja... elem doso red na mene zenska provlaci kese, dosla do cetkice, biip provuce, zastade i rece "huh pet maraka". gledam ja nju ona mene, korpa mi jos nije prazna znam da to nije konacna suma. eeee? pitam ja, "pa nista pet maraka" kaze ona, i dobro sta s njom? pa kaze skupa (oooooooh majko mislim u sebi) kaze pa sta tebi nije?? reko daj mi jos i drinu light presjecem je i nekako to platim i napolje...... :shock:
danas sam fakat skonto da nema bas za sve racionalno objasnjenje. ima li neko slicnu misteriju da podijeli, pa da zajedno probamo odgonetnuti nedokucivo :?
black

Post by black »

ja, i ? :oops:
KENJAC

#3 Re: scena dana

Post by KENJAC »

_stoKA_ wrote:danas odem ja u market, kupim voca i cokoladu, sjetih se da mi je jutros ispala cetkica za zube u autu pa uzmem onako jednu s rafe ono malo mocniju i polako na kasu.
doso ti ja na kasu (od 5 kasa samo jedna radi) zenska sto radi prava hinja, eto ti ga jos i poznaje kupca, pao eglen, red se uhvatio a i mene huja... elem doso red na mene zenska provlaci kese, dosla do cetkice, biip provuce, zastade i rece "huh pet maraka". gledam ja nju ona mene, korpa mi jos nije prazna znam da to nije konacna suma. eeee? pitam ja, "pa nista pet maraka" kaze ona, i dobro sta s njom? pa kaze skupa (oooooooh majko mislim u sebi) kaze pa sta tebi nije?? reko daj mi jos i drinu light presjecem je i nekako to platim i napolje...... :shock:
danas sam fakat skonto da nema bas za sve racionalno objasnjenje. ima li neko slicnu misteriju da podijeli, pa da zajedno probamo odgonetnuti nedokucivo :?
Aaaa odakle si se to vraco' mangupe pa ti cetkica u autu ispala, ja cetkicu nosim samo ako gdje u stetu zagazim. Ovako, ono poslije cevapa, ne pada mi na pamet da zube perem!
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

veznik :D treba na radnom mjestu, koja me uopste ne poznaje, jako jako hvali proizvod koji ce upravo da proda. veznik :D meni je to bilo ters. veznik. znam da ima takvih scena i kod drugih. veznik. htio sam se malo nasmijati neko super komentaru, jer mi je dan bio fuuj. veznik. ironija. black izvini fakat sam los danas. uostalom zar ovo ne spada pod "razne diskusije"
Saian

Post by Saian »

Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.

p.s. rado bih jos ponestto dodao al mi jeeee tastatura posstala pravo lezherna :-) :-) :-) :? :D
black

Post by black »

shta ima, kako si mi ti :oops:
_stoKA_

#7 Re: scena dana

Post by _stoKA_ »

KENJAC wrote:Aaaa odakle si se to vraco' mangupe pa ti cetkica u autu ispala, ja cetkicu nosim samo ako gdje u stetu zagazim. Ovako, ono poslije cevapa, ne pada mi na pamet da zube perem!
ala ti zapazas detalje. dobarrrr si :D
Edin H.

Post by Edin H. »

Saian wrote:Eh ovako nazovite me ustogljenim, presluzhbenim, nepristupachnim, al ja se od takvog konformiteta, pretjerane neopravdane prisnosti, koja je kod nas nekako prihvatljiva i koju dosta ljudi chak svrstavaju pod sharm, grozim. Ne mogu tog nekog "gledamo kroz prste jer smo lezheran, funky narod" stava jer on kao lavinu za sobom vuche i uslovljava neumjerenost, a ona potom istrebljuje sve tragove profesionalnosti.

p.s. rado bih jos ponestto dodao al mi jeeee tastatura posstala pravo lezherna :-) :-) :-) :? :D
Za mene je ta pocesto neobavezna prisnost bas draz Sarajeva u odnosu na ostale gradove :oops:
lady midnight

Post by lady midnight »

ja josh uvijek ne kontam u chemu je tachno apsurditet cijele scene :?
pa shta je u tome loshe kad te chovjek/zhena na kasi upozori da si mozhda previdio cijenu? deshava se to cheshce, a onda su na kraju ipak oni sami ti koji ili moraju trpiti psovke (vecinom se sve zavrshi na hebanju drzhavnog aparata) ili se peglati sa shtorniranjem....a pogotovo kad je mushterijama ochito qrac ionako pun svega jer su imali losh dan :oops: :oops:
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

pa ljudi onda me ko Sadama. sta drugo da predlozim :roll:
lady midnight

Post by lady midnight »

_stoKA_ wrote:pa ljudi onda me ko Sadama. sta drugo da predlozim :roll:
ma jok bolan, zapali tu drinu i opusti se :D :D
danas

Post by danas »

pa kupuj ti cetkicu za zube... :oops: :oops: :D
Saian

Post by Saian »

Edin H. wrote:
Za mene je ta pocesto neobavezna prisnost bas draz Sarajeva u odnosu na ostale gradove :oops:

ma jasta izromantizirat', kao sto rekoh najSMOfunky :roll:, moram priznat da nisam ni ochekivao da ce neko uochiti razliku izmedju sharma i neprimjerenog, navikao sam, kad pricam o tome da me se gleda ko da sam s Marsa pao, ili makar iz nekog manje funky grada :) :-) :roll: :oops: :oops: :oops:
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

desilo se to da ljudi u bosni sve vole nego raditi svoj poso. toliki red iza mene, sama radi i spora ko puz, pred tolikim musterijama komentarise proizvod koji treba da skenira i pichi dalje :shock: a ja sam samo htio da kupim cetkicu i da brishem.

takav ti je citav nas drzavni aparat, ama u mirkon (*mikron) se podudaraju
Last edited by _stoKA_ on 10/07/2007 23:31, edited 1 time in total.
black

Post by black »

lady midnight wrote:
ma jok bolan, zapali tu drinu i opusti se :D :D
..i oguli ananas :oops:
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

black jos nisi prezvako? sta da uradim da promijenim stvar, da kazem "zao mi je" za to se nemoze nis kupit
lady midnight

Post by lady midnight »

ma joooooooj, dobri su nashi kakvi su oni malo istochnije......aaaaaaaaaaj majko draga...dodjesh do kioska recimo u sofiji, pa ako podigne one reshetke podigne...inache samo ostavi nekih desetak cm, pa ispod gurne neki kartonchic da ubacish pare..... a morash se sageti do shaltera ko da si dosho papi na audijenciju... josh bulji u te ko da si joj pobio haman pola familije... i na kraju kad tebe vec uhvati ishijas i kad maltene polomish vrat i osushi ti se grlo objashnjavajuci shta hocesh da kupish, samo jedna rijech: NEMA...
i josh te isprati pogledom tipa "vidi ove budale, 'dje je doshla da kupuje..." :roll: :roll:
striker

Post by striker »

Ma to si ti samo bio nešto natakaren danas :D
Da si bio boljeg raspoloženja ko zna možda bi "kuća častila" četkicom :D :D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

pa dobro trafika manje vise, ja sam bio u nazovi "supermarketu", racunas institucija, kupovanje ti je tu uzitak bola (al kad je sve popravlima)... al izgleda da ne igraju svi igraci po principu fair play :D
Yamahalac

Post by Yamahalac »

ja mislim da si se trebao vratiti po najskuplji kaladaont :D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

Yamahalac wrote:ja mislim da si se trebao vratiti po najskuplji kaladaont :D

e tebe sam ceko. svaka cast hehehehehehehehehehehehe :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
danas

Post by danas »

cuj skupo 5 maraka :D :D
a kad ides taksijem (o prisnosti ne bih sada :oops: :oops: :D ) i imas samo 10 maraka recimo za voznju od 6, onda je onaj kusur od 4 marke -- jebo bona 4 marke, stas' za njiha uzet, nista ba... :D :D :D
Yamahalac

Post by Yamahalac »

_stoKA_ wrote:
Yamahalac wrote:ja mislim da si se trebao vratiti po najskuplji kaladaont :D

e tebe sam ceko. svaka cast hehehehehehehehehehehehe :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ma mislim postujem ja kad ti kaze imas ovu od drugog proizvodjaca u pola jeftiniju, a bolju, ali kad mi uzme komentarisati sta je meni skupo, a sta nije e to je vec nesto drugo :)
striker

Post by striker »

Jao kad smo kod kupovine...
Neki dan u Rajlovcu uđem u kinesku prodavnicu da vidim neku lepezu za curicu.Ispred mene neka žena razgovara sa Kineskinjom...
Koliko košta ova košulja?
8 malaka ovo plavo,12 malaka clna.
Jel ima možda ova od 12 u smeđoj boji?
Nema.Imamo bez boje...
Trznem se u sekundi..kakva je košulja bez boje.Kontam Kinezi su to možda imaju bezbojne košulje :D
Kad je pokaza vidim da je BEŽ ... odmah mi je bilo lakše :D :D

Eto moja scena dana :lol:
Maraschino

Post by Maraschino »

... i na kraju mi dodje da joj onaj jogurt na glavu... :D
Post Reply