Vidi, demobilisan sam borac koji je preživio svu onu golgotu rata i nisam ljut već sam gnjevan do bola kao i sva boračka populacija na ove psihopate koji su ekonomski uništili i opustošili državu za koju smo mi u ratu davali svoje živote i dijelove tijela. Ukoliko si pratio moje postove i na drugim temama, vidio bi da samo pišem o uzrocima i generatorima siromaštva u BiH, kao i svi ostali.jahorina13 wrote:antimobbing wrote:Kažem ti nema potrebe ionako će se sve uskoro saznati.jahorina13 wrote: Sve se ja slazem sa tobom, ali kakve to ima veze sa mojim predhodnim postom??![]()
Fino zamolio da predocis dokaze za one silne pare sto si spominjao, a ti odgovaras sa pricom o sredjoj klasi. Budi konkretan, ima li ili nema tih dokaza?
![]()
Takođe i onih imena....hajde ne moras dvih 85, ali bar pola. Dosta je
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/10759 ... olara.html
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-zeml ... /121124023#
http://www.ljutakrajina.net/index.php/v ... format=pdf
Ispravka, kod ovog teksta gore. Naime, u BiH srednja klasa je već u potpunosti nestala jer ko god je u dugu i ima kredit kod Banke taj nije srednja klasa već fukara i sirotinja, samo što toga nije svjestan.
Jednostavno u ovoj pravnoj ANARHIJI nakaradnog Daytona, normalan i pošten čovjek ne može više biti pametan.
Postoje samo dvije opcije, prva je kao HIJENA šutjeti, čekati na njihovu milost, suosjećanje i empatiju koju nemaju i svome biću dok te psihopate svakodnevno umaraju do smrti ili se boriti kao LAV da preživiš svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima.
Ovo je vrijeme života i smrti za običnog normalnog čovjeka i podsjeća me na neke tamo tridesete u Americi. Naime, tih tridesetih godina umirući od gladi i dugova kao i mi sada u BiH, američki radnici, fukara i sirotinja se počela udruživati u sindikate.
Na ovaj način se je uspostavila ravnoteža.
U BiH je problem što je ovaj narod pravi fukaru sam od sebe jer je u ratu naviknut na humanitarnu pomoć. Zato danas ovaj napaćeni narod razvučene pameti neće ili ne zna da kao LAV lovi i bori se za svoj plijen već samo da kao HIJENA šuti i čeka na milost bogataša, a oni to u svome biću uopće nemaju već samo duševno mrtvilo i surovost.
Administracije predstavnika EU i velikih sila su shvatile da kriza ide iz VRHA prema DNU i aktivno su se uključili u borbu protiv korupcije koja je uzrok patnje i agonije našeg naroda.
http://usembassysarajevo.blogspot.com/
Zato običan građanin ne treba više da šuti kao HIJENA već treba da podigne svoj glas i kao LAV se izbori za svoja prava.
slazem se, samo sto ti u svojim postvima imenujes ljude kao glavne krivce nastale situacije, a pri tome nisi dao niti jedan valjani dokaz. Ovo sto si ponudio je sve generalno i uopsteno. Ispada da je za sve kriva SBiH i Hare. Ja sam otvoren da pricamo, ali sa cinjenicama. Daj nesto konkretno, da vidimo te racune , milione. Ovo sto ti pises prijatelju, je suplja prica iz carsijskih kafana. Mi smo najpametniji kada dok srcemo kafu izmedju 4 zida i svi znamo rjesenja za svaki problem. Svi smo (kao) predsjednici, manageri, treneri... Tu smo kraljevi. A sav "izvor" informacija svodi nam se na Avaz i Dnevnik federalne TV i poneki portal. To nam je vrh i na osnovu njih formiramo misljenje. Jer kada kazes "to tamo pise", kud ces bolji i jaci argument. Predpostavljam, da znas da to sto "tamo pise" neko filtrira. Sta moze/sta ne moze. Neko ti kreira misljenje, a nisi ni svjestan. Na koga si ti ljut? Na Hareta? Super, eto nema ga vise. Sada je sve OK. Sada mirno spavas. Ne,ti i dalje ljut. Na koga prijatelju?
Psihopate su nas u ratu kao dvadesetogodišnjake gurali u borbu da ginemo, dok su se oni bogatili u pozadini i po inostranstvu, a u miru nas koji smo preživjeli sigurnu smrt sada umaraju do smrti i guraju u doživotno dužničko ropstvo kod Banaka.
Danas, većina mojih drugova koji su preživjeli rat sada su ozbiljni ljudi u srednjim godinama sa vidno oštećenim psiho-fizičkim zdravljem i puni su gnjeva u sebi. Samo je pitanje vremena kada će taj gnjev koji generišu unutar sebe već 20 godina eruptirati vani i u kojem obliku?
Slično kao što sam prije tri godine na ovom forumu počeo pisati o mobbing-u za koji do tada niko u BiH nije čuo niti je znao šta je to uopće, isto tako sada predosjećam i vidim neke stvari unaprijed na socijalnom i ekonomskom planu koje će se desiti vrlo brzo ukoliko se svi ne probudimo iz ovog sna.
Pišem da bi se nešto uradilo preventivno na smanjenju klasnih razlika, prije nego što stvari izmaknu kontroli i nastupi stanje opće anarhije.