SBIH

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#426 Re: SBIH

Post by JoseMujica »

jel može inicijativa da doktor ostane u Turskoj ?...forever :D
Shahab

#427 Re: SBIH

Post by Shahab »

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/12250 ... enama.html

Evo u šta je Safet Oručević pretvorio Stranku za BiH, u taoca i instrument uličarskih i mafijaških interesa. Stranka koje se javnosti predstavlja kao državotvorna konstanta, postala je megafon najvećeg neprijatelja Bosne i Bošnjaka, predsjednika rasističke hercegovačke Ndraghente. To više nije stranka... to je razbojnički brlog Safeta Oručevića koji sve što radi, radi motiviran korupcijom i mafijaškim sadizmom. Nedavno je inaugurisan reis Kavazović i TV1 koja je u vlasništvu i punom kontrolom razbojnika Oručevića, dala je 2 minute prostora inauguraciji reisa, i u istoj emisiji 20 minuta za intervju dušmanina Čovića gdje je plasirao svoje laži i konstrukcije o ugroženosti hrvatskog naroda, što uopće nije tačno. Sada opet isti film..jadno i žalosno....
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#428 Re: SBIH

Post by antimobbing »

independer wrote:
antimobbing wrote:Znas se veoma dobro koja je trenutno svrha postojanja Stranke za BiH, a to je da predCjednik ne ode u Zenicu. Dakle, sasvim je smiješno, nebitno i apolitično, da bi se uopće na ovoj temi pisali bilo kakvi ozbiljni komentari.
De ba, dosadio si sa tim tvojim anarhisticnmim stavovima. Daj nesto konkretno. Slazem se sa tvojim opisom stanja, ali to svi znamo. Nema nista novog u tome. Ali povuci neki potez. Daj neku inicijativu. Pokreni neke ljude. Spontano se nista ne desava.
Naravno, nedavno je bio protest na koji došlo preko stotinu ljudi, a od toga vidio sam da je preko trideset posto bila mlađa raja sa ovog foruma. Vezano za moje anarhične postove kao što kažeš, sve se nadam da će ovima gore u VRHU nekako doći u glavu ODOZDO, prije nego im FUKARA i sirotinja sa DNA počne fizički dolaziti i kucati na vrata. Ono što sigurno znam jeste da Elita bogataša, VRH-šuška (eurima, dolarima i KM-ovima) redovno prati naše pisanje kao i administracija velikih sila. Dakle, vidiš nešto konkretno se već dešava. Zato slobodno pišite ...
Last edited by antimobbing on 25/12/2012 14:03, edited 1 time in total.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#429 Re: SBIH

Post by antimobbing »

JoseMujica wrote:jel može inicijativa da doktor ostane u Turskoj ?...forever :D
:D
zemljavazduh

#430 Re: SBIH

Post by zemljavazduh »

Sven Alkalaj, kadar Stranke za BiH

http://www.youtube.com/watch?v=PxNeUbcU9Ow
zemljavazduh

#431 Re: SBIH

Post by zemljavazduh »

antimobbing wrote:
JoseMujica wrote:jel može inicijativa da doktor ostane u Turskoj ?...forever :D
:D
U obzir dolazi jedino inicijativa da se doktor ponovo kandiduje 2014.god.za člana Predsjedništva. Dat ćemo sve od sebe da ponovo bude naš kandidat.
nokia e8

#433 Re: SBIH

Post by nokia e8 »

independer wrote:
antimobbing wrote:Znas se veoma dobro koja je trenutno svrha postojanja Stranke za BiH, a to je da predCjednik ne ode u Zenicu. Dakle, sasvim je smiješno, nebitno i apolitično, da bi se uopće na ovoj temi pisali bilo kakvi ozbiljni komentari.
De ba, dosadio si sa tim tvojim anarhisticnmim stavovima. Daj nesto konkretno. Slazem se sa tvojim opisom stanja, ali to svi znamo. Nema nista novog u tome. Ali povuci neki potez. Daj neku inicijativu. Pokreni neke ljude. Spontano se nista ne desava.

Sto se tice SBIH i njenog bivseg lidera. O njemu mislim najgore glede toga da je potpisao Deyton i odustao od imena nase zemlje. Ako to uradis, nista te vise ne moze oprat pa makar drzao najpatriotskije govore u UN-u.
jedna mala tehnička ispravka nije Haris parafiro dayton nego ALija ;-)
Kolt12

#434 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

JoseMujica, antimobbing, paranoid, Shahab i heckler, stvarno nas neutralne morate ubjediti u te vase price o nekakvoj "korumpiranosti" Hareta.

Sve sto vi pisete je tesko optuzivanje bez i jednog validnog argumenta, tako da jedino sto meni padne na pamet kad citam vase komentare o Haretu, je neka vrsta vase ljubomore i cak bi rekao nekakvog straha da se Hare zaista ponovo ne kandidira.

Zar se centrale zaista toliko boje Hareta?

Vi covjeka optuzujete, tesko optuzujete, a nijedan valjan razlog nedajete da cak posumnjamo da je on "korumpiran"?
Paranoid

#435 Re: SBIH

Post by Paranoid »

Kolt12 wrote:JoseMujica, antimobbing, paranoid, Shahab i heckler, stvarno nas neutralne morate ubjediti u te vase price o nekakvoj "korumpiranosti" Hareta.

Sve sto vi pisete je tesko optuzivanje bez i jednog validnog argumenta, tako da jedino sto meni padne na pamet kad citam vase komentare o Haretu, je neka vrsta vase ljubomore i cak bi rekao nekakvog straha da se Hare zaista ponovo ne kandidira.

Zar se centrale zaista toliko boje Hareta?

Vi covjeka optuzujete, tesko optuzujete, a nijedan valjan razlog nedajete da cak posumnjamo da je on "korumpiran"?
Može li se ovdje napisati post, a da te odmah ne "upišu" u neku od stranaka...još te nalijepe da si dobio upute iz kojekakve "centrale"...
Kolt, ja nisma spominjao nikakvu "korumpiranost" ljepuškastog Hareta, a ako te zanima zbog čega ja imam antipatije prema njemu...reći ću ti.

Ulazak u političku utakmicu sa sloganom "100% BiH" je bila veoma "prihvatljiva", ali i preambiciozna za SBiH...nakon aprilskog paketa i pada njegovog uticaja u BiH društvu, pao je i kod mene..a da ne spominjem "jatine" krokodilske suze...

Nadam se političkoj opciji koja će imati 100% čvrst stav i karakter...čiji će vodja znati otresti ovih "7 sekretara" i koji će jasno kazat: "ili ćemo se dogovorit ili je rat"!
Treceg nema!
Kolt12

#436 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

Paranoid wrote:
Može li se ovdje napisati post, a da te odmah ne "upišu" u neku od stranaka...još te nalijepe da si dobio upute iz kojekakve "centrale"...
Kolt, ja nisma spominjao nikakvu "korumpiranost" ljepuškastog Hareta, a ako te zanima zbog čega ja imam antipatije prema njemu...reći ću ti.

Ulazak u političku utakmicu sa sloganom "100% BiH" je bila veoma "prihvatljiva", ali i preambiciozna za SBiH...nakon aprilskog paketa i pada njegovog uticaja u BiH društvu, pao je i kod mene..a da ne spominjem "jatine" krokodilske suze...

Nadam se političkoj opciji koja će imati 100% čvrst stav i karakter...čiji će vodja znati otresti ovih "7 sekretara" i koji će jasno kazat: "ili ćemo se dogovorit ili je rat"!
Treceg nema!
Ne znam jesi li poslan od kojekakve centrale, medjutim spika ti sasvim sigurno jeste spika jedne centrale, nebitno koje. Pazi, ja ne iskljucujem da je Hare korumpiran. Ako mi neko samo da neku stvar na osnovu koje ce se Hare moci cak i na ovom forumu optuziti da je korumpiran, OK, pridruziti cu se virtaulnom pljuvanju, medjutim vi tako pisete protiv njega, maltene kao da mu je sud vec dokazao da je korumpiran, kao da ima viletine, aute itd itd, jedan cak uzima slike ilustracije sa nekih turistickih kataloga ne znam odakle, sa bazenom ispred neke viletine, i ispod toga pise tekst o "Haretovoj vili u Turskoj"? Ta osoba je antimobbing.

Naravno ono sto vecina nas zna da Hare ima, je nekih 50km2 stan u Sarajevu, cini mi se da je jos naslijedjen i da je kao clan predsjednistva koristio Skodu taksi. Jos uvijek ne kazem da je cvjecka i da nije korumpiran, medjutim za paralelu, Tihic VW Pheaton 350 k maraka vrijedan, Dodik, Spiric Q7 Audi, Zlaja Audi A8, Komsic se vozika po Sarajevu pod policijskom pratnjom u Mercedesu kabrioletu itd, a Hare koji od njih ima najvisi polozaj i isti kao Komsic, u taksi Skodi? I sad vi takvog jednog covjeka pljujete na siroko i duboko, bez i jednog argumenta koji bi cak njegovu korumpiranost pokazao kao sumnju? Pa naravno da su to price centrala.

Inace to 100% BIH? Prvo to 100% BIH moze znaciti i borba bez kompromisa za BiH, moze znaciti svasta, a ne bas teritorijalno 100% BIH i ako i toga danas ima. BiH jeste u svojim granicama 100% minus Sutorina. Druga je prica sta je unutar tih 100% BIH.

Medjutim partijske slogane obicno prave reklamne agencije, ne partije i stranke. E sad da li je Hare beskompromisan sto se tice BiH nakon rata? Mislim da jeste. Sjetimo se kako i sta je pricao kad je bio Oli Rehn i Rassmusen u Sarajevu.

To nam dovoljno govori da Hare nije beskicmenjak koji izvrsava sve zelje drugih, kao svi ostali bosnjacki politicari, pocevo od Zlaje, preko Tihica do Izetbegovica.

Haretov problem je sto on iza sebe nema respektabilnu vojnu silu, pa ga niko ne sljivi pet posto sta prica. On je dosao do tog nivoa u njegovoj prici kad mu je iza ledja trebala biti respektabilna vojna sila, da bi njegove rijeci imale tezinu koje nemaju bez toga.
ultima_palabra

#437 Re: SBIH

Post by ultima_palabra »

Pa bila je vojna sila... Heće, Bahtići, Jerlagići, Jate, Alićke, Alkalaji koji su raznosili javna dobra brže nego vojska namještaj i bijelu tehniku :D Hare zatersa jednom Dodiku ili strancima na TV-u, a oni odlučno u nove pljačke... uigrana akcija. Da ne govorimo o Safi i njegovim aferimima.

Zanimljivo je da većina perjanica SBiH iz zlatnih dana uopšte više nije u stranci... na vrijeme se zadovoljili maznutim i napustili brod koji tone, za razliku od idealista sa foruma.
Kolt12

#438 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

ultima_palabra wrote:Pa bila je vojna sila... Heće, Bahtići, Jerlagići, Jate, Alićke, Alkalaji koji su raznosili javna dobra brže nego vojska namještaj i bijelu tehniku :D Hare zatersa jednom Dodiku ili strancima na TV-u, a oni odlučno u nove pljačke... uigrana akcija.
E sad niko Dodiku i strancima ne tersa, a pljacka je veca nego ikad.

Inace prica ti je identicna Komsic (privatnom) cinkanju Silajdzica Amerima? Neko bi na prvi pogled rekao da je tu bilo sloge, medjutim izgleda da je i Komsicu kao i Hadzicu, partijski interes prije drzavnog.

Silajdzic rekao ovo:
US Cable

Silajdzic opened the ceremony with a lengthy and
strident speech recounting the 1992-1995 war, which he said
had been initiated by the "fascism and extreme nationalism"
of "Milosevic's Serbia... and the self-proclaimed Republika
Srpska," adding that the war "ended with the most gruesome
crime of all -- the crime of genocide." Silajdzic said that
the current political crisis was an attempt to advance
Milosevic's agenda, and he accused Belgrade of playing a
substantial role in creating the current tensions
.

A patriota iz Mercedes kabrioleta ga docekao na volej i opalio po usima tako sto ga je otracao Amerima ovako:
US Cable

After the ceremony, Komsic
expanded on these themes of his address, telling us privately
that Silajdzic and RS Prime Minister Milorad Dodik were
jointly working to paralyze Bosnia
and to create an
environment that advanced their personal financial interests.
Reci ti meni ko je sad tu suplju prosipao, ne samo zbog "po prstima Kostunici" retorike, nego tip koji se vozika Meckom kabrioletom nije se bar tu drzao neutralno, nego je navlacio zajednicku smijenu Silajdzica i Dodika i ako je svima bilo jasno ko je tu zapravo problem? Komsic Bosanac da tako prica? E moj narode, opet su te povukli za nos.

Sad mene zanima ovdje, Komsic kao patriota, a ne ubleha 100 puta veca od Silajdzica, kad je Silajdzica tracao Amerima, na sto je on zapravo mislio, na drzavne interese ili na partijske? Ako je rusio Silajdzica, onda je on gledao partijeske interese, a ne drzavne. A ocigledno da je rusio Silajdzica.
nokia e8

#439 Re: SBIH

Post by nokia e8 »

ultima_palabra wrote:Pa bila je vojna sila... Heće, Bahtići, Jerlagići, Jate, Alićke, Alkalaji koji su raznosili javna dobra brže nego vojska namještaj i bijelu tehniku :D Hare zatersa jednom Dodiku ili strancima na TV-u, a oni odlučno u nove pljačke... uigrana akcija. Da ne govorimo o Safi i njegovim aferimima.

Zanimljivo je da većina perjanica SBiH iz zlatnih dana uopšte više nije u stranci... na vrijeme se zadovoljili maznutim i napustili brod koji tone, za razliku od idealista sa foruma.
KRETEN!!! :-D
jahorina13

#440 Re: SBIH

Post by jahorina13 »

Kolt12 wrote:
Paranoid wrote:

Treceg nema!
Ne znam jesi li poslan od kojekakve centrale, medjutim spika ti sasvim sigurno jeste spika jedne centrale, nebitno koje. Pazi, ja ne iskljucujem da je Hare korumpiran. Ako mi neko samo da neku stvar na osnovu koje ce se Hare moci cak i na ovom forumu optuziti da je korumpiran, OK, pridruziti cu se virtaulnom pljuvanju, medjutim vi tako pisete protiv njega, maltene kao da mu je sud vec dokazao da je korumpiran, kao da ima viletine, aute itd itd, jedan cak uzima slike ilustracije sa nekih turistickih kataloga ne znam odakle, sa bazenom ispred neke viletine, i ispod toga pise tekst o "Haretovoj vili u Turskoj"? Ta osoba je antimobbing.

Naravno ono sto vecina nas zna da Hare ima, je nekih 50km2 stan u Sarajevu, cini mi se da je jos naslijedjen i da je kao clan predsjednistva koristio Skodu taksi. Jos uvijek ne kazem da je cvjecka i da nije korumpiran, medjutim za paralelu, Tihic VW Pheaton 350 k maraka vrijedan, Dodik, Spiric Q7 Audi, Zlaja Audi A8, Komsic se vozika po Sarajevu pod policijskom pratnjom u Mercedesu kabrioletu itd, a Hare koji od njih ima najvisi polozaj i isti kao Komsic, u taksi Skodi? I sad vi takvog jednog covjeka pljujete na siroko i duboko, bez i jednog argumenta koji bi cak njegovu korumpiranost pokazao kao sumnju? Pa naravno da su to price centrala.

Inace to 100% BIH? Prvo to 100% BIH moze znaciti i borba bez kompromisa za BiH, moze znaciti svasta, a ne bas teritorijalno 100% BIH i ako i toga danas ima. BiH jeste u svojim granicama 100% minus Sutorina. Druga je prica sta je unutar tih 100% BIH.

Medjutim partijske slogane obicno prave reklamne agencije, ne partije i stranke. E sad da li je Hare beskompromisan sto se tice BiH nakon rata? Mislim da jeste. Sjetimo se kako i sta je pricao kad je bio Oli Rehn i Rassmusen u Sarajevu.

To nam dovoljno govori da Hare nije beskicmenjak koji izvrsava sve zelje drugih, kao svi ostali bosnjacki politicari, pocevo od Zlaje, preko Tihica do Izetbegovica.

Haretov problem je sto on iza sebe nema respektabilnu vojnu silu, pa ga niko ne sljivi pet posto sta prica. On je dosao do tog nivoa u njegovoj prici kad mu je iza ledja trebala biti respektabilna vojna sila, da bi njegove rijeci imale tezinu koje nemaju bez toga.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#441 Re: SBIH

Post by ultima_palabra »

Kolt12 wrote:E sad niko Dodiku i strancima ne tersa, a pljacka je veca nego ikad.

Inace prica ti je identicna Komsic (privatnom) cinkanju Silajdzica Amerima? Neko bi na prvi pogled rekao da je tu bilo sloge, medjutim izgleda da je i Komsicu kao i Hadzicu, partijski interes prije drzavnog.
Smiješno je misliti da neko nekoga treba cinkati Amerima, kao da oni nisu upoznati sa svim što se dešava. A mišljenje MZ je tada bilo upravo onakvo kakvo je Komšić iznio. Ne znam zašto misliš da je u državnom interesu bilo podržavati Silajdžića u svim njegovim akrobacijama?

Harisov problem je bio što najjači adut ispucao još prije izbora (obaranje aprilca), sve poslije je bilo nizbrdo. Nije imao vizije za nastaviti dalje. Za bilo šta više je trebala podrška Amerike, koju je on izgubio u startu... dakle, interes države je bio da se taj čovjek makne u stranu.
FOČANSKI PROPISI

#442 Re: SBIH

Post by FOČANSKI PROPISI »

ultima_palabra wrote:
Kolt12 wrote:E sad niko Dodiku i strancima ne tersa, a pljacka je veca nego ikad.

Smiješno je misliti da neko nekoga treba cinkati Amerima, kao da oni nisu upoznati sa svim što se dešava. A mišljenje MZ je tada bilo upravo onakvo kakvo je Komšić iznio. Ne znam zašto misliš da je u državnom interesu bilo podržavati Silajdžića u svim njegovim akrobacijama?

Harisov problem je bio što najjači adut ispucao još prije izbora (obaranje aprilca), sve poslije je bilo nizbrdo. Nije imao vizije za nastaviti dalje. Za bilo šta više je trebala podrška Amerike, koju je on izgubio u startu... dakle, interes države je bio da se taj čovjek makne u stranu.
Sad kad Je Hare maknut u stranu teče med i mlijeko.On nema viziju,a ima ovaj što je boravio u trezoru narodne banke.Hajde molim te,uozbilji se!
Dok je bio Haris faktor u BiH,nisam na ovom forumu, na svakoj temi čitao "Izdaja".
jazzer

#443 Re: SBIH

Post by jazzer »

Bio je Hare u vlasti godinama. A bili su i Sado Bahtic, Alicka, Besim ''prevrtljivac'' Mehmedic, Heco i co.

I hajde da sada podvucemo crtu, gdje smo nakon ''zlatnih godina'' SBiH? Sta su ostavili iza sebe nakon sto su zavrsili tamo gdje su i trebali (vidjeti pod: istorija, smetlje)?

Je l Haretu trebalo jos 20 godina vlasti da nam dokaze da je u pravu, da je ispravno to sto je radio?
Znao je odbrusiti medjunarodnoj zajednici, pokazati da ima kicmu? Da, i? Sta je rezultat toga? Sta je
BiH dobila time?

Dajte da ih ocjenjujemo po onome sto su ostavili iza sebe a ne ''sta bi uradili da su imali jos xx godina vlasti''.

Ja ni po cemu dobrom necu pamtiti njihovo vrijeme provedeno na vlasti ali oni koji su obnasali vlast
u ime SBIH itekako hoce.
jahorina13

#444 Re: SBIH

Post by jahorina13 »

jazzer wrote:Bio je Hare u vlasti godinama. A bili su i Sado Bahtic, Alicka, Besim ''prevrtljivac'' Mehmedic, Heco i co.

I hajde da sada podvucemo crtu, gdje smo nakon ''zlatnih godina'' SBiH? Sta su ostavili iza sebe nakon sto su zavrsili tamo gdje su i trebali (vidjeti pod: istorija, smetlje)?

Je l Haretu trebalo jos 20 godina vlasti da nam dokaze da je u pravu, da je ispravno to sto je radio?
Znao je odbrusiti medjunarodnoj zajednici, pokazati da ima kicmu? Da, i? Sta je rezultat toga? Sta je
BiH dobila time?

Dajte da ih ocjenjujemo po onome sto su ostavili iza sebe a ne ''sta bi uradili da su imali jos xx godina vlasti''.

Ja ni po cemu dobrom necu pamtiti njihovo vrijeme provedeno na vlasti ali oni koji su obnasali vlast
u ime SBIH itekako hoce.
Nije realno niti posteno etiketirati SBiH sve sto nije valjalo u proteklim godinama. Slazem se da je nije bilo dobih poteza, ali kao u svakoj politickoj opciji u BiH. Priznacemo, Hare je puno vise uradio od bilo kojeg politicara. Na njegovu zalost, nije imao "glas", odnosno medijsku podrsku. A znas Bosnjake, vjeruju glupostima Avaza i tadasnje Federalne TV, nego vlastitim ocima. Tuga :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#445 Re: SBIH

Post by JoseMujica »

jazzer wrote:Bio je Hare u vlasti godinama. A bili su i Sado Bahtic, Alicka, Besim ''prevrtljivac'' Mehmedic, Heco i co.

BiH dobila time?

u ime SBIH itekako hoce.
:thumbup: potpuno tačno i još kad dodamo Harijev angažman u SDA pametnom dosta

a još niko nije pojasnio doktotovu ulugu u protuustavnoj pretvorbi imovine? Stalno prebacujete na neke šuplje priče bez mirisa i okusa, lični i emocionalni nivo. frustracije neke i zaboravljate da to samo pali kod tinejdžera koje pucaju hormoni, i naravno the best of argumentacija zajednička svim partijskim trolovima dok im bocneš idola - postajemo saradnici neprijatelja kojima doktor smeta :lol: do sada sam alijafob, islamofob, pa haj da se upišem i ko harofob :D iako sam već prije napisao da mi je Hari čak simpatičan, al s obzirom na naše iskustvo s njim, simpatičan prevarant i ništa više od toga
dustaban

#446 Re: SBIH

Post by dustaban »

Moram i ja dodati...

Dakle nevjerovatna je potreba bosanaca da sami sebe zavaravaju. Ako ijedna stranka ovdje ima konkretnih dokaza da je skupina lopuza, onda je to SBiH.
Naravno time se ne kaze da druge nisu, ali upravo je tu sustina bosanske zatucanosti, cim se pojavi jos jedan lopov koji se potuce sa onim drugim (naravno oko otimacine za ukradeni plijen) mi, bosanski blentavo, jednog od njih proglasimo borcem za pravdu!

To sto smo sad dobili konkretne dokaze da je i Lagumdzija lopuza, (za Radoncica se to nikad nije ni sumnjalo), ne mora znaciti da je Haris (lopuza kojeg su ove lopuze makle) sada prestao biti lopov.
I to retroaktivno.
Energetska mafijaska osovina Orucevic-Haris-Heco-Jerlagic je najorganizovanija mafijaska organizacija u poslijeratnoj BiH. To je uostalom i dokazano.
E sad, sto su nakon njih dosli novi lopovi ne smije nikako biti razlog da se ovi prethodni amnestiraju.

A to se upravo ovdje pokusava.
Kolt12

#447 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

ultima_palabra wrote: Smiješno je misliti da neko nekoga treba cinkati Amerima, kao da oni nisu upoznati sa svim što se dešava. A mišljenje MZ je tada bilo upravo onakvo kakvo je Komšić iznio. Ne znam zašto misliš da je u državnom interesu bilo podržavati Silajdžića u svim njegovim akrobacijama?

Nije su tu trebalo misliti o cinkanju Hareta Amerima, to se zapravo dogodilo, Komsic jeste cinkao Hareta Amerima i nije tu bilo nikakvih Haretovih akrobacija, on je rekao ono sto su svi znali i sto sve znaju, Srbija jeste ona stara zlocinacka drolja, koja se vrlo jeftino provukla, cak naprotiv, nagradjena je, a koja je prouzrocila sve patnje, bol i povratak u proslost cijele regije bar za 30 godina, da ne govorim o konsekvencama, kao sto je ogromna nezaposlenost, ogroman dug i rasprodaja svega i svacega u bescijenje u svim ex YU drzavama. Svi danas zive puno gore nego su zivjeli 1989 godine. Da, danas imamo kompjutere, tablete i mobilne telefone, medjutim srednja klasa je totalno unistena, danas imamo ili super bogatase ili super bijednike i fukaru. Srbija je u bivsoj YU bila najslabiji link i sve su to konsekvence srbijanskog fasizma, srbijanski fasizam je od bivse YU napravio ovo sto je danas, teritorija gdje zivot vrlo tezak i jadan, za veliku vecinu.

Hare je to rekao u par recenica, nista nema sporno u tome, sve je tacno i to dobro znaju i Ameri, medjutim sta radi Komsic? Komsic nakon govora, prilazi Amerima i optuzuje Silajdzica da on ZAJEDNO (u suradnji) sa Dodikom radi na paralizi BiH i to u svrhu licnog bogacenja?

Pazi, kako je on to izrekao, maltene kao da Silajdzic i Dodik imaju dogovor da paralisu BiH, kako bi se na tome "obogatili"? Naravno kad se to procita, zna se onda odakle su dolazile medijske GLASINE kako treba smijeniti i Silajdzica i Dodika, nije ni cudo zasto je Hare ono bio jednom "eksplodirao" pred Oli Rehnom kad je ovaj pricao suplju pricu "kako politicari prave probleme", ne imenujuci nikoga.

Ono sto je mene svakako iznenadilo je to politikanstvo i ljigavost Komsica. Pa ako mu je bilo stalo do BiH, kako ga je mogao tako prodati? Tu dolazimo do onog sto ja govorim cijelo vrijeme o "multietnickim kadrovima" sa vecinske bosnjacke teritorije. Tu su iskljucivo zbog tri razloga:

1. Da se uhljebe osobno
2. Da im Bosnjaci ne vladaju
3. Jer imaju porodicne razloge i interese da budu takvi (supruga/suprug razlicite nacije itd)

Sa ovim me Komsic jako razocarao, pa zar je Komsic otisao iz SDP-a zato sto je Zlaja pronasao drugu politicku drolju, Damira Hadzica, a Komsica ostavio na cesti da se politicki prostituise?
ultima_palabra

#448 Re: SBIH

Post by ultima_palabra »

Ovo je kao u onom vicu kad učiteljica pita Pericu o leptiru, a on naučio samo o slonu... "leptir je životinja sa krilima koja leti, leti i sleti na slona. A slon je..." :mrgreen:

Šta god da ti se napiše, ti po svom... još gore što je u pitanju prilično gadan šovinizam :roll: @Skijaš bi možda imao živaca prepirati se dalje, ja nemam.
Kolt12

#449 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

dustaban wrote:Moram i ja dodati...

Dakle nevjerovatna je potreba bosanaca da sami sebe zavaravaju. Ako ijedna stranka ovdje ima konkretnih dokaza da je skupina lopuza, onda je to SBiH.
Naravno time se ne kaze da druge nisu, ali upravo je tu sustina bosanske zatucanosti, cim se pojavi jos jedan lopov koji se potuce sa onim drugim (naravno oko otimacine za ukradeni plijen) mi, bosanski blentavo, jednog od njih proglasimo borcem za pravdu!

To sto smo sad dobili konkretne dokaze da je i Lagumdzija lopuza, (za Radoncica se to nikad nije ni sumnjalo), ne mora znaciti da je Haris (lopuza kojeg su ove lopuze makle) sada prestao biti lopov.
I to retroaktivno.
Energetska mafijaska osovina Orucevic-Haris-Heco-Jerlagic je najorganizovanija mafijaska organizacija u poslijeratnoj BiH. To je uostalom i dokazano.
E sad, sto su nakon njih dosli novi lopovi ne smije nikako biti razlog da se ovi prethodni amnestiraju.

Ne mozes tu govoriti o stranackim odgovornostima. Ne moze stranka biti korumpirana, mogu biti pojedinci iz te stranke korumpirani. Ne mogu ja sad tvrditi da je neko iz SDA korumpiran, zato sto je recimo kod Hadzipasica na racunu pronadjeno 30 miliona maraka ili zato sto je Tihic prodao Energopetrol zajedno sa Brankovicem za bagatelu? Ne mogu ja sad tvrditi da je Izetbegovic korumpiran, ako ga ne veze nesto u toj korupciji. Ne mogu ja tvrditi da je Behmen korumpiran ako su Lagumdzija i Hadzic razmijenjivali torbe pune love u bosnjackom institutu. Nemam dokaza za Behmena i ako to ne znaci da je i on korumpiran. Mozda jeste, mozda nije, medjutim dok se ne dokaze suprotno, nije korumpiran.

Ista stvar za Hareta, optuzujete covjeka tesko, medjutim o njegovoj "korupciji" pa tu nema ni nekakvih logicnih glasina, a kamoli nesto vise.

Da je Hare korumpiran, Ameri bi ga srusili na osnovu toga, jer jedno vrijeme, Hare nije bas bio u dobrim odnosima sa Amerima i gledalo se kako da ga se skloni u stranu, kako bi Bosnjake vodio neko "kooperativniji", mislim koji ce da slusa, kao recimo Tihic i Lagumdzija.

Inace neki kazu Hare u Turskoj, znaci nema ga, a Dodik i dalje po starom? Koga sad Komsic cinka Amerima?

Komsic je bio politicka drolja Lagumdzije i kad je shvatio da je njegov politicki makro Lagumdzija nasao novu politicku drolju u vidu Damira Hadzica, a da je on ostao politicka drolja sama na ulici, on je napustio SDP.
Shahab

#450 Re: SBIH

Post by Shahab »

Kolt12 wrote:
dustaban wrote:Moram i ja dodati...

I to retroaktivno.

Ne mozes tu govoriti o stranackim odgovornostima. Ne moze stranka biti korumpirana, mogu biti pojedinci iz te stranke korumpirani. Ne mogu ja sad tvrditi da je neko iz SDA korumpiran, zato sto je recimo kod Hadzipasica na racunu pronadjeno 30 miliona maraka ili zato sto je Tihic prodao Energopetrol zajedno sa Brankovicem za bagatelu? Ne mogu ja sad tvrditi da je Izetbegovic korumpiran, ako ga ne veze nesto u toj korupciji. Ne mogu ja tvrditi da je Behmen korumpiran ako su Lagumdzija i Hadzic razmijenjivali torbe pune love u bosnjackom institutu. Nemam dokaza za Behmena i ako to ne znaci da je i on korumpiran. Mozda jeste, mozda nije, medjutim dok se ne dokaze suprotno, nije korumpiran.

Ista stvar za Hareta, optuzujete covjeka tesko, medjutim o njegovoj "korupciji" pa tu nema ni nekakvih logicnih glasina, a kamoli nesto vise.

Da je Hare korumpiran, Ameri bi ga srusili na osnovu toga, jer jedno vrijeme, Hare nije bas bio u dobrim odnosima sa Amerima i gledalo se kako da ga se skloni u stranu, kako bi Bosnjake vodio neko "kooperativniji", mislim koji ce da slusa, kao recimo Tihic i Lagumdzija.

Inace neki kazu Hare u Turskoj, znaci nema ga, a Dodik i dalje po starom? Koga sad Komsic cinka Amerima?

Komsic je bio politicka drolja Lagumdzije i kad je shvatio da je njegov politicki makro Lagumdzija nasao novu politicku drolju u vidu Damira Hadzica, a da je on ostao politicka drolja sama na ulici, on je napustio SDP.
Haris Silajdžić i njegov kredibiliotet su žrtva kriminalca i mafijaša Safeta Oručevića...
Post Reply