SBIH

Post Reply
zemljavazduh

#401 Re: SBIH

Post by zemljavazduh »

Za i Protiv wrote:
zemljavazduh wrote:
Za i Protiv wrote:SBiH je nastala onoga trenutka kada je SDA pocela da slabi, iz prostog razloga da glasovi koji su trebali otpasti od SDA kontrolirano odu na drugo mjesto. Lopovska SBiH je uvijek bila dio SDA, i sada je to vise nego jasno. Cim su ispali iz vlasti, znalo je da se moraju raspasti.
Hvala Bogu, ljudi su to prepoznali, i te stranke vise, na dobrom prostoru BiH NEMA! Lopovcina Jerlagic radi fantastican posao, unistava i ono malo sto je ostalo od te lopovske stranke...

Ima jedna tema na kojoj je, manje-vise, sve ispricano o ovoj energetsko-mafijaskoj hobotnici, pa ove koji jos uvijek glasaju za nju, molim da je iscitaju:

http://www.klix.ba/forum/propast-harisa ... 80635.html

SBiH je proslost, na srecu :)
Ja ću i dalje glasat' za SBIH, a uopće ne pridajem važnosti takve bombastične naslove tipa ovog što si link postavio. Neću dozvoliti da me bilo ko izmanipuliše! Šuplja priča, fazon Radončićevih naslova u Avazu, isto prije možda 2 sedmice na Pinku kad je gostovao Jerlagić u njihovom dnevniku, cijeli dan najavljivali kao gašenje SBIH, a o gašenju nema ni govora!!! Ccccc.....
Kakav Avaz, ovo je sa ovoga foruma :-)
Pogledaj ti sine rezultate izbora... geometrijska progresija, ali obrnuta. Onog trenutka kada ta strankna vise ne bude na vlasti, predvidjao im se raspad. Sada se to samo obistinjuje... Opet kazem, na srecu :D
Kažem, da je tema sa OVOG foruma čiji si ti link postavio, u fazonu ili stilu pisanja Radončićevih novina- bombastični naslovi i najave da se izmanipulišu neinformisani i nepismeni ljudi. Isto to radili su u 60 minuta dok nisu doveli SDP na vlast.
Stranka za BiH nikada i nije bila NA vlasti, nego U vlasti. Ako Bog da, od 2014.g. SBIH će biti NA vlasti. :bih:
heckler

#402 Re: SBIH

Post by heckler »

Da mi je znati jeli ovo isti lik sa 5 racuna pise ili citava Silajdzic familija ukljucila u ovo. Zna li ko jel onaj mali Silajdzic izasao iz zatvora gdje je sjedio/sjedi zbog ubistva? Ima li internet u tom zatvoru mozda?

Danas ipak nesto novo naucih. Moze se biti U vlasti a ne biti NA vlasti. Bem ti kralja odakle vise izranjate sa tim stvarima :lol: :lol: :lol:
luckylaka

#403 Re: SBIH

Post by luckylaka »

heckler wrote:Da mi je znati jeli ovo isti lik sa 5 racuna pise ili citava Silajdzic familija ukljucila u ovo. Zna li ko jel onaj mali Silajdzic izasao iz zatvora gdje je sjedio/sjedi zbog ubistva? Ima li internet u tom zatvoru mozda?

Danas ipak nesto novo naucih. Moze se biti U vlasti a ne biti NA vlasti. Bem ti kralja odakle vise izranjate sa tim stvarima :lol: :lol: :lol:
Ako ne znas pametnije napisati nemoj brate slatki trolati bez veze.Eto ovo je prva pravopisna greska na ovom forumu sad se treba cuditi tome :-)
heckler

#404 Re: SBIH

Post by heckler »

luckylaka wrote:
heckler wrote:Da mi je znati jeli ovo isti lik sa 5 racuna pise ili citava Silajdzic familija ukljucila u ovo. Zna li ko jel onaj mali Silajdzic izasao iz zatvora gdje je sjedio/sjedi zbog ubistva? Ima li internet u tom zatvoru mozda?

Ako ne znas pametnije napisati nemoj brate slatki trolati bez veze.Eto ovo je prva pravopisna greska na ovom forumu sad se treba cuditi tome :-)
Ne ispravljam ja nicije gramaticke greske, taman posla stim se jos baviti.

Sta je doticni htio da kaze jeste da je SBiH bezgrijesna jer eto do sad nikad nije imala apsolutnu vlast, nego je tek bila dio neke od vlasti. Ali sucur Allahu sad ce uskoro 2014 pa ce sa 60k glasova skociti na 450k i konacno pokazati sta moze samostalno:-)
A ja se samo ibretim da nekom i takve ideje padaju na pamet, ali eto nauci se nesto svaki dan.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#405 Re: SBIH

Post by JoseMujica »

čitat ovu temu je udar na ljudsko dostojanstvo jer se ovdje ne diskutuje već ljubi dupe i to esejski

A bravura "biti U vlasti a ne biti NA vlasti" je isto ko muško što prima u pakaš, a tvrdi da nije peder :-)
Shahab

#406 Re: SBIH

Post by Shahab »

Svaka priča ili analiza Stranke za BiH pada u vodu dok je alfa i omega svih procesa u toj stranci notorni mafijaš i korupcionaš Safet Oručević. Savaki pokušaj davanja nehe državotvorne ili altruističke dimenzije toj stranci pada u vodu pred nezasitom i neprikosnovenom pohlepom i kriminalom Safeta Oručevića. On je klaqsični mafijaš, uličar, kojeg je bespredmetno komentarisati. Sa sobom je u živo blato povukao i sve druge čestite pojedince koji su u političkim akcijama te stranke umišljali neke patriotske i općenarodne motive. Suština je isključivo u pljačci javnog novca u režiji društveno šetetnog mafijaša Safeta Oručevića. Njemu ništa nije sveto..pa pogledajte samo mafijaški projekat TV1 koji je pretvoren u megafon Čovićeve Ndraghente u Sarajevu..Mafijašima ništa nije sveto osim njihovih materijalnih interesa isključivo preko tuđih leđa..
Paranoid

#407 Re: SBIH

Post by Paranoid »

Image

:lol:
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#408 Re: SBIH

Post by antimobbing »

Image

Podsjeti me ova slika na Jerlagića i Heću.

Natalie Luks kaže: Većina ljudi se nalazi na vrlo niskom nivou financijske svijesti, ima sirotinjsku svijest. Možda ćete se iznenaditi kada vam kažem da sirotinjska svijest ne ovisi o količini novaca na računu, već o odnosu prema novcu. Ljudi koji vjeruju da novaca nema dovoljno, koji strahuju da bez njega mogu ostati, koji misle da s novcem mogu kupiti zdravlje, moć, ljubav, blagostanje i ostale istinske vrijednosti, nalaze se u sirotinjskoj svijesti, bez obzira na količinu novaca koju zarađuju. Takvi ljudi stvaraju zalihe, jer se plaše nestašice u budućnosti. Budući da su u stalnom strahu od gubitka, „nestašica“ novca im nikada ne dozvoljava niti trenutak mira i žele stvoriti dovoljne zalihe da samo malo predahnu. Nažalost, taj trenutak mira u kojem bi rekli: „Sada mi je dosta“ ne dolazi, nego raste nemir i tenzija. Zato smišljaju kako doći do još više novaca, jer misle da će veća količina donijeti taj mir. Tako postaju ovisni o novcu. Pohlepa je psihološko očitovanje te ovisnosti. A svaka ovisnost je ista – nikada dosta. Zbog straha da će ostati bez novca, za koji misle da će im osigurati mir i zadovoljstvo, ovisnici pristaju na sve opasnije opcije, pa se upuštaju u krađu, manipulaciju, malverzaciju, prevaru i korupciju.
luckylaka

#409 Re: SBIH

Post by luckylaka »

Shahab wrote:Svaka priča ili analiza Stranke za BiH pada u vodu dok je alfa i omega svih procesa u toj stranci notorni mafijaš i korupcionaš Safet Oručević. Savaki pokušaj davanja nehe državotvorne ili altruističke dimenzije toj stranci pada u vodu pred nezasitom i neprikosnovenom pohlepom i kriminalom Safeta Oručevića. On je klaqsični mafijaš, uličar, kojeg je bespredmetno komentarisati. Sa sobom je u živo blato povukao i sve druge čestite pojedince koji su u političkim akcijama te stranke umišljali neke patriotske i općenarodne motive. Suština je isključivo u pljačci javnog novca u režiji društveno šetetnog mafijaša Safeta Oručevića. Njemu ništa nije sveto..pa pogledajte samo mafijaški projekat TV1 koji je pretvoren u megafon Čovićeve Ndraghente u Sarajevu..Mafijašima ništa nije sveto osim njihovih materijalnih interesa isključivo preko tuđih leđa..
:lol: :lol: :lol: :lol: Ne da cemo zaliti nego plakati za Haretom.Inace lupas ko,,Martin po diviziji,,Eto i ti antimobi imate toliko dokaza da bi Hare,Heco,Jerglic zaglavili po stoju jos samo da imate muda da te dokaze dostavite tuzilastvu umjesto sto ovdje sirite dezinformacije
jazzer

#410 Re: SBIH

Post by jazzer »

Kritika ili pohvala na racun SBiH je samarnje mrtvog magarca. Nista vise od toga.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#411 Re: SBIH

Post by JoseMujica »

inače ovolika popularnost doktora među dijasporom pokazuje da je Alkalaj ipak dobro radio posao, al samo za doktora :D
FOČANSKI PROPISI

#412 Re: SBIH

Post by FOČANSKI PROPISI »

Plan i program razvoja elektroenergetskog sektora u Federaciji, SBiH je bio dobar.
Shahab

#413 Re: SBIH

Post by Shahab »

FOČANSKI PROPISI wrote:Plan i program razvoja elektroenergetskog sektora u Federaciji, SBiH je bio dobar.
Kako za koga...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#414 Re: SBIH

Post by PipiDugaDevetka »

Shahab wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Plan i program razvoja elektroenergetskog sektora u Federaciji, SBiH je bio dobar.
Kako za koga...
Promijenila se i usavršila tehnologija građenja TE. I ja kontam da je plan SBIH bio veoma loš.
Kolt12

#415 Re: SBIH

Post by Kolt12 »

PipiDugaDevetka wrote:
Shahab wrote: Kako za koga...
Promijenila se i usavršila tehnologija građenja TE. I ja kontam da je plan SBIH bio veoma loš.
Sta kontate vas dvojica o EE planu SR BiH prije rata? Kakav je on bio po vasem misljenju?
FOČANSKI PROPISI

#416 Re: SBIH

PipiDugaDevetka wrote:
Shahab wrote:
Kako za koga...
Ja vjerujem Edi!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#417 Re: SBIH

FOČANSKI PROPISI wrote:
Ja vjerujem Edi!
Edo i moj komšija koji krade državnu struju i pri tom nulovod spojio preko radnog uzemljenja (sve nas ugrozio u zgradi) IMAJU ISTOG ADVOKATA.

Meni je ova informacija dovoljna.
FOČANSKI PROPISI

#418 Re: SBIH

PipiDugaDevetka wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Ja vjerujem Edi!
Edo i moj komšija koji krade državnu struju i pri tom nulovod spojio preko radnog uzemljenja (sve nas ugrozio u zgradi) IMAJU ISTOG ADVOKATA.

Meni je ova informacija dovoljna.
Edo je "neko" u energetskom sektoru i nema veze sa ovom tvojom pričom.
PipiDugaDevetka

#419 Re: SBIH

FOČANSKI PROPISI wrote:Edo je "neko" u energetskom sektoru i nema veze sa ovom tvojom pričom.
Kako nema veze, ha lopov moj komšija, ha lopov ovaj drugi. Jarani lopovski angažovlali sebi istog advokata.
FOČANSKI PROPISI

#420 Re: SBIH

PipiDugaDevetka wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Edo je "neko" u energetskom sektoru i nema veze sa ovom tvojom pričom.
Kako nema veze, ha lopov moj komšija, ha lopov ovaj drugi. Jarani lopovski angažovlali sebi istog advokata.
Edo je Robin Hud za tvog komšiju.
PipiDugaDevetka

#421 Re: SBIH

FOČANSKI PROPISI wrote: Edo je Robin Hud za tvog komšiju.
Izgleda da je komšiji metastazirao rak prostate,...
nokia e8

#422 Re: SBIH

Post by nokia e8 »

antimobbing wrote:Image

Podsjeti me ova slika na Jerlagića i Heću.

Natalie Luks kaže: Većina ljudi se nalazi na vrlo niskom nivou financijske svijesti, ima sirotinjsku svijest. Možda ćete se iznenaditi kada vam kažem da sirotinjska svijest ne ovisi o količini novaca na računu, već o odnosu prema novcu. Ljudi koji vjeruju da novaca nema dovoljno, koji strahuju da bez njega mogu ostati, koji misle da s novcem mogu kupiti zdravlje, moć, ljubav, blagostanje i ostale istinske vrijednosti, nalaze se u sirotinjskoj svijesti, bez obzira na količinu novaca koju zarađuju. Takvi ljudi stvaraju zalihe, jer se plaše nestašice u budućnosti. Budući da su u stalnom strahu od gubitka, „nestašica“ novca im nikada ne dozvoljava niti trenutak mira i žele stvoriti dovoljne zalihe da samo malo predahnu. Nažalost, taj trenutak mira u kojem bi rekli: „Sada mi je dosta“ ne dolazi, nego raste nemir i tenzija. Zato smišljaju kako doći do još više novaca, jer misle da će veća količina donijeti taj mir. Tako postaju ovisni o novcu. Pohlepa je psihološko očitovanje te ovisnosti. A svaka ovisnost je ista – nikada dosta. Zbog straha da će ostati bez novca, za koji misle da će im osigurati mir i zadovoljstvo, ovisnici pristaju na sve opasnije opcije, pa se upuštaju u krađu, manipulaciju, malverzaciju, prevaru i korupciju.
jesi glupan. čitaš te neke supljatore koji mlate praznu slamu, a da si procitao sve lektire mogao si doci do tog zakljucka npr Tvrdica De Balzak :lol:
SA 071

#423 Re: SBIH

Post by SA 071 »

Kolt12 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Shahab wrote: Kako za koga...
Sta kontate vas dvojica o EE planu SR BiH prije rata? Kakav je on bio po vasem misljenju?
E i mene baš to interesuje. Šta misle o izgradnji termoblokova u Gacku i Kaknju prije rata, je li to bilo dobro za ondašnju EPBiH i SRBiH? Ako jeste zašto, a ako nije opet zašto nije? Time bi nam puno toga rekli i o sebi, i koliko znaju o tome što pričaju i sl.

Pipi i Shahab, haj'mo...
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#424 Re: SBIH

Post by antimobbing »

Znas se veoma dobro koja je trenutno svrha postojanja Stranke za BiH, a to je da predCjednik ne ode u Zenicu. Dakle, sasvim je smiješno, nebitno i apolitično, da bi se uopće na ovoj temi pisali bilo kakvi ozbiljni komentari.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#425 Re: SBIH

Post by independer »

antimobbing wrote:Znas se veoma dobro koja je trenutno svrha postojanja Stranke za BiH, a to je da predCjednik ne ode u Zenicu. Dakle, sasvim je smiješno, nebitno i apolitično, da bi se uopće na ovoj temi pisali bilo kakvi ozbiljni komentari.
De ba, dosadio si sa tim tvojim anarhisticnmim stavovima. Daj nesto konkretno. Slazem se sa tvojim opisom stanja, ali to svi znamo. Nema nista novog u tome. Ali povuci neki potez. Daj neku inicijativu. Pokreni neke ljude. Spontano se nista ne desava.

Sto se tice SBIH i njenog bivseg lidera. O njemu mislim najgore glede toga da je potpisao Deyton i odustao od imena nase zemlje. Ako to uradis, nista te vise ne moze oprat pa makar drzao najpatriotskije govore u UN-u.
Post Reply