SB: Bosnjak, Bosanac, Musliman

Da li sebe smatrate..?

Bosnjakom
14
33%
Bosancem islamske vjeroispovijesti
18
43%
Ja sam pripadnik druge nacije
10
24%

Total votes: 42

Ahmed.ibn.Fahalan

#1 SB: Bosnjak, Bosanac, Musliman

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Citam na forumu B92 kako komentarisu natpise iz Slobodne Bosne o pokusaju prevare od strane SDA, da svoje zastupnike podijele u tri grupe: Bosnjaci, Bosanci, Muslimani, i da na taj nacin zaobidju zakon koji nalaze da na nekim funkcijama ne mogu da budu ljudi iste nacionalnosti itd..da ne idem sad u detalje jer mi nije to poenta..Poenta je da ne mogu da svarim da stranka, koju neko voli i glasa za nju a neko drugi ne..znaci ne ulazim u to, ali stranka koja je na sebe preuzela breme zastite nasih nacionalnih interesa sebe dovodi u poziciju da nas kao narod bruka i pravi od nas nesto sto nismo, a za sta nas optuzuju nasi oponenti..a to je da smo prelivode, da ne znamo ni sami ko smo i sta smo..pa se onda tu doda cuvena teza da smo poturceni srbi koji sada izmisljaju nazive i definicije..mislim predpostavljam da je vecini normalnog svijeta vise muka od ovakvih prica, ali jednostavno ne mogu da vjerujem kakve gluposti zbog nekoliko fotelja neki ljudi mogu da naprave :roll:
Nacionalniid_BOSANCI

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Bosanci islamske vjeroispovjesti (Ok upisano)

Ali zasto u anketi nisi upisao:

Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti?
Bosanci katolicke vjeroispovjesti?
Bosanci ateisti?
Bosanci ostalih religija na prostoru BiH ?

Jer ovako u tvojoj anketi ispada da su Bosanci jedino islamske vjeroispovjesti. Ok, ja sam Bosanac islamske vjeroispovjesti ali sta je sa Bosancima drugih religija! :shock:
Ahmed.ibn.Fahalan

Pitanje je uopste vezano za narod koji SDA tvrdi da zastupa, pa onda nagovore Alaima da promijeni nacionalnost iz Bosnjak u Musliman da bi mogao da postane neki klinac da izvines, u nekom vijecu ili nesto sl.
Znaci dilema je kako nije moguce da se ne mozemo dogovoriti oko takve jdne jednostavne stvari..pa ima valjda neka knjiga, neki historijski zapisi da nam pomognu da dodjemo do istine, i da prestanemo vise da se igramo sa tim jer je to jedna veoma ozbiljna stvar.
Ahmed.ibn.Fahalan

Sto se vjere tice ja licno idem u Dzamiju dva puta godisnje, postim dio Ramazana, znam prouciti par stvari ali ne citam niti pisem arapski sto je preduslov da bi neko bio Musliman..jel me razumijes..mislim da bi bilo neozbiljno da se izjasnjavam na osnovu religije jer mislim da bi mi jedan arapin sa pravom rekao `momak ti mozda mislis da si Musliman al vjeruj mi kad ti kazem da nisi`..ili jesam ali neka cudna balkanska varijanta :?
mr_orange

Post by mr_orange »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Sto se vjere tice ja licno idem u Dzamiju dva puta godisnje, postim dio Ramazana, znam prouciti par stvari ali ne citam niti pisem arapski sto je preduslov da bi neko bio Musliman..jel me razumijes..mislim da bi bilo neozbiljno da se izjasnjavam na osnovu religije jer mislim da bi mi jedan arapin sa pravom rekao `momak ti mozda mislis da si Musliman al vjeruj mi kad ti kazem da nisi`..ili jesam ali neka cudna balkanska varijanta :?
Nije tačno! Ne znam ko ti je to rekao, ali je slagao.
Da li si ti musliman, ili nisi, to trebaš sam znati, a ne da ti tamo neki arapin kaže.
Ahmed.ibn.Fahalan

OK i ja sam se predomisljao da li da to napisem ali mislim da je tacno..u nekoliko sam prilika cuo od ucenih ljudi da se Br.1 : Kur`an ne bi trebao prevoditi..i Br.2 da Ga nije najpametnije uciti napamet, vec da je pozeljno znati sta se izgovara. Dakle nigdje ne stoji izricito, ali se moze izvuci takav zakljucak.

A sto se tice Arapa..ne interesuje mene sta oni imaju da kazu na temu, i tema nisu Arapi..ali je cinjenica da mi ovdje na ovim prostorima, malo odudaramo od njih i njihovog Islama..npr. cisto sumnjam da ces za Bajram na ulicama Riada vidjeti mortus pijane Arape kako slave..kontas, mozda banalizujem ali mislim da ima smisla.

Tema je uostalom nacionalno opredjeljenje i poigravanje sa istim...
praznina

Post by praznina »

Nacionalniid_BOSANCI wrote:Bosanci islamske vjeroispovjesti (Ok upisano)

Ali zasto u anketi nisi upisao:

Bosanci pravoslavne vjeroispovjesti?
Bosanci katolicke vjeroispovjesti?
Bosanci ateisti?
Bosanci ostalih religija na prostoru BiH ?

Jer ovako u tvojoj anketi ispada da su Bosanci jedino islamske vjeroispovjesti. Ok, ja sam Bosanac islamske vjeroispovjesti ali sta je sa Bosancima drugih religija! :shock:
Sasvim je pogrešno povezivati religiju sa nacijom. To izgleda ima samo kod nas ili neko hoće da tako bude kod nas mada u posljednjih 60 godina toga nije bilo.
mr_orange

Post by mr_orange »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:OK i ja sam se predomisljao da li da to napisem ali mislim da je tacno..u nekoliko sam prilika cuo od ucenih ljudi da se Br.1 : Kur`an ne bi trebao prevoditi..i Br.2 da Ga nije najpametnije uciti napamet, vec da je pozeljno znati sta se izgovara. Dakle nigdje ne stoji izricito, ali se moze izvuci takav zakljucak.

A sto se tice Arapa..ne interesuje mene sta oni imaju da kazu na temu, i tema nisu Arapi..ali je cinjenica da mi ovdje na ovim prostorima, malo odudaramo od njih i njihovog Islama..npr. cisto sumnjam da ces za Bajram na ulicama Riada vidjeti mortus pijane Arape kako slave..kontas, mozda banalizujem ali mislim da ima smisla.

Slažem se s Prazninom u vezi nacije i religije. Ja sam se već ranije izjasnio po ovom pitanju, treba uvesti naciju Bosanac, a religiju nek biraju privatno svi ljudi koju god hoće.

Ovo što sam replicirao u vezi islama, arapa i arapskog jezika, uradio sam jer je u pitanju dezinformacija. Što se tiče islama on je isti za sve, arape i ne-arape, tako da to što oni ne piju za Bajram, a ti piješ, govori samo da se oni više pridržavaju religije.
praznina

Post by praznina »

mr_orange wrote:
Ahmed.ibn.Fahalan wrote:OK i ja sam se predomisljao da li da to napisem ali mislim da je tacno..u nekoliko sam prilika cuo od ucenih ljudi da se Br.1 : Kur`an ne bi trebao prevoditi..i Br.2 da Ga nije najpametnije uciti napamet, vec da je pozeljno znati sta se izgovara. Dakle nigdje ne stoji izricito, ali se moze izvuci takav zakljucak.

Slažem se s Prazninom u vezi nacije i religije. Ja sam se već ranije izjasnio po ovom pitanju, treba uvesti naciju Bosanac, a religiju nek biraju privatno svi ljudi koju god hoće.
Koliko znam BiH teži ka EU i slobodama koje postoje u toj uniji prema tome trebalo bi se omogućiti da se svako u BiH izjašnjava kako god hoće a ne da se nameće nekome kako će se izjašnjavati.

@mr orange od 51129 kvadratnih kilometara Bosna zauzima 41 hiljadu i nešto kvadratnih km a ostatak nije dio njene teritorije.
Nacionalniid_BOSANCI

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Pitanje je uopste vezano za narod koji SDA tvrdi da zastupa, pa onda nagovore Alaima da promijeni nacionalnost iz Bosnjak u Musliman da bi mogao da postane neki klinac da izvines, u nekom vijecu ili nesto sl.
Znaci dilema je kako nije moguce da se ne mozemo dogovoriti oko takve jdne jednostavne stvari..pa ima valjda neka knjiga, neki historijski zapisi da nam pomognu da dodjemo do istine, i da prestanemo vise da se igramo sa tim jer je to jedna veoma ozbiljna stvar.
Neznam sta SDA zastupa ali mislim da je apsolutno potrebno da se U BH Ustav upisu svi identiteti i da svaki gradjanin sutra na popisu ili bilo cemu moze da zaokruzi onaj identitet koji mu odgovara. Uzecemo primjer BH muslimana. Pretpostavljam da neko od njih zeli da se izjasnjava kao Bosanac drugi kao Bosnjak treci kao musliman. Ako je tako neka se onda zadovolje svi i neka se u ustav upisu i Bosanci i Bosnjaci i muslimani. Mislim da je ista stvar i sa Srbima, Hrvatima i drugim. Ima pravoslavaca, katolika, jevreja i drugih koji hoce da se izjasnjavaju isto razlicito. Pa npr jedan pravoslavac zeli da se izjasni kao Bosanac drugi kao Srbin, treci kao pravoslavac itd. Ista stvar je i sa drugim Narodima i Nacijama. Ako bi se sve ove kategorije upisale pojedinacno u BH Ustav nebi se desilo neko razbijanje nekih narodnih i nacionalnih korpusa kako cesto puta mnogi politicki predstavnici nekih naroda vole reci jer im to omogucava siguran opstanak na vlasti i prepadanje gradjana.

Rjesenje je da se u BH Ustav upisu pojedinacno svi identiteti koji postoje u BiH a ne da neki predstavnici politickih stranaka odredjuju samoincijativno gradjanima neke svoje narodne i nacionalne identitete.

Svaki Ustav treba da oslikava stvarnu sliku stvari na terenu u jednoj drzavi a ne da ga neko trimuje kao i statistiku na pogresan nacin i zbog nekih stranackih, politickih inekih drugih interesa.
mr_orange

Post by mr_orange »

praznina wrote:
mr_orange wrote:

Koliko znam BiH teži ka EU i slobodama koje postoje u toj uniji prema tome trebalo bi se omogućiti da se svako u BiH izjašnjava kako god hoće a ne da se nameće nekome kako će se izjašnjavati.

@mr orange od 51129 kvadratnih kilometara Bosna zauzima 41 hiljadu i nešto kvadratnih km a ostatak nije dio njene teritorije.
Pa eto vidiš, ja nemam pravo da se izjasnim kako hoću. Nacija Bosanac, nije priznata i ne mogu se izjasniti iako se osjećam i smatram Bosancem.

Ovo sa teritorijem fakat ne kontam. :shock:
car-x

Post by car-x »

veli jedan teoreticar, tumac islama, a to je kod nas rasprostranjena praksa, kad ne znas ucit nijednu dovu ni suru ni nista, a dodjes nekom da klanjas dzenazu, zanijeti, u ime allaha, stadoh da klanjam dzenazu tom i tom..

tako da ovo da ne treba prevoditi kur'an prvi put cujem..

postoje imanski sarti, ono cega se treba pridzravati da bi se bilo vjernik:
1. amentu billahi - vjerovanje u allah dz.s.
2. ve melaiketihi - i u bozije poslanike
3. ve kutubihi - i u bozije citabe i objave
4. ve rusulihi - i u bozije poslanike
5. vel jevmil ahiri - i u kijametski dan
6. ovog se ne sjecam tacno, ali nesto je kao: vjerujem da sve sto se dogadja, da se dogadja bozijom voljom..

to su temelji vjere..
a da bi se jos uz to bilo i musliman:

1. kelime-isheadet - ocitovanje pripadnosti islamu (la-ilahe ilellah, ili kako vec)
2. klanjati pet vakata
3. postiti ramazan
4. davati zekat
5. hadz obaviti

nigdje se ne spominje arapski jezik i pismo.. niti prevodjenje kur'ana na ovaj ili onaj jezik..

arapski jezik ima (kako su meni moje kolege objasnili) perfektnu gramatiku (volio bi ovo cuti od nekog nepristrasnog), jer navodno nijedno pravilo nema izuzetak.. pravila vaze za sve u svim slucajevima.. tako da mi je pravo cudno da se tumacenje kur'ana toliko razlikuje od drzave do drzave..

to je sve ullema, interpretacija (najcesce malo modifikovana, valjda zbog necijih interesa i moci itd) koja ocigledno jako varira od zemlje do zemlje gdje se islam prakticira..
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Bez veze je tema otisla daleko od sustine. A sustina je manipuliranje SDA sa "nacionalnoscu" svojih vijecnika. U sarajevskoj Opcini Centar za nacelnika Opcine je direktnim izborima i voljom gradjana izabran Bosnjak iz SDP-a. Zakon nalaze da predsjednik Opcine i predsjednik Opcinskog vijeca ne mogu biti iz reda istog naroda. To bi znacilo da predsjednik Opcinskog vijeca mora biti Srbin, Hrvat ili neko od "ostalih". Na veliku zalost SDA-ovaca (boraca za jedinstvenu, nedjeljivu, multietnicku, multi, multi BiH) oni u tom trenutku nisu imali nijednog Srbina ili Hrvata u stranci, pa bi striktnim postovanjem zakona i druga funkcija pripala SDP-u kao jedinoj stranci koja u svojim redovima ima predstavnike sva tri konstitutivna naroda.
Onda su se SDA-ovci dosjetili trika i Muhameda Alaima prijavili kao "Muslimana", dakle, predstavnika "ostalih" i zauzeli mjesto predsjednika Opcinskog vijeca. Na ovaj nacin je ismijan zakon o konstitutivnosti i, Srbima, na primjer u Prijedoru, dato zleno svjetlo da kljucne funkcije u opcini popune, recimo, Srbin, Pravoslavac i Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti.
Ovo nije nikakva novina u djelovanju SDA, treba se podsjetiti "Jugoslovena" Ejuba Ganica. Citao sam da se u Maglaju tri clana jedne porodice, kako bi ostali na funkcijama koje obavljaju i zadovoljili nacionalni kljuc, izjasnjavaju kao Bosnjak, Bosanac i Musliman.
Panasonic

Post by Panasonic »

Da li sebe smatrate..?

Bosnjakom

Bosancem islamske vjeroispovijesti

Ja sam pripadnik druge nacije
Nacija Bosnjak postoji od postanka Bosne hiljadama godina(!) i Bosnjakom su se izjasnjavali svi narodi BiH bez obzira na vjeru. To je jednostvano autohtoni narod BiH. Tek od prije par desetina godina Srbi i Hrvati su Bosnjake poceli identificirati kao muslimane, a znate zbog cega? Zbog toga sto su se oni odrekli bosnjacke nacije i proglasili se Srbima i Hrvatima a muslimani u BiH su ostali pri svojoj naciji-Bosnjak.Bas tim Srbima i Hrvatima (onima koji su vec 3-4 generacija u BiH) su preci bili Bosnjaci-katolici/pravoslavci. :) Ali to je njihov problem.

Katolik/pravoslavac kome je BiH domovina, a ovo iznad ne prihvata, je Bosanac.
danas

Post by danas »

sudnjidan wrote: Citao sam da se u Maglaju tri clana jedne porodice, kako bi ostali na funkcijama koje obavljaju i zadovoljili nacionalni kljuc, izjasnjavaju kao Bosnjak, Bosanac i Musliman.
ali meni nije jasno da se neko moze izjasniti kao musliman? zar ta kategorija i dalje postoji, zar nije preimenovana u bosnjak? i ja sam mislila da ni "bosanac" ne postoji kao posebna kategorija, nego da spada u generalnu skupinu "ostalih".
ocigedno nisam obavjestena... kada vidim ovakve stvari, nije ni cudo da nam se srbi smiju i govore nam da smo izmisljena nacija... :-)
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:
sudnjidan wrote: Citao sam da se u Maglaju tri clana jedne porodice, kako bi ostali na funkcijama koje obavljaju i zadovoljili nacionalni kljuc, izjasnjavaju kao Bosnjak, Bosanac i Musliman.
ali meni nije jasno da se neko moze izjasniti kao musliman? zar ta kategorija i dalje postoji, zar nije preimenovana u bosnjak? i ja sam mislila da ni "bosanac" ne postoji kao posebna kategorija, nego da spada u generalnu skupinu "ostalih".
ocigedno nisam obavjestena... kada vidim ovakve stvari, nije ni cudo da nam se srbi smiju i govore nam da smo izmisljena nacija... :-)
Kome???
Onima kojima je gola vlast draza i sladja od bilo kakvog principa, od nacije do paktiranja sa ratnim zlocincima
danas

Post by danas »

Prenj wrote: Kome???
Onima kojima je gola vlast draza i sladja od bilo kakvog principa, od nacije do paktiranja sa ratnim zlocincima
pa naravno da se smiju njima, ne smiju se valjda meni?
smiju se i trljaju zadovoljno ruke...
Panasonic

Post by Panasonic »

kada vidim ovakve stvari, nije ni cudo da nam se srbi smiju i govore nam da smo izmisljena nacija...
A ti slusas sta Srbi govore? Znas sta, da ih cijeli svijet slusa kao ti, onda bi Srbija bila do Tokija,a Englezi, Nijemci i Francuzi su pokatoliceni Srbi.
danas

Post by danas »

Panasonic wrote:
kada vidim ovakve stvari, nije ni cudo da nam se srbi smiju i govore nam da smo izmisljena nacija...
A ti slusas sta Srbi govore? Znas sta, da ih cijeli svijet slusa kao ti, onda bi Srbija bila do Tokija,a Englezi, Nijemci i Francuzi su pokatoliceni Srbi.
ma da, pusti srbe... bolje je meni da slusam sta mi SDA govori. i da mijenjam ime naroda kome pripadam kako se njima cefne.
Panasonic

Post by Panasonic »

danas wrote:
Panasonic wrote:
ma da, pusti srbe... bolje je meni da slusam sta mi SDA govori. i da mijenjam ime naroda kome pripadam kako se njima cefne.
Ne moras ni SDA slusati ako neces ;)
privremeni

Post by privremeni »

sudnjidan wrote:Bez veze je tema otisla daleko od sustine. A sustina je manipuliranje SDA sa "nacionalnoscu" svojih vijecnika. U sarajevskoj Opcini Centar za nacelnika Opcine je direktnim izborima i voljom gradjana izabran Bosnjak iz SDP-a. Zakon nalaze da predsjednik Opcine i predsjednik Opcinskog vijeca ne mogu biti iz reda istog naroda. To bi znacilo da predsjednik Opcinskog vijeca mora biti Srbin, Hrvat ili neko od "ostalih". Na veliku zalost SDA-ovaca (boraca za jedinstvenu, nedjeljivu, multietnicku, multi, multi BiH) oni u tom trenutku nisu imali nijednog Srbina ili Hrvata u stranci, pa bi striktnim postovanjem zakona i druga funkcija pripala SDP-u kao jedinoj stranci koja u svojim redovima ima predstavnike sva tri konstitutivna naroda.
Onda su se SDA-ovci dosjetili trika i Muhameda Alaima prijavili kao "Muslimana", dakle, predstavnika "ostalih" i zauzeli mjesto predsjednika Opcinskog vijeca. Na ovaj nacin je ismijan zakon o konstitutivnosti i, Srbima, na primjer u Prijedoru, dato zleno svjetlo da kljucne funkcije u opcini popune, recimo, Srbin, Pravoslavac i Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti.
Ovo nije nikakva novina u djelovanju SDA, treba se podsjetiti "Jugoslovena" Ejuba Ganica. Citao sam da se u Maglaju tri clana jedne porodice, kako bi ostali na funkcijama koje obavljaju i zadovoljili nacionalni kljuc, izjasnjavaju kao Bosnjak, Bosanac i Musliman.
Ovo je bila tema, al se nesto izbjegava.
Ne kazu uzalud da jedino sladje od vlasti je borba za vlast.
danas

Post by danas »

privremeni wrote:
sudnjidan wrote:Bez veze je tema otisla daleko od sustine. A sustina je manipuliranje SDA sa "nacionalnoscu" svojih vijecnika. U sarajevskoj Opcini Centar za nacelnika Opcine je direktnim izborima i voljom gradjana izabran Bosnjak iz SDP-a. Zakon nalaze da predsjednik Opcine i predsjednik Opcinskog vijeca ne mogu biti iz reda istog naroda. To bi znacilo da predsjednik Opcinskog vijeca mora biti Srbin, Hrvat ili neko od "ostalih". Na veliku zalost SDA-ovaca (boraca za jedinstvenu, nedjeljivu, multietnicku, multi, multi BiH) oni u tom trenutku nisu imali nijednog Srbina ili Hrvata u stranci, pa bi striktnim postovanjem zakona i druga funkcija pripala SDP-u kao jedinoj stranci koja u svojim redovima ima predstavnike sva tri konstitutivna naroda.
Ovo je bila tema, al se nesto izbjegava.
Ne kazu uzalud da jedino sladje od vlasti je borba za vlast.
pa nema se sta dodati postu koji je napisao "sudnjidan"... sve je covjek vec objasnio.
Nacionalniid_BOSANCI

To sto je "sudnjidan" napisao i sto ti "danas" njemu odobravas nema nikave veze. Ako su se u jednoj porodici odlucili da pripaduju u tri (3) razlicita narodna identiteta je sasvim ok , demokratski i normalno. Pa imas vec odavno i prije rata istih porodica koji imaju iste narodne identitete ali su razlicite vjere jer su za vrijeme otomanske vladavine neki dijelovi istih porodica prelazili na Islam a drugi dio zadrzao svoju prethodnu religiju.

Da bi to bolje shvatila kreni od situacije u recimo BH parlamentu. Da u BH Ustavu stoje svi raznorazni identiteti i tu sliku stvarnog stanja preneses u BH parlament. Ko se kako izjasnjava ima i toliko recimo zastupnickih mjesta u parlamenu i to je sve demokratski korektno i ok. Znaci od ovo troje iz jedne porodice u BH parlamentu zastupaju i tri razlicite kategorije identiteta i njihovih interesa. Pa ovaj koji se izjasnio kao primjer Bosanac spadu u kategoriju Bosanaca i zastupa u BH parlamentu interese Bosanaca ili (BH Naroda i Nacije) i drzave BiH. To isto rade i zastupaju interese i predstavnici drugih etnickih skupina ili identiteta. Bosnjaci zastupaju svoje, Hrvati svoje, Srbi svoje itd. Eh sada ko ce biti najaci u BH parlamentu od zastupnika zavisi koliko se gradjana iz svojih identiteta odlucilo za svoje stranke i njihove predstavnike koji zastupaju te njihove gradjanske interese.

Neznam sta SDA zastupa ali mislim da je apsolutno potrebno da se U BH Ustav upisu svi identiteti i da svaki gradjanin sutra na popisu ili bilo cemu moze da zaokruzi onaj identitet koji mu odgovara. Uzecemo primjer BH muslimana. Pretpostavljam da neko od njih zeli da se izjasnjava kao Bosanac drugi kao Bosnjak treci kao musliman. Ako je tako neka se onda zadovolje svi i neka se u ustav upisu i Bosanci i Bosnjaci i muslimani. Mislim da je ista stvar i sa Srbima, Hrvatima i drugim. Ima pravoslavaca, katolika, jevreja i drugih koji hoce da se izjasnjavaju isto razlicito. Pa npr jedan pravoslavac zeli da se izjasni kao Bosanac drugi kao Srbin, treci kao pravoslavac itd. Ista stvar je i sa drugim Narodima i Nacijama. Ako bi se sve ove kategorije upisale pojedinacno u BH Ustav nebi se desilo neko razbijanje nekih narodnih i nacionalnih korpusa kako cesto puta mnogi politicki predstavnici nekih naroda vole reci jer im to omogucava siguran opstanak na vlasti i prepadanje gradjana.

Rjesenje je da se u BH Ustav upisu pojedinacno svi identiteti koji postoje u BiH a ne da neki predstavnici politickih stranaka odredjuju samoincijativno gradjanima neke svoje narodne i nacionalne identitete.

Svaki Ustav treba da oslikava stvarnu sliku stvari na terenu u jednoj drzavi a ne da ga neko trimuje kao i statistiku na pogresan nacin i zbog nekih stranackih, politickih inekih drugih interesa.
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 02/08/2005 15:42, edited 2 times in total.
Prenj

Post by Prenj »

Sasvim je normalno da se ljudi unutar iste zemlje izjasnjavaju na sto hiljada razlicitih nacina, ali kada se to desi unutar jedne NACIONALNE stranke, koja uz to, jos sluzbeno propagira Bosnjacku naciju, e to, moras priznati SMRDI DO NEBA
Nacionalniid_BOSANCI

Prenj wrote:Sasvim je normalno da se ljudi unutar iste zemlje izjasnjavaju na sto hiljada razlicitih nacina, ali kada se to desi unutar jedne NACIONALNE stranke, koja uz to, jos sluzbeno propagira Bosnjacku naciju, e to, moras priznati SMRDI DO NEBA
Ispravno Prenj, eto ti si odmah shvatio korektno o cemu se radi u jednoj demokratskoj, multikulturnoj, evropski nastrojenoj i modernoj dzavi i pod uslovom da politicke stranke i njihovi predstavnici nisu mafija i prevaranti. :)
Post Reply