SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Riddle

#1176 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Riddle »

Ne sviđa mi se ovo sto ce biti prepravljanja rezultata tokom igre. Bolja mi je varijanta davanja prognoza prije pocetka turnira. Bolje je, jer stvaras svoju sliku turnira bez određenih naknadnih saznanja.

Neprihvatljivo mi je da ne mogu odmah dati prognoze za takmicenje nakon grupa. Za dvije sedmice necu biti prisutan i nisam siguran da li cu biti u stanju redovno davati te prognoze. Sto znaci da mi je besmisleno igrati i grupno takmicenje, posto ionako nemam nikakvu sansu za visok plasman.

Vec sam se bio registrovao i ovo vrlo lijepo izgleda, ali iz navedenih razloga cu morati odustati od igre.

Sretno svima.
Ajatolah_

#1177 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Ajatolah_ »

Ja sam se registrovao kad sam pisao prošli post, dao prognozu za jednu utakmicu, i sad hoću da bacim još koju ali ne vidim nigdje kako da se ulogujem... :? samo ima registruj se.
hrle1976

#1178 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by hrle1976 »

Ja sam sve popunio i poslo, ali ako cu morati svaki dan popunjavati :shock: nista onda... imam i ovako posla preko glave... 50+ sati sedmicno, jedva cu moci pogledati koji utakmicu :lol:
shalla

#1179 SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by shalla »

Ja popunio komplet prvu fazu, ne kontam kako vam ne da da tipujete na sve tekme?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ajatolah_

#1180 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Ajatolah_ »

Nije to, već nisam ja htio sve popuniti odmah, a sad se ne mogu ulogovati.
riko-ga

#1181 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by riko-ga »

janje_ wrote:
riko-ga wrote:A zar se igra utakmic za trece mjesto na EURU?????
ne igra.. bila je vec reakcija.. sad, pitanje je, hocemo li ostaviti, pa da odokativno odredimo koji je gubitnik bio bolja u dva polufinala ili cemo ukinut trece mjesto?
Pa kada se vec stavilo i tipovalo mislim da bi bilo bolje da se uporede gubitnici u polufinalu i ko je bolji da se racuna kao treceplasirani.Jedini problem moze stvarati ako oba polufinala zavrse istim rezultatom.Sta onda?Mozda da se racuna da su treci i jedan i drugi tim to jeste da se racuna svima kao pogodjeno ako su tipovali jednog od ta dva tima.

Kako god odlucite treba se znati prije pocetka EURA.

I jos nesto.Ja sam tipovao al mi nisu izbacili 1/4 finale?Jel ce to biti moguce po zavrsetku grupa?
janje_

#1182 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

riko-ga wrote:
janje_ wrote:
riko-ga wrote:A zar se igra utakmic za trece mjesto na EURU?????
ne igra.. bila je vec reakcija.. sad, pitanje je, hocemo li ostaviti, pa da odokativno odredimo koji je gubitnik bio bolja u dva polufinala ili cemo ukinut trece mjesto?
Pa kada se vec stavilo i tipovalo mislim da bi bilo bolje da se uporede gubitnici u polufinalu i ko je bolji da se racuna kao treceplasirani.Jedini problem moze stvarati ako oba polufinala zavrse istim rezultatom.Sta onda?Mozda da se racuna da su treci i jedan i drugi tim to jeste da se racuna svima kao pogodjeno ako su tipovali jednog od ta dva tima.

Kako god odlucite treba se znati prije pocetka EURA.

I jos nesto.Ja sam tipovao al mi nisu izbacili 1/4 finale?Jel ce to biti moguce po zavrsetku grupa?
Bilo je kod nas interno puno diskusije oko toga, da li da se tipuje sve najednom ili prvo grupna faza plus specijalne prognoze pa tek onda zavrsnica. Medjutim, kolege su me ubijedili da je za aplikaciju bolje da se moze prepravljati rezultat, da je do kraja maksimalan broj poena u igri, i da se na sve tekme moze prepravljati prognoza do pred sami pocetakmutakmice..

Aplikaciju je uradila nasa firma zbog obecanja koje sam proje mnogo godina dao papetu.. Kad smo je poceli raditi, dobili smo hrpu nekih ideja nevezano samo za soccer pool, tako da su ove prognoze samo vrh ledenog brijega..

Nadam se da cu sutra stici postaviti pravila i objasnjenja kako se sta posluzuje i to.
Ajatolah_

#1183 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Ajatolah_ »

Ma i ja se slažem s tim tvojim kolegama...
Nego, de dok si online, kako da se opet ulogujem?
janje_

#1184 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

EdoI wrote:Ma i ja se slažem s tim tvojim kolegama...

http://soccerpool.dany.ba/Security/logi ... 2Fprognoza

sacu negdje napraviti link da se moze i logirati i "logautirati".. ;)
poznanik

#1185 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by poznanik »

janje_ wrote:

http://soccerpool.dany.ba/Security/logi ... 2Fprognoza

sacu negdje napraviti link da se moze i logirati i "logautirati".. ;)

Bravo :thumbup: Do sada nas ima 35 učesnika :D
janje_

#1186 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

eno sad ima login/logout link.. formular za prepravljanje specijalnih prognoza bice vjerovatno gotov sutra.. planiramo dodati jos nekih fancy features, ali da ne otkrivam sad sve detalje.. ;)
riko-ga

#1187 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by riko-ga »

janje_ wrote:
eno sad ima login/logout link.. formular za prepravljanje specijalnih prognoza bice vjerovatno gotov sutra.. planiramo dodati jos nekih fancy features, ali da ne otkrivam sad sve detalje.. ;)
Samo da cestitam na trudu i izvaredno odradjenom poslu.Naravno da se moraju javljati pocetne greskice al stvarno svaka cast.
Mr.Penguin

#1188 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Mr.Penguin »

.
cyprus

#1189 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by cyprus »

Odigro i ja, u nadi da ću popravit dojam sa prošlih prvenstava, međutim opet sam navaljo gluposti, tako da daBogda :mrgreen:
todd_smith

#1190 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by todd_smith »

cyprus wrote:Odigro i ja, u nadi da ću popravit dojam sa prošlih prvenstava, međutim opet sam navaljo gluposti, tako da daBogda :mrgreen:
cudna godina fudbala, ova godina..vec si se najavio prognozom na Nou Campu u polufinalu Lige Sampiona :mrgreen:
janje_

#1191 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

sad se mogu nakliknut i reprezentacije (lista svih igraca, godina osnivanja saveza i nesto malo o svakom savezu), a radimo na tome, da se i igraci mogu nakliknut pa da izadje slika, godina rodjenja, ovo ono..
riko-ga

#1192 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by riko-ga »

janje_ wrote:sad se mogu nakliknut i reprezentacije (lista svih igraca, godina osnivanja saveza i nesto malo o svakom savezu), a radimo na tome, da se i igraci mogu nakliknut pa da izadje slika, godina rodjenja, ovo ono..
Jos jedno cestitke tebi kolegama ti.I moze se ovo negdje skinuti nabaviti kako???????????????????
janje_

#1193 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

riko-ga wrote:
janje_ wrote:sad se mogu nakliknut i reprezentacije (lista svih igraca, godina osnivanja saveza i nesto malo o svakom savezu), a radimo na tome, da se i igraci mogu nakliknut pa da izadje slika, godina rodjenja, ovo ono..
Jos jedno cestitke tebi kolegama ti.I moze se ovo negdje skinuti nabaviti kako???????????????????
hm.. ovo je pogolema aplikacija (bazirana na silverstripe frameworku) i nije bas da ima samo jedna skripta i voz.. koncept je takav, da ovom soccerpool-u lako dodajemo npr. svjetsko prvenstvo, a planirali smo cak i da se moze igrati po ligama..

vjerovatno cemo nabaciti i jedan frontend koji bi trebo "pomagati" kladionicarima sa statistickim podacima.. ali prvo da soccerpool odigramo do kraja.. ;)

(* upravo mi iz rezije javljaju da se sad prelaskom preko igraca vidi i "licna karta" svakog od njih..
Tvrtko II Kotromanić

#1194 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Tvrtko II Kotromanić »

janje :thumbup:
i naravno hvala za ovo :thumbup:
janje_

#1195 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

Tvrtko II Kotromanić wrote:janje :thumbup:
tenk ju.. sad samo jos poneki sponzor da se javi pa da imamo i kvalitetnu nagradu za najbolju/najboljeg tipadziju.. :D
cyprus

#1196 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by cyprus »

Zaista sve čestitke :thumbup: :thumbup: :thumbup:
cyprus

#1197 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by cyprus »

todd_smith wrote:
cyprus wrote:Odigro i ja, u nadi da ću popravit dojam sa prošlih prvenstava, međutim opet sam navaljo gluposti, tako da daBogda :mrgreen:
cudna godina fudbala, ova godina..vec si se najavio prognozom na Nou Campu u polufinalu Lige Sampiona :mrgreen:
Onaj gol Torresa je najava da će on biti najbolji strijelac prvenstva :P Ako to ubodem, definitivno pokrećem biznis :mrgreen:
Mr.Penguin

#1198 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by Mr.Penguin »

janje_ wrote:
tenk ju.. sad samo jos poneki sponzor da se javi pa da imamo i kvalitetnu nagradu za najbolju/najboljeg tipadziju.. :D
Mozes li staviti googlove reklame i da od toga bude nagrada?
GandalfSivi

#1199 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by GandalfSivi »

Odlicno odradjeno, svaka cast. Odigrah onako na sabahu, pa cemo vidjeti sta ce biti...
janje_

#1200 Re: SAX Soccer pool World Cup 2010 - komentari

Post by janje_ »

Mr.Penguin wrote:
janje_ wrote:
Mozes li staviti googlove reklame i da od toga bude nagrada?
tanko je to..
Locked