Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Za one koji zele iskusati svoje prognozerske sposobnosti, organiziramo ovaj SAX Soccer pool za utakmice World Cup 2010 koji se se odrzati u Juznoj Africi.
Kao i u dosadasnjim SAX Soccer Pool takmicenjima pravila su slijedeca:
Na posebnoj temi, postiran je formular koji trebate kopirati, popuniti svojim prognozama za utakmice i tako ispunjenog postirati. Vas formular ce biti izdvojen na posebnu temu i zakljucan, tako da necete moci vrsiti prepravke.
Vazna napomena:- Prilikom kopiranja formulara, mislim da ce vam puno pomoci da sa istog ne brisete shemu koja vam je prikazana, puno lakse i korektno cete ispuniti formular. Jedna greska povlaci za sobom nove greske. Ne uzdajte se u logican slijed, pratite po shemi tko je domacin, a tko gost.
Pravila bodovanja su slijedeca:
- Za tacno prognoziranog pobjednika, ili nerijesen rezultat utakmice, takmicar dobija 3 boda.
- Za tacano prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice, u grupnoj fazi, takmicar dobija 5 bodova.
- Za tacno prognozirani tim koji prolazi u narednu fazu takmicenja, takmicar dobija jos 3 boda.
- Za tacno prognoziranog pobjednika, ili nerijesen rezultat utakmice, takmicar dobija 3 boda.
- Za tacno prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice, u 1/8 finala, takmicar dobija 6 bodova.
- Za tacno prognozirani tim koji prolazi u narednu fazu takmicenja, takmicar dobija jos 3 boda.
- Za tacno prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice, u 1/4 finala, takmicar dobija 7 bodova.
- Za tacno prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice, u 1/2 finala, takmicar dobija 8 bodova.
- Za tacno prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice za 3. mjesto, takmicar dobija 9 bodova.
- Za tacno prognoziranog pobjednika u utakmici za 3. mjesto, takmicar dobija 10 bodova.
- Za tacno prognoziran rezultat u regularnom toku utakmice, u finalnom mecu, takmicar dobija 15 bodova.
- Za tacno prognoziranog svjetskog sampiona, takmicar dobija 20 bodova.
- Za tacno prognoziran redoslijed prve 3 reprezentacije, takmicar dobija extra 10 bodova.
- Za tacno prognoziranu reprezentaciju koja ce postici najvise golova, takmicar dobija 15 bodova.
- Za tacno prognoziranu reprezentaciju koja ce primiti najvise golova, takmicar dobija 17 bodova.
- Za tacno prognoziranog najboljeg strijelca prvenstva, takmicar dobija 25 bodova.
Ucesce u ovom SAX Soccer Pool-u mogu uzeti svi SAX korisnici.
============================================================================================
Da se podsjetimo, ...
Prvi SAX Soccer Pool je organiziran za Svjetsko prvenstvo 2006. godine.
Imali smo 90 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @nobody ......................... 278 bodova
2. @Neki_Lik ....................... 276 bodova
3. @Kukuruz_Barbe_q ........... 263 boda
Drugi SAX Soccer Pool je organiziran za Europsko prvenstvo 2008. godine.
Imali smo 77 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @homo_sapiens ................. 91 bod
2. @janje_ .......................... 90 bodova
3. @avenged_sevenfil ............. 88 bodova
Treci SAX Soccer Pool je organiziran za Baraz uoci ovog Svjetskog prvenstva.
Imali smo 54 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @M.Sabanovic ..................... 39 bodova
2. @Gavaz ............................. 38 bodova
3. @Admir_1984 ..................... 34 boda
dragi pape, pa mi ni od EP2008 ne rascistimo za nagrade i to.. mescini da sam i ja tu nesto osto duzan.. a bilo je uzbudljivo..
svakako cu uzeti ucesce i u ovoj prognozi, ali kako ima jos vremena, a i prostora za promjene (npr. povreda beckhama je znatno ojacala englesku reprezentaciju), ja cu radije sacekati jos jedno mjesec i po..
u svakom slucaju nadam se da ce nas ovaj put biti jos vise i da cemo se bas nako dobro zabavljat.. za ep2008 je bilo pravo uzbudljivo i dlaka mi je falila da u zadnjoj utakmici prosisam na prvo mjesto..
..................................................
Da se podsjetimo, ...
Prvi SAX Soccer Pool je organiziran za Svjetsko prvenstvo 2006. godine.
Imali smo 90 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @nobody ......................... 278 bodova
2. @Neki_Lik ....................... 276 bodova
3. @Kukuruz_Barbe_q ........... 263 boda
Drugi SAX Soccer Pool je organiziran za Europsko prvenstvo 2008. godine.
Imali smo 77 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @homo_sapiens ................. 91 bod
2. @janje_ .......................... 90 bodova
3. @avenged_sevenfil ............. 88 bodova
Treci SAX Soccer Pool je organiziran za Baraz uoci ovog Svjetskog prvenstva.
Imali smo 54 ucesnika, a pobjednici su bili:
1. @M.Sabanovic ................... 39 bodova
2. @Gavaz ........................... 38 bodova
3. @Admir_1984 ................... 34 boda
Da bi sve ponovo proteklo u duhu fair-play-a, te da bi rezultati bili obradjivani kvalitetno i na vrijeme, ... ovoga puta ce se za izradu software-a potruditi stari clan SAX foruma, ..... @janje_ ..... ...
Uskoro ce biti otvorena tema o sponzorima i nagradama za pobjednike ovog Soccer Pool-a.
Prvi sponzori su pronadjeni i nagrada za najboljeg prognozera ce biti novcana i to ova:
@Lud i ponosan, ... imas dvije greskice, ... popravi to pa da te stavimo na listu.
Prva greska ti je u grupi E, ... Kamerun i Danska ti imaju isti broj bodova. Po tebi dalje prolaze Holandija i Danska, ali ... u medjusobnom susretu Kamerun je bio bolji od Danske i po tom osnovu Kamerun prolazi dalje.
Druga greska je u grupi G, ... po broju bodova, dalje prolaze Brazil i Obala slonovace, a kod tebe Brazil i Portugal.
pape, može samo 2 pitanja za ovu rubriku: reprezentacija koja postigne/primi najviše golova...
1. Šta da napišem ako mi ispadne da su dvije ili više reprezentacija postigle/primile isti broj golova?
2. Da li se računaju golovi postignuti/primljeni u produžetku? (penali pretpostavljam da ne vrijede)
cyprus wrote:pape, može samo 2 pitanja za ovu rubriku: reprezentacija koja postigne/primi najviše golova...
1. Šta da napišem ako mi ispadne da su dvije ili više reprezentacija postigle/primile isti broj golova?
2. Da li se računaju golovi postignuti/primljeni u produžetku? (penali pretpostavljam da ne vrijede)
Naslov teme je "komentari" u vezi sa Soccer pool-om, a to znaci da se moze pisati, komentirati, sugerirati, kritizirati, pitati i jednostavno, ... razgovarati bas o svemu o ovom SP.
Odgovori za tebe, ...
1. Ovo rijesis tako sto ces "nastimati" da ne dodje do ovakog slucaja, ... upisi nekome jedan gol manje ili vise i to je to.
2. U ovoj situaciji vrijedi isto pravilo koje ce FIFA imati na SP, a to je njena lista najboljih strijelaca. Pretpostavljam da ce tu biti ubrojani svi golovi, dakle i oni koji se postignu u produzetku i iz penala.
BSn wrote:Sto se tice penala, boduje se rezultat u regularnih 90 + pruduzetci, je l' tako?
Ako jeste, je li mozemo, npr., napisati da ce utakmica polufinala zavrsiti 0:0 recimo, a oznaciti tim koji ce proci?
@BSn, ... boduje se rezultat u regularnih 90 minuta + evt. sudijska nadoknada.
To je dovoljno, ... u slucaju nerijesenog rezultata oznaciti tim koji prolazi, ...
@Tvrtko II Kotromanic, .... potkrala ti se greska u grupi F.
Kod tebe dalje prolaze Italija i Slovacka, a prema rezultatima treba dalje da prodju Italija i Paragvaj.
Popravi to da prodjes na listu takmicara.
pape wrote:
@Tvrtko II Kotromanic, .... potkrala ti se greska u grupi F.
Kod tebe dalje prolaze Italija i Slovacka, a prema rezultatima treba dalje da prodju Italija i Paragvaj.
Popravi to da prodjes na listu takmicara.
Molim lijepo ludjace ponosni, ...
Shala mala, ... ne`sh se uvrijediti, ... sam si izabrao nick.
Jos uvijek nema guzve sa prognozama i moguce su ove sitne prepravke.
Sretno u trci prema, ...
pape, ako ja sada postavim rezultate i u konačnici osvojim SAX Soccer tron, a u međuvremenu me zoom bananira, šta će biti s lovorikama, peharima, janjcima na ražnju...ko će piti šampanjac i uzeti tu moju nagradu
h_poaro wrote:pape, ako ja sada postavim rezultate i u konačnici osvojim SAX Soccer tron, a u međuvremenu me zoom bananira, šta će biti s lovorikama, peharima, janjcima na ražnju...ko će piti šampanjac i uzeti tu moju nagradu
Ako netko bude baniran, ostaje u igri, .... ako bash ne prekardashi sa razlogom zbog kojeg je baniran, ...
Njemu pripadaju lovorike, ... 100 KM, pokali, razanj, sampanjac i slava.
Moramo skrenuti paznju, onima koji se odluce za prevare da po dva ili vise puta ispune prognozu, da to nije fer i sportski. Dakle, ... oni ce biti diskvalificirani po tom osnovu, bit ce iskljuceni iz igre bez pardona.
todd_smith wrote:da li neko moze editovati svoje prognoze do 10.06.2010??
Postirana prognoza se prebacuje u zakljucanu temu, dakle ... bilo kakva editovanja bez konsultacije sa mnom su nevazeca. Ako postoji neki poseban razlog, to u dogovoru mozemo uciniti, naravno ... prije 10.06.2010.