SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
campa_xxx

#701 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by campa_xxx »

Ups i ja zaboravih da pohvalim organizatora svega ovoga...

Pape hvala ti, Pape hvala ti....Image
water

#702 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by water »

odlicno 59-to mijesto. ja sam ovo totalno napamet, nijednu od repki nisam ranije gledao, ali sam zato evo pregledao cijelo prvenstvo. Espana zasluzeno. Velika cetvorka na sredini, niko prici. Svabe klocovi; nikada ranije nisam vidio da tim bez odbrane, bez veznog reda i sa ocajnim napadacima prodje u finale. Bjezi.

Igrac prvenstva: neko od Spanaca bi morao biti, iako nemam nikoga da izdvojim da je dominirao cijelo vrijeme. sve u svemu vrlo dobro prvenstvo. Mene su posebno obradovali ovi komentatori na ESPN-u vrhunsko pokrivanje milina gledati i slusati. Najvece razocarenje: Francuska
:x ,

Pape, izvrstan rad, hvala jos jednom; do sledeci put, pozdrav svima
DicaTM

#703 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by DicaTM »

15. mjesto na kraju, odlično!
rajvosa^

#704 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by rajvosa^ »

Ja znam gdje mi je mjesto :shock:

Nego cestitaka pobjedniku, hvala Pape svaka ti dala, a zahvalio bi i raji sto je igrala, jer da nije njih nista od ovog. Ovo me podjeca na one americke igrace, svaka im "I wanna thank the Lord for giving me strength, I wanna thank my mama for always being there for me, I wanna thank youaaalllll fans, Thank you! Thank you!" :D :D

Put do 2010te, vidimo se.
janje_

#705 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by janje_ »

pape, kako cemo oko ispunjenja obecanja za nagrade?
and

#706 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by and »

čestitke pobjedniku.
nakon dobrog početka ,zatim velikog posta,zadovoljan sam 7 mjestom na kraju.
van Basten

#707 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by van Basten »

66 :shock: :( ... katastrofa, blago rečeno... ispod mene su ostali samo rudari i prosvjeta... čak me je i cyprus pretekao... :-)
bježim ja... :run:
elSaik

#708 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by elSaik »

van Basten wrote:66 :shock: :( ... katastrofa, blago rečeno... ispod mene su ostali samo rudari i prosvjeta... čak me je i cyprus pretekao... :-)
bježim ja... :run:
Yebote, mora da boli, mora da boli, yebote, mora da boli... :mrgreen: ;-) :thumbup: :lol:
KPNCTNJAH

#709 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by KPNCTNJAH »

odlicno je bilo ... cestitke pobjedniku i cestitke papetu za organizaciju :-D na kraju 26. sto i nije tako lose jer me Holandija zeznula pravo,al et bice jos bolje iduci put :-D ... btw moglo bi se nesto slicno napraviti i za druge sportove koji imaju slicna takmicenja kao kosarka,rukomet :-D :-)
belafonte

#710 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by belafonte »

Cestitke pobjednicima, a unatoc vrlo dobrom rezultatu meni ostaje da izvucem pouku da se nikad ne prognozira navijacki jer me je tih 10 % navijackih prognoza kostalo samog vrha :)
shadow

#711 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by shadow »

pape, hvala na organizaciji :thumbup: :sax:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#712 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by pape »

@janje_, ... da odmorimo do narednog vikenda, a onda dogovor o nagradama i preuzimanju istih. @homo sapiens je velikodusno ustupio svoje nagrade najbolje plasiranom zenskom ucesniku. Hvala mu.
Igru mozemo prilagoditi nekom vecem narednom sportskom takmicenju, ne moramo cekati do SP u JAR 2010.
:) Hvala @cyprus, @campa_xxx, @KPNCTNJAH, ... hvala veteranima poola, @shadow, @water i @rajvosa^.

Nego, ... zna li neko gdje nam je jedan pd glavnih sponzora, .... :oops:

77. @Amsterdammer ...................... Image Image Image .................... 38
belafonte

#713 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by belafonte »

Naravno, @pape cestitke na sjajnoj organizaciji ;-)
pape

#714 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by pape »

belafonte wrote:Naravno, @pape cestitke na sjajnoj organizaciji ;-)
:wink: Hvala!
rajvosa^

#715 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by rajvosa^ »

pape wrote:@janje_, ... da odmorimo do narednog vikenda, a onda dogovor o nagradama i preuzimanju istih. @homo sapiens je velikodusno ustupio svoje nagrade najbolje plasiranom zenskom ucesniku. Hvala mu.
Igru mozemo prilagoditi nekom vecem narednom sportskom takmicenju, ne moramo cekati do SP u JAR 2010.
:) Hvala @cyprus, @campa_xxx, @KPNCTNJAH, ... hvala veteranima poola, @shadow, @water i @rajvosa^.

77. @Amsterdammer ...................... Image Image Image .................... 38
Da se nije izgubio negdje oko Red Light District. :D
Neelix

#716 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by Neelix »

haha...56ti sa 56 bodova :D

kakav uzasan pad forme, na svjetskom sam bio 13ti :-)

molim na pp da mi se javi gdje saljem nagradu :-)
cyprus

#717 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by cyprus »

Imal kakva nagrada za umjetnički dojam? :D :D
rajvosa^

#718 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by rajvosa^ »

cyprus wrote:Imal kakva nagrada za umjetnički dojam? :D :D
Ti i umjetnik ko nebo i zemlja :D j/k dobra izvlakusa iz moje postave, znas one dole pri dnu. :( :evil:
Amsterdammer

#719 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by Amsterdammer »

@janje_, ... da odmorimo do narednog vikenda, a onda dogovor o nagradama i preuzimanju istih. @homo sapiens je velikodusno ustupio svoje nagrade najbolje plasiranom zenskom ucesniku. Hvala mu.

77. @Amsterdammer ...................... slika slika slika .................... 38
Merhaba svima... Molim vas sve koji trebate dobiti nagrade koje sam obećao, da mi se javite na pm. Za 15ak dana sam u Sarajevu, i onda šaljem svima nagrade poštom, ili ćemo se naći...

Pape, hvala velika na organizaciji :)... Nije ni čudno što sam zadnji, kad sam kockicama prognozirao svaki rezultat :x :lol: :sax:
Amsterdammer

#720 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by Amsterdammer »

A Red Light hoće da nam zabrane, o jadu sam se zabavio :)
janje_

#721 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by janje_ »

pape wrote:@janje_, ... da odmorimo do narednog vikenda, a onda dogovor o nagradama i preuzimanju istih. @homo sapiens je velikodusno ustupio svoje nagrade najbolje plasiranom zenskom ucesniku. Hvala mu.
mozda bi do sljedeceg takmicenja, tvoj programcic mogli prilagoditi web-u, pa da stalno imamo aktuelni poredak, rezultate, statistike, znas vec kako to ameri rade.. ;)
pape

#722 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by pape »

janje_ wrote:
mozda bi do sljedeceg takmicenja, tvoj programcic mogli prilagoditi web-u, pa da stalno imamo aktuelni poredak, rezultate, statistike, znas vec kako to ameri rade.. ;)
U vezi programa, ... ne znam koliko ima smisla da ga saljem svakom ucesniku u igri. Ta opcija postoji i nije u suprotnosti sa autorskim pravima. U suprotnosti bi bilo da "radni modul", koji obracunava, sredjuje tabele i statistike nekome saljem.
Mozda to mozemo tako uraditi naredni put, da takmicari sami ispune prognoze na programskom formularu i onda mi ga tako vrate. Tu bi prednost bila sto ja ne bih morao kontrolisati ispravnost prognoze, jer program ne dozvoljava gresku.
Jedino o cemu bi se evt. trebalo voditi racuna je, da se program prevede sa holandskog na nase lijepe jezike, ali ... u BiH se govori puno jezika, pa bi to mozda bilo malo mucno, ... :oops: :D
janje_

#723 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by janje_ »

pape wrote:
janje_ wrote:
U vezi programa, ... ne znam koliko ima smisla da ga saljem svakom ucesniku u igri. Ta opcija postoji i nije u suprotnosti sa autorskim pravima. U suprotnosti bi bilo da "radni modul", koji obracunava, sredjuje tabele i statistike nekome saljem.
Mozda to mozemo tako uraditi naredni put, da takmicari sami ispune prognoze na programskom formularu i onda mi ga tako vrate. Tu bi prednost bila sto ja ne bih morao kontrolisati ispravnost prognoze, jer program ne dozvoljava gresku.
Jedino o cemu bi se evt. trebalo voditi racuna je, da se program prevede sa holandskog na nase lijepe jezike, ali ... u BiH se govori puno jezika, pa bi to mozda bilo malo mucno, ... :oops: :D
ne bi slali program, nego bi napravili web aplikaciju.. svaki korisnik koji na forumu izrazi zelju da se takmici, dobio bi account. nakon toga, sve sto bi trebo da uradi je da popuni rezultate utakmica i to za svaku tekmu dva polja kao drop down za tacan rezultat.

prvi korak je popunjavanje "grupnih" rezultata, pa onda u zavisnosti od takmicenja, ostalih faza, s tim da bi korisnik nakon svakog nivoa imao po jedan klik (onaj fazon krusnih mrvica, ko kad rezerviras aviokartu, pa prvo odaberes let, pa datum, pa cijenu, pa vse ostalo..) dok ne dogura do finala..

nakon klika na nekakvo "submit" dugme, rezultati bi bili snimljeni u bazu podataka, i racunanja vise nema, nego to sve ide automatski.

poso administratora bi bio samo da na pocetku ubaci sve ekipe (tacno po grupama i redoslijedu), da kreira pomenute accounte i da unosi sponzore sa nagradama :D

nije da to nije poso, ali imamo vremena dvije godine da to napravimo.. :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#724 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by Admir_1984 »

Los sam bio ovaj put pravo :sad:

Svaka cast pobjedniku, a posebno svaka cast organizatoru sto nam je ucinio jos zanimljivije ovo EP :thumbup:
fishtrija

#725 Re: SAX - Soccer Pool EURO 2008 - tema 1. i tabela

Post by fishtrija »

Pape care VAZDA TI SUNCE NAD GLAVOM SJALO :D :mrgreen: :-D :D :mrgreen: :-D :D :mrgreen: :-D

Jal završimo s ovim Girom, bacam ti se na izradu ZASLUŽENOG priznanja! ;-) :D :mrgreen:
Post Reply