vala ne želim nikome da budem savršena....samo htjedoh da čujem mišljena poput tvog i da znam da nisam blesava što ne želim živjeti po nekom pravilu "savršenstva"bez_ideje wrote:A kome zelis da budes savrsena ?
Da li ti je smisao zivota da se dopadnes nekome i da te neko voli?
Prvo budi sto jesi,voli sebe,ta te ljubav nikada nece izdati !
Kad ne valjas sebi,ne valjas nikome......kad valjas sebi,valjas svima......a i ovima kojima ne valjas,bas te briga,kad volis sebe znas da su oni na gubitku!
Sto se friziranja i sredjivanja tice ,volim to radi sebe,nema mi veceg meraka nego citav dan se uredjivat i lickat,znas za koga ? Za sebe! Uopste ne izaci van,vec napraviti kaficu,kolac,izvrnut se na kauc,ubacit nesto gledljivo u tv i diviti se svojim noktima,kosi,kozi nakon silnih tretmana![]()
![]()
Znam da sad zvucim ko okorjeli narcis ,ali sta cu tako je
![]()
Isto tako,zna proci sedmica da se ne nasminkam i sredim ko covjek ,u majici,farmerkama i starkama se vucarat po dnevnim kafama ,nocnim izlascima....svejedno!
Istina,ne bi sebi dopustila neki visak kilograma i zapusten izgled .....ali kada si ti navikao i vodis racuna o sebi,nikakve slampave majice,petarda frizure i oznojeni momenti nece djelovati odbojno i ruzno...naprotiv,to je ono sto nas cini zanimljivim!
Savršena žena
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#26 Re: Savršena žena
- ambiguous
#27 Re: Savršena žena
Ma ne znam kako kad se sva zapalim i cuhnem da prostis, mogu biti zanimljiva
Jos ako se zaboravim "obrijat' ispod pazuha, uh - Cuhnemo se profesore!!!
Ja sebe volim pravo, i bogami sam uvijek bila savrsena sebi i bez vonjanja, ali eto, "ljepota je u ocima onog koji vidi", elem valja meni biti lijepa i mom djuvegiji..
Ono, majica, starke, to stoji, zavisno od stila, to moze biti cak pravo atraktivno. Samo znojenje, a jos i tene kad skinem, ma pada mi dragi u nesvjest odmah.
A ono, ja sam fakat sebi super..hehehe, malo sam i ja narc

Ja sebe volim pravo, i bogami sam uvijek bila savrsena sebi i bez vonjanja, ali eto, "ljepota je u ocima onog koji vidi", elem valja meni biti lijepa i mom djuvegiji..
Ono, majica, starke, to stoji, zavisno od stila, to moze biti cak pravo atraktivno. Samo znojenje, a jos i tene kad skinem, ma pada mi dragi u nesvjest odmah.
A ono, ja sam fakat sebi super..hehehe, malo sam i ja narc
- ljubav_aha
#28 Re: Savršena žena
zleenashica,imas moju moralnu podrsku
a gdje je tema,eto pitam kao irm@
da vidimo ko je savrsena zena
mozda nam postavi receptic 
a gdje je tema,eto pitam kao irm@
-
zelenashica
#29 Re: Savršena žena
ljubav_aha wrote:zleenashica,imas moju moralnu podrsku![]()
a gdje je tema,eto pitam kao irm@da vidimo ko je savrsena zena
evo vam mahališe jedne
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p2983512
- ambiguous
#30 Re: Savršena žena
Ma to ste vi samo ljubomornezagazaga wrote:evo temeljubav_aha wrote:zleenashica,imas moju moralnu podrsku![]()
a gdje je tema,eto pitam kao irm@da vidimo ko je savrsena zena
![]()
i receptić je već postavljen
![]()
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2&start=50
mišice legenda si,i mima
.... ja sam i prestala da čitam ove teme
![]()
elem, ako ću nekom biti savršena zbog idealne frizure i izvještačemog osmjeha....neka Fala![]()
jedno dijete.......garant je već u rokovniku odredila termin začeća i poroda....fuj
- ljubav_aha
#31 Re: Savršena žena
zelenashica,postavila sam joj par pitanja,samo da utvrdim recept 
- Dioda
#32 Re: Savršena žena
Znam jednu "savrsenu" zeMsku.
Nije pretjerano zgodna ni pretjerano lijepa,recimo da je neki prosjek. Visoko obrazovana,iz fine porodice,udata,sa malim djetetom. Ima jako dobru platu,kao i muz joj.
Ima jednu zenu koja joj sredjuje redovno noktice na nogicama i rukicama, jednu za depilaciju, zenu koja cisti i sprema kucu, zenu koja cuva dijete. Ne pretjerujem.
Apsolutno je uvijek nasminkana,oprane i isfenirane kose,dotjerana. Djeluje potpuno sterilno
Uvijek je namrgodjena,ljuta,nezadovoljna,uvijek vristi na dijete,i uvijek ljuta na muza. Nikad,al' apsolutno nikad je nisam vidjela opustenu
Kuca im je pod konac sredjena,a ona se nekad cak natjera i da kuha,zbog muza naravno. Kuha kojekakve "trave",pobornik zdrave ishrane,ne zato sto je moderna zena,nego zato sto je oduvijek imala problem sa kilazom i celulitom.
Njen muz uvijek izgleda super,zadovoljan
I naravno,vara je
Jedino sto znam jeste da nikad ne bih pozelila da zivim kao ona i da imam tako "savrsen" zivot.
Savrsena sam onda kad sam zadovoljna sobom i svojim zivotom,koliko toliko
Jedino na sta striktno pazim je da moj muskarac ne vidi ovo:

Nije pretjerano zgodna ni pretjerano lijepa,recimo da je neki prosjek. Visoko obrazovana,iz fine porodice,udata,sa malim djetetom. Ima jako dobru platu,kao i muz joj.
Ima jednu zenu koja joj sredjuje redovno noktice na nogicama i rukicama, jednu za depilaciju, zenu koja cisti i sprema kucu, zenu koja cuva dijete. Ne pretjerujem.
Apsolutno je uvijek nasminkana,oprane i isfenirane kose,dotjerana. Djeluje potpuno sterilno
Uvijek je namrgodjena,ljuta,nezadovoljna,uvijek vristi na dijete,i uvijek ljuta na muza. Nikad,al' apsolutno nikad je nisam vidjela opustenu
Kuca im je pod konac sredjena,a ona se nekad cak natjera i da kuha,zbog muza naravno. Kuha kojekakve "trave",pobornik zdrave ishrane,ne zato sto je moderna zena,nego zato sto je oduvijek imala problem sa kilazom i celulitom.
Njen muz uvijek izgleda super,zadovoljan
Jedino sto znam jeste da nikad ne bih pozelila da zivim kao ona i da imam tako "savrsen" zivot.
Savrsena sam onda kad sam zadovoljna sobom i svojim zivotom,koliko toliko

- ambiguous
#33 Re: Savršena žena
Dioda wrote:Znam jednu "savrsenu" zeMsku.
Apsolutno je uvijek nasminkana,oprane i isfenirane kose,dotjerana. Djeluje potpuno sterilno![]()
Uvijek je namrgodjena,ljuta,nezadovoljna,uvijek vristi na dijete,i uvijek ljuta na muza. Nikad,al' apsolutno nikad je nisam vidjela opustenu![]()
Njen muz uvijek izgleda super,zadovoljanI naravno,vara je
![]()
Savrsena sam onda kad sam zadovoljna sobom i svojim zivotom,koliko toliko![]()
- ambiguous
#34 Re: Savršena žena
E sada malo zbilje:
Naime, ismijah se ovoj temi, bez uvrijede ikome.
Jednostavno ne vidim sto je ovdje vrijedno raspravljanja.
Savrsenstvo je tako relativan pojam, i eto, ja vjerujem da savrsenstvo postoji, ali da ga svako dozivljava iz svog ugla, i ima svoju viziju savrsenstva.
Za zenu, kao i muskarca, po meni je najvaznije imati samopouzdanja, biti zadovoljan sa samim sobom, i vjerujem kada ta samouvjerenost zraci iz tebe, da te i drugi takvog prihvataju.
Naravno da zena treba da vodi racuna o svom spoljasnjem izgledu.
Naravno da se treba nasminkati i izgledati lijepo za samu sebe i svoju okolinu.
Naravno da smo svi podlozni malim laskanjima i da nam ona poprave dan ma kako naivna bila.
Mislim da je pogresno vezati sve to uz muskarca - dakle, ja vodim racuna o sebi zbog sebe, zbog svoje okoline, a ne zbog muskarca. To mene cini zadovoljnom i ne nalazim nista ruzno u tome.
S druge strane, ne treba postati zrtvom vanjskog izgleda, treba biti prirodan i opustiti se, posebno u slobodno vrijeme u krugu porodice, prijatelja, muza..
Ako zena ( a i muskarac) razmislja da ga neko voli i cijeni zbog fizicke ljepote - tuzno, jer u tom slucaju je sama sebe spustila previse nisko.
Pozdrav, malo sam se nasalila, totalno mi ovo bilo simpa
Savrsenstvo je tako relativan pojam, i eto, ja vjerujem da savrsenstvo postoji, ali da ga svako dozivljava iz svog ugla, i ima svoju viziju savrsenstva.
Za zenu, kao i muskarca, po meni je najvaznije imati samopouzdanja, biti zadovoljan sa samim sobom, i vjerujem kada ta samouvjerenost zraci iz tebe, da te i drugi takvog prihvataju.
Naravno da smo svi podlozni malim laskanjima i da nam ona poprave dan ma kako naivna bila.
Mislim da je pogresno vezati sve to uz muskarca - dakle, ja vodim racuna o sebi zbog sebe, zbog svoje okoline, a ne zbog muskarca. To mene cini zadovoljnom i ne nalazim nista ruzno u tome.
S druge strane, ne treba postati zrtvom vanjskog izgleda, treba biti prirodan i opustiti se, posebno u slobodno vrijeme u krugu porodice, prijatelja, muza..
Ako zena ( a i muskarac) razmislja da ga neko voli i cijeni zbog fizicke ljepote - tuzno, jer u tom slucaju je sama sebe spustila previse nisko.
- kmirsad
#35 Re: Savršena žena
...
...ćuj...savršena žena
...nema to
...možda i ima neka... tuđa...

-
*mima*
#36 Re: Savršena žena
kmirsad wrote:......ćuj...savršena žena
...nema to
![]()
![]()
Mozda ima i neki savrsen muskarac ...............tudji
- YaYa_MiMi
#37 Re: Savršena žena
http://www.youtube.com/watch?v=TR8GYdlxeho
Odmah mi pade na pamet ova pjesma od Elementala.....o "savršenoj ženi"
Ljepota kao i savršenstvo su u očima posmatrača.
Odmah mi pade na pamet ova pjesma od Elementala.....o "savršenoj ženi"
Ljepota kao i savršenstvo su u očima posmatrača.
- pustopoljina
#38 Re: Savršena žena
Fala za link do savrsene zene.
mahala u meni skuhala kafu,steta sto ne pusim
evo citam...
prvi utisak-geisha
drugi utisak-neprijatelj u krevetu
treci utisak-radi k'o rob
cetvrti utisak-nije vala nista ni slagala-ako hoces takav zivot,postupi prema savjetima.
peti utisak-ni ne znam koliko sam sretna.
malo te placaju,koliko radis,sestro.
kad bi bila filmska junakinja,bila bi ona sto je rekla "I will never be hungry again".
stanje konstantnog opreza.
mahala u meni skuhala kafu,steta sto ne pusim
evo citam...
prvi utisak-geisha
drugi utisak-neprijatelj u krevetu
treci utisak-radi k'o rob
cetvrti utisak-nije vala nista ni slagala-ako hoces takav zivot,postupi prema savjetima.
peti utisak-ni ne znam koliko sam sretna.
-da bi jadna sebi dokazala koliko vrijedi-rasturi se na poslu,kuha kao u restoranu,a sto skuha-ne moze jesti,jer ne smije,zivot podredjen tome da premasi njegova ocekivanja...i statusu u drustvu. osoba sva okrenuta prema vani. sva tudja.Because I am worth it
malo te placaju,koliko radis,sestro.
kad bi bila filmska junakinja,bila bi ona sto je rekla "I will never be hungry again".
stanje konstantnog opreza.
-
zelenashica
#39 Re: Savršena žena
naravno da treba voditi računa o sebi,svom izgledu i slično....ali ovdje problem robavanje istom,znači nešto što se stavlja kao priroritet da bi te neko voli,bio ti vjeran i slično....e stim vala se ne mogu složiti,neću da budem rob nikome pa ni sebiambiguous wrote:E sada malo zbilje:
- kmirsad
#40 Re: Savršena žena
...ima ...jedan...najmanje...mima wrote:kmirsad wrote:......ćuj...savršena žena
...nema to
![]()
![]()
Mozda ima i neki savrsen muskarac ...............tudji
- bez_ideje
#41 Re: Savršena žena
Pa vec dlacice ispod pazuha jesu zapustanje,bez uvredeambiguous wrote:Ma ne znam kako kad se sva zapalim i cuhnem da prostis, mogu biti zanimljiva![]()
A ono, ja sam fakat sebi super..hehehe, malo sam i ja narc![]()
Ne znam,mozda sam subjektivna,ili jednostavno navikla na neki "hram tijela" pa ne jedem nezdravu i tesku hranu ,a fizicki sam aktivna poprilicno,i naravno da se znojim,ali nikada nisam osjetila miris tog znoja
SAlu na stranu,tesko da iko moze biti sretan u nekoj ulozi koju glumi zbog drugoga. A muskarac koji misli da moze imati "savrsenu" zenu ,moze je imati onih 2 sata,dok se ne zatamni ekran i ispise THE END....Univerzalno savrsenstvo ne postoji,a savrseno nesavrsenstvo itekako
I jos nesto,neko rece naravno da zena treba biti nasminkana i sredjena.....Sa ovim se nikada ne bi slozila,jer ne postoji znak jednakosto izmedju nasminkan i sredjen....Biti nenasminkan i izgledati bolje nego da imas paletu najskupljih sjenila na licu jeste ono cemu treba teziti ,,a to je u mnogome odraz psihicnog stanja
-
andrija2007
#42 Re: Savršena žena
Eto, i sad ona je ko biva bez ideje.bez_ideje wrote:Pa vec dlacice ispod pazuha jesu zapustanje,bez uvredeambiguous wrote:Ma ne znam kako kad se sva zapalim i cuhnem da prostis, mogu biti zanimljiva![]()
A ono, ja sam fakat sebi super..hehehe, malo sam i ja narc![]()
![]()
A ono sto jedes ,uveliko utice na miris znoja ,kao i odabir pamucnih carapica i skladistenje starki na vjetrovito
![]()
![]()
Ne znam,mozda sam subjektivna,ili jednostavno navikla na neki "hram tijela" pa ne jedem nezdravu i tesku hranu ,a fizicki sam aktivna poprilicno,i naravno da se znojim,ali nikada nisam osjetila miris tog znoja,niti su mi dezedoransi prijeko potrebni .....pa mi je malo tesko zamisliti tu situaciju da se samom sebi a i nekome drugome osjecas neprivlacnim ,stavise ,pohvatat se s dragim onako oznojeni oboje sve u 16,iskre frcaju na sve strane
![]()
![]()
valjda nisam usamljen slucaj
SAlu na stranu,tesko da iko moze biti sretan u nekoj ulozi koju glumi zbog drugoga. A muskarac koji misli da moze imati "savrsenu" zenu ,moze je imati onih 2 sata,dok se ne zatamni ekran i ispise THE END....Univerzalno savrsenstvo ne postoji,a savrseno nesavrsenstvo itekako![]()
I jos nesto,neko rece naravno da zena treba biti nasminkana i sredjena.....Sa ovim se nikada ne bi slozila,jer ne postoji znak jednakosto izmedju nasminkan i sredjen....Biti nenasminkan i izgledati bolje nego da imas paletu najskupljih sjenila na licu jeste ono cemu treba teziti ,,a to je u mnogome odraz psihicnog stanja
- burek_in_space
#44 Re: Savršena žena
Neko me zvao?!ambiguous wrote:
Ima li kakav savrsen muskarac? Eh, kakav li je to i ako ga ima, de ti nama ukazi na njega..hehehe
-
zelenashica
#45 Re: Savršena žena
Nikoburek_in_space wrote:Neko me zvao?!ambiguous wrote:
Ima li kakav savrsen muskarac? Eh, kakav li je to i ako ga ima, de ti nama ukazi na njega..hehehe
-
encian
#46 Re: Savršena žena
meni je moj muz savrsen i kad prne.
i ja sam njemu.
imamo savrsen brak.

-
pjegica
#47 Re: Savršena žena
Ova cura ili je doživjela neku tešku traumu ili previše gleda sapunice (samo, što li onda smjesti radnju u London, zar sapunice nisu obično vezane za Španiju, Mexico i tako to?)...
Mislim, ja se slažem da cura treba biti uredna, da se treba kupati i prati kosu, srediti nokte i popraviti zube. Te stvari treba raditi radi sebe, a ne radi drugih. Samo, baš da mogu biti čista, počešljana, uredna navečer nakon što sam cijeli dan trčala sa predavanja na posao, s posla na vježbe, pa opet na posao, baš i ne mogu. Mom momku ako se ne sviđam neka traži drugu, mada mi se čini da neće, neću ga prisiljavati da bude samnom. Posebno neću glumiti pred njim nešto što nisam. A dokazao je da mu ne smetam ni nesređena, jer je prošle godine 10 dana preležao samnom u bolnici, kad sam bila sva čupava, prljava, izbodena infuzijama i td. A i inače sam tako nesavršena. Nisam pretilna, ali imam dobar apetit i kilu dvije viška. Držim dijetu dok mi pita ne zamiriše. Šminku mi čine kreon i maskara, puder nekad, u specijalnim prilikama. Dijete sam sunca, pjegice su mi zaštitni znak, ne krijem ih, koliko god one moje lice činile nesavršenim. I ja preko dana hodam u majici, farmerkama i tenama, kome se ne sviđa, neka me slobodno zaobiđe. Volim štikle i otmeniju odjeću, i baš zbog toga je čuvam za posebne prilike. I tako gledajući u svoje nesavršenstvo u ogledalu, tješim se onom: ljubav nije naći savršenu osobu, nego voljeti nesavršenu osobu savršeno.
Mislim, ja se slažem da cura treba biti uredna, da se treba kupati i prati kosu, srediti nokte i popraviti zube. Te stvari treba raditi radi sebe, a ne radi drugih. Samo, baš da mogu biti čista, počešljana, uredna navečer nakon što sam cijeli dan trčala sa predavanja na posao, s posla na vježbe, pa opet na posao, baš i ne mogu. Mom momku ako se ne sviđam neka traži drugu, mada mi se čini da neće, neću ga prisiljavati da bude samnom. Posebno neću glumiti pred njim nešto što nisam. A dokazao je da mu ne smetam ni nesređena, jer je prošle godine 10 dana preležao samnom u bolnici, kad sam bila sva čupava, prljava, izbodena infuzijama i td. A i inače sam tako nesavršena. Nisam pretilna, ali imam dobar apetit i kilu dvije viška. Držim dijetu dok mi pita ne zamiriše. Šminku mi čine kreon i maskara, puder nekad, u specijalnim prilikama. Dijete sam sunca, pjegice su mi zaštitni znak, ne krijem ih, koliko god one moje lice činile nesavršenim. I ja preko dana hodam u majici, farmerkama i tenama, kome se ne sviđa, neka me slobodno zaobiđe. Volim štikle i otmeniju odjeću, i baš zbog toga je čuvam za posebne prilike. I tako gledajući u svoje nesavršenstvo u ogledalu, tješim se onom: ljubav nije naći savršenu osobu, nego voljeti nesavršenu osobu savršeno.
-
sakop
#48 Re: Savršena žena
ako postoji savrsen muskarac postoji i takva zena, ali kako nista nije savršeno - u tome je čar života, tako nema, pa nema savršene žene.
urednost je minimum u današnjem svijetu vode, sapuna, mirisa. koliko toga je stvar kvalitete koze i kose i naravno ukusa.
ne zaboravi pitanje novca, jer nije isto imati vlastiti posao i trošiti samo na sebe i imati osobe kojima pomažeš
muskarci van puberteta znaju da nema savršene zene, a ljubav se dokazuje čitav život
kako starim nesavršenstvo mi se više sviđa kod žena, jer znam da je savršenstvo moguće ostvariti samo u snovima
urednost je minimum u današnjem svijetu vode, sapuna, mirisa. koliko toga je stvar kvalitete koze i kose i naravno ukusa.
ne zaboravi pitanje novca, jer nije isto imati vlastiti posao i trošiti samo na sebe i imati osobe kojima pomažeš
muskarci van puberteta znaju da nema savršene zene, a ljubav se dokazuje čitav život
kako starim nesavršenstvo mi se više sviđa kod žena, jer znam da je savršenstvo moguće ostvariti samo u snovima
-
zelenashica
#49 Re: Savršena žena
pjegica wrote:Ova cura ili je doživjela neku tešku traumu ili previše gleda sapunice (samo, što li onda smjesti radnju u London, zar sapunice nisu obično vezane za Španiju, Mexico i tako to?)...