Ne znam je li iko gledao no na BHT-u sam u par navrata zraknuo onu seriju "Na terapiji" ili kako već sa Mikijem Manojlovićem na koji minut. Bilo je interesantnih scena.
Elem, ima li kod nas takvih terapeuta koji su se specijalizirali za rješavanje tih problema? Je li iko bio na takvoj terapiji i kakva su iskustva? Uzimaju li oni baš veliku lovu za to? I jesu li oni samo pasivni posmatrači koji tek dodaju koju besmislenu rečenicu ("Circle of trust"
Ja uvijek kažem, sto ljudi - sto ćudi, ako nekome i pomogne a sigurno nekome hoće onda bujrum. Neko ne može shvatiti takvo ogoljavanje emocija pred drugima ali ako će to pomoći ljudima da riješe probleme koje inače ne bi mogli sami iz nekog razloga neka idu. Nekad sam se i sam hvatao u situaciji da bih neku djevojku volio odvesti na takvo nešto kada neće/ne može da shvati neke jednostavne i notorne činjenice ali sam imao osjećaj da bih dobio odgovor od terapeuta:"Jarane, ja stvarno ne znam kako ti ovo izdržiš, odoh ja na pivu!".
Molio bih da tema bude ozbiljna a da se ne počnemo prepucavati nekim kvazi-humorom kako bi pokazali neku svoju snagu ili rafiniranost.
Steel be with you!