Motor je bio parkiran ispred kuce i tako zovu me negdje oko 19:30 da izadjem napolje.
Kad tamo neki mali,ne vise od 12 god,zapucao se u moj motor sa Suzuki Quad-om.Izvalio motor ali posto je cetverotockas uspio je da zadrzi motor prislonjen,tako da motor nije pao.
Otac mu tu dosao pita da sklonimo motore da vidimo sta je bilo.De reko prvo nazovi policiju pa cemo onda skloniti (kasnije se pokaza najpametniji potez).Policija dodje brzo u medjuvremenu cujem da je ovaj otac od djecaka isto policajac i kao neki lokalni mocnik.
Kontam u sebi kakav mocnik u Podacama,mjesto rupa-svratio sam tu samo da pokupim prijatelja.
Tu je i krenula agonija ko0ja je trajala do 21:00.Policajci poceli na galamu da se kao nagodim,"nije nista bilo malo me samo gumom zastrugao,treba samo ocistiti". Eto taj roditelj nudi 10,20 E moglo bi i 100E,ma reko necu svama da pricam za 100E.Policija citavo vrijeme na mobitelima,odu do stanice,vrate se ma nebi covjek mogao vjerovati kako su lijepo "organizovani". Sreca samo da nisam sjedio na motoru bilo bi da sam ja dijete udario.
Uglavnom oni se pokupise oko 21:00 kad sam par puta odbio da na licu mjesta uzmem nesto para.Pitam ih na kraju za info jer mi nisu dali ni ime od oca djecaka,ni da smo razmjenili police osiguranja..Ma nista.Policajac opet krenu da galami,nema reko potrebe da povisujes ton.Ljudi odose,ja niti znam ko je osoba koja me udarila,nikakve informacije.
Na motoru je ostetio lijevo deklo,izvalio zmigavac,pomjerio rezervoar,zastrugao po ramu ima ostecenja i po hladnjaku.
Zapisnik sam ganjao slijedecih 2-3 dana po Makarskoj u prometnoj policiji.Prime te nakon 2 sata cekanja i na kraju kazu kako su zauzeti i ne znaju kad ce zapisnik biti gotov.Tako da sam i nastavio godisnji a nekako sam ga dobio poslije 12 dana od nesrece. Uglavnom napisali su da je djecak 16 god star
E sad forumasi ovih dana idem u Lido Osiguranje da vidim za odstetu,kako to sve ide,jeli neko imao slicna iskustva?
Pozdrav