Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Incub

#1 Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Incub »

Mjesto radnje Podaca,HR.
Motor je bio parkiran ispred kuce i tako zovu me negdje oko 19:30 da izadjem napolje.
Kad tamo neki mali,ne vise od 12 god,zapucao se u moj motor sa Suzuki Quad-om.Izvalio motor ali posto je cetverotockas uspio je da zadrzi motor prislonjen,tako da motor nije pao.
Otac mu tu dosao pita da sklonimo motore da vidimo sta je bilo.De reko prvo nazovi policiju pa cemo onda skloniti (kasnije se pokaza najpametniji potez).Policija dodje brzo u medjuvremenu cujem da je ovaj otac od djecaka isto policajac i kao neki lokalni mocnik.
Kontam u sebi kakav mocnik u Podacama,mjesto rupa-svratio sam tu samo da pokupim prijatelja.
Tu je i krenula agonija ko0ja je trajala do 21:00.Policajci poceli na galamu da se kao nagodim,"nije nista bilo malo me samo gumom zastrugao,treba samo ocistiti". Eto taj roditelj nudi 10,20 E moglo bi i 100E,ma reko necu svama da pricam za 100E.Policija citavo vrijeme na mobitelima,odu do stanice,vrate se ma nebi covjek mogao vjerovati kako su lijepo "organizovani". Sreca samo da nisam sjedio na motoru bilo bi da sam ja dijete udario.
Uglavnom oni se pokupise oko 21:00 kad sam par puta odbio da na licu mjesta uzmem nesto para.Pitam ih na kraju za info jer mi nisu dali ni ime od oca djecaka,ni da smo razmjenili police osiguranja..Ma nista.Policajac opet krenu da galami,nema reko potrebe da povisujes ton.Ljudi odose,ja niti znam ko je osoba koja me udarila,nikakve informacije.
Na motoru je ostetio lijevo deklo,izvalio zmigavac,pomjerio rezervoar,zastrugao po ramu ima ostecenja i po hladnjaku.
Zapisnik sam ganjao slijedecih 2-3 dana po Makarskoj u prometnoj policiji.Prime te nakon 2 sata cekanja i na kraju kazu kako su zauzeti i ne znaju kad ce zapisnik biti gotov.Tako da sam i nastavio godisnji a nekako sam ga dobio poslije 12 dana od nesrece. Uglavnom napisali su da je djecak 16 god star :):),valjda ima straijeg brata pa svalili na njega.Pise da je ostatio deklo i zmigavac.Ma sramota od zapsinika samo 2 recenice a 12 dana mu trebalo.Jos njegov Motor nije bio registrovan.
E sad forumasi ovih dana idem u Lido Osiguranje da vidim za odstetu,kako to sve ide,jeli neko imao slicna iskustva?
Pozdrav
DaysleepeR

#2 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by DaysleepeR »

nisam optimista...
CartmanSA

#3 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by CartmanSA »

DaysleepeR wrote:nisam optimista...
optimisto hajde na hvar....
CartmanSA

#4 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by CartmanSA »

Incub wrote:Mjesto radnje Podaca,HR.
Motor je bio parkiran ispred kuce i tako zovu me negdje oko 19:30 da izadjem napolje.
Kad tamo neki mali,ne vise od 12 god,zapucao se u moj motor sa Suzuki Quad-om.Izvalio motor ali posto je cetverotockas uspio je da zadrzi motor prislonjen,tako da motor nije pao.
Otac mu tu dosao pita da sklonimo motore da vidimo sta je bilo.De reko prvo nazovi policiju pa cemo onda skloniti (kasnije se pokaza najpametniji potez).Policija dodje brzo u medjuvremenu cujem da je ovaj otac od djecaka isto policajac i kao neki lokalni mocnik.
Kontam u sebi kakav mocnik u Podacama,mjesto rupa-svratio sam tu samo da pokupim prijatelja.
Tu je i krenula agonija ko0ja je trajala do 21:00.Policajci poceli na galamu da se kao nagodim,"nije nista bilo malo me samo gumom zastrugao,treba samo ocistiti". Eto taj roditelj nudi 10,20 E moglo bi i 100E,ma reko necu svama da pricam za 100E.Policija citavo vrijeme na mobitelima,odu do stanice,vrate se ma nebi covjek mogao vjerovati kako su lijepo "organizovani". Sreca samo da nisam sjedio na motoru bilo bi da sam ja dijete udario.
Uglavnom oni se pokupise oko 21:00 kad sam par puta odbio da na licu mjesta uzmem nesto para.Pitam ih na kraju za info jer mi nisu dali ni ime od oca djecaka,ni da smo razmjenili police osiguranja..Ma nista.Policajac opet krenu da galami,nema reko potrebe da povisujes ton.Ljudi odose,ja niti znam ko je osoba koja me udarila,nikakve informacije.
Na motoru je ostetio lijevo deklo,izvalio zmigavac,pomjerio rezervoar,zastrugao po ramu ima ostecenja i po hladnjaku.
Zapisnik sam ganjao slijedecih 2-3 dana po Makarskoj u prometnoj policiji.Prime te nakon 2 sata cekanja i na kraju kazu kako su zauzeti i ne znaju kad ce zapisnik biti gotov.Tako da sam i nastavio godisnji a nekako sam ga dobio poslije 12 dana od nesrece. Uglavnom napisali su da je djecak 16 god star :):),valjda ima straijeg brata pa svalili na njega.Pise da je ostatio deklo i zmigavac.Ma sramota od zapsinika samo 2 recenice a 12 dana mu trebalo.Jos njegov Motor nije bio registrovan.
E sad forumasi ovih dana idem u Lido Osiguranje da vidim za odstetu,kako to sve ide,jeli neko imao slicna iskustva?
Pozdrav
sad ozbiljno....
nisam siguran da ces nesto puno izvuci iz toga samo radi tog policijskog zapisnika... mislim da je on relevantan kad se radi o osiguranju. trebao si reci odmah u policiji da taj zapisnik nije tacan, napraviti tamo frku (reci da te maltretiraju na nacionalnoj osnovi, da ces zvati internu/unutrasnju kontrolu i sl...) i traziti da naprave novi zapisnik koji ocitava stvarno stanje...
tek sa takvim zapisnikom direkt u osiguravajuce drustvo po svoju odstetu...

sad kad je ovakva situacija pokusaj naci nekoga u LIDO - u i pokusaj izvuci maximum...

koji je motor u pitanju??? jel bas velika steta???
Incub

#5 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Incub »

Motor je Honda 2003g,odlicno stanje.
Problem je sto su oni cekali sa zapisnikom toliko jer su otezali zato sto znaju da sam tu na proputovanju.Kad sam rekao da cu ostati 2-3 dana nece kaze biti za 7 dana,kad sam rekao da cu se vratiti kad god bude gotov onda je trajalo oko 2 sedmice.
Tek naknadno sam nasao inspektora iz BiH na odmoru tamo i on je naknadno preuzeo zapisnik.Jedva covjeku dali,3 dana isao u stanicu sve nemaju vremena.
Zapsinik nije tacan jer djecak nije mogao nikako imati 16 godina,nema vise od 12g-pretpostavljam da ima brata ili nekog istog prezimena starijeg pa su prebacili radi krivicne odgovornosti na osobu od 16 god.
Steta je negdje po mojoj procjeni oko 500 E a sad sam vani tek za 3 sedmice idem do osiguranja da vidim sta i kako dalje.Cuo sam da ce oni nekako teretiti njihov sistem i da nema veze sto je neregistrovan.
DaysleepeR

#6 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by DaysleepeR »

a jesi li slikao?

neznam puno ljudi da idu na odmor bez foto aparata...

ja bih da sam tu bio pod jedan sve slikao, a pod dva zvao bih sve motorista lokalaca što znam da dođu

pa kad je tu gužva sve drugačije izgleda...
Incub

#7 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Incub »

Imam negdje oko 10-ak fotografija.Pogledat cu da mi posalju od kuce pa da pogledate.
Kakvi bikeri mjesto rupa,raje se skupilo,mjestani svi osudjuju i na policiju i njega sto je djetetu dao motor a ujutro nece niko da kaze kako se covjek preziva ni ime da cujes.Cirkus cijeli samo sreca da nisam bio na motoru zavrsio bi u stanici.
Policija nula bodova,trazio sam na portalu MUP HR ali kontam kako nece nista poduzeti samo dzaba da im pisem.
DaysleepeR

#8 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by DaysleepeR »

pa nema u Podacama ali ima u Pločama, Gradcu, itd...

mislim da su te uzeli na trehu, nažalost
Šole

#9 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Šole »

Brate, Ravnatelj MUP-a Hrvatske je Marijan Benko, Zamjenik je Ivan Nađ. Napiši njima pismo i kopije slika i žali se na PU, odnosno iznesi im činjenice i traži pomoć, usput im napomeni da si mail istog sadržaja poslao vodečim hrvatskim štampanim i elektronskim medijima i naravno unutrašnjoj kontroli MUP-a Hrvatske
(nemoj lokalnoj Splitsko-dalmatinskoj), sumnjam da će ostati gluhi.

Marijan Benko
glavni ravnatelj policije
Ilica 335
10000 Zagreb, Hrvatska
Fax +385 1 3788 545
[email protected]
Šole

#10 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Šole »

fixer

#11 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by fixer »

salji redakciji 24 sata. oni od toga naprave frku i polako ce se stvoriti plodno tlo da bi se ta stvar rijesila.
Vozdra_123

#12 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Vozdra_123 »

iz licnog iskustva sa lazljivim policajcima (ovdje u kanadi).

uvijek nosi foto aparat sa sobom. uslikaj citavu scenu ukljucujuci tablice na vozilima, scenu incidenta. sve prije nego i policija dodje.

onda se ganjaj sa osiguranjem... vjerovatno ce potrajati...
Vozdra_123

#13 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Vozdra_123 »

Incub wrote:Imam negdje oko 10-ak fotografija.Pogledat cu da mi posalju od kuce pa da pogledate.
Kakvi bikeri mjesto rupa,raje se skupilo,mjestani svi osudjuju i na policiju i njega sto je djetetu dao motor a ujutro nece niko da kaze kako se covjek preziva ni ime da cujes.Cirkus cijeli samo sreca da nisam bio na motoru zavrsio bi u stanici.
Policija nula bodova,trazio sam na portalu MUP HR ali kontam kako nece nista poduzeti samo dzaba da im pisem.
oops
nisam ovo ni vidjeo
:thumbup: :thumbup:
neno23

#14 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by neno23 »

zaboravi...ni lipe... by Hrvat... a tvoj mail neće biti ni pročitan
Incub

#15 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Incub »

Sad vidim da je bilo i nekih friskih komentara.
Ukratko kako sam to zavrsio:

Zapisnik smo nekako dobili u PU Makarska,
Posto drugi motor-quad nije bio registrovan,morao sam izvaditi racune sa popravke motora u BIH i onda preko mog osiguranja poslati zahtjev Hrvatskom Fondu za naknadu stete (mislim da je tako nesto ako nisam pomijesao naziv),
Javio ljudima boroj racuna i oni mi uplatili nesto vise od 500Eurica.
Ovaj Hrvatski fond ce tuziti gospodina policajca da ima nadoknadi iznos i plus kazne zato sto je djecak vozio motor.
Eto ipak me nisu "uzeli na trehu" ...
A ovo u stilu okupiti bikere iz okoline ma dajte ljudi nisu ovo filmovi tipa Krvave ulice Bronxa...
Ko se ima zauzimati za tebe kad se nije nista strasno ni desilo...
Pozdrav.
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Savjeti-Ostecenje motora u Hrvatskoj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Dupli
Post Reply