Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako te ni'e stid javiti se ovdje, bolan, pa ja bih u zemlju propala, imas li ti ponosa imalo? Kako jos mozes da tugujes, kad je to sto te se otarasila (u boljem izdanju, ti nje), sigurno nesto najbolje sto ti se moglo desiti. Ali eto, valjda te Bog pogleda, pa ti poslalje neku finu, kojoj nece biti bitno to sto je toj skuŠi bilo, koja ocito nema grama mozga. I ja se sad pitam, kako si ti mog'o bit' s njom u vezi?
Prijatelju, ti si se bas ono, upalio.
Koliko ja vidim situaciju, prvo, ulatio si u jako komplikovanu vezu s 23 godine, umjesto da si imao laganu vezu.
Lagana veza, posto nemas posao, studiras, nisi svoj covjek, je fino na kafu, u kino, eventualno vikend van grada.
Tvoja djevojka nije mogla zavrsiti medicinu do 24 godine bez stele posteno. A, preko stele je mozemo zavrsiti svi mi. Potrebna je samo stela, jelte. Ne kazem ja da nije ucila, ali bavila se je ona i drustvenim radom. Drugo s medicinom zavrsenom ceka je posao koji se zove staziranje i specijalizacija. To nije fin posao, vec je slabo placen posao, ako ostaje u Sarajevu bice malo placena, ako ne, ici ce tamo gdje ne zna nikog osim ako nije iz provincije, dok ne krene specijalizirati, a i onda je nema 4-5 godina treba dezurati, treba zavrsiti specijalizaciju. Tako da ona nije ni sa cim gotova. Ako je nasla sebi posao da bude farmaceutski neki reprezentativac, to je drugi set opanaka, ali nije se ona za to skolovala, a i malo bi mi bilo cudno za tako mladu zenu i uspjesnog studenta da se opredijeli za tu opciju. Tako da ona nije ni sa cim gotova, osim mozda s tobom.
E sad da ti ja jednu stvar kazem. Proci ce godine, i neko vrijeme. Doci ce da je tebi 30 i njoj 31, i moze biti jos uvijek ispred tebe ali ti ces tad jos uvijek moci popiti kafu s zenom od 23 godine, ali ona ne. Tvoj problem je sto ste odrasli zajedno, ali je njoj potreban sad stariji tip. situiraniji, s kojim bi da taj zivot koji je cekala na odgodu, zivi. Ali, nije sreca nikad formula. Moze ona to sve naci, ali je nece on voljeti kao ti. Na drugu ruku, moras kao muskarac proci kroz serijal ovakvih zena. First cut is the deepest. To smo SVI MI prosli. Ja ga ne znam koji je zavrsio sa svojom prvom ozbiljnom u braku.
Napisao sam ovu poruku samo jer si rekao da ti je spominjala imovinsko stanje i slicno. Ja dok nisam imao, bio sam najsretniji. Kad sam i sto sam stekao, tako je i rahatluka nestalo, i obaveze se nakrkale, i s tim racuni. Tako da nista nije onakvim kakvim se cini. U svom zivotu sam samo bio sa zenama koje su imale manje, i uvijek nudio vise, i cesto puta i tako, nije to bilo to, i nije bilo cijenjeno, tako da nije TO razlog, da imas isto kao ona, opet nebi valjao, da imas vise, opet nebi valjao, nemoj se ti samo duboko u sebi uvrijediti i biti povrijeden nesto, ili jos gore svetiti se, kome? Doktorici? Pa jaci taksista zaradi vise od nje. Ne sto je pametan vec sto ga cijene. I ovo ti pise doktor, da se razumijemo. Nije doktor onaj sto odslusa 5-6 godina predavanja. Doktor je onaj koji zavrsi specijalizaciju. A tvoja djevojka ako misli da je ista zavrsila, daj joj 7-8 baba bolesnih neka se o njima pobrine, pa cemo vidjeti kolika je doktorica.
Pusti ti to, tvoj osnovni zadatak je da zastitis sebe, i zavolis se onakvim kakav si. Jer, ni sa kim drugim neces vise vremena provesti u zivotu. Uzmi predah, dadni sansu drugim ljudima, evo vec sutra na FB prodji kroz prijatelje i nadji 3 zene i zovni ih na kafu i kolac. Ne mora nista biti, ali da vidis da ce doci. Nece biti kao ova, ali ako cega u Bosni ima, bukve i zena ima brate.
Sociolog wrote:Pozz, 23 su mi godine, odrastao sam, s samohranom majkom, imao vezu haman 5 godina, mislio da je to to.. vezao se za nju, bio, sretan i zadovoljan, i sve... medjutim, ona zavrsi fin fakultet, dobi fin posao.. i mene sutnu, i nadje odmah nekog, drugog.. straijeg lika.... kako dalje, se pronaci, prebroditi i sl.. su bziron da dosad nisam imao duzih veza od te... Jos mi je rekla preko telefona da je gotovo, kao i to sto sam siromasniji od nje, plus, a i nesto me njena raja nije toliko gotivila jer nisam neki alkoholicar..... ovo me bas dotuklo.... Hvala Vam na svim savjetima
Vjeruj mi bolje što je sad otišla jer vidi se da je to tip osobe koja će te uvijek zeznut... Da nije sad ostavila bi te u braku s dvoje djece... Zahvali se bogu što si je se kutariso
Već duže vrijeme mi se sviđa jedna djevojka koju sam poznavao samo pozdravom.Međutim u zadnje vrijeme joj se javim i preko face i čuli smo se par puta i tako to.I jednom sam odlučio da joj napišem da mi se jako sviđa.Međutim njen odgovor je bio sljedeći a to je da kao ima momka i da možemo biti samo frendovi i da je čula o meni sve najbolje.Ja sam joj se ponovo izvinuo jer nisam znao da ima momka.Od tada kad se god vidimo pozdravimo se,upitamo sta ima itd.....Međutim počeo sam sumnjati i to se obestinilo jer sam saznao da ona uopće nema momka.Da li da joj pridjem i kazem joj sve lijepo sta osjecam ili da okrenem glavu od nje da shvati da me lagala?jedan mi kolega kaze da je ona sve to uradila jer nije zeljela me povrijediti al trebala mi je reci istinu a ne lagati,drugi kolega kaze da je to kao sansa i da trebam da joj pridjem?Sta da radim?
jaletina wrote:Već duže vrijeme mi se sviđa jedna djevojka koju sam poznavao samo pozdravom.Međutim u zadnje vrijeme joj se javim i preko face i čuli smo se par puta i tako to.I jednom sam odlučio da joj napišem da mi se jako sviđa.Međutim njen odgovor je bio sljedeći a to je da kao ima momka i da možemo biti samo frendovi i da je čula o meni sve najbolje.Ja sam joj se ponovo izvinuo jer nisam znao da ima momka.Od tada kad se god vidimo pozdravimo se,upitamo sta ima itd.....Međutim počeo sam sumnjati i to se obestinilo jer sam saznao da ona uopće nema momka.Da li da joj pridjem i kazem joj sve lijepo sta osjecam ili da okrenem glavu od nje da shvati da me lagala?jedan mi kolega kaze da je ona sve to uradila jer nije zeljela me povrijediti al trebala mi je reci istinu a ne lagati,drugi kolega kaze da je to kao sansa i da trebam da joj pridjem?Sta da radim?
Sociolog wrote:Pozz, 23 su mi godine, odrastao sam, s samohranom majkom, imao vezu haman 5 godina, mislio da je to to.. vezao se za nju, bio, sretan i zadovoljan, i sve... medjutim, ona zavrsi fin fakultet, dobi fin posao.. i mene sutnu, i nadje odmah nekog, drugog.. straijeg lika.... kako dalje, se pronaci, prebroditi i sl.. su bziron da dosad nisam imao duzih veza od te... Jos mi je rekla preko telefona da je gotovo, kao i to sto sam siromasniji od nje, plus, a i nesto me njena raja nije toliko gotivila jer nisam neki alkoholicar..... ovo me bas dotuklo.... Hvala Vam na svim savjetima
Bingo!!!!
I druge mame imaju lijepe cerke... jarane vjerujem je da ti je yebeno ....ali glavu gore
jaletina wrote:Već duže vrijeme mi se sviđa jedna djevojka koju sam poznavao samo pozdravom.Međutim u zadnje vrijeme joj se javim i preko face i čuli smo se par puta i tako to.I jednom sam odlučio da joj napišem da mi se jako sviđa.Međutim njen odgovor je bio sljedeći a to je da kao ima momka i da možemo biti samo frendovi i da je čula o meni sve najbolje.Ja sam joj se ponovo izvinuo jer nisam znao da ima momka.Od tada kad se god vidimo pozdravimo se,upitamo sta ima itd.....Međutim počeo sam sumnjati i to se obestinilo jer sam saznao da ona uopće nema momka.Da li da joj pridjem i kazem joj sve lijepo sta osjecam ili da okrenem glavu od nje da shvati da me lagala?jedan mi kolega kaze da je ona sve to uradila jer nije zeljela me povrijediti al trebala mi je reci istinu a ne lagati,drugi kolega kaze da je to kao sansa i da trebam da joj pridjem?Sta da radim?
Vjeruj mi bolje što je sad otišla jer vidi se da je to tip osobe koja će te uvijek zeznut... Da nije sad ostavila bi te u braku s dvoje djece... Zahvali se bogu što si je se kutariso
Okrutan nacin ostavljanja,ali bolje sad nego kasnije u braku,pa da ti iza ledja hoda vuca se po seminarima sa kojekakvim na nivou ljudima,ovako imas priliku sebe pronaci ponovo i krenuti dalje i naci neku koja ce cijeniti sve ono sto imas odnosno sto nemas.