Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sead1
#1 Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Pozz svima,
trebao bi u augustu iz Konjica za Rijeku.
Koji put bi mi preporucili..citao sam da je preko Doljana/Blidinja put u losem stanju?! Da li je to tacno?
Ima li neko dobar savjet?
Hvala
trebao bi u augustu iz Konjica za Rijeku.
Koji put bi mi preporucili..citao sam da je preko Doljana/Blidinja put u losem stanju?! Da li je to tacno?
Ima li neko dobar savjet?
Hvala
-
esso_sa
#2 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Jablanica - Blidinje - Tomislavgrad - Kamensko (granica) - Trilj i onda u Bisko gdje se uključiš na autoput i tako do Rijeke.
Preko Blidinja nije uopšte loše, raja previše kenjkaju... Malo grbavija cesta od Jablanice do Sovićkih vrata, a kasnije otvoreno, brzo, nigdje nikoga
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#3 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Znao sam majke mi da ce neko odma' reci da ide na Blidinje.. Jer, jelte, logicno je ici na jug da bi stigao na sjever

- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#4 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
slažem se za ovo pogotovo radi granice i manje gužve sa ove strane, jer zagreb je havarija u ovom periodu...
ako je rijeka ok, ali ako ideš dalje pripremi se na Y se čeka i dalje...
ako je rijeka ok, ali ako ideš dalje pripremi se na Y se čeka i dalje...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
ma ko gospodin spustis se dole do auto puta picis do Žute rijeke(lokva
) pa Senj lagano uz obalu do a7 i eto te. Mani divljine
.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#8 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Zajebajem se.. u ovom slucaju je to logicno (preci granicu sto prije). Samo bih ja opet isao na Kamensko
Samo uzivam prcati vas sarajlije gdje se sjebete u udjete u internal glitch kad idete bilo gdje sjevernije od Zivogosca
. Zato i ljetujete po Zuljanama, Trpnjima i ostalim 
Samo uzivam prcati vas sarajlije gdje se sjebete u udjete u internal glitch kad idete bilo gdje sjevernije od Zivogosca
-
milojicabrzi
#9 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Tako je, prošao prije 15-ak dana, sasvim je cesta ok, a i taj put što kao "nevalja" je nekih 20 km, čim se dođe do Blidinjskih vrata, super je cesta i ravnica.esso_sa wrote: ↑21/07/2026 09:47Jablanica - Blidinje - Tomislavgrad - Kamensko (granica) - Trilj i onda u Bisko gdje se uključiš na autoput i tako do Rijeke.
Preko Blidinja nije uopšte loše, raja previše kenjkaju... Malo grbavija cesta od Jablanice do Sovićkih vrata, a kasnije otvoreno, brzo, nigdje nikoga
U Biskom ili Dugopolju na auto-put i pravac rijeka.
Paziti u Trilju, kad se pređe most, skretanje za Split je odmah lijevo i loše je označeno, (ne djeluje logično, dosta raje prođe pravo i ja sam jednom fulao
-
esso_sa
#10 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Da, tako i ja idem taj dio - isključim se u Žutoj Lokvi i onda magistralom od Senja prema Rijeci, jer mi je bezveze autoputem se penjati gore do Bosiljeva pa onda spuštati nazad prema Rijeci.
Mada, u ljetnoj sezoni je i to OK opcija jer su gužve po magistrali
Ma nije ni 20km nego je realno 10km peglativno. Onaj dio od Jablanice do Doljana. Poslije Doljana je vec otvorenija i normalnija cesta. Samo paziti na odrone kamenja ako je bilo kise i to je tomilojicabrzi wrote: ↑21/07/2026 10:25
Tako je, prošao prije 15-ak dana, sasvim je cesta ok, a i taj put što kao "nevalja" je nekih 20 km, čim se dođe do Blidinjskih vrata, super je cesta i ravnica.
U Biskom ili Dugopolju na auto-put i pravac rijeka.
Paziti u Trilju, kad se pređe most, skretanje za Split je odmah lijevo i loše je označeno, (ne djeluje logično, dosta raje prođe pravo i ja sam jednom fulao)
I to skretanje u Trilju, to je starom cestom. Možeš u Trilju produžiti ravno i onda u Čaporicama skreneš desno na novu cestu koja vodi na petlju u Bisku
-
sead1
#11 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
super..hvala svima!!
-
Tabakmalac
#12 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Najbitnije ti je da izbjegavaš prelaz Doljani - Metković jer to ti je ono ako baš mrziš sebe i hoćeš da se kuhaš u koloni od 2+ kilometra.
Kamensko ili Bijača prelazi i pravac autoput prema gore.
-
sead1
#13 Re: Savjet za put Konjic-Rijeka HR
Tabakmalac wrote: ↑21/07/2026 11:09 Najbitnije ti je da izbjegavaš prelaz Doljani - Metković jer to ti je ono ako baš mrziš sebe i hoćeš da se kuhaš u koloni od 2+ kilometra.