Savjet za kupovinu automobila

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

dinooh

#126 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by dinooh »

BIHAMK
Probne tablice

Probne tablice se izdaju samo u specijalnim slučajevima kao što je novo vozilo koje se prvi put registruje i kada je istekla registracija vozila.

Probne tablice se mogu izdati na period od tri do petnaest dana. Cijena izdavanja probnih tablica je 5 KM. Uz probne tablice neophodno je ugovoriti polisu osiguranja za period valjanosti probnih tablica.

Dodatne informacije možete dobiti na tel.: +387 (0)33 777 116.
kritichar

#127 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by kritichar »

malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
pravilnik nije baš detaljan, ali poznavajući nas ta papirologija dugo traje
dinooh

#128 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by dinooh »

kritichar wrote:malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
a te tablice su vezane samo za jedno auto koliko sam skontao. Bilo bi dobro da vaze za sva auta, tako kad ides kupovati auto u drugi grad, poneses probne tablice da mozes autom kuci doci ako ga kupis. Pogotovo kod autokuca koje imaju velik izbor automobila.
kritichar

#129 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by kritichar »

dinooh wrote:
kritichar wrote:malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
a te tablice su vezane samo za jedno auto koliko sam skontao. Bilo bi dobro da vaze za sva auta, tako kad ides kupovati auto u drugi grad, poneses probne tablice da mozes autom kuci doci ako ga kupis. Pogotovo kod autokuca koje imaju velik izbor automobila.
ma to je trebalo napraviti da se ljudima olakša, a ovako nikakve koristi, na jednoj stranici iz RS-a piše rok za izdavanje 30 dana :-)
dinooh

#130 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by dinooh »

ma kupit i sa talbama iz njemacke vozit do kuce. Ako policija zaustavi, da se dogovorit :-D . Stari mi prije 2 godine kupovao i sa njemackim tablama presli skoro 200km, sreca nije bilo policije, a auto neregistrovano, a ni papira nismo imali, jer prodavac morao platit PDV.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#131 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by mali_milojica »

Nedavno sam sa prijateljem iz BL dovukao neregistrovanu RAV4. Zakasnili da uzmemo probne i na srecu krenuli. Preko Vlasica spustili se u Travnik. Zaustavila nas policija,jer su bili upaljeni maglenjaci (nismo ni znali ili ih je prijatelj slucajno upalio),20 KM u djep i nastavi lagano put do SA.
Mlad i Nevin

#132 Re: Savjet za kupovinu automobila

Post by Mlad i Nevin »

Skines tablice od nekog jarana i povedes drugog jarana sa njegovim autom da ti bude cistac. Stavis one tablice na novi auto i goni za jaranom. Vozite normalno i bez divljanja i nema zime. Bitno je imati na autu bilo kakve tablice (pozeljno domace) i onda nisi sumnjiv.
Post Reply