BIHAMK
Probne tablice
Probne tablice se izdaju samo u specijalnim slučajevima kao što je novo vozilo koje se prvi put registruje i kada je istekla registracija vozila.
Probne tablice se mogu izdati na period od tri do petnaest dana. Cijena izdavanja probnih tablica je 5 KM. Uz probne tablice neophodno je ugovoriti polisu osiguranja za period valjanosti probnih tablica.
Dodatne informacije možete dobiti na tel.: +387 (0)33 777 116.
Savjet za kupovinu automobila
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- dinooh
- kritichar
#127 Re: Savjet za kupovinu automobila
malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
pravilnik nije baš detaljan, ali poznavajući nas ta papirologija dugo traje
- dinooh
#128 Re: Savjet za kupovinu automobila
a te tablice su vezane samo za jedno auto koliko sam skontao. Bilo bi dobro da vaze za sva auta, tako kad ides kupovati auto u drugi grad, poneses probne tablice da mozes autom kuci doci ako ga kupis. Pogotovo kod autokuca koje imaju velik izbor automobila.kritichar wrote:malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
- kritichar
#129 Re: Savjet za kupovinu automobila
ma to je trebalo napraviti da se ljudima olakša, a ovako nikakve koristi, na jednoj stranici iz RS-a piše rok za izdavanje 30 danadinooh wrote:a te tablice su vezane samo za jedno auto koliko sam skontao. Bilo bi dobro da vaze za sva auta, tako kad ides kupovati auto u drugi grad, poneses probne tablice da mozes autom kuci doci ako ga kupis. Pogotovo kod autokuca koje imaju velik izbor automobila.kritichar wrote:malo sma i ja sad tražio, ali opet nisam sve našao, 5 KM je jedan dan, od max. 15
- dinooh
#130 Re: Savjet za kupovinu automobila
ma kupit i sa talbama iz njemacke vozit do kuce. Ako policija zaustavi, da se dogovorit
. Stari mi prije 2 godine kupovao i sa njemackim tablama presli skoro 200km, sreca nije bilo policije, a auto neregistrovano, a ni papira nismo imali, jer prodavac morao platit PDV.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#131 Re: Savjet za kupovinu automobila
Nedavno sam sa prijateljem iz BL dovukao neregistrovanu RAV4. Zakasnili da uzmemo probne i na srecu krenuli. Preko Vlasica spustili se u Travnik. Zaustavila nas policija,jer su bili upaljeni maglenjaci (nismo ni znali ili ih je prijatelj slucajno upalio),20 KM u djep i nastavi lagano put do SA.
-
Mlad i Nevin
#132 Re: Savjet za kupovinu automobila
Skines tablice od nekog jarana i povedes drugog jarana sa njegovim autom da ti bude cistac. Stavis one tablice na novi auto i goni za jaranom. Vozite normalno i bez divljanja i nema zime. Bitno je imati na autu bilo kakve tablice (pozeljno domace) i onda nisi sumnjiv.