Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eduscho

#1 Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by eduscho »

Forumaši,

prodao sam auto i sad imam cca 10 milja KM. Molim za vaše preporuke šta da se kupi za ove pare, a da može valjati bar jedno 5 narednih godina. Nudili su mi Fiat Stillo, nakvi Passat, Ford Focus, pa cak i nekog starijeg Mercedesa okca, ali jos ništa nisam odlučio.
Molim za vašu pomoć da navedete koje auto biste vi preporučili iz ličnog iskustva sa svim argumentima za ili protiv.

Svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli!

Bujrum.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by Bobi »

Opet :D, jovo nanovo... :run: .
shlauf

#3 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by shlauf »

ojjjjjjjjj, zar opet ??? :?:

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
debelimedo

#4 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by debelimedo »

eduscho wrote:Forumaši,

prodao sam auto i sad imam cca 10 milja KM. Molim za vaše preporuke šta da se kupi za ove pare, a da može valjati bar jedno 5 narednih godina. Nudili su mi Fiat Stillo, nakvi Passat, Ford Focus, pa cak i nekog starijeg Mercedesa okca, ali jos ništa nisam odlučio.
Molim za vašu pomoć da navedete koje auto biste vi preporučili iz ličnog iskustva sa svim argumentima za ili protiv.

Svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli!

Bujrum.
strpi se do nove godine, opadaju cijene auta bar 30%, golfova dvica bar 800% :D
NEOPLAN

#5 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by NEOPLAN »

Okca za te pare ne mozes naci da valja nema sanse... A ja bih licno uzeo Astru benzinca ili CDTI. I ovi ostali sto si nabrojao su dobra auta ali mislim da Astra nudi najvise za te pare. Normalno otvori desetere oci i budi strpljiv jer je dobro auto jako tesko naci. Sretno...
Edin H.

#6 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by Edin H. »

Pa vec je covjek dao link za auto od 10 mlja na drugoj temi.

Valjda se moze spustiti KM 500 :roll:

http://www.market.ba/vozila/auto/oglas/432482
shlauf

#7 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by shlauf »

Edin H. wrote:Pa vec je covjek dao link za auto od 10 mlja na drugoj temi.

Valjda se moze spustiti KM 500 :roll:

http://www.market.ba/vozila/auto/oglas/432482
Trebalo bi i vise od 500 KM, fali mu čep od ulja ili čak i pola motora :D

Aleeee aleeeeeeeeeeeee :dance:
psiho

#8 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by psiho »

valja li ovo? malo offtopic, nije na prodaju

Image

Image

Image

Image

Image
eduscho

#9 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by eduscho »

Poštovani forumaši,

samo sam tražio drugarski savjet, a ne sprdanje. Vjerujte da nemam vremena zvirnjati po forumu ko je postavio kakav topic!!! Stoga molim samo one dobronamjerne koji žele pomoći svojim savjetom. Konkretno me interesuje je li imao ko iskustava sa Fiat Stillom, ako jeste molim info.

Pozdrav

PS: mada ni ovaj zelembać nije za odbaciti haha...
johntra

#10 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by johntra »

imaš dvije teme ovdje oko Stila, samo malo potraži na sljedećim stranicama...da se ne ponavljamo... :wink:

Edit: evo jedna:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=66774

A, evo i druga:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =4&t=77612
whow

#11 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by whow »

Joj nema tu puno mozganja , obzirom da je budget fixan uzimas auto koje je najmlade , najocuvanije i sa najmanje kilometara u klasi za koju se odlucis . Dakle ne mozes sada skakati sa Okca na Stila to su gluposti. Za te pare gledas vozila u compakt i sub compakt klasi , neku vecu klasu zaboravi jer to garant nece trajati "naraednih pet godina" sto je tvoj kriterij. Evo neko ti je rekao Astra / Corsa-benzin , Fabia benzin , Stilo Benzin , Focus ili Fiesta benzin , mozda neki Clio eto to je to . I obavezno u ovlasteni servis na inspekciju.
Igor Vuk

#12 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by Igor Vuk »

eduscho wrote:Poštovani forumaši,

samo sam tražio drugarski savjet, a ne sprdanje. Vjerujte da nemam vremena zvirnjati po forumu ko je postavio kakav topic!!! Stoga molim samo one dobronamjerne koji žele pomoći svojim savjetom. Konkretno me interesuje je li imao ko iskustava sa Fiat Stillom, ako jeste molim info.

Pozdrav

PS: mada ni ovaj zelembać nije za odbaciti haha...
Moj savjet je da odustaneš od Stila. Imaju neku grešku u elektronici, tako da izbacuju greške (da nešto nije uredu) onda kada je sve u redu ili obrnuto. Kada treba da pokažu da je nešto otišlo, ne pokazuju. Znam da čest problem im pravi lampica od zračnih jastuka, ne znam što.Kod mene komšija ima Stila i svaki čas nešto čačka po njemu, stalno mu se nešto kvari. Moj ti je savjet Fokus. Kod Stila ti je malo mekša limarija. A bez para nema ni dobrog Mercedesa. Kad sam kupovao sebi auto, imao sam vremena da i po forumima čitam o svim autima koja sam mogao kupiti za 10 000 - 12 000 KM i nalazio sam testove polovnih auta, koja su stara koju godinu 3-4 godine. Ti testovi su urađeni od prilike 2007 godine, tako da su tada ta auta bila prilično mlada. Lijepo sve piše koje su prednosti, a koje mane kojeg auta. Tako da sam između ostalog pročitao i ovo za Stila što sam napisao.
Igor Vuk

#13 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by Igor Vuk »

Evo ti test o Stilu i sve što te može zanimati, pa pročitaj. Obrati pažnju na dio KVALITET, IZRADA, POUZDANOST.
http://www.testvoznja.net/index.php?opt ... &Itemid=72
laki1809

#14 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by laki1809 »

Seat Leon 1,8 T :D
drndalo

#15 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by drndalo »

Kod Stila ti je malo mekša limarija.
Taman da manje boli kad lupas glavom u nju... :wink:
johntra

#16 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by johntra »

Ima Stilo grešku u elektronici, poludi mu sve, ugasi se, pa se upali, a nemalo potom izgori...i tako svaki drugi uradi, oca mi, pričao mi komšija od komšije, da je njegova tetka imala sestru koja je vozala Stila i tako joj se desilo...od tad ja više ne vozim Stila...
slobodni armirach

#17 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by slobodni armirach »

johntra wrote:Ima Stilo grešku u elektronici, poludi mu sve, ugasi se, pa se upali, a nemalo potom izgori...i tako svaki drugi uradi, oca mi, pričao mi komšija od komšije, da je njegova tetka imala sestru koja je vozala Stila i tako joj se desilo...od tad ja više ne vozim Stila...
Legenda ti je sve rekla, nemoj Stila nikako, baci pare na fauveov surogat pa ces vidjet sta znaci 'zavrsna' obrada, tvdoca, buka, itd.

Johntra hajd ba vise dizi onaj forum, nemoj me tjerat da ti oduzmem sve ampermetre i kalaj.
NediM17

#18 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by NediM17 »

Kia?

Imas moga plavoga Ria 2006 kojega sam mjenjao "staro" za novo, u tom je cjenovnom rangu, vjerovatno i jeftiniji od tih 10.000 km.
Ja sam bio prvi i jedini vlasnik, pazio ga, mazio ga, nikad nije prenocio van garaze sto se moze i vidjeti ako se ode pred Kijin salon. 1.4B 97KS 75.000km sa servisnom knjizicom, ima dosta opreme: ABS, dva zracna jastuka, 4 el. prozora, klimatronik, putni kompjuter, dizanje i spustanje farova, metalik plavi...
eduscho

#19 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by eduscho »

Johntra,

malo si me zbunio posto na prethodnim topicima vezanim sa Stillo hvalis, a sada u mom topicu ga kritikujes!!! What's gonna be???
Ja nisam napomenuo u postavljanju topica da imam 2 metra i 115 kg, pa sad ne znam koliko je pametno uzeti Fiata Stilla?
Jedan covjek mi je rekao da ako vec trazim nesto do 10 milja razmislim i o Seatu i Ford Focusu, sta mislite???

Pozdrav
psiho

#20 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by psiho »

eduscho wrote:Johntra,

malo si me zbunio posto na prethodnim topicima vezanim sa Stillo hvalis, a sada u mom topicu ga kritikujes!!! What's gonna be???
Ja nisam napomenuo u postavljanju topica da imam 2 metra i 115 kg, pa sad ne znam koliko je pametno uzeti Fiata Stilla?
Jedan covjek mi je rekao da ako vec trazim nesto do 10 milja razmislim i o Seatu i Ford Focusu, sta mislite???

Pozdrav
tu smo negdje sa visinom, tako da znam da ćeš sa fokusom imati problema, a za seat ne znam na koji si mislio? mogla bi se naći neka astra za te novce, a pogledaj malo i renaulte i pugove, eto
johntra

#21 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by johntra »

eduscho wrote:Johntra,

Pozdrav
to je zajebancija, moje mišljenje sam ti rekao u navedenim linkovima, jer sam vlasnik Stila, za razliku od onih koji priče baziraju na iskustvima komšija ili šta o tome napiše Auto Blic...što se tiče veličine, u Stilu ćeš imati sasvim dovoljno mjesta...
sheikh

#22 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by sheikh »

Renault Megane(karavan ili sedan turski) dizela,lijepa vozila,kostaju malo vise od 10k,ali 11k mozes naci sa svom opremom :)
olensoner

#23 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by olensoner »

Alfa Romeo 156, Seat Leon, Golf IV, sva tri dobra auta :wink:
pajero

#24 Re: Savjet za kupovinu auta - potrebna pomoć!!!

Post by pajero »

Druze moj ti je prijedlog Fabija 2004+godina. Mozes naci ocuvanu, dizel za te pare...Ne trebati puno vremena odes na p i k .ba, market.ba, s u p e r o g l a s i.ba i autopijaca.ba. Nazoves par brojeva, pogledas u kakvom su stanju i pazaris...
Post Reply