Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
eh ovako imam priliku za realtivno male novce kupiti Workstation HP XW6000 koji ima poprilichno zavidnu konfiguraciju
- 2,4GHz(XEON) a ima mjesta za josh jedan procesor
- 1GB RAM (2x512MB)DDR266 ECC
- 36GB SCSI Hard Drive
- Radeon 9600 256MB-RAM Grafika
radi se o tome da rachunar kupujem privatno i da ne kontam zashto bi ga neko dao za 800€.
jel ima neko neka losha iskustva sa HP rachunarima ?
ili ce biti da se dechko prevario u cijeni
Ma ne mislim nikom praviti reklamu...samo govorim iz licnog iskustva. Compaq ima ubjedljivo najbolje servere zato ga je i HP preuzeo. I ne radi se samo o hardveru, vec i support.
Lisac wrote:eh ovako imam priliku za realtivno male novce kupiti Workstation HP XW6000 koji ima poprilichno zavidnu konfiguraciju
- 2,4GHz(XEON) a ima mjesta za josh jedan procesor
- 1GB RAM (2x512MB)DDR266 ECC
- 36GB SCSI Hard Drive
- Radeon 9600 256MB-RAM Grafika
radi se o tome da rachunar kupujem privatno i da ne kontam zashto bi ga neko dao za 800€.
jel ima neko neka losha iskustva sa HP rachunarima ?
ili ce biti da se dechko prevario u cijeni
unaprijed zahvalan!
brko ...
nakon sto sam dobro razmislio ...
... ipak mislim da to nije pc za tebe ...
taj racunar je tipicni server ...
a tebi ne treba server ...
npr ... 36gb hdd je premalo ...
a za 800 euro ovdje mozes sloziti i pc koji bolje odgovara tvojim potrebama ...
Evo upravo ti se javljam sa HP computera, star 5 godina jos fercera ko lud, uz mala pojacanja procesora i memorije. Moji omiljeni su Sony i Toshiba (laptop), ali od Americkih proizvodjaca, mislim da je HP vrlo dobar. I nesto jeftiniji od Sony-ja, tu negdje sa Toshibom.
Ja sam svoj uzeo nov, tako da ne znam kako stvari stoje sa polovnom robom, kako god HP nije nista inferiorniji naspram bilo koje druge marke (objektivno) ali subjektivno postoje preference koje naravno zavise od covjeka do covjeka (neko voli kupiti nov Sony i platiti vise pa da zna da ima pravu stvar, neko voli usparati i kupiti nesto polovno i jeftinije kao HP ili Dell). Tako da ne mozes i pare i jare. Ali to je rizik bez kojeg nema profita.
jesam li ja corava ili ti kupujes polovan racunar za 800 eurica i pitas jesi li jeftino proshao? kakav je to sistem vrijednosti ne kupuj ti to, sad cu ti ja naci bar 3 bolje konfiguracije od te za manje evra a nove
bugie majka mu stara ne kupujem cipele pa da su polovne nego lijepo reche gosn. Livadich boj ne bije svijetlo oruzhje jedino je pogreshno procijenio da mi je 36GB malo. vjerovali ili ne ja se ne zabavljam filmovima i ostalim zajebancijama tako da ce mi Ultra320-ATA od 36GB biti dovoljan barem izvjesno vrijeme.
Flu je bio najblizhi mojim promishljanjima I ja se pitam shto ce mi i nadjoh odgovor naime, da prodam:D jer momak prodaje to za cijelih 700€ a o chemu se naime radi vishe detalja ovdje
chini mi se kao zgodna moguchnost da se zaradi Flu treba li kome dobar server
jebiga mrak necemo sad zakerat'! nema raid ali ima mjesta za raid-controlere na plochi nego nisam ja mislio nishta ozbiljno sa mashinom eventualno fluu ponuditi da otvori prvi online kifla-shop u sarajevu
ne shalu na stranu, nije rijech o serveru ali je rijech o mochnojj mashini koja se mozhe dobiti za jako male novce
javim shta je bilo