Simba57 wrote:Dragi moji,
Možda ova tema ima negdje među mnogobrojnim ali je ja nisam uspjela naći.
Živim već dugo u potkrovlju i planiram raditi neko renoviranje pa me interesuje imate li neke savjete što se tiče krovnih prozora.
Već imam jedan prozor ali je već dotrajao...možda je oko 10 godina star...i planiram ga zamijeniti.
Također planiram u još dvije prostorije da ubacim prozore.
Imate li neke preporuke, iskustva sa krovnim prozorima? Da li je to pametna investicija?
Hvala vam unaprijed na odgovorima!

najbitnije ti je da ih ugradiš prema pravilu, da je ugao za ulaz i izlaz zraka 90 stepeni ili više, tu prvenstveno mislim na cirkulaciju zraka, to će te oni posavjetovati
i još jedna jako bitna stvar, gledaj da ako ih planiraš više, gdje god možeš postavljaš ih u istom nivou ili jedan pored drugog, izbjegavaj da idu jedan iznad drugog, izbjegavaj da ih postavljaš neposredno iza neke prepreke poput grede i slično jer to otežava protok zraka i također ih nemoj zaptiti silikonom ili nečim što ne diše, najbolje ti je koristiti neku mrežicu
a što se tiče kvalitete nemaš šta brinuti, samo ih ipak treba s vremena na vrijeme prelakirati npr. svake 3. godine,
kod mene su izdržali ovogodišnji snijeg bez problema
uostalom vidjećeš kad odeš da ih kupiš, skontaćeš i sama uz par savjeta šta ti je činiti
sretno