Savjet-posao

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Anes90

#76 Re: Savjet-posao

Post by Anes90 »

GARGA : nije svako kao ti , da moze vozati audija tt i slicno ...

Ne brinite vi snaci cu se ..

MOZE LOCK
Mr.Penguin

#77 Re: Savjet-posao

Post by Mr.Penguin »

Anes90 wrote:Jebiga opet neki seljaci se spominju ...
Samo se jednom spomenuo "seljakljuk" u negativnom kontekstu od jedne forumašice, a ostalo je bilo "seljak" koji si i ti koristio ali ne u negativnom kontekstu, izgleda ti ne citas postove. Ne znaš izolovati onog ko te vrijeđa pa podigneš sve za stepenicu gore i ukljucis Sarajlije i onda generalizuješ.
Last edited by Mr.Penguin on 23/11/2012 16:36, edited 1 time in total.
Micaha

#78 Re: Savjet-posao

Post by Micaha »

blesava wrote:anese a kako bi se ti osjecao ? npr eto nemas ni ti posao, i ja ti dodjem iz sarajeva i dobijem posao bez problema u sanskom mostu,a ti nemas ni za hljeba?

Nemam ja nista protiv, nije niko skrt, ali fakat je u zadnjih par godina invazija na sarajevo, pa ne moze ovaj grad to vise podnijeti. Il bi mozda neko ko je generacijama ovdje, kome je sva rodbina ovdje, trebao odseliti negdje drugo i napraviti mjesta za nekoga ko ce u sarajevo doci samo po pare a ostaviti svoj seljakluk? Unistili ste ovaj grad!
Sta ce ti bona Anes unistit grad, vrijedan momak, fino kaze doso bi da oproba jer ga je stid da od starog pita za cenera. Ja da imam firmu u Sarajevu i da mi treba radnik odmah bi ga zaposlio.
htcxone

#79 Re: Savjet-posao

Post by htcxone »

Micaha wrote:
blesava wrote:anese a kako bi se ti osjecao ? npr eto nemas ni ti posao, i ja ti dodjem iz sarajeva i dobijem posao bez problema u sanskom mostu,a ti nemas ni za hljeba?

Nemam ja nista protiv, nije niko skrt, ali fakat je u zadnjih par godina invazija na sarajevo, pa ne moze ovaj grad to vise podnijeti. Il bi mozda neko ko je generacijama ovdje, kome je sva rodbina ovdje, trebao odseliti negdje drugo i napraviti mjesta za nekoga ko ce u sarajevo doci samo po pare a ostaviti svoj seljakluk? Unistili ste ovaj grad!
Sta ce ti bona Anes unistit grad, vrijedan momak, fino kaze doso bi da oproba jer ga je stid da od starog pita za cenera. Ja da imam firmu u Sarajevu i da mi treba radnik odmah bi ga zaposlio.
konkurs za cistacicu u mojoj firmi,380km plata+200 topli i karta, 270 se prijavilo na konkurs...
Nikome ne smeta anes :) njemu svaka cast jer hoce da radi! tu mu nema ko sta prigovoriti....ali nije n ovdje sve bajno... i sigurno da su male mogucnosti da ce naci svoj hljeb ovdje ... A JA BI najvise volio da lazem i da ovo nije kako jeste :)
ja bih volio da svi imamo super posao, i da svi zive u sarajevu :) niko nama ne smeta ko je radnik, posten ! niko !
nama smetaju oni koji su dosli preko nasih leđa da upošljavaju nestrucne kadrove zbog rodbinskih veza! a posteni ljudi su uvijek ovdje bili prihvaceni kao braća rođena!
filozofija

#80 Re: Savjet-posao

Post by filozofija »

Anese druze, pa moras da shvatis da su na forumu vecinom osobe koje i same ne rade, ili ljudi koji su opcenito neprihvaceni u njihovom spostvenom okruzenju ili drustvu (tj. u ovom slucaju u gradu Sarajevu). Ti likovi jedino mogu preko foruma da omalovazavju druge ljude i to je to. Oni su nevidljivi na ulici, na poslu, jer ih niko nista ne pita i obicno su djeca doseljenika fizikanera sa Bjelasnice ili hercegovackih brda (kako prije rata tako i poslije rata).

Ja ti evo kao sigurrno jedan od rijetkih, "generacijski standardnih" sarajlija zajedno sa svojom porodicom zelim dobrodoslicu u Sarajevo. Ovih drugih i njihovog ponasanja se fakat stidim. To su bolan Anese kompleksasi, nista vise, trolovi, ljudi koji nisu vrijedni spomena.

Zato sve najbolje i da uspijes u svojoj namjeri. Sarajevo i prave sarajlije ne mozes upoznati preko ovog foruma, jer ovdje ih je sigurno najmanje ;)
Micaha

#81 Re: Savjet-posao

Post by Micaha »

Cisto ekonomski gledano, otvorene sredine su prosperitetne sredine. Recimo neka Kanada, srednjovjekovna Turska pa ako hocete i prijeratno Sarajevo. A ako u danasnjem Sarajevu nije dobrodosao vrijedan momak kao sto je Anes (cetri stranice argumenata da ne dolazi), onda neka se dobro zapita
Omerta13

#82 Re: Savjet-posao

Post by Omerta13 »

Haj ovako.. forum je nemam potrebe lagati sve je anonimno :D Rodjen sam u Sarajevu, osjecam se nekako sarajevski :D isto vazi za mog oca i dedu rahmetli. Svojim trudom dobrim djelima, kao i djelima mog dede zbog kojih sam prevenstveno dobio priliku raditi u jednoj jakoj BH firmi. Zahvalan sam i hvala Bogu radim medjutim imam jedan problem :x IB se ne moze nacuditi kako je neko iz Sarajeva dobio posao :run: jos mi veci problem stvara da nisam stranacki opredjeljen tako da me neke osobe salju iz zelenih u crvene i obratno :-D Sta da radim?

Sto se tice momka sto je otvorio temu izbor je samo tvoj ne moze ti niko zabraniti, ja da sam na tvom mjestu borio bi se za grad u kojem sam rodjen. Al posto si mlad vjerovatno te nesto drugo privlaci ovdje (nece niko imati kontrolu nad tobom, carsija, grad, djevojke) vjerovatno mislis da te svi jedva cekaju al u sustini u praksi je sve drugcije vjeruj mi :-)
juzna_strana

#83 Re: Savjet-posao

Post by juzna_strana »

Anes90 wrote:Eh kao iz mog nick moze se zakljuciti da sam iz Sanskog Mosta ... sad bih trebao ja jedan savjet ..

Posto stvarno posao je tesko naci kod nas , kontao sam s kolegom da odemo u SA potraziti srecu , iznajmiti stan pa sta bude da bude ... uglavnom zeljni smo rada ,hocemo raditi i to je sve ...

Sta vi mislite , bil se isplatilo , gdje poceti i to
Poznajem jednog tvog sugradjanina koji je vec nekoliko godina u Sa,slicna prica,u Sani nije bilo posla
dosao u Sarajevo i relativno dobro prosao. Vrijedan je i zasluzio je da mu bude bolje.
Logicno je da su ti vece sanse za zaposlenje u Sarajevu,zato pokusaj naci neki posao,imas internet,raspitaj se.
Stan mozes rentati za nekih 200 maraka plus cca 60 ak maraka rezija.
Ostalo je manje vise isto,hrana i sl.
Razmisljaj dugorocno,korak po korak,i sa srecom.
Locked