Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
patriota.sila

#1 Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by patriota.sila »

Eh ovako!
Zelio bih da kupim klima uredjaj cija ce namjena iskljucivo biti GRIJANJE prostora, konkretno sobe od 16 kvadratnih metara ili 30-35 metara kubnih. Gledajuci ovih dana po trgovinama klima uredjaje pa tako sam naletio na klima uredjaj marke Quadro AC-35 CH-IX Bio-I sa slijedecim specifikacijama:

TIP ------------------ Inverter split klima uređaj grijanje/hlađenje
RASHLADNI PLIN --------- R-410A
TIP KOMPRESORA -------- Rotacijski, Hitachi
ELEKTROSTATSKI FILTER / DEO FILTER --------------- Da / Da
BIO FILTER / ANTIBAKTERIJSKA ZAŠTITA ---------- Da / Da
LED / LCD ZASLON S POZADINSKIM OSVJETLJENJEM ------------- - / Da
VITAMIN C FILTER ------------ Da
AUTO RESTART ------------------ Da
DALJINSKI UPRAVLJAČ ----------------- Da
Izlazna snaga (W) - hlađenje----------- 3300 W
Izlazna snaga (W) - grijanje --------- 3520 W
Ulazna snaga (W) - hlađenje -------- 950 W
Ulazna snaga (W) - grijanje -------- 1100 W
KAPACITET ODVLAŽIVANJA (l/sat) --------------- 1,2
PROTOK ZRAKA HLAĐENJE / GRIJANJE (m3/min) ---------- 9,6 / 9,6
BUKA UNUTARNJA / VANJSKA (dB) ---------------- < 41 / < 52
TEMPERATURNE GRANICE RADA (GRIJANJE / HLAĐENJE)-------- -15 / +43
POSEBNE KARAKTERISTIKE---- Modovi rada: Grijanje / Hlađenje / Isušivanje / Provjetravanje, Timer, Noćni mod rada, Turbo mod, Pristup svim funkcijama putem daljinskog upravljača/ 3 brzine ventilatora, Bio filter i antibakteriijski premaz, Vitamin C za obogaćivanje zraka
COP / EER--------------------------- 3,25 / 3,30
STANDARDNA GOD. POTROŠNJA ZA HLAĐENJE (kWh) ----------- 475 kWh
ENERGETSKA KLASA - hlađenje --------------- A
ENERGETSKA KLASA - grijanje -------------- C
RADNA STRUJA (A) - hlađenje ----------- 4,12 A
RADNA STRUJA (A) - grijanje ------------ 5,00 A

Od svih gore navedenih karakteristika ja bih istakao TEMPERATURNE GRANICE RADA ---- (-15/+43) i TIP KOMRESORA ---Hitachi. U trgovini su mi rekli a i u servisu da oni garantuju da ce klima raditi tj grijati na spoljasnjoj temperaturi do -15 stepeni C i jos uz sve to garancija im je 5godina.

Pa bi zamolio sad da mi neko kaze neki koristan savjet u vezi same klime, da li mozda neko ima istu klimu i da li se grije na nju ili pak neki nedostatak koji ona ima bio bih veoma zahvalan na pomoci.

I jos pored ove gore navedene klime postoji i Quadro AC-35 CH-SI Bio-I koja se razlikuje od gornje kada su u pitanju PREDNOSTI po tome sto je malo jaca po snazi i sto koristi TOSHIBIN kompresor, ali NEDOSTATAK u odnosu na gornju je sto nema vitamin C i malo je jeftinija:-)

Nadam se da cete mi pomoci i dati mi neki koristan savjet oko svega iznesenog a ponajvise na TEMPERATURNE GRANICE RADA (-15/+43) jer kakve mi koristi ako mi na -10 stepeni ne bude mogla raditi.
UNAPRIJED ZAHVALAN!
Karabaja

#2 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by Karabaja »

Ako ćeš koristiti isključivo za grijanje, zašto ne uzmeš zidnu grijalicu?
chuchumbamayumbe

#3 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by chuchumbamayumbe »

1. To sa vitaminom C mi nikako ne ide u glavu?! :-)
2. Pazi se te famozne garancije od 5 godina (vazi ti ako ces svake godine pozvati njihovog ovlastenog servisera da je pregleda i "ocisti" - 50km svaki put). Znaci, dati ces jos 250km da bi ti vazila garancija - nidje veze.
3. Ja imam klimu (nije inverter) i koristim je samo za hladjenje. Kada "grije" nije to ona ugodna toplota i prostorija je "grijana" samo dok klima radi, znaci ako zelis da se konstanto grijes moraces non stop imati ukljucenu klimu - razmisli malo o racunu za grijanje.
4. Bas me zanima kako ces se grijati kada vanjska temperatura bude ispod -15C? Znas da se to u Sa nerijetko desava, pogotovu u mjesecima koji predstoje.
5. Gdje ces drzati vanjsku jedinicu? Moras uvijek znati koja je temperatura napolju, uzeti faktor vjetra, i sl.\
6. Moj ti je savjet - nadji neki bolji nacin za zagrijavanje.
arabela

#4 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by arabela »

chuchumbamayumbe wrote:1. To sa vitaminom C mi nikako ne ide u glavu?! :-)
2. Pazi se te famozne garancije od 5 godina (vazi ti ako ces svake godine pozvati njihovog ovlastenog servisera da je pregleda i "ocisti" - 50km svaki put). Znaci, dati ces jos 250km da bi ti vazila garancija - nidje veze.
3. Ja imam klimu (nije inverter) i koristim je samo za hladjenje. Kada "grije" nije to ona ugodna toplota i prostorija je "grijana" samo dok klima radi, znaci ako zelis da se konstanto grijes moraces non stop imati ukljucenu klimu - razmisli malo o racunu za grijanje.
4. Bas me zanima kako ces se grijati kada vanjska temperatura bude ispod -15C? Znas da se to u Sa nerijetko desava, pogotovu u mjesecima koji predstoje.
5. Gdje ces drzati vanjsku jedinicu? Moras uvijek znati koja je temperatura napolju, uzeti faktor vjetra, i sl.\
6. Moj ti je savjet - nadji neki bolji nacin za zagrijavanje.
Upotpunosti se slazem sa tobom. Ja imam VIVAX super hladi ali za grijanje nije ,dok radi tad super grije ,ali kad iskljucis za tren osjetis. A razmisli i o cijeni struje ,garant ti opet od januara ide gore .A dovoljno ti govori energetska klasa grijanja C . M oj ti je savjet sto jednostavnije to bolje ,sto god ima puno nekih funkcija nije bas naj .Isto ti je to kao i masine za sude,ves,susenje sto imaju vise funkcija , tipki brze ode. :)
Visoki Predstavnik

#5 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by Visoki Predstavnik »

patriota.sila wrote:Eh ovako!
Zelio bih da kupim klima uredjaj cija ce namjena iskljucivo biti GRIJANJE prostora, konkretno sobe od 16 kvadratnih metara ili 30-35 metara kubnih. Gledajuci ovih dana po trgovinama klima uredjaje pa tako sam naletio na klima uredjaj marke Quadro AC-35 CH-IX Bio-I sa slijedecim specifikacijama:

TIP ------------------ Inverter split klima uređaj grijanje/hlađenje
RASHLADNI PLIN --------- R-410A
TIP KOMPRESORA -------- Rotacijski, Hitachi
ELEKTROSTATSKI FILTER / DEO FILTER --------------- Da / Da
BIO FILTER / ANTIBAKTERIJSKA ZAŠTITA ---------- Da / Da
LED / LCD ZASLON S POZADINSKIM OSVJETLJENJEM ------------- - / Da
VITAMIN C FILTER ------------ Da
AUTO RESTART ------------------ Da
DALJINSKI UPRAVLJAČ ----------------- Da
Izlazna snaga (W) - hlađenje----------- 3300 W
Izlazna snaga (W) - grijanje --------- 3520 W
Ulazna snaga (W) - hlađenje -------- 950 W
Ulazna snaga (W) - grijanje -------- 1100 W
KAPACITET ODVLAŽIVANJA (l/sat) --------------- 1,2
PROTOK ZRAKA HLAĐENJE / GRIJANJE (m3/min) ---------- 9,6 / 9,6
BUKA UNUTARNJA / VANJSKA (dB) ---------------- < 41 / < 52
TEMPERATURNE GRANICE RADA (GRIJANJE / HLAĐENJE)-------- -15 / +43
POSEBNE KARAKTERISTIKE---- Modovi rada: Grijanje / Hlađenje / Isušivanje / Provjetravanje, Timer, Noćni mod rada, Turbo mod, Pristup svim funkcijama putem daljinskog upravljača/ 3 brzine ventilatora, Bio filter i antibakteriijski premaz, Vitamin C za obogaćivanje zraka
COP / EER--------------------------- 3,25 / 3,30
STANDARDNA GOD. POTROŠNJA ZA HLAĐENJE (kWh) ----------- 475 kWh
ENERGETSKA KLASA - hlađenje --------------- A
ENERGETSKA KLASA - grijanje -------------- C
RADNA STRUJA (A) - hlađenje ----------- 4,12 A
RADNA STRUJA (A) - grijanje ------------ 5,00 A

Od svih gore navedenih karakteristika ja bih istakao TEMPERATURNE GRANICE RADA ---- (-15/+43) i TIP KOMRESORA ---Hitachi. U trgovini su mi rekli a i u servisu da oni garantuju da ce klima raditi tj grijati na spoljasnjoj temperaturi do -15 stepeni C i jos uz sve to garancija im je 5godina.

Pa bi zamolio sad da mi neko kaze neki koristan savjet u vezi same klime, da li mozda neko ima istu klimu i da li se grije na nju ili pak neki nedostatak koji ona ima bio bih veoma zahvalan na pomoci.

I jos pored ove gore navedene klime postoji i Quadro AC-35 CH-SI Bio-I koja se razlikuje od gornje kada su u pitanju PREDNOSTI po tome sto je malo jaca po snazi i sto koristi TOSHIBIN kompresor, ali NEDOSTATAK u odnosu na gornju je sto nema vitamin C i malo je jeftinija:-)

Nadam se da cete mi pomoci i dati mi neki koristan savjet oko svega iznesenog a ponajvise na TEMPERATURNE GRANICE RADA (-15/+43) jer kakve mi koristi ako mi na -10 stepeni ne bude mogla raditi.
UNAPRIJED ZAHVALAN!
Last edited by Visoki Predstavnik on 23/07/2013 12:07, edited 1 time in total.
gaius

#6 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by gaius »

uzmi inverter..
Dendrlix

#7 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by Dendrlix »

Ja sam kupio taj quadro i sto se tice hladjenja sam prezadovoljan. Taj vitamin c je ubleha samo takva, i to pri kupovini klime ne gledaj. Potrosnja struje u augustu kad se nije gasila je iznoslila cca 15 KM. Sto se tice garancije, po meni je to veoma dobar izbor jer kompresor je najskuplja komponenta klima uredjaja. 250 Km za 5 godina garancije je razumna cifra naspram 500-600 za kompresor.

A za grijanje kupi malu TA pec. Manje ce ti struje trositi. :D
patriota.sila

#8 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by patriota.sila »

A zasto si onda uzeo klimu sa inverterom koja je skuplja za skoro duplo ako se ne grijes na nju?

Ma za vitamin C mi uopste nije ni bitno....glavni podatak koji me zanima je taj da li klima grije, kad je vani veliki minus, npr -10 ........a sto se tice potrosnje, svejedno je koliko trosi....!!!!!!
TermoTehnik

#9 Re: Savjet o Klima uredjaj Quadro AC-35 CH-IX Bio-I

Post by TermoTehnik »

Uzmi Fujitsu inverter i nemas problema ! savjet iz iskustva!
Post Reply