Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SundanceKid

#1 Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by SundanceKid »

Imam par dilema, pa ako mi neko moze pomoci...

Sviram vec jako dugo, ali cijeli zivot na istoj, klasicnoj gitari. Sad si hocu kupit akusticnu, po mogucnosti ozvucenu, jer imam neko sobno pojacalo koje mi tek tako stoji...pa mi treba neka akusticna gitara, na kojoj bih mogao primarno svirati bez pojacala, ali da je ozvucena, pa da mogu ponekad i to pojacalo da iskoristim...

Znam za Yamahu na Vilsonovom, radnju kod Papagajke (jel ta jos radi?), Magazu, i za ovaj Brother Shop prema Ilidzi, ali ne znam uopste kakav je izbor, i sta je od toga najjeftinije, najkvalitetnije, najbolji zvuk...itd..

Sto se cijene tice, ne bih sad bas nesto preskupo uzimao, necu koncerte pravit, pretpostavljam nekih 500KM da bih mogao dati....

Svaka pomoc, komentar ili sugestija je dobrodosla!
Hvala :)
anonimni clan

#2 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by anonimni clan »

SundanceKid wrote:Imam par dilema, pa ako mi neko moze pomoci...

Sviram vec jako dugo, ali cijeli zivot na istoj, klasicnoj gitari. Sad si hocu kupit akusticnu, po mogucnosti ozvucenu, jer imam neko sobno pojacalo koje mi tek tako stoji...pa mi treba neka akusticna gitara, na kojoj bih mogao primarno svirati bez pojacala, ali da je ozvucena, pa da mogu ponekad i to pojacalo da iskoristim...

Znam za Yamahu na Vilsonovom, radnju kod Papagajke (jel ta jos radi?), Magazu, i za ovaj Brother Shop prema Ilidzi, ali ne znam uopste kakav je izbor, i sta je od toga najjeftinije, najkvalitetnije, najbolji zvuk...itd..

Sto se cijene tice, ne bih sad bas nesto preskupo uzimao, necu koncerte pravit, pretpostavljam nekih 500KM da bih mogao dati....

Svaka pomoc, komentar ili sugestija je dobrodosla!
Hvala :)

Evo prijedloga,62,90 Eura plus postarina........
http://cgi.ebay.de/Gitarre-Westerngitar ... 5190fb2549

Ako je to to sto ti zelis.........naravno.
Problem je samo sto slanje postom vazi samo za EU zemlje.......a koliko znamo da BiH nije u EU.Znaci rodjak ili poznanik koji zivi tamo......
SundanceKid

#4 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by SundanceKid »

Hvala za prijedloge, ali ipak bih nesto u Sarajevu, Ebay i slicno nikako, jer ne bih kupovao nesto sto ne mogu probati, a i nije mi zao dati 500 pa i maksimalno 600 KM za dobru kvalitetnu gitaru...

Ako neko zna, moze komentar ove gitare, ono sto me zanima je koliko je ona dobra za sviranje kad nije ustekana na pojacalo, jer cu je najcesce tako svirati:

Image
Vainglorious

#5 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by Vainglorious »

.
SundanceKid

#6 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by SundanceKid »

Neko?
huxley

#7 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by huxley »

Provjeri na;

artist.ba
konkretno za EA gitare
http://www.artist.ba/mex/kategorija_sa_ ... =19&kat=94

i

yamaha-bih.ba
za EA gitare
http://www.yamaha-bih.com/index.php/web ... wse/9.html

Obije radnje su OK, usluga i izbor (s obzirom gdje smo).

Artist ima Washburn gitare i još što šta (Godin, Seagull, S6, Oscar S.). Yamaha naravno Yamahe, ali i nešto Gibson i Ovation. S obzirom da sviraš, predlažem da odeš na site-ove, suziš izbor, odeš u radnje, vidiš šta je dostupno od onoga što te zanima, PROBAŠ, zatim ponovo kod kuće odeš na recenzije (npr. google Washburn D10CE QSB Fishman review) i kupiš.

Izvini ako zvuči laički objašnjeno, ali s obzirom da već sviraš, vjerujem da ćeš najbolje znati šta ti leži.
SundanceKid

#8 Re: Savjet, koju gitaru kupiti i gdje??

Post by SundanceKid »

Hvala za odgovore, evo kupio sam Ibanez aw30, i moja iskustva su ukratko- obisao sam manje vise sve radnje za koje sam znao u Sa, Rasa-Yamaha na Vilsonovom, Music Brother Shop na Stupu, Yamaha u RS-u, Magaza na Carsiji, Artist na Marin Dvoru, i Amadex kod Papagajke. Sto se tice izbora, generalno jako siromasno. Ponuda na web stranicama ne odgovara realnom stanju, vecine gitara uopste nema, izbor je uzasan, malo opcija, i za svaki cjenovni rang obicno ima po jedna gitara.

Po mojem misljenju, najbolji izbor je Amadex, najvise gitara, cijene najnize, i ono sto se jako cesto zaboravlja a sto je strasno bitno - moram pohvaliti preljubazno osoblje koji tu radi. Momci su stvarno super, svaka cast!

Pozdrav svima, i hvala!
Post Reply