pozdrav svima
planiram uskoro promjeniti auto,iako mi je budzet slab i znam da nema nekog izbora do ovoliko novca koliko ja imam ali evo nasao sam neke modele
rijec je o fiatu puntu 2000-to godiste ,1.7 turbo dizel i opel corsa 1999. godiste isto 1.7 turbo dizel
e sad ono sto me prvenstveno interesuje je kakvi su ovo motori,meni treba neki sto manje trosi ali da nije bas ni 1.0 onaj benzinski,da je ipak da ima makar malo snage
ili sta bi mi vi predlozili do 4000 KM,ne starije od 1999.,prvenstveno ovako manje neko auto,sa malom potrosnjom
ili ako je neko vec imao punta ili korsu da mi kaze koji je motor dobar i koji preporucuje
znam i sam da nema izbora nekog ali mozda neko ima neki model interesantan
hvala
savjet i preporuke
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- vazi
#2 Re: savjet i preporuke
slucajno sam imala i fiata i corsu, fiat je bio cini mi se uno a corse sam imala dvije , onu staru i ovu noviju , ono malo "okrugliju"
(nisam strucnjak za auta)
ipak , korsin motor i sve mi je bilo neuporedivo bolje, manje je bilo kvarova , ma ne mogu se ni uporediti.
no, to je samo moje iskustvo
ipak , korsin motor i sve mi je bilo neuporedivo bolje, manje je bilo kvarova , ma ne mogu se ni uporediti.
no, to je samo moje iskustvo
- Zvek
#3 Re: savjet i preporuke
Punto I je fin auto, za Fiat dosta pouzdan. Tu je cak i bolji od II, koju muci malo vise elektronike. Pogledaj Punta I 60, za njegovu karoseriju zivahan motor i nije neki potrosac. Jednostavan je za odrzavanje. Limarija dobra, pocincana.
Corsa je takodje solidna, 1.2 od prilike kao Fiatov, dakle jednostavan. Obisao bih 1.0 trocilindrasa nije se nesto pokazao kao kvalitetan.
Dizel motori su stara skola, sto znaci vise buke, drndanja, a i potrosnja je tu negdje kao sa ova dva benzinca. Vjerovatno si i vise presli, skuplja je i registracija.
Corsa je takodje solidna, 1.2 od prilike kao Fiatov, dakle jednostavan. Obisao bih 1.0 trocilindrasa nije se nesto pokazao kao kvalitetan.
Dizel motori su stara skola, sto znaci vise buke, drndanja, a i potrosnja je tu negdje kao sa ova dva benzinca. Vjerovatno si i vise presli, skuplja je i registracija.
-
zippoo87
#4 Re: savjet i preporuke
kako vidim da je benzinac ipak boljiZvek wrote:Punto I je fin auto, za Fiat dosta pouzdan. Tu je cak i bolji od II, koju muci malo vise elektronike. Pogledaj Punta I 60, za njegovu karoseriju zivahan motor i nije neki potrosac. Jednostavan je za odrzavanje. Limarija dobra, pocincana.
i do sada sam vozio benzinca,ali jedan sto puno trosi i to mi je i najveci problem ali sto se tice vuce,nema nad benzincima,ima ono duduse ali ta dodatna "vuca" i dodatno kosta
kako vidim da je najblja opcija neki 1.2 ili kad bi mogao i 1.4 benzinac,posto sam vec nasao da im je potrosnja tu negdje kao i dizelasi iz ove kategorije
- Zvek
#5 Re: savjet i preporuke
Motori Punto http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Punto ... 93-1999.29
Corsa http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Corsa ... 93-2000.29
Tih 60ks je dovoljno za grada ili neke krace relacije, a 70al KS je vec optimum za vozila ove velicine.
Corsa http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Corsa ... 93-2000.29
Tih 60ks je dovoljno za grada ili neke krace relacije, a 70al KS je vec optimum za vozila ove velicine.