SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Manijakus
#826 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma ja znam samo da su nas zavalili sa ovim odlaganjem momacki..i obrisite ovo oko dogovaranja da ih odradite..uce vam u trag 
- zecko_kupuz
#827 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I ovo je katastrofa, barem što se početka kvalifikacija tiče. Nemoguće je da se igrači mislima otuđe od eventualne suspenzije. Tako će im koncentracija možda pasti i odoše nam prvi bodovi u kvalifikacijama.
Sada je na Sušiću još veći pritisak.
-
iskustvo11
#828 Re: SAVEZ NAPOLJE!
P avaz, oslobođenje, ftv, bih, hajat ne trebaju se oko ovakvih stvari ujedinjavati. Svim nabrojanim su krivci ili srbi ili hrvati. Pa i bošnjaci oko2% imaju krivice po njima.hz__semir wrote:Pa će nas tek onda suspendovati, ali zbog miješanja politike u rad SavezaEdin H. wrote:Mozda ne bi bilo lose sada pokrenuti peticiju FIFI koju bi predvodio Sergej, a mozda i neko drugi u kojoj treba pojasniti da je ovo bila politicka odluka sa ciljem destabilisanja BiH, a ne sportska.
Mislim da bi sada ključnu ulogu trebali odigrati novinari, sportski. Neka se ujedine svi, od Avaza, Oslobođenja, FTV, BHT, Hayat, neka zaborave pohlepne političke interese svojih vlasnika i neka okupe sva fudbalska imena sa ovih prostora u cilju spašavanja bh. fudbala.
-
eeeeeee
#829 Re: SAVEZ NAPOLJE!
poostar wrote:
De ti meni ovo objasni prvo
U Sarajevu je jučer održana 32. Redovna sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH, na kojoj je jednoglasno usvojeno sljedeće:
1.Zapisnik i informacija o realizaciji zaključaka sa 31. sjednice I.O. održane 14.05.2010.
2.Informacija o sastancima sa predstavnicima FIFA/UEFA (29/30. 06. 2010.), s tim što je zaključak Izvršnog odbora da se prihvata posljednji prijedlog nacrta Statuta NS/FS BIH, koji su pripremili FIFA/UEFA, izuzev odredbi koji se odnose na funkciju Predsjednika, jer je stav Izvršnog odbora da NS/FS BiH i dalje treba da ima tročlano Predsjedništvo;
3.Informacija o trenutnoj finansijskoj situaciji u NS/FS BiH, s tim što predloženi program stabilizacionih mjera Komitet za finansije treba detaljnije pripremiti za narednu sjednicu;
4.Izvještaji sa prijateljskih utakmica “A” reprezentacije: Švedska – BiH, Njemačka – BiH i utakmica ostalih reprezentativnih selekcija;
5.Verifikovani su Izvještaji nadležnih organa o takmičenju Premijer lige BiH u proljetnom dijelu takmičarske 2009/2010 godine;
6.Prijedlozi Komiteta za takmičenje NS/FS BiH:
a) Kalendar takmičenja NS/FS BiH za jesenji dio sezone 2010/2011 koja počinje utakmicama prvog kola Premijer lige 31. jula 2010. godine;
b) Propozicije Premijer lige BiH i završnica seniorskog Kupa BiH za sezonu 2010/2011;
c) Propozicije Premijer omladinske liga BiH, završnice Omladinskog kupa BiH i završnice Pionirskog prvenstva BiH u sezoni 2010/2011, uz zaključak da se od sezone 2011/2012 organizuje jedinstvena Premijer Omladinska liga sa 16 klubova, u kojoj bi nastupili isključivo omladinski timovi klubova Premijer lige (seniori);
7.Prijedlozi za redovnu sjednicu Skupštine, NS/FS BiH zakazanu za 16.juli 2010.:
a) Izvještaj o radu NS/FS BiH u 2009. i Program rada NS/FS BiH u 2010. godini;
b) Izvještaj o finansijskom poslovanju NS/FS BiH, Revizorski izvještaj u 2009. godini i Budžet NS/FS BiH za 2010. godinu.
8.Odluka o participiranju Saveza u dijelu troškova na rekonstrukciji stadiona „Koševo“, u skladu sa zakonskim propisima, a nakon utakmice BiH – Francuska, s tim što će uložena sredstva biti kompenzirana za korištenje stadiona za potrebe reprezentativnih selekcija u narednom periodu.Jadan nebio, tvoji ti ljudi ispred nosa sjebase fudbal. Sve sto hocu da kazem jeste da sposobnih ljudi sa Bosnjacke strane u savezu NEMA NEMA NEMA. Nemas nikoga ko zna beknuti dvije rijeci engleskog a kamoli nekoga ko je sposoban da lobira u FIFA/UEFA. Zato ti rusitelji ove zemlje mogu da pisaju po svemu sto valja uzduz i popreko. Zato ti FIFA/UEFA mogu namjestati sumnjive sudije jer nemas predstavnika u savezu koji je sposoban da obavlja svoju funkciju. Ovi "nasi" uhljupi u savezu bi prodali rodjenu mater a kamoli nesto drugoSkupština Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine je u toku, 31 delegat je glasao za ostanak Predsjedništva, a 24 je protiv. Nastala je svađa i žestoki napadi na aktuelnog predsjednika Predsjedništva, Sulejmana Čolakovića.
"Fudbalski savez Repubike Srpske podržava promjene Statuta, prijedloge FIFA-e i UEFA-e, sve osim izmjene ukidanja institucije Predsjedništva. Na taj način, mi slijedimo ranije donešenu odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Fudbalska vlada na nivou BiH je jasno rekla da ne podržava ukidanje Predsjedništva i mi se sa tim slažemo", rekao nam je izvor blizak FSRS.
Jao majko jel prihvacen statut pusti te kozmeticke promjene o kojima ti govoris srbi i hrvati nisi nista prihvatili od vitalnog znacaja za nas fudbal...
nemam vise snage ocigledno ne kontas neke stvari najbolje da se ti prihvatis posla pa da nam promjenis situaciju, eto kandiduj se pa ce sve procvjetati...
Jedan Segej, Bola i ini nasi fudbaleri nisu mogli uci u savez zbog j.... statuta koji se ne moze promjeniti nazalost bez nacionalnih glasova iz RS-a, pa svidjalo se to nama ili ne nazalost takva je situacija... to je nasa realnost
- Jack Be Nimble
#830 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jebiga! Ja sav otisao sretan na spavanje kontajuci kada se probudim da ce me docekati vijest da je savez izbacen. I ta Fifa sere, podigli prasinu i onda nista.
- Edin H.
#831 Re: SAVEZ NAPOLJE!
hz__semir wrote:Pa će nas tek onda suspendovati, ali zbog miješanja politike u rad SavezaEdin H. wrote:Mozda ne bi bilo lose sada pokrenuti peticiju FIFI koju bi predvodio Sergej, a mozda i neko drugi u kojoj treba pojasniti da je ovo bila politicka odluka sa ciljem destabilisanja BiH, a ne sportska.
Mislim da bi sada ključnu ulogu trebali odigrati novinari, sportski. Neka se ujedine svi, od Avaza, Oslobođenja, FTV, BHT, Hayat, neka zaborave pohlepne političke interese svojih vlasnika i neka okupe sva fudbalska imena sa ovih prostora u cilju spašavanja bh. fudbala.
Zavisi kako je napisana peticija.
Mislim da bi ovo imalo smisla, naravno samo ukoliko bi velik broj gradjana potpisao peticiju.
Kakav bi bio interes tesko je ocijeniti.
Mozda se i selektor ukljuci na neki nacin
Malo mu je paljenje kao G2 dizel na Jahorini, ali sada se vidi da je skontao sa kim ima posla
- Edin H.
#832 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Rijec je o suspenziji, a ne o izbacivanju SavezaJack Be Nimble wrote:Jebiga! Ja sav otisao sretan na spavanje kontajuci kada se probudim da ce me docekati vijest da je savez izbacen. I ta Fifa sere, podigli prasinu i onda nista.
Savez ostaje, samo klubovi i reprezentacija nece imati pravo da se takmice u medjunarodnim takmicenjima
- Jack Be Nimble
#833 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Suspenzija/izbacivanje/sisanje motke....nije bitno sta, bitno je da su obecali nesto uraditi a nisu!Edin H. wrote:Rijec je o suspenziji, a ne o izbacivanju SavezaJack Be Nimble wrote:Jebiga! Ja sav otisao sretan na spavanje kontajuci kada se probudim da ce me docekati vijest da je savez izbacen. I ta Fifa sere, podigli prasinu i onda nista.![]()
Savez ostaje, samo klubovi i reprezentacija nece imati pravo da se takmice u medjunarodnim takmicenjima
- Edin H.
#834 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jack Be Nimble wrote:Suspenzija/izbacivanje/sisanje motke....nije bitno sta, bitno je da su obecali nesto uraditi a nisu!Edin H. wrote:Rijec je o suspenziji, a ne o izbacivanju SavezaJack Be Nimble wrote:Jebiga! Ja sav otisao sretan na spavanje kontajuci kada se probudim da ce me docekati vijest da je savez izbacen. I ta Fifa sere, podigli prasinu i onda nista.![]()
Ok, neka ih natjeraju da sisaju motiku
- Bosanski_kralj
#835 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I šta delje?
Ima li ko kakvu pametnu ideju o tome šta da se radi u ovom bonus vremenu, pa da do suspenzije ne dođe te da se riješimo ovakvih ljudi u Savezu. Čini mi se da se stvara atmosfera u javnosti slična onoj kad su smjenjeni Kodro i Bolić, to treba iskoristiti, ali ovaj put da se izgura do kraja
Ima li ko kakvu pametnu ideju o tome šta da se radi u ovom bonus vremenu, pa da do suspenzije ne dođe te da se riješimo ovakvih ljudi u Savezu. Čini mi se da se stvara atmosfera u javnosti slična onoj kad su smjenjeni Kodro i Bolić, to treba iskoristiti, ali ovaj put da se izgura do kraja
-
palermo
#836 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ima tu jedan mali problem, kako god okreneš ti možeš smijeniti samo Bošnjake.....doduše, ni to ne bi bilo malo, štaviše....Bosanski_kralj wrote:I šta delje?
- Dammme
#837 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jedna stvar mi je promakla u ovoj čitavoj frci. U pitanju su izbori! Ali ne kao što misle forumaši sa pdf-a politika državni izbori, nego IZBORNA SKUPŠTINA N/FSBiH. Ona bi se trebala održati za oko mjesec dana. Mislim da je osnovni razlog zašto su bijednici napravili svo ovo sranje, upravo ta izborna skupština. Jer bi se po novom statutu malo drugčije birali članovi IO N/FSBiH. Dakle imamo nekih mjesec dana da osmislimo kako da napravimo pritisak na novoizabrane delegate i članove IO N/FSBiH. Vjerovatno je i FIFA(UEFA) odložila odluku dok vidi hoće li se moći dogovoriti sa ovim novima. Prva stvar koja se mora saznati je gdje i kada će biti ta skupština. To će vjerovatno kriti kao zmija noge.Bosanski_kralj wrote:I šta delje?
-
hordas 87
#838 Re: SAVEZ NAPOLJE!
sad protiv francuske cemo vidjeti koliok vas iusitinu voli svoju zemlju,svoju repku, i jel protiv lopova, ko god dodje je suprotno od svega jer sa tim pokazuje da vrlo rado voli da puni kase lopova....ko ode izdajica najveca...
-
Tarik19
#839 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ako ista, makar cemo odigrati par utakmica u kvalifikacijama.
Izgleda da celnici UEFE neznaju da je puno teze suspendovati reprezentaciju koja je vec zapocela kvalifikacije nego suspendovati reprezentaciju koja jos ceka pocetak kvalifikacija.
-
vrhbosna
#840 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nije to njima problem.Ako se ne varam suspendovali su Jugoslaviju 1992 nakon što se već kvalifikovala na epTarik19 wrote:Ako ista, makar cemo odigrati par utakmica u kvalifikacijama.Izgleda da celnici UEFE neznaju da je puno teze suspendovati reprezentaciju koja je vec zapocela kvalifikacije nego suspendovati reprezentaciju koja jos ceka pocetak kvalifikacija.
- felipe kajetano
#841 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Kakva parodija od saveza, 'oce izbacit reprezentaciju, liga po principu 3 za 3, klubovi koji stelaju utakmice po inostranstvu, najperspektivnijem sudiji izrecena dozivotna zabrana da vidi pistaljku u novinama, Munib i 40 'ajduka...Zeljin rezultat iz Izraela je konacni saldo ovih karafeka.
-
palermo
#842 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Dobro, eto neću ja pisati, kažete suviše ima politike, a je li ima neko od vas koji imate dovoljno godina i da ste na toj navijačkoj sceni, da naprimjer ovome dečku gore lupi šamar i izvuče mu uši za ovakvo pisanje.hordas 87 wrote:sad protiv francuske cemo vidjeti koliok vas iusitinu voli svoju zemlju,svoju repku, i jel protiv lopova, ko god dodje je suprotno od svega jer sa tim pokazuje da vrlo rado voli da puni kase lopova....ko ode izdajica najveca...
Ili se možda neki slažu sa njim ?
- cyprus
#843 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ko je tebe ovlastio da nekog proglašavaš izdajicom?hordas 87 wrote:sad protiv francuske cemo vidjeti koliok vas iusitinu voli svoju zemlju,svoju repku, i jel protiv lopova, ko god dodje je suprotno od svega jer sa tim pokazuje da vrlo rado voli da puni kase lopova....ko ode izdajica najveca...
-
Tarik19
#844 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jesu, oni su suspendovani Jugoslaviju tada ali to je bilo zbog rata a ne zbog problema oko nekog statuta. Nije problem za njih ali, realno gledajuci, 100 puta je lakse suspendovati reprezentaciju koja jos nije zapocela kvalifikacije.vrhbosna wrote:Nije to njima problem.Ako se ne varam suspendovali su Jugoslaviju 1992 nakon što se već kvalifikovala na epTarik19 wrote:Ako ista, makar cemo odigrati par utakmica u kvalifikacijama.Izgleda da celnici UEFE neznaju da je puno teze suspendovati reprezentaciju koja je vec zapocela kvalifikacije nego suspendovati reprezentaciju koja jos ceka pocetak kvalifikacija.
- Bosanski_kralj
#845 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Za početak dovoljno.palermo wrote: Ima tu jedan mali problem, kako god okreneš ti možeš smijeniti samo Bošnjake.....doduše, ni to ne bi bilo malo, štaviše....
Po ovome što smo čitali u zadnje vrijeme po netu i novinama može se zaključiti da su samo IO i Predsjedništvo najvažniji organi saveza, a ovi ostali služe da se manipuliše njima.Dammme on 19/07/2010 22:37
Jedna stvar mi je promakla u ovoj čitavoj frci. U pitanju su izbori! Ali ne kao što misle forumaši sa pdf-a politika državni izbori, nego IZBORNA SKUPŠTINA N/FSBiH. Ona bi se trebala održati za oko mjesec dana. Mislim da je osnovni razlog zašto su bijednici napravili svo ovo sranje, upravo ta izborna skupština. Jer bi se po novom statutu malo drugčije birali članovi IO N/FSBiH. Dakle imamo nekih mjesec dana da osmislimo kako da napravimo pritisak na novoizabrane delegate i članove IO N/FSBiH. Vjerovatno je i FIFA(UEFA) odložila odluku dok vidi hoće li se moći dogovoriti sa ovim novima. Prva stvar koja se mora saznati je gdje i kada će biti ta skupština. To će vjerovatno kriti kao zmija noge.
@hz_semire znaš li šta je pisalo u tom novom predloženom Statutu?
-
Tarik19
#846 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jedina izdajica je onaj koji udluci da ne prati svoju reprezentaciju tokom kvalifikacija.cyprus wrote:Ko je tebe ovlastio da nekog proglašavaš izdajicom?hordas 87 wrote:sad protiv francuske cemo vidjeti koliok vas iusitinu voli svoju zemlju,svoju repku, i jel protiv lopova, ko god dodje je suprotno od svega jer sa tim pokazuje da vrlo rado voli da puni kase lopova....ko ode izdajica najveca...
- jutarnji
#847 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Dobro, i to je nesto. Ima li zainteresovanih, a da nisu bagra k`o ovi trenutni "delegati"?Bosanski_kralj wrote:palermo je napisao/la:
Ima tu jedan mali problem, kako god okreneš ti možeš smijeniti samo Bošnjake.....doduše, ni to ne bi bilo malo, štaviše....
Za početak dovoljno.
- Bosanski_kralj
#848 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I naravno, obavezan je bojkot PL.hordas 87 wrote:sad protiv francuske cemo vidjeti koliok vas iusitinu voli svoju zemlju,svoju repku, i jel protiv lopova, ko god dodje je suprotno od svega jer sa tim pokazuje da vrlo rado voli da puni kase lopova....ko ode izdajica najveca...
- Manijakus
#849 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ajmo prijedlozi koji ce trener doci nakon oktobra da zataska svu ovu situaciju ? Ja mislim da ce neki stranjski
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#850 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ako sad narodu zamazu oci onda nezzManijakus wrote:Ajmo prijedlozi koji ce trener doci nakon oktobra da zataska svu ovu situaciju ? Ja mislim da ce neki stranjski