SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

Tarik19

#426 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

Kako ce nas UEFA suspendovat kad uglavnom Srbi glasaju protiv uvodenja novog Statuta? Isti oni koji i dan danas hoce da nestanemo s lice zemlje. :roll:
north

#427 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

palermo wrote:
Dammme wrote:
Za mene su isti, jer su uradili istu stvar samo 10 dana prije.
Ma jašta su nego isti.....bože dragi ove mantre i slijepila
Ovo me podjeća na ono svi su činili zločine u ratu, svi su jednako krivi.... :-)
Dammme

#428 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote: Lijepo si to objasnio, i dakle čovjek koji iole razumije BH prilike i živi u Bosni i Hercegovini šta može zaklčjučiti nakon ovoga........samo jedno, ne postoji sfera života u ovoij Bosni i Hercegovini u kojoj će se priznati da ne postoji entitesko glasanje........a to što reprezentacija BiH neće moći igrati je samo dodatna korist.......

Ne misliš tako ??
Evo kada si sve ovo pročitao, i kada znamo da je bio sporan jedino predsjednik, zar nije bilo bolje usvojiti statut sa svim ovim ukidanjima raznih blokiranja, pa makar i ostalo predsjedništvo?
Možda bi nam FIFA i UEFA tada progledali kroz prste za ovo predsjedništvo. I kada ne bi, imali bi Statut koji za vijeke vijekova ukida ove blokade. Ali jok, bolje je ništa ne usvojiti, podići nacionalne tenzije, i reći kako je onaj drugi kriv. A to što su zaklali vola za kilu mesa, nikom ništa.
Vidiš ja ću iz ovoga izvući zaključke da je onima koji su trebali štititi nacionalni interes(Reprezentaciju BiH), preća bila njihova fotelja( a sa ovim statutom bi se fotelje opasno tresle. Opasno!), nego Reprezentacija, Sarajevo, Željo, Sloboda, Čelik, Velež. Šta misliš koliko je teško ovima iz RS-a, pored ovakvih bijednika koji bi trebali štititi "nacionalne interese", da sruše i ovo malo radosti koje nam je donosila ta Reprezentacija, a ponekad i neki klub. Ja mislim da je to veoma lagan posao za ove iz RS-a. A ovi "naši" bijednici su za mene kvislinzi i domaći izdajnici.
Dammme

#429 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

north wrote:
palermo wrote:
Dammme wrote:
Za mene su isti, jer su uradili istu stvar samo 10 dana prije.
Ovo me podjeća na ono svi su činili zločine u ratu, svi su jednako krivi.... :-)
A mene ovo podsjeća na "Za sve su nam drugi krivi, pa i za lopove u našoj kući"
palermo

#430 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Dammme wrote:
palermo wrote: Lijepo si to objasnio, i dakle čovjek koji iole razumije BH prilike i živi u Bosni i Hercegovini šta može zaklčjučiti nakon ovoga........samo jedno, ne postoji sfera života u ovoij Bosni i Hercegovini u kojoj će se priznati da ne postoji entitesko glasanje........a to što reprezentacija BiH neće moći igrati je samo dodatna korist.......

Ne misliš tako ??
Evo kada si sve ovo pročitao, i kada znamo da je bio sporan jedino predsjednik, zar nije bilo bolje usvojiti statut sa svim ovim ukidanjima raznih blokiranja, pa makar i ostalo predsjedništvo?
Možda bi nam FIFA i UEFA tada progledali kroz prste za ovo predsjedništvo. I kada ne bi, imali bi Statut koji za vijeke vijekova ukida ove blokade. Ali jok, bolje je ništa ne usvojiti, podići nacionalne tenzije, i reći kako je onaj drugi kriv. A to što su zaklali vola za kilu mesa, nikom ništa.
Vidiš ja ću iz ovoga izvući zaključke da je onima koji su trebali štititi nacionalni interes(Reprezentaciju BiH), preća bila njihova fotelja( a sa ovim statutom bi se fotelje opasno tresle. Opasno!), nego Reprezentacija, Sarajevo, Željo, Sloboda, Čelik, Velež. Šta misliš koliko je teško ovima iz RS-a, pored ovakvih bijednika koji bi trebali štititi "nacionalne interese", da sruše i ovo malo radosti koje nam je donosila ta Reprezentacija, a ponekad i neki klub. Ja mislim da je to veoma lagan posao za ove iz RS-a. A ovi "naši" bijednici su za mene kvislinzi i domaći izdajnici.
Halooooooooo momčino, zašto se danas nije usvojio Statut........hoćeš li nas udostojiti odgovora....
north

#431 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

palermo wrote:
Dammme wrote:

Ne misliš tako ??
Halooooooooo momčino, zašto se danas nije usvojio Statut........hoćeš li nas udostojiti odgovora....
Sad će lik opet početi o statutu i nekim članovima, nacionalnim interesima, i ja evo očekujem da konkretno odgovori na ovo pitanje....
Dammme

#432 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:
Dammme wrote:

Ne misliš tako ??
Za ovo postoji stara narodna poslovica "Ne vidi šumu od drveta"
Ja sam ti dao mnoge razloge zašto je ovo danas samo završni čin i posljedica lopovluka smeća u savezu.
A daću ti i direktan odgovor: Zato što su se lopovi u savezu tako dogovorili.
Da pod maskom nacionalnog glasanja, njihove pozicije ostanu netaknute, da bi i dalje mogli krasti, uzimati proviziju od prodaje igrača, tražiti pare od onih koji su kandidati za reprezentaciju, itd, itd.
Ne mislim dalje s tobom polemisati. Dao sam ti razloge, dao sam ti odgovore. Ti i dalje misli ono što misliš, tvoj problem.
and

#433 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

palermo wrote:
Dammme wrote:

Ne misliš tako ??
FS Kantona Sarajevo podržava novi prijedlog statuta
Bašić glasao mimo odluka FSKSPiše: M. Dautbegović
Ponedjeljak, 12.07.10. 17:15.

Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo održana konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik FSKS Jusuf Pušina, te Predrag Pašić, Josip Katalinski i Suad Džindo.

Glavna tema konferencije za medije bio je novi prijedlog statuta državnog saveza koji je stigao iz UEFA-e i FIFA-e, te njegovo jednoglasno odbijanje od strane Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Istaknuto je kako Fudbalski savez Kantona Sarajevo daje potpunu podršku prijedlozima UEFA i FIFA.

"Izvršni odbor N/FSBiH jednoglasno je odbio prijedlog UEFA-e, a mi želimo podcrtati kako FSKS podržava novi prijedlog statuta, tako da odluka IO N/FSBiH nije u skladu sa našim stavovima. Ljudi koji su predstavljali Fudbalski savez Kantona Sarajevo u Izvršnom odboru N/FSBiH glasali su protiv prijedloga FIFA-e i UEFA-e, a za to nisu imali nikakav mandat. Radi se o bivšem predsjedniku FSKS (Mensud Bašić op.a.), koji je mimo odluka našeg saveza glasao protiv prijedloga", kazao je Predrag Pašić.

"Ja sam nekada bio ponosan na trenerku na kojoj je bio logo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Danas kad me neko sretne u njoj u šali mi dobacuju: 'Škija jesi to i ti postao lopov?'. Ljudi koji su ušli u bh. fudbal doveli su ga u katastrofalnu situaciju, a isti se ti ljudi spremaju da i dalje rukovode bh. fudbalom", dodao je Josip Katalinski.

Predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Jusuf Pušina istaknuo je kako se N/FSBiH unazad nekoliko godina nalazi pred bankrotom, te da su predložene promjene iz UEFA-e i FIFA-e preduslov za ozdravljenje bh. fudbala.

Na adresu Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine iz Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo upućen je dopis u kojem se navodi kako FSKS podržava novi prijedlog statuta N/FSBiH, za kojeg smatraju kako samo može unaprijediti fudbal u Bosni i Hercegovini
palermo pročitaj malo.
ovi iz rs-a su se danas pozvali na odluku izvršnog odbora i rekli da je podržavaju .
Bosnolog

#434 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosnolog »

Dammme wrote:
north wrote:
palermo wrote:
A mene ovo podsjeća na "Za sve su nam drugi krivi, pa i za lopove u našoj kući"
:lol: :lol: :lol: :lol:
Uzmi predah,nije ti lahak posao oprati Dodikarinoviceve agente koji jednoglasno minirase savez po nalogu i zelji visih interesa zajednicke zelje nestanak BiH koja je na sceni dvije decenije,...

Dodik slavi a ti ganajs samog sebe u krug kao da ti jos nije jasno sta se desilo.......Sizisovac losa ti je spika,s brda se mnogo bolje i dalje vidi nego ispod brda a iz rupe jos manje,....vidim da se trudis samo badava od zbuna niko nikada nije vidio sume,raspitaj se pa ces saznati,........ :mrgreen:
Last edited by Bosnolog on 17/07/2010 00:29, edited 1 time in total.
palermo

#435 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

admirj wrote:
Nek nas izbace, i treba da nas izbace. Dok god za svaki problem krivimo druge, padamo na udice nacionalizma, i drzimo glave u pijesku.
Ko su drugi? Ko smo mi ? Koje su to udice nacionalizma. Ko će se nasekirati u Banjaluci zbog ove odluke. Hoće li reprezentacija za koju navijaju ovi što danas glaseš protiv, biti izbačena ?
u pravu si, držimo glave u pijesku.
Suti i trpi

#436 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Suti i trpi »

Nista bolje se nije moglo desiti po vec odavno truli i kriminalom vodjeni BH fudbal. Iako ce ova politicka igrica Milorada Dodika najvise koristit njemu i njegovim nacionalistickim kolegama, nesvjesno je ucinio dobru stvar i za BH fudbal. Ovo sada treba iskoristit i ocistit savez od razno razni mesetara i lopovcina. Ako ovaj narod ima i malo pameti, vise nece pratit PL BiH i BiH reprezentaciju sve dok na celo iste ne dodju kompetentni ljudi tj. BIVSI ISTAKNUTI SPORTISTI KOJI NEMAJU NEGATIVNU BIOGRAFIJU. Sve je do publike, bez publike nema ni N/FSBiH.
palermo

#437 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

and wrote:[
palermo pročitaj malo.
ovi iz rs-a su se danas pozvali na odluku izvršnog odbora i rekli da je podržavaju .
I opet isto pitanje, zašto danas nije usvojen Statut BiH ? Zbog Mehe Bašića ? Da li bi bio usvojen i da je Meho Bašić (odnosno Izvršni odbor FS BIH )glasao za usvajanje Statuta ?
Uopšte ja ne želim da ove protuhe branim, ali nije bilo šanse da se Statut usvoji, to je svatko mogao znati.
palermo

#438 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

Suti i trpi wrote:Nista bolje se nije moglo desiti po vec odavno truli i kriminalom vodjeni BH fudbal. Iako ce ova politicka igrica Milorada Dodika najvise koristit njemu i njegovim nacionalistickim kolegama, nesvjesno je ucinio dobru stvar i za BH fudbal. Ovo sada treba iskoristit i ocistit savez od razno razni mesetara i lopovcina. Ako ovaj narod ima i malo pameti, vise nece pratit PL BiH i BiH reprezentaciju sve dok na celo iste ne dodju kompetentni ljudi tj. BIVSI ISTAKNUTI SPORTISTI KOJI NEMAJU NEGATIVNU BIOGRAFIJU. Sve je do publike, bez publike nema ni N/FSBiH.
Briga tebe, ti imaš reprezentaciju koju ćeš pratiti, ja samo jednu pratim i navijam.
and

#439 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

palermo wrote:
palermo pročitaj malo.
I opet isto pitanje, zašto danas nije usvojen Statut BiH ? Zbog Mehe Bašića ? Da li bi bio usvojen i da je Meho Bašić (odnosno Izvršni odbor FS BIH )glasao za usvajanje Statuta ?
Uopšte ja ne želim da ove protuhe branim, ali nije bilo šanse da se Statut usvoji, to je svatko mogao znati.
zašto su naši predstavnici,koji vole domovinu i koji će se nasekirati što će izbaciti reprezentaciju,na izvršnom odboru glasali za ono za šta su danas glasali srbi.
srbi bi vjerovatno isto glasali,ali ako fsfbih i izvršni odbor fsbih daju podršku fifinim prijedlozima,onda možeš reći gdje je problem.ovako,srbi se danas hladno pozovu na odluku izvršnog odbora fsbih i ne kažu da odbacuju fifin prijedlog,već nam se smiju u lice i kažu da podržavaju odluku izvršnog odbora fsbih :x
palermo

#440 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

imaš pravo........
cyprus

#441 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

and wrote:
palermo wrote:
palermo pročitaj malo.
zašto su naši predstavnici,koji vole domovinu i koji će se nasekirati što će izbaciti reprezentaciju,na izvršnom odboru glasali za ono za šta su danas glasali srbi.
srbi bi vjerovatno isto glasali,ali ako fsfbih i izvršni odbor fsbih daju podršku fifinim prijedlozima,onda možeš reći gdje je problem.ovako,srbi se danas hladno pozovu na odluku izvršnog odbora fsbih i ne kažu da odbacuju fifin prijedlog,već nam se smiju u lice i kažu da podržavaju odluku izvršnog odbora fsbih :x
Dobro objašnjeno...
elSaik

#442 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by elSaik »

A Izvršni odbor je bitan, jer... ?
Dammme

#443 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

and wrote:
palermo wrote:
palermo pročitaj malo.
Hm, dobro sročeno. Slažem se sa postavljenom tezom.
palermo

#444 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

and wrote:
Zbog svojih privatnih interesa, zbog toga što su uhljupi, zbog toga što su mislili da se UEFA zajebava itd...........dakle prva akcija bi trebala da bude da se svi ti koji su glasali za odluku UIzvršnog odbora stave na stub srama i javno se njihova imena objelodani.
Ali, to opet ne mijenjaa suštinu, danas odluka nije usvojena zato što članovi Skupštine FSBIH iz RS-a nisu glasali za nju. A nisu glasali jer je to politička direkiva koja je nastavak rušenja Bosne i Hercegovine, i udara u jedno od najbolnijih mjesta za sve one koji vole ovu zemlju.
poostar

#445 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by poostar »

najbolji su likovi koji piskaraju po klubskim temama domace nam seljacke lige. Jadna ti majka. Da li su ljudi uopste svjesni posljedica suspenzije UEFA/FIFA ?

Sve mi se cini da ce vecina to otkrit tek kad vide da im omiljeni klub ne igra vise u "Premier ligi" vec u nekoj sarajevskoj mahalskoj diviziji C.
and

#446 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by and »

palermo wrote:
and wrote:
Zbog svojih privatnih interesa, zbog toga što su uhljupi, zbog toga što su mislili da se UEFA zajebava itd...........dakle prva akcija bi trebala da bude da se svi ti koji su glasali za odluku UIzvršnog odbora stave na stub srama i javno se njihova imena objelodani.
Ali, to opet ne mijenjaa suštinu, danas odluka nije usvojena zato što članovi Skupštine FSBIH iz RS-a nisu glasali za nju. A nisu glasali jer je to politička direkiva koja je nastavak rušenja Bosne i Hercegovine, i udara u jedno od najbolnijih mjesta za sve one koji vole ovu zemlju.
ti ljudi od početka rade sve da unište naš savez,ali pogledaj izveštaj sa sjednice:
FSRS podržava odluke IO N/FSBiH
Piše: M. Dautbegović
Petak, 16.07.10. 13:58.

Skupština Nogometnog/Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine je u toku, 31 delegat je glasao za ostanak Predsjedništva, a 24 je protiv. Nastala je svađa i žestoki napadi na aktuelnog predsjednika Predsjedništva, Sulejmana Čolakovića.

"Fudbalski savez Repubike Srpske podržava promjene Statuta, prijedloge FIFA-e i UEFA-e, sve osim izmjene ukidanja institucije Predsjedništva. Na taj način, mi slijedimo ranije donešenu odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Fudbalska vlada na nivou BiH je jasno rekla da ne podržava ukidanje Predsjedništva i mi se sa tim slažemo", rekao nam je izvor blizak FSRS.
Nezvanično saznajemo kako je Iljo Dominiković na skupštinu došao s ciljem da ne podrži ukidanje Predsjedništva, no u međuvremenu je okrenuo ploču i sada je za to da se ukine Predsjedništvo.

Većina glasova delegata je za to da ostane Predsjedništvo, te se sada očekuju reakcije FIFA-e i UEFA-e.
ljudi ti ga uz osmjeh zavuku,zato što imaš pametne predstavnike .još će ovi iz fife reći vidi,ovi bi i prihvatili predsjednika da nisu ovi iz federacije protiv :skoljka:
udrch

#447 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by udrch »

Jebo ti nas više..zajebava nas ko god stigne..niko ne zna šta donosi sutra..koliko vidim ništa dobra, dodik se opet igra ratnih provokacija..jebome ako taj čovjek ne navuče rat ponovo..ovo je baš udaranje po emocijama..
IsmetHoro

#448 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by IsmetHoro »

Novi paralelni savez, jedino rjesenje, sad jel moguce to neznam...
zecko_kupuz

#449 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zecko_kupuz »

Obzirom da je bh. fudbal u osnovi istruhnuo, čovjek se mora zapitati šta je najpametnije - ukinuti ovaj Savez i početi sve iz početka ili pokušati ispravljati krive Drine? :roll:

Reprezentacija tek sada uzima zalet, ambicije klubova najbolje opisuje stav "izborili smo 1.pretkolo i to je naš maksimum", uvjeti za razvoj najmlađih generacija (a i onih malo starijih) su kritični...

Nema revolucije bez bolnih posljedica, to ćemo tek saznati u bliskoj budućnosti. :sad:
Bosanski_kralj

#450 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Ovo nam je odlična prilika da imamo savez onakav kakav smo željeli, ali čist sumnjam da ćemo ovu priliku i iskoristiti. Valjda se po sili zakona određeno udruženje građana (a to je i NSBIH) može izbrisati iz registra od strane nekog državnog organa. Onda se forimira novo udruženje koje prihvati Statut koji UEFA predlaže i traži prijem u članstvo FIFE i UEFE. U početku bi se tome protivili ovi iz RS-a al ko ih "šiša". Nakon 2-3 godine bi se i oni priključili tom novom savezu, ali pod uslovima koje "mi" diktiramo.
Vjerujem da bi generacija igrača koji su nastupali za BiH poslije rata to željela i mogla sprovesti u dijelo. Tu prije svih mislim na Barbareza, Konjića, Hibića, Bolića, Kodru...
Locked