SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

burek_in_space

#2151 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

BSn wrote:
Ne zamisljam ga nikako. Moje je misljednje da je najvjerovatnija varijanta da cemo dobiti novi savez kroz godinu/dvije, s tim sto ce obuhvatati samo teritoriju Federacije.

Ocekivati da ce UEFA poslati spasioce, da ce ona umjesto nas misliti nasim glavama i trositi lovu i pamet na nas je totalno defetisticki. Ako smo nesposobni, najlakse je okriviti na kraju FIFA-u i belosvetske demone.
Pa i to je neko rjeshenje.
Samo shto Fifa i Uefa imaju donekle svoju odgovornost, zbog duplih arshina koje su imali prema nama.
Predsjednik Saveza nam je bio bivshi Predsjednik RS-a, a u tom periodu im to nije toliko smetalo, dok su radi slichnih stvari suspendovali Irak i Nigeriju. Medjutim, naravno da nije sva krivica na njima, ima tu i do nashih medjeda.
ZukSan

#2152 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ZukSan »

veso wrote:Pazi sad ovog , pa što ti smeta ekavica,jel ne mogu biti navijač bih zbog ekavice,bojim se da se ne vrati na 95 i da imao tri lige,mora se naći kompromis,jel iskreno veoma je malo srba i hrvata iz bih koji podržavaju bih,treba raditi na tome da se tim ljudima približi bih ,ato je veoma težak posao
da i ja se slazem sa tim, bez zdravog razumnog kompromisa nista nema. Ovo nametanje statuta je jako lose za nas koji volimo BiH i mislim da bi najbolji scenariio bio da su i bosnjaci na skupsiti glaasali protiv, jer bi tim ovima rekli da nismo ovce.
Novi statut trebaju napisati Bosanci i Hercegovci! To bi bilo najljepse... a za to treba neko jako jako uporan, pametan, da ima respekt i kod bosnaka i srba i hrvata.... Tito dragi vrati se :lol:
madner

#2153 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by madner »

veso wrote:Ne prijetim,daleko bilo,nego ruši se nešto što kako god bilo povezuje čitavu teritoriju bih,jedini proizvod koji uspeva u bih,koji donekle povezuje sarajevo,banjaluku i mostar,ako se to uruši,šta nam ostaje zajedničko
Imamo drzavne institucije, zastavu, grb, vojsku, drzavnu policiju pa dug je spisak :D

Ali nista se ne sikiraj, bice repke. Sad sto jedan dio drzave nece biti dio toga dok ne podudla, prihvati uslove i zamoli za izvinjene nije problem.
BSn

#2154 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by BSn »

burek_in_space wrote:
BSn wrote:
Ne zamisljam ga nikako. Moje je misljednje da je najvjerovatnija varijanta da cemo dobiti novi savez kroz godinu/dvije, s tim sto ce obuhvatati samo teritoriju Federacije.

Ocekivati da ce UEFA poslati spasioce, da ce ona umjesto nas misliti nasim glavama i trositi lovu i pamet na nas je totalno defetisticki. Ako smo nesposobni, najlakse je okriviti na kraju FIFA-u i belosvetske demone.
Pa i to je neko rjeshenje.
Samo shto Fifa i Uefa imaju donekle svoju odgovornost, zbog duplih arshina koje su imali prema nama.
Predsjednik Saveza nam je bio bivshi Predsjednik RS-a, a u tom periodu im to nije toliko smetalo, dok su radi slichnih stvari suspendovali Irak i Nigeriju. Medjutim, naravno da nije sva krivica na njima, ima tu i do nashih medjeda.

Imaju. Oni su sudjelovali i u pravljenju trenutnog Statuta.
Ali, oni kao prvenstveno profitna organizacija mogu da traze sta zele. Ako mi hocemo dio kolaca na nama je da to ispostujemo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2155 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tomahawk11 »

Ma ne moze se na forumu dogovoriti, kako tek na skupstini...jedni u klin, drugi u drvo...mah, tesko, al bi najbolje bilo da stranci odluce, dodju ti nekakvi supervizori iz FIFE/UEFE i postave koga hoce (vjerovatno ljude koje imaju vise veze sa sportom od ove ekipe sto sad diriguje). Gluposti su sa tim jednonacionalnim savezom, kakve veze ima je li Ilija, Mujo, Zdravko, Saban, Marijan...
burek_in_space

#2156 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Slazhem se da treba isposhtovati njihove uslove, ako zhelimo chlanstvo a zhelimo.
Iako smo banana drzhava, nismo tolika banana da nas drzhe u zapecku 2-3 godine, sa nerijeshenim statusom. Vjerujem da postoji neko rjeshenje koje se chuva za period 1.4. - 31.5.
mekaba

#2157 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mekaba »

simonese wrote:
veso wrote:Zašto uefa nije reagovala pre 10 godina,zašto je dozvolila kolektivno predsedništvo,i sada kada je država u krizi,dodavati ulje na vatru,stavrno ne vidim izlaz iz ove situacije,uvek je neko ugrožen,tek za 20 godina ova držva može biti normalna,ma kako mogu da se dogovore a gledali se preko nišana,kada će neko iz srebrenice da uvažava rs i navija za borac,ko će iz sarajeva da navija za zrinsjki,kada će postojati navijačka grupa manijaci u rs,kada će bih odigrati utakmicu u banja luci

nikad
Uskoro. Vrijeme cini svoje sasvim je sigurno.Zamisli da je neko spomenuo Ferhadiju prije 10 godina i njenu ponovnu izgradnju.Odgovor bi bio NIKAD. Evo je haman pri kraju izgradnja.Polako sve ce leci na svoje pa i ovaj savez koji je politika vodila od prvog dana ujedinjenja sa FSRS.Nije UEFA odnosno FIFA blecak znaju oni jako dobro kome nije stalo do normalizacije.Polako nema zurbe.
Stari

#2158 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

BSn wrote:
burek_in_space wrote:
BSn wrote:Kako cete poceti pljuvati po FIFA-i i UEFA-i kroz nekoliko dana/sedmica... i to samo zato sto ne zele da rade nas posao.
Necu ni po njima, jer od njih ne ochekujem nishta.
Samo mi reci kako ti zamishljash izlaz iz ove krize?!

Ne zamisljam ga nikako. Moje je misljednje da je najvjerovatnija varijanta da cemo dobiti novi savez kroz godinu/dvije, s tim sto ce obuhvatati samo teritoriju Federacije (sto sasvim odgovara i ovima u RS-u).

Ja zamisljam izlaz ... u tome da se odreknemo fudbala , klubova , reprezentacije (u fudbaLU) ...bice tesko, mnogi ce nas napustiti -poceti navijati za druge ekipe pa i ove iz mrskog nam susjedstva....ali kad prodje izvjesno naviknucemo se zivjeti bez toga ....i u neko vrijeme, bice nam svejedno ... i onda se gubi efekat ovoga sto su nam sad srbi i hrvati napravili ... A da su nam ga smjestili - jesu brale i to zatrke (sa zaletom za one koji nerazumiju slang iz mog sela).

A do tad mi koji smo previse stari da bi se ikad mogli navuci na neku novu drogu u stilu navijanja za Hrvatsku ili Srbiju ....stisnucemo (umal ne rekoh guzove) zube i durati. Sjecajuci se one ... nicija nije do zore sjala ... doci ce vrijeme da se ovo naplati ... ali nece naskoro.
burek_in_space

#2159 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Stari, ti mene deprimirash, majke mi.
astrid

#2160 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by astrid »

veso wrote:Pazi sad ovog , pa što ti smeta ekavica,jel ne mogu biti navijač bih zbog ekavice,bojim se da se ne vrati na 95 i da imao tri lige,mora se naći kompromis,jel iskreno veoma je malo srba i hrvata iz bih koji podržavaju bih,treba raditi na tome da se tim ljudima približi bih ,ato je veoma težak posao
Izvini molim te...Kako to da im se približi država u kojoj su rođeni i čiji su državljani? :cry:
Država njima da se približi :oops:
Last edited by astrid on 30/03/2011 14:25, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#2161 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Charuga »

Imas li ti neko rjesenje za ovo boldirano ... 8-)

Ko im je "odaljio" BiH? Ko ih tjera da ne vole zemlju u kojoj zive? SAMO i SAMO jedni i drugi, koji spadaju u one koji ne podrzavaju BiH, su krivi zato sto su "udaljeni" od BiH. Niko drugi moj Veso!
ZukSan

#2162 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ZukSan »

burek_in_space wrote:Slazhem se da treba isposhtovati njihove uslove, ako zhelimo chlanstvo a zhelimo.
Iako smo banana drzhava, nismo tolika banana da nas drzhe u zapecku 2-3 godine, sa nerijeshenim statusom. Vjerujem da postoji neko rjeshenje koje se chuva za period 1.4. - 31.5.
hehe izvini nebi volio da te uvrijedim ili bilo sta ali ovo " da postoji neko rjesienje koje se cuva" je tipicno nas bosnjacki mentalitet, sve mi hocemo da nam nneko drugi rjesi nase probleme. Pazi ovo: nece niko nas vaditi iz govana, ako to sami ne skontamo, mozda ce nas samo dublje gurnuti cisto da nas ne gledaju kako se gusimo.
I btw ovo je sada tezak politički problem koji se samo politika moze rijesiti, a ne savez koji eto sada i ne postoji
burek_in_space

#2163 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

ZukSan wrote: hehe izvini nebi volio da te uvrijedim ili bilo sta ali ovo " da postoji neko rjesienje koje se cuva" je tipicno nas bosnjacki mentalitet, sve mi hocemo da nam nneko drugi rjesi nase probleme. Pazi ovo: nece niko nas vaditi iz govana, ako to sami ne skontamo, mozda ce nas samo dublje gurnuti cisto da nas ne gledaju kako se gusimo.
Nisam Boshnjak. 8-) :mrgreen:
Pa neko rjeshenje postoji, osim ako nisu radi furke spominjali Komisiju koja ce nadzirati formiranje Saveza.
madner

#2164 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by madner »

burek_in_space wrote:Stari, ti mene deprimirash, majke mi.
Previse je star, ali ovo ce se odbiti ovim kretenima od glavu.
ZukSan

#2165 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ZukSan »

burek_in_space wrote:
ZukSan wrote: hehe izvini nebi volio da te uvrijedim ili bilo sta ali ovo " da postoji neko rjesienje koje se cuva" je tipicno nas bosnjacki mentalitet, sve mi hocemo da nam nneko drugi rjesi nase probleme. Pazi ovo: nece niko nas vaditi iz govana, ako to sami ne skontamo, mozda ce nas samo dublje gurnuti cisto da nas ne gledaju kako se gusimo.
Nisam Boshnjak. 8-)
Pa neko rjeshenje postoji, osim ako nisu radi furke spominjali Komisiju koja ce nadzirati formiranje Saveza.
:lol: hehe onda se previse druzis sa nama :lol:
ma komissija su noovi plavi sljemovi, nista dobro vidjet cemo....
Stari

#2166 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Eno ga opet ...pa sta ti sad nije po volji ... hajd da vidim tvoju viziju izlaza....
burek_in_space

#2167 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

ZukSan wrote:
:lol: hehe onda se previse druzis sa nama :lol:
ma komissija su noovi plavi sljemovi, nista dobro vidjet cemo....
A s kim vama, Allaha ti i Boga?!
Svoj na svome, navijam za jednu reprezentaciju, rezervne nemam, nisam nacionalno ostrashcen, druzhim se sa takvim ljudima iz svih krajeva BiH i jednako me pogadja ova pricha kao i nekoga ko se zove Mehmed, Jusuf ili Alija.
Stari

#2168 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

madner wrote:

Bolno ali ...u pravu si za ono prvo ...nadam se i za ono drugo .
limeni

#2169 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by limeni »

veso wrote:Ne prijetim,daleko bilo,nego ruši se nešto što kako god bilo povezuje čitavu teritoriju bih,jedini proizvod koji uspeva u bih,koji donekle povezuje sarajevo,banjaluku i mostar,ako se to uruši,šta nam ostaje zajedničko
ma nista druze, nego stepija za predsjednika saveza..stepi je najbolji :D
burek_in_space

#2170 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Stari wrote:
Eno ga opet ...pa sta ti sad nije po volji ... hajd da vidim tvoju viziju izlaza....
PA nije mi po volji taj defetistichki stav da se treba odreci nekoga ili nechega samo zato shto je izgubljena jedna bitka. Ali nije izgubljena bitka u smislu neusvajanja statuta, nego neizvjesnosti po pitanju reprezentacije koja za sada lijepo gazi ka zacrtanom cilju. Shteta bi ogromna bila da nam ne dopuste da se na terenu (ne) izborimo za EP. Nisam neki teoretichar zavjera, ali ne bi mi bila mrska ni teorija po kojoj nam Platini zavlachi do balchaka zbog svojih Pijetlova, izmedju ostalog. KAd se glasalo za njega, tad mu je valjalo trochlano Predsjednishtvo.

Elem, ono shto se juche desilo je samo temelj da se neshto uradi na normlanijim i zdravijim osnovama. SAd je do nas sve, samo treba sachekati odluku Uefa-e, i onda poduzimati odgovarajuce korake u skladu sa njihovom odlukom.
palermo

#2171 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

I mene.....gdje onaj Ultima da mi vrati samopuzdanje :)

A deprimiranost zapravo najviše potiče od toga što se dobrim dijelom slažem sa Staruim, ne doduše u tako crnim bojama, ali me jeste strah da smo ovu generaciju izgubili......mater im....
madner

#2172 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by madner »

Stari wrote:
madner wrote:

Bolno ali ...u pravu si za ono prvo ...nadam se i za ono drugo .
Pa ovcu mozes ubiti jednom, a sisat vise puta.

Dakle, mogli smo nastaviti ovako do sljeceg milenija, ovako nas tjeraju da rijesimo stvar iz temelja. I nikad vise nas nece moci dovesti u tu situaciju. Nadam se da ce im vrijedit.
veso

#2173 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by veso »

limeni wrote:
ma nista druze, nego stepija za predsjednika saveza..stepi je najbolji :D
Stepi posle papeta ako modertor ne uloži veto
burek_in_space

#2174 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Stepi, ozheni me! :mrgreen:
Stari

#2175 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

burek_in_space wrote:
Stari wrote:
PA nije mi po volji taj defetistichki stav da se treba odreci nekoga ili nechega samo zato shto je izgubljena jedna bitka. Ali nije izgubljena bitka u smislu neusvajanja statuta, nego neizvjesnosti po pitanju reprezentacije koja za sada lijepo gazi ka zacrtanom cilju. Shteta bi ogromna bila da nam ne dopuste da se na terenu (ne) izborimo za EP. Nisam neki teoretichar, ali ne bi mi bila mrska ni teorija po kojoj nam Platini zavlachi do balchaka zbog svojih Pijetlova, izmedju ostalog. KAd se glasalo za njega, tad mu je valjalo trochlano Predsjednishtvo.

Elem, ono shto se juche desilo je samo temelj da se neshto uradi na normlanijim i zdravijim osnovama. SAd je do nas sve, samo treba sachekati odluku Uefa-e, i onda poduzimati odgovarajuce korake u skladu sa njihovom odlukom.
Ne znam otkud i zasto ... nisam od ranije dobivao epitete defetistichara (valjda se to tako kaze) ...al u redu je - ne vrijedja me to ... htio sam se samo na brzaka osvrnuti na tvoj stav ...koji nije defetisticki (valjda) - ali meni se barem cini niti realan. Ovo sto je uradjeno juce - tu se izgleda slazemo svi mi ovdje - nije samo jedna bitka - nego finalizacija jedne etape ...pa mozda bi se moglo nazvati i operacije ....i to uspjesna operacionalizacija gledano sa aspekta onoga ko ju je osmislio i sproveo ... a taj nije Plattini niti Blatter ...

Na nama je da se nadamo da ce neko (ne znamo ko) pronaci nacina (ne znamo kako) da se nastala situacija prevazidje. U medjuvremenu mi - obicni smrtnici - mozemo cekati (ne znamo koliko dugo) ...

Ono sto mozemo sami uraditi jest da taj period cekanja provedemo u miru bozjem i da se ne smetnemo sa baglama skroz, da ne ispalimo, da ne prolupamo ....u nedostatku najvaznije sporedne stvari na svijetu.

Znam ...dosadan sam sa ovim metaforama i usporedbama iz nekih drugih kontexta ...ali sta da radim kad mi to boce ochi.
Locked