ultima_palabra wrote:U životu pročitah samo jedan post sa tog foruma, ono kad je Saik postavio predviđanja Seme Nostradamusaarmin071 wrote:Pa to su nasi stari forumasi sa fksinfo Znaci on je u tekstu od 20 recenica pratio samo gdje ce se pojaviti Sarajevo. Kompleksi su cudo![]()
SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- armin071
#1276 Re: SAVEZ NAPOLJE!
-
Casual_boy
- Edin H.
#1278 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Da li vec ima naznaka da ce celnici Saveza dati ostavke nakon sinocnjih povika "Savez napolje"? 
-
Casual_boy
#1279 Re: SAVEZ NAPOLJE!
gospoda u savezu vec godinama izgubila obraz i ne mare za tim sto mi ili neko peti sesti ih tuce pale baklje prozivaju itd itd tako daEdin H. wrote:Da li vec ima naznaka da ce celnici Saveza dati ostavke nakon sinocnjih povika "Savez napolje"?
ja sam se makar lijepo proveo
BOLI NAS KURAC ZA REZULTATE MI SMO SE DOSLI S VAMAM ZAJEBAVAT !
- Edin H.
#1280 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Mozda da masemo bijelim maramicama onda, uvjeren sam da bi ih to ganulo 
-
Casual_boy
#1281 Re: SAVEZ NAPOLJE!
ma nemoze njih ganuti nista svakakvi sam se gluposti sinoc nagledao pred i na kosevu strasno ali to je realnost naseg drustva aliEdin H. wrote:Mozda da masemo bijelim maramicama onda, uvjeren sam da bi ih to ganulo
RAT SAVEZU SE NASTAVLJA !
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1282 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Vjerovatno ima ne nekoj od predhodnih stranica ,al' ne mogu citati stalno iste rasprave u krug.
Sta je pisalo na paroli BHF?
Sta je pisalo na paroli BHF?
- bingov buraz
#1283 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Vidim cita se sa-x,ubuduce stitim autorska pravaarmin00 wrote:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p4373770bingov buraz wrote: Ko čeka doČEKA![]()
-
Sambo
#1284 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Vidim, ovdje sve intelektualna elita, nabijaci postova, mlataci prazne slame, ispijaci kafa i naprdivaci, nepresusni izvori fantasticnih ideja.. Divno.. Jos da ima neko ovdje da moze ijednu od tih ideja da realizuje bilo bi haos.. Ne nagadjajte bezze, pitajte ako vam sta nije jasno mada, sudeci po postovima, vama je sve savrseno jasno kao dan. Nemojte pljuvati na ljude koji dobijaju batine zato sto vjeruju u bolje sutra, sramota je to.. Da ne vazim vise, Bajram je, Bajram serif mubarek olsun!
- Point.
#1285 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pocelo je izgleda.
. A sunce mu poljubim, sta reci na ovo baljezganje od strane "boljeg beha entiteta"?
Koliko lazi u jednom tekstu majko mila. Pa sta misle oni da zivimo u kamenom dobu? Ja nisam cuo da se tekbiralo i da se deralo "ubij srbina", pa uopste se nije ni navijalo.FS RS istupa iz FS BIH
Fudbalski savez Republike Srpske istupiće iz zajedničke fudbalske organizacije, a FIFA i UEFA će 12. septembra biti upoznate sa potezima koje namerava da povuče savez iz Srpske posle napada na srpskog člana Predsedništva Bogdana Čeka!
Sagovornik našeg lista iz FS RS potvrdio je da je istupanje iz zajedničkog saveza gotova stvar i da je pitanje samo kako to tehnički provesti. On, ipak, dodaje da u savezu postoji i struja koja nije za istupanje iz FS BiH, jer smatra da će to proizvesti nesagledive posledice na koje niko više neće moći da utiče.
Šta će reći UEFA i FIFA
- Deo ljudi u savezu želi da zadrži postojeće stanje, ali protiv njih nisu oni koji žele da prekinu cirkus i istupe iz FS BiH, već naprotiv, bošnjački deo FS BiH, većina reprezentativca i selektor, ali i bošnjački navijači, političari i mediji, koji na sve načine pokušavaju da dovedu do promena u FS BiH. Cilj je da bude izabran jedan predsednik, umesto Predsedništva. Oni pokušavaju da u fudbalu realizuju ono što Bošnjaci žele da se desi i u državi BiH, a to je dominacija i nametanje rešenja - kaže naš sagovornik.
Naš sagovornik kaže da ostaje da se vidi kako će svetska i evropska fudbalska organizacija reagovati na samu ideju o istupanju iz FS BiH.
- Činjenica je da je sve i jedan konstruktivan predlog, kompromis i dogovor krenuo upravo od nas, iz FS RS. Uskoro će biti održan i sastanak delegacije FS BiH i delegacije UEFA, koju će predvoditi Mišel Platini, na kojem će svi ovi problemi čelnicima UEFA biti predočeni iz prve ruke - kaže naš izvor.
Na sastanku sa predsednikom UEFA Mišelom Platinijem, koji će biti održan prekosutra u Atini, učestvovaće i predstavnici FS RS, delegacija Fudbalskog saveza BiH i Bogdan Čeko.
Generalni sekretar FS RS Rodoljub Petković kaže da savez Srpske trenutno nema partnera za razgovore u zajedničkom savezu, te da će Platinija upoznati sa svim dešavanjima u bh. fudbalu koja su dovela do ovakve situacije.
- Pre svega, Radna grupa je utvrdila da su izbori u tri od četiri kantonalno županijska saveza u FS FBiH nelegalni, čime se postavlja pitanje legitimnosti izbora u zajedničkom savezu, što potvrđuje naš stav da nemamo partnera za razgovore u FSBiH. Biće reči i o tzv. fanatikosima i njihovom delovanju, kako u Luksemburgu, tako i u Sarajevu, Zenici, Oslu i širom Evrope, kao i načinu i razlozima zbog kojih je to udruženje formirano. Videli smo i transparente upućene Bogdanu Čeku na utakmici BiH - Francuska i oni su veoma jasna poruka FS RS i našim predstavnicima u FSBiH - kaže Petković.
On dodaje da greše oni koji misle da u FS RS nisu shvatili poruku.
- O svemu tome će biti upoznat predsednik UEFA, a uprkos zdravstvenom stanju, to će učiniti lično Bogdan Čeko. Odnosi na relaciji FS RS - FS FBiH znatno su narušeni i pitanje je da li je moguće doći do konsolidacije. Ako jeste, mi smo uvek i bili za to, a ako nije moguće, tražićemo druga rešenja, u skladu sa propisima FIFA i UEFA. Jedno je jasno, od formiranja zajedničkog saveza, 2002. godine, stanje nije bilo teže, a FS RS takvom stanju nije doprineo ni jednim jedinim gestom - kaže Petković.
Dosta nasilja
Kap koja je očigledno prelila čašu u bh. fudbalu bio je napad „Bh. fanatikosa" na Čeka u Luksemburgu i njihovo likovanje na utakmicu BiH - Francuska, kada su na stadion „Koševo" došli sa transparentom „Ko Čeka dočeka". Za vreme utakmice čuli su se i „tradicionalni" povici „Ubij, ubij, Srbina", a dobar deo publike je tokom celog meča uzvikivao „Tekbir, Alahu ekber", uz obavezno isticanje muslimanskih ratnih zastava iz 90-ih. Takođe, ni selektor BiH, niti bilo ko od reprezentativaca BiH nijednom rečju nije osudio napad navijača na člana Predsedništva FS BIH Bogdana Čeka, dok na navijačkim forumima u Federaciji BiH vlada skoro jedinstven stav - „mašala momci, trebalo ga je ubiti".
- Obuca9
#1286 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jeb.o te, nisam ni znapo da je Risto Đogo preš'o u sportsko novinarstvo.
-
Casual_boy
#1287 Re: SAVEZ NAPOLJE!
jao ubij ubij srbina tekbiri i ratne zastave jao haahh fkt smijesno !
RAT SAVEZU !
p.s. mozes li nam dati samo izvor ?
RAT SAVEZU !
- nellington
#1288 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma to je Press, sranje od novina da prostite na izrazu. Najtamnije žutilo od Banja Luke do Negotina.
- Point.
#1289 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Press. Sranje od novina.Casual_boy wrote:jao ubij ubij srbina tekbiri i ratne zastave jao haahh fkt smijesno !
RAT SAVEZU !
- bingov buraz
#1290 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Zaboravili su hranjenje lavova srpskom nejaci u poluvremenuPoint. wrote: Za vreme utakmice čuli su se i „tradicionalni" povici „Ubij, ubij, Srbina", a dobar deo publike je tokom celog meča uzvikivao „Tekbir, Alahu ekber", uz obavezno isticanje muslimanskih ratnih zastava iz 90-ih.
Zutilo je kad napisu da je Selmi Bajrami ispala sisa na nastupu ili da je DJ Krmak zaljubljen u Deen-a,ovo je svjesno sirenje medjunacionalne mrznje i govor mrznje kroz ocigledne lazi.nellington wrote:Ma to je Press, sranje od novina da prostite na izrazu. Najtamnije žutilo od Banja Luke do Negotina.
-
Crvena Tifoza
#1291 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jel' ovo sada raspad sistema zvani "Premier Liga"?
Hoce li opet samo klubovi iz Federacije imati pravo nastupa u Evropi ako do ovog dodje?
Ili ovi iz NFSBiH znaju da nas stvarno ceka suspenzija pa sad grabi ko sta moze za ovih mjesec dana sto je ostalo.
Hoce li opet samo klubovi iz Federacije imati pravo nastupa u Evropi ako do ovog dodje?
Ili ovi iz NFSBiH znaju da nas stvarno ceka suspenzija pa sad grabi ko sta moze za ovih mjesec dana sto je ostalo.
-
michio
#1292 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ako igrači nemaju problema sa savezom ne znam zašto bih ja trebao imati. Valjda oni imaju veću želju da se jednom u karijeri plasiraju na neko prevenstvo od mene. Manite se ćorava posla.
- Edin H.
#1293 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pod ratne zastave oni podrazumjevaju zastavu sa ljiljanimaCasual_boy wrote:jao ubij ubij srbina tekbiri i ratne zastave jao haahh fkt smijesno !
RAT SAVEZU !
- Edin H.
#1294 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pazi sad ovo
Bogdan Čeko: Podržaću odluku FS RS
Član Predsedništva FSBiH Bogdan Čeko još se oporavlja od povreda zadobijenih u Luksemburgu. Čeko je uveren da je napad na njega planiran. On dodaje da nema nikakvu dilemu da je upravo on bio meta napadača.
- Huligani su čekali mene i to nije bio nikakav napad na FSBiH, nego na mene lično. Što se tiče daljih koraka, moj budući put biće onaj kojim će da ide i Republika Srpska - kaže Čeko
Zar ne rece neki dan da je napad posljedica stanja u Savezu i da je mogao biti napadnut bilo ko iz Saveza.
Sa nasim novinarima nikad ne znas, a mozda i on daje dvojake izjave u skladu sa instrukcijama
Bogdan Čeko: Podržaću odluku FS RS
Član Predsedništva FSBiH Bogdan Čeko još se oporavlja od povreda zadobijenih u Luksemburgu. Čeko je uveren da je napad na njega planiran. On dodaje da nema nikakvu dilemu da je upravo on bio meta napadača.
- Huligani su čekali mene i to nije bio nikakav napad na FSBiH, nego na mene lično. Što se tiče daljih koraka, moj budući put biće onaj kojim će da ide i Republika Srpska - kaže Čeko
Zar ne rece neki dan da je napad posljedica stanja u Savezu i da je mogao biti napadnut bilo ko iz Saveza.
Sa nasim novinarima nikad ne znas, a mozda i on daje dvojake izjave u skladu sa instrukcijama
-
illuminat
#1295 Re: SAVEZ NAPOLJE!
taj ''press'' je novina koja je zbog svojih ''objektivnih'' sadrzaja bila zabranjena za prodaju u BL'u .
to se desilo prosle godine za vrijeme odrzavanja banjaluckog raftinga, gdje je doslo takmicara iz citavog svijeta ..i press je ukinut radi cuvanja ugleda grada ..
eto kakva je to novina
to se desilo prosle godine za vrijeme odrzavanja banjaluckog raftinga, gdje je doslo takmicara iz citavog svijeta ..i press je ukinut radi cuvanja ugleda grada ..
eto kakva je to novina
- Edin H.
#1296 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Petković: Nećemo jednostrano istupiti iz N/FS BiH!
FS RS i dalje ostaje kagoričan po pitanju ukidanja Predsjedništva. Po cijenu sankcija neće pristati na ukidanje ove institucije, kaže Petković
Srbijanski mediji danas su objavili informaciju da će Fudbalski savez Republike Srpske istupiti iz zajedničke fudbalske organizacije u Bosni i Hercegovini, N/FS BiH!
Prema pisanju Pressa to će uraditi zbog napada huligana na Bogdana Čeku, potpredsjednika N/FS BiH u Luksemburgu. Navodi se da će o svemu biti obaviješteni i FIFA i UEFA.
Informaciju smo provjerili kod Rodoljuba Petkovića, generalnog sekretara FS RS, koji je sve to demantovao.
„Naslov je izvučen iz konteksta. Nećemo nikada jednostarno istupiti iz N/FS BiH“, tvrdi Petković, dodavši:
“Situacija u državnom Savezu je više nego teška. Problemi u NS FBiH eskalirali su nakon što je utvrđeno da u tri kantonalna saveza ima propusta u izborima. Federalnom savezu dat je nalog da neregularnosti isčisti“.
Prvi operativac saveza u Banjaluci osvrnuo se i na sutrašnji sastanak u Atini, gdje će tročlano Predsjedništvo razgovarati sa predstavnicima UEFA, tačnije predsjednikom Michelom Platinijem.
“FS RS i dalje ostaje kagoričan po pitanju ukidanja Predsjedništva. Po cijenu sankcija neće pristati na ukidanje ove institucije. Ničim nismo doprinijeli problemima. Naše stavove zastupat će Čeko, s kojim smo juče imali sastanak“, kaže Petković.
(SCsport)
FS RS i dalje ostaje kagoričan po pitanju ukidanja Predsjedništva. Po cijenu sankcija neće pristati na ukidanje ove institucije, kaže Petković
Srbijanski mediji danas su objavili informaciju da će Fudbalski savez Republike Srpske istupiti iz zajedničke fudbalske organizacije u Bosni i Hercegovini, N/FS BiH!
Prema pisanju Pressa to će uraditi zbog napada huligana na Bogdana Čeku, potpredsjednika N/FS BiH u Luksemburgu. Navodi se da će o svemu biti obaviješteni i FIFA i UEFA.
Informaciju smo provjerili kod Rodoljuba Petkovića, generalnog sekretara FS RS, koji je sve to demantovao.
„Naslov je izvučen iz konteksta. Nećemo nikada jednostarno istupiti iz N/FS BiH“, tvrdi Petković, dodavši:
“Situacija u državnom Savezu je više nego teška. Problemi u NS FBiH eskalirali su nakon što je utvrđeno da u tri kantonalna saveza ima propusta u izborima. Federalnom savezu dat je nalog da neregularnosti isčisti“.
Prvi operativac saveza u Banjaluci osvrnuo se i na sutrašnji sastanak u Atini, gdje će tročlano Predsjedništvo razgovarati sa predstavnicima UEFA, tačnije predsjednikom Michelom Platinijem.
“FS RS i dalje ostaje kagoričan po pitanju ukidanja Predsjedništva. Po cijenu sankcija neće pristati na ukidanje ove institucije. Ničim nismo doprinijeli problemima. Naše stavove zastupat će Čeko, s kojim smo juče imali sastanak“, kaže Petković.
(SCsport)
- Edin H.
#1297 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Danas u 16 sati u sali "Kosmos" atinskog hotela "Vestin" delegacija Nogometnog saveza BiH susrest će se s predsjednikom UEFA-e Mišelom Platinijem (Michel Platini). Savez će predstavljati predsjednik Sulejman Čolaković, potpredsjednici Bogdan Čeko i Iljo Dominković te generalni sekretar Jasmin Baković.
Čelnici NSBiH pokušat će uvjeriti Platinija da Evropska nogometna asocijacija odustane od najavljene suspenzije našeg Saveza zbog neusvajanja statuta i ukidanja institucije Predsjedništva.
- U susretu s Platinijem želim da licem u lice kažem retrospektivu svih događaja. Znamo da FIFA i UEFA žele da naš Savez liči na ostale i niko ne bi bio sretniji od mene da to bude tako.
To bi značilo da ličimo na ostale normalne države. No, mi smo država u ludačkoj košulji, gdje ništa nije normalno - rekao je Čolaković.
Na naše pitanje može li se Platini uvjeriti da se odustane od suspenzije, Čolaković kaže da će to biti veoma teško.
- Vjerujem da ćemo odmah na početku sastanka znati na čemu smo. Prihvatam jednog predsjednika i ukidanje Predsjedništva, ali ja ne mogu znati u utjecati na ostale. Ostajem optimista i neću da razmišljam o suspenziji NSBiH - kaže Čolaković.
Suljo rules
Čelnici NSBiH pokušat će uvjeriti Platinija da Evropska nogometna asocijacija odustane od najavljene suspenzije našeg Saveza zbog neusvajanja statuta i ukidanja institucije Predsjedništva.
- U susretu s Platinijem želim da licem u lice kažem retrospektivu svih događaja. Znamo da FIFA i UEFA žele da naš Savez liči na ostale i niko ne bi bio sretniji od mene da to bude tako.
To bi značilo da ličimo na ostale normalne države. No, mi smo država u ludačkoj košulji, gdje ništa nije normalno - rekao je Čolaković.
Na naše pitanje može li se Platini uvjeriti da se odustane od suspenzije, Čolaković kaže da će to biti veoma teško.
- Vjerujem da ćemo odmah na početku sastanka znati na čemu smo. Prihvatam jednog predsjednika i ukidanje Predsjedništva, ali ja ne mogu znati u utjecati na ostale. Ostajem optimista i neću da razmišljam o suspenziji NSBiH - kaže Čolaković.
Suljo rules
- fosil
#1298 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I sta kaze Platini, jel' sve u dure?
- Edin H.
#1299 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma sta ce klosar, zad'o mu Suljo zadacufosil wrote:I sta kaze Platini, jel' sve u dure?
- Edin H.
#1300 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo i dokaza