SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1151 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Lazna masnica kreonom nacrtana,povez preko oka cisti blef!!!

Bogdane lopuzo stara!!!!
ratata

#1152 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ratata »

koja kolichina poziva na nasilje na jednom mjestu, prosto se zapitash da li si na sa-x ili negdje drugo
Risto Kuglarić

#1153 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Risto Kuglarić »

a što je najpotresnije, čini mi se da je čeko najmanji azrail od kompletnog saveza. Da su bar muniba, pa ne velim, vako :roll:
Edin H.

#1154 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

Risto Kuglarić wrote:a što je najpotresnije, čini mi se da je čeko najmanji azrail od kompletnog saveza. Da su bar muniba, pa ne velim, vako :roll:
Moze biti, ali nemoj zaboraviti da je on jedan od onih koji je glasao protiv promjena zbog kojih nam prijeti suspenzija.
limeni

#1155 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by limeni »

Edin H. wrote:
Risto Kuglarić wrote:a što je najpotresnije, čini mi se da je čeko najmanji azrail od kompletnog saveza. Da su bar muniba, pa ne velim, vako :roll:
Moze biti, ali nemoj zaboraviti da je on jedan od onih koji je glasao protiv promjena zbog kojih nam prijeti suspenzija.
mozda sad razmisli malo kakve odluke treba donijeti :D
cyprus

#1156 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

Meni nije jasno kako većina može podržavat ovakvo nasilničko ponašanje...
Bosanski_kralj

#1157 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

cyprus wrote:Meni nije jasno kako većina može podržavat ovakvo nasilničko ponašanje...
Kakvo ti ponašanje podržavaš i predlažeš u odnosu na Savez
Last edited by Bosanski_kralj on 06/09/2010 00:36, edited 1 time in total.
johnny_blazze

#1158 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by johnny_blazze »

cyprus wrote:Meni nije jasno kako većina može podržavat ovakvo nasilničko ponašanje...
zato sto je zasluzio :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1159 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by -LIBERO- »

Uzvikivanje parola,pjesme protiv devijacija u savezu,peticija za promjene,pisanje FIFA I UEFA sa upoznavanjem o cemu se zapravo radi,dizanje parola NSBIH=Mafia,dizanje takve i slicnih parola na svim utakmicama od domacih do svih gostovanja sirom Evrope,protesti pred savezom,paljenje baklji jer su kontali da ce na taj nacin finasijski savez oslabiti,bojkot utakmica isti rezon udar na finasije..itd.itd.

Sta se desilo poslije vecine ovih pacifistickih,i dosta umjerenih pokusaja? (ne kazem da su svi pacifisticki ali velika vecina narocito na pocetku njihove borbe sa savezom)

Desilo se to da je savez pred suspenzijom!!!

Jel' savez pred suspenzijom zbog igraca,ili zbog navijaca..NE gospodo,savez je pred suspenzijom zbog bas ovih idiota koji bukvalno sistematski unistavaju fudbal u BiH (ovo se odnosi i na klubski fudbal gdje je sve sjebano i korumpirano). Pred bankrotom i suspenzijom,uz barem 7-8 velikih afera od Muniba Usanovica kojem su smislili novo mjesto jer je bio uslov da se mora smijeniti od UEFA jer je proces na sudu protiv njeha zbog pronevjere novca,do nestajanja kase teske oko 400KG iz sred Ferhadije u strogom centru Sarajeva,i nikada nije saznato ko je ukrao toliku kasu za trecega sprata i sta je od dokumenata bilo u toj kasi,jer je potvrdjeno da nije bilo novca u njoj,pa do afere Usanovic -Dominkovic o prodaji TV prava dvijema agencijama :shock: ,gdje je i dan danas a usdu zbog toga (znaci pravo za utakmice prodali objema agencijama ne govoreci da niu exkluzivni otkupljivaci,i sada ih te agencije,savez,tuze na sudu,redi se o milionima odstete ako izgube na sudua HOCE) ITD ITD

Koliko treba da se pise da shvatite o kakvim se kriminalcima radi???

Sta treba jos da otkopca slic i da mu ga P.,bil' onda cijenjeni pacifisticki auditorij bio zadovoljan. Pobjedio se veliki Luxemburg treba sve zaboraviti.

Nego kakva ce postava biti u utorak,i onako vecinu vas i interesuje samo rezultat u prvoj slijedecoj utakmici,hebo to sto je cijeli savez u korupcijskoh hobotnici i sto par bukvalno diletanata vedri i oblaci u BH fudbalu,pored toliko adekvatnih potencionalnih imena.
O uplitanju politike u savez ,o tome ne treba ni pricati svakome normalnom je sve jasno. :roll:

Al' jok ,za sve su krivi BHF,gdje ce na Bogdana ponosa naseg k'o zastavu. Bjezi ba raspizdih se bezveze.

Hajd' zdravo.
abdulvehab

#1160 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by abdulvehab »

e Gospodine -Libero- ovaj Vas zadnji post moze sada u bukvar ili neko stivo za ponavljanje i utvrdjivanje osnovnog gradiva (problema)! :thumbup:
fosil

#1161 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by fosil »

abdulvehab wrote:e Gospodine -Libero- ovaj Vas zadnji post moze sada u bukvar ili neko stivo za ponavljanje i utvrdjivanje osnovnog gradiva (problema)! :thumbup:

Druze Libero, Druuuze... :D
zenny

#1162 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zenny »

upravo sam htio nesto na taj fazon predlozit' :-D libero, svaka cast na ovom tekstu koji treba kopirat' svaki put kad neko pocne pricat protiv ovih agresivnijih metoda koje se sprovode protiv saveza u zadnjim godinama :wink:
Bosnolog

#1163 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosnolog »

-LIBERO- wrote:

Uzvikivanje parola,pjesme protiv devijacija u savezu,peticija za promjene,pisanje FIFA I UEFA sa upoznavanjem o cemu se zapravo radi,dizanje parola NSBIH=Mafia,dizanje takve i slicnih parola na svim utakmicama od domacih do svih gostovanja sirom Evrope,protesti pred savezom,paljenje baklji jer su kontali da ce na taj nacin finasijski savez oslabiti,bojkot utakmica isti rezon udar na finasije..itd.itd.

Sta se desilo poslije vecine ovih pacifistickih,i dosta umjerenih pokusaja? (ne kazem da su svi pacifisticki ali velika vecina narocito na pocetku njihove borbe sa savezom)

Jel' savez pred suspenzijom zbog igraca,ili zbog navijaca..NE gospodo,savez je pred suspenzijom zbog bas ovih idiota koji bukvalno sistematski unistavaju fudbal u BiH (ovo se odnosi i na klubski fudbal gdje je sve sjebano i korumpirano). Pred bankrotom i suspenzijom,uz barem 7-8 velikih afera od Muniba Usanovica kojem su smislili novo mjesto jer je bio uslov da se mora smijeniti od UEFA jer je proces na sudu protiv njeha zbog pronevjere novca,do nestajanja kase teske oko 400KG iz sred Ferhadije u strogom centru Sarajeva,i nikada nije saznato ko je ukrao toliku kasu za trecega sprata i sta je od dokumenata bilo u toj kasi,jer je potvrdjeno da nije bilo novca u njoj,pa do afere Usanovic -Dominkovic o prodaji TV prava dvijema agencijama :shock: ,gdje je i dan danas a usdu zbog toga (znaci pravo za utakmice prodali objema agencijama ne govoreci da niu exkluzivni otkupljivaci,i sada ih te agencije,savez,tuze na sudu,redi se o milionima odstete ako izgube na sudua HOCE) ITD ITD

Sta treba jos da otkopca slic i da mu ga P.,bil' onda cijenjeni pacifisticki auditorij bio zadovoljan. Pobjedio se veliki Luxemburg treba sve zaboraviti.

Nego kakva ce postava biti u utorak,i onako vecinu vas i interesuje samo rezultat u prvoj slijedecoj utakmici,hebo to sto je cijeli savez u korupcijskoh hobotnici i sto par bukvalno diletanata vedri i oblaci u BH fudbalu,pored toliko adekvatnih potencionalnih imena.
O uplitanju politike u savez ,o tome ne treba ni pricati svakome normalnom je sve jasno. :roll:

Al' jok ,za sve su krivi BHF,gdje ce na Bogdana ponosa naseg k'o zastavu. Bjezi ba raspizdih se bezveze.

Hajd' zdravo.
[/size]

Samo da povecm i ponovim,..... :thumbup: :bih:
siki_sa

#1164 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by siki_sa »

-LIBERO- wrote:

Hajd' zdravo.
svaka cast za post :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ja se bojim da ta bagra nikad nece otici iz saveza, pa makr ih toliko isprebijali da u kolicima svi zavrse oni nece otici.Prvo kao patriotu me boli da u fudbalskom savezu moje zemlje jedan od predsjenika je covjek koji navija za hrvatsku, javno ne krijuci to, ovaj ceko za srbiju, sa ekipom idu samo da im guzica vidi puta.Za utakmicu protiv francuske svi znamo koliko su digli cjenu karata ukupno ce inkasirati oko 970000KM te pare idu njima u dzep naravno, boli briga muniba, ilju, i ostale za rezultat vazno je maznuti lovu, pa onda u bosnu "zavoditi" maloljetnice.Ako dobijemo francuze ovaj jadan narod ce opet zaboraviti na lopovluk muniba, ilje i ostalih, dajte vi nama hljeba i igara kao i uvijek.Svi savezi u svijetu imaju jednog predsjenika, samo mi tri, malo nam jedan, haj da oni rade svoj posao kako treba, nego su njih trojica toliko nesposobni....Da se vratim na karte, zapad je 40KM, hoce da das 40KM za tribinu koja nema krov, koja nema stolicu sa naslonom, ......koliko ce para uzeti sad od utakmice u utorak kosevo bi se moglo malo srediti, ali naravno to se nece desiti, oni se srediti svoj vozni park, svoje vile i vikendice, castiti harmonikase i placati kurve.Ali munib, iljo, ceko su nase velike fudbalske legende, oni su imali strasne karijere igrali su za bayern, manchester, barcelonu, milan, inter, real madrid, ......Ja se pitam sta treba stvarno uraditi da mi imamo normalan savez, da nam je predsjenik npr jedan osim, ili jedan hadzibegic ili neko od istinskih legendi neko od ljudi koji vole ovu zemlju.
Gde si sad cica maco

#1165 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Gde si sad cica maco »

Libero, dobijaš na popularnosti. Reci još ljudima koju iskusnu.
ratata

#1166 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ratata »

@libero: Ko finansira BHF , i kad toliko sebe stavljate ispred reprezentacije zasto onoj raji koja nema love ne podjelite karte ? mislim i Hamas je slicna organizacija (samo politicka) ali oni bar dijele raji.

Drugo, samo zbog vas su cijene tolike jer se zna da radite vani i da vam je ko nama cener potrositi na dolazak i kartu

Trece, kad su ti vasi ljudi toliki mangupi, sto se ne jave i priznaju da su oni prebili lika (kojeg ne branim cak sta vise prezirem ga), nego je najlakse bilo kome napraviti saCEKUshu , vas deset a neko sam

Cetvrto, osjecas li se krivim ako neko od klinaca procita ono za sta se ti zalazes pa danas sutra ne daj boze pocnu i meci da sijevaju ili jos gore ne daj boze bombe, naravno daleko od tvog toplog doma u inostranstvu?

Peto, baklje, navijanje, pjesme, zastave, plakati, protesti, to je sve ok, ali nasilje je nesto sto je ovu jadnu zemlju vec nekoliko puta dobro unazadilo, a ocito zbog takvih kao ti sada je postalo i normalno i pozeljno.

I umalo da zaboravim, nisam kako ti to volis reci pacifista, ali sam legalista, sto je uvijek bilo pametnije nego biti divljak u kuci,na stadionu, ulici, kaficu, itd.

Savez napolje da, ali legalnim putem...a ne se ponashati kao ona bolesnica sto je bacala cuke u potok, kontash ...care?
juan

#1167 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by juan »

ratata wrote:@libero: Ko finansira BHF , i kad toliko sebe stavljate ispred reprezentacije zasto onoj raji koja nema love ne podjelite karte ? mislim i Hamas je slicna organizacija (samo politicka) ali oni bar dijele raji.

Drugo, samo zbog vas su cijene tolike jer se zna da radite vani i da vam je ko nama cener potrositi na dolazak i kartu
Ooo majko moja koji izliv inteligencije!
Pa ovaj se ubio za kakvog dobrog "cinbenika u nasoj vladi" hahahaha
E chuj ga, zbog BHFa savez digao cijene! Hahahaha
A jos jace, ko finansira BHF? Hahhaha mozda su oni onu kasu iz saveza ukrali hahaha
Ooo majko draga.....
jeza u ledja

#1168 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

@ ratata

Ne pretjeruj. Radi se samo o sljivi na oku. Navijaci nisu kriminalna organizacija pa da postavljaju bombe ili slicno. Jedina kriminalna organizacija u ovom slucaju je ona koju izmedju ostalih vodi taj Ceko.
Inace "ne podrzavam nasilje", i "napadace treba kazniti", a Ceko nek izvoli nek se zali sudovima, istim onim koji njega i ostale jos uvijek nisu poslali u zatvor. Nek vidi malo i on kako funkcionise "pravna drzava".

Pitam se samo kako cete se ti i ostali koji se ovdje snebivaju nad nasiljem osjecati kada budete uzivali u plodovima dugogodisnje borbe BHF i ostalih protiv korumpirane i kriminalne organizacije zvane NSBiH?

Pitam se takodje jeste li svjesni da su upravo i Ceko & co. direktno odgovorni i za fizicke napade na veci broj ljudi, sto u i oko stadiona, sto boga pitaj kakvim kriminalnim radnjama kojim se bave, a za koje ih sudovi nisu u stanju osuditi?

Jos jednom, "ne podrzavam nikakvo nasilje". :oops:
Obuca9

#1169 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Ma nama i trebaju ovakva gocna u drzavi i Savezu. Svako dobije ono što zaslužuje, mi uz ovakve moraliste bolje nismo ni zaslužili.
saim_adka

#1170 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by saim_adka »

ratata wrote:
Savez napolje da, ali legalnim putem
...a ne se ponashati kao ona bolesnica sto je bacala cuke u potok, kontash ...care?

Onaj prvi dio teksta sam pobrisao, jer kad si krenuo pisati, prvo sto sma pomislio ''ko je u savezu derpe'' pa tebe koristi, a onda ovaj zadnji dio te izvukao...Samo moracu se osvrnuti na taj dio svojim kontra pitanje:

''A koji je to nacin legalnim putem''?

Samo ukazi na jedan od tih nacina. Imaju takav statut da nema sanse da se neko ugura pa iznutra to razbije, medijski probali, ne ide, probali parolama ne ide, probali sudstvom - ljude osude, oni i dalje putuju, rade u savezu... o kojem ti legalnom putu govoris onda? Navedi te legalne puteve! Pusti se suplje... nisam zagovornik sile, ali definitivno jedini nacin je da se svi pohapse, da ih fifa suspenduje, da im zabrane dozivotni rad, da bankrotiraju, i opet ih neces od fotelje odlijepiti...i onda opet se vratimo na ono, dok neko nekog silom ne iscupa, nece se ovi razbjezati...
mikogoago

#1171 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mikogoago »

Kao sto sam rtanije rekao i njihovaje dogorila.Ovdje legalni putevi ne pomazu.Jer to su najgora djubrad koja su se mogla naci i sakupiti.Ovdje ima samo jedan nacin da se "narod dogodi".A apropo Ceke onm i njegov podsavez su jedini za to predsjednistvo.Oni su ti koji na sve nacine nastoje da oslabe i degradiraju nacionalni tim i is ve sto se radi.Ko to nevidi sljep je ili isti kao i oni.Nema tu velike filozofije.Previse su igrali po zivcima i strpljenju ljudi.Pa doslo vrjeme za placanje racuna.Samo cekam da se usude da glasaju protiv novog statuta i da nas suspendiraju e onda cu vas "legalisti "pitati kako sada da rjesite to legalnim putem?
Dammme

#1172 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

ratata wrote:@libero: Ko finansira BHF , i kad toliko sebe stavljate ispred reprezentacije zasto onoj raji koja nema love ne podjelite karte ? mislim i Hamas je slicna organizacija (samo politicka) ali oni bar dijele raji.

Trece, kad su ti vasi ljudi toliki mangupi, sto se ne jave i priznaju da su oni prebili lika (kojeg ne branim cak sta vise prezirem ga), nego je najlakse bilo kome napraviti saCEKUshu , vas deset a neko sam

Cetvrto, osjecas li se krivim ako neko od klinaca procita ono za sta se ti zalazes pa danas sutra ne daj boze pocnu i meci da sijevaju ili jos gore ne daj boze bombe, naravno daleko od tvog toplog doma u inostranstvu?

Peto, baklje, navijanje, pjesme, zastave, plakati, protesti, to je sve ok, ali nasilje je nesto sto je ovu jadnu zemlju vec nekoliko puta dobro unazadilo, a ocito zbog takvih kao ti sada je postalo i normalno i pozeljno.

I umalo da zaboravim, nisam kako ti to volis reci pacifista, ali sam legalista, sto je uvijek bilo pametnije nego biti divljak u kuci,na stadionu, ulici, kaficu, itd.

Savez napolje da, ali legalnim putem...a ne se ponashati kao ona bolesnica sto je bacala cuke u potok, kontash ...care?
Šta bolan? Ti si kao legalista, a mi ostali nismo? Pa samo stavljanje u istu rečenicu "legalitet" i N/FSBiH je protivno razumu. Ti si izgleda čitav život živio pod staklenim zvonom. Izgleda da te nikad niko u djetinjstvu nije napao, pa si se onda morao s njim pomarisati. Izgleda da ti nikad niko nije opsovao mater, sestru ili tome nešto slično, pa da se moraš i sa njim pomarisati. U kom bolan svijetu ti živiš? Pitam te da li bi ovako isto reagovao da je neko recimo namarisao Gašija? Jer ovi bijednici u savezu jesu upravo to: Mafija i ološ. I de bogati ne vazi fanatikosima kako su oni krivi za ovo ili za ono. Krivci za svu tu situaciju sjede u Ferhadiji i ako je neko od njih dobio po pi.ki, ja sam radostan!
Point.

#1173 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Point. »

Bez uvrede care al ovo je jedan od najglupljih izliva sto sam procito na ovome forumu do sad. Toliki nivo negative i ljubumoro kontra dijaspore, a sve fino upakovano u "osobni rat protiv BHF", sta je sa tobom?
Predlazem ti da se javno izvines svima nama sto smo morali citati ovoliko bljuvotine i bullshita. Ovo ti ozbiljno velim.

Cuj ko finansira BHF? :-D . CIA momak, CIA a mozda je i FBI, a moze bit bidne i Vatikan a zasto nebi bila i americka vlada. :run:
ratata

#1174 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ratata »

Point. wrote:

Bez uvrede care al ovo je jedan od najglupljih izliva sto sam procito na ovome forumu do sad. Toliki nivo negative i ljubumoro kontra dijaspore, a sve fino upakovano u "osobni rat protiv BHF", sta je sa tobom?
Predlazem ti da se javno izvines svima nama sto smo morali citati ovoliko bljuvotine i bullshita. Ovo ti ozbiljno velim.

Cuj ko finansira BHF? :-D . CIA momak, CIA a mozda je i FBI, a moze bit bidne i Vatikan a zasto nebi bila i americka vlada. :run:
ne samo da necu da se izvinem, jer nemam za sta, nego cu da ponovim, ko finansira organizaciju BHF, u njihovim divljackim pohodima po inostranstvu a sve u ime BiH?
mikogoago

#1175 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by mikogoago »

ne samo da necu da se izvinem, jer nemam za sta, nego cu da ponovim, ko finansira organizaciju BHF, u njihovim divljackim pohodima po inostranstvu a sve u ime BiH?
Ti stvarno momak nemas granica.DA SE NEKE STVARI RAZUMJEMO.jA LICNO NE VOLIM SVE KAKO RADE FANATIKOSI-MISLIM NA BAKLJADE PRIJE SVEGA JER NAS TO MOZE KOSTATI SUSPENZIJE,PREKIDA UTAKMICEI SLUZBENOG REGISTROVANJA REZULTATA,Ali napisati divljacki pohodi e malo si pretjerao.Ti momci vecinom su vani i zive vani i nemaju potrebe da se vani negdje izizvljavaju jer to mogu svaki dan.PITAJ S E DOBRO KO DIVLJA VANI OD NAVIJACA I KOLIKO JE TU PLACENIKA SAVEZA ,A MOZDA SI I TI JEDAN OD NJIH PA MALO DOSAO DA PROVOCIRAS.jA SAMO ZNAM DA NASA REPREZENTACIJA IMA NAJODANIJE NAVIJACE BILO GDJE DA IGRA.DA SE RADI O LJUDIMA KOJI NEZALE DA POTROSE I ZADNJU PARU,NEKI RESKIRAJU I POSAO SAMO DA BI DOSLI DA BODRE REPREZENRACIJU,A ONDA SE NADJE SERONJA KO TI DA PRICA BLJUVOTINE I SERE O LEGALIZMU :x :x :x
Imam dobar prijedlog:kada budu ovu mafiju ganjali po gradu i okolo dobro bi bilo da ides da ih branis ko legalista. :bih:
Locked