savannah cat ??
Moderator: anex
-
bc_chupo
#1 savannah cat ??
zanima me ova vrsta..da li je moguce nabaviti ?..koliko kosta i tako ...zanima me najvise F1 i F2...
http://en.wikipedia.org/wiki/Savannah_(cat)
-
melb26sa
#2 Re: savannah cat ??
bc_chupo wrote:zanima me ova vrsta..da li je moguce nabaviti ?..koliko kosta i tako ...zanima me najvise F1 i F2...
Ako si u Americi, posto je ocito ovo americka vrsta iliti hibrid, probaj kontaktirati kojeg uzgajivaca da vidis za cijenu.
Evo ja nadjoh nesto: http://www.savannahcatbreed.com/f2_kittens.shtml
Prosjek oko $10000
-
bc_chupo
#3 Re: savannah cat ??
to sam i ja vidio..pa se mnogo iznenadio....koontam mozda to prozivodjaci nabijaju cijene nekim furanjem rase..tj laganjem xD...pa sam mislio ako ovdje neko ima vise infosa al vidim da su svi jednako neupuceni kao i ja..
u svakom slucaju hvala
u svakom slucaju hvala
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#4 Re: savannah cat ??
ovdje je vecina raspolozena za udomit a ne KUPIT. Zato i sutimo.bc_chupo wrote:to sam i ja vidio..pa se mnogo iznenadio....koontam mozda to prozivodjaci nabijaju cijene nekim furanjem rase..tj laganjem xD...pa sam mislio ako ovdje neko ima vise infosa al vidim da su svi jednako neupuceni kao i ja..
u svakom slucaju hvala
- sheilak
#5 Re: savannah cat ??
@ bc_chupo
izvini, ali zasto bas savannah cat?
nema ljepsih maca od ovih nasih obicnih avlijanerki!
ni sladjih.
nema ljepsih maca od ovih nasih obicnih avlijanerki!
-
melb26sa
#6 Re: savannah cat ??
I ja sam radije za avlijanerke ali ne htjedoh nista u svom gornjem postu spominjati.sheilak wrote:@ bc_chupo
nema ljepsih maca od ovih nasih obicnih avlijanerki!ni sladjih.
Nego @bc_chupo, jesi li ti ikada imao obicnu macku, da ne pitam za ove egzoticne? Obicno je bolje poceti sa domacim mackama, da naucis njihove navike, raspolozenja i slicno...
- Qler
#7 Re: savannah cat ??
trazio sam po netu slike ove macke
opasna pravo
i ja bi prije nju nego ovu lokalnu avlijanerku. da se bar malo istice u raji 
- sheilak
#8 Re: savannah cat ??

Ovo nije macka, ovo je leopard
Jeste lijepa i bila bi glavna, ali ove nase mahaluse bi se urotile protiv nje!
-
bc_chupo
#9 Re: savannah cat ??
eh ovak da vam ssvima lijepo odgovorim...
imao sam avlijanerki i uvjek su mi bile drage....s vremenom su umirale, onda sam uzeo plavu rusku i dvije turske van...kako sam rusa uzeo prije trebalo je vremena da se naviknu...ali je rus bio pravo razigran...grizao je i uvjek je bio za igru..tako su i one navikle..i to mi je promjenilo misljenje kod macki..jer mi je puno zanimljivije kad imam takvu jednu macu koja nije samo za izlezavat se heh:D....tako sam se poceo mal raspitivat i dosao do savanske...naime cuo sam da ih presstavljaju pod drugim imenom i prodaju po tako velikim cijenama...zato bi zelio saznati da li je moguce naci to sta jeftinije...i dalje cu se truditi jer je ona nesto najzanimljivije sto sam vidio ...heh, ako nista ostaje mi bengalska il mejn kun...obje vrste su mi lijepe...
imao sam avlijanerki i uvjek su mi bile drage....s vremenom su umirale, onda sam uzeo plavu rusku i dvije turske van...kako sam rusa uzeo prije trebalo je vremena da se naviknu...ali je rus bio pravo razigran...grizao je i uvjek je bio za igru..tako su i one navikle..i to mi je promjenilo misljenje kod macki..jer mi je puno zanimljivije kad imam takvu jednu macu koja nije samo za izlezavat se heh:D....tako sam se poceo mal raspitivat i dosao do savanske...naime cuo sam da ih presstavljaju pod drugim imenom i prodaju po tako velikim cijenama...zato bi zelio saznati da li je moguce naci to sta jeftinije...i dalje cu se truditi jer je ona nesto najzanimljivije sto sam vidio ...heh, ako nista ostaje mi bengalska il mejn kun...obje vrste su mi lijepe...
- Skyfox
#10 Re: savannah cat ??
ako dodes do nje objavi slike, da vidimo to cudo... 
- sheilak
#11 Re: savannah cat ??
Neki sam dan vidjela prilog o Ragdoll macama. Stvarno su lijepe

Voljela bih imati jednu, kad to bude moguce.

Voljela bih imati jednu, kad to bude moguce.
- Mushu
#12 Re: savannah cat ??
bc_chupo wrote:eh ovak da vam ssvima lijepo odgovorim...
grizao je i uvjek je bio za igru..tako su i one navikle..i to mi je promjenilo misljenje kod macki..jer mi je puno zanimljivije kad imam takvu jednu macu koja nije samo za izlezavat se heh:D....
E pa ja ti preporucujem da kupis sijamsku macku. Vjeruj meni, s njom ti ama bas nika nece biti dosadno.Ja imam jednu razigranu ljepoticu i toplo ti preporucujem. Hem se igra, hem grize hem non stop nesto prica s nama.
ja sam isto bila naumila da uzmem savanah macu, ragdoll macu ili bengalsku (bengalska je prelijepa) ili main coon-a, ali kad sam vidjela Lunu sve je to palo u vodu.
Ostale su jako skupe (tako bar Arman kaze).
Imas na slike kucnih ljubimaca Lunu pa je vidi.