Sava - made in Poland

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

pitanje

odgovor
1
33%
odgovor
2
67%

Total votes: 3

aston

#1 Sava - made in Poland

Post by aston »

Prije par dana, kupio sam gume Sava Eskimo S3 i kad sam ih detaljnije osmotrio, vidio sam da umjesto "MADE IN SLOVENIA" (kako je pisalo na predhodnim), na ovima pise "MADE IN POLAND". Dakle, izvjesno je da se "Sava" razmahala i da otvara nove pogone, sto je za svaku pohvalu, samo me zanima dali je sacuvala i kvalitet. Ako neko ima vec iskustva sa PL varijantom ovih inace dobrih guma neka se javi.
nineac

Post by nineac »

Prije sam imao S3 i bila je korektna guma, međutim čuo sam da ta Made in poland nija baš na razini one stare. Nemam lično iskustva sa tom, ali tako sam čuo, možda ljudi grješe!
Ljut_ko_Leptir

Post by Ljut_ko_Leptir »

to ti je nesto kao VW Golf made in BiH e sad ako je golf kvalitetan ko Svapski onda je i ta guma ko Slovenska....
tintilano

Post by tintilano »

Savu je kupio Goodyear (čini mi se) i njihove gume rade u pogonima u Poljskoj i Turskoj.Ovo je info. iz Savatrgovine na Stupu,zato nema razloga za brigu.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Goodyear je kupio Savu, Dunlop i poljsku Debicu i podijelio proizvodnju. Mjesto proizvodnje ne zavisi od marke gume vec od dimenzije. Kada je o Eskimu S3 rijec, u Savi u Sloveniji se proizvode 185-ice zajedno sa srodnom Debicinom gumom Frigo istih dimenzija. Obrnuto, u Debici u Poljskoj se izradjuje i Debica Frigo i Sava Eskimo u dimenziji 175 koja "pase" za najveci broj nasih vozila (Golf II).
Post Reply