satrase nas komarci

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mamica papucarka

#1 satrase nas komarci

Post by mamica papucarka »

nevjerovatno :roll: vec mjesec dana nikako se rijesit komaraca. Cijelo ljeto ih nisam vidjela, a sad navalili ko ludi :roll: I nije samo nas problem, vec su mi se nekoliko ljudi jos zalili na doticnu gospodu. :D

Sinoc smo ustajali u 2h i trazili gospodina, ali ga nigdje. I kad smo ugasili svjetlo on opet navali :roll:
Vidjela sam hrpu nekih preparata protiv komaraca, ali ne znam jel to ima kakvog efekta???
Ima li sta na prirodnoj bazi :D Mislim, imam dvoje male djece pa bas i ne bi svacim prskala :oops:
jedno jutro mali usto sav ispikan. Ja sam prvo pomislila da je dijete dobilo ospice, toliko su ga komarci izujedali :(
zna li ko sta bi potamanilo komarce???
Tesssa

Post by Tesssa »

Ja nekako najdjelotvornijim smatram saksije sa nanom na prozorima, ili buketic lavande. Iako se sa ovim danasnjim mutantima od komaraca nikad ne zna :roll:
mamica papucarka

dinchy84 wrote:Ja nekako najdjelotvornijim smatram saksije sa nanom na prozorima, ili buketic lavande. Iako se sa ovim danasnjim mutantima od komaraca nikad ne zna :roll:
znam da je lavanda protiv moljaca :)
HomeArt

Post by HomeArt »

Bila je u Robotu mrezica koja se zalijepi na prozor protiv ulijetanja bilo cega s krilima. Sitna je ko gaza i skoro se i ne primijeti na prozoru.

btw jedan mali ispravak. Komarice, odnosno zenske piju krv na slamku a ne komarci :D
Tesssa

Post by Tesssa »

odbija i komarce, provjereno :)

A dok sam na moru zivila, imali smo posadjenu nanu oko kuce.U 4 godine nijedan komarac nije u kucu usao :)
mamica papucarka

sahan wrote:Bila je u Robotu mrezica koja se zalijepi na prozor protiv ulijetanja bilo cega s krilima. Sitna je ko gaza i skoro se i ne primijeti na prozoru.

btw jedan mali ispravak. Komarice, odnosno zenske piju krv na slamku a ne komarci :D
e to nisam znala :lol: sto su ti zene, pa makar bile i komarci :lol:

Dinchy, probat cu sa lavandom. :) Trenutno je nemam u kuci, ali cu kupit.
repeater

Post by repeater »

ovo sa nanom prvi put cujem. jel' djeluje ako drzis solju caja kraj sebe dok sjedis vani ??
Tesssa

Post by Tesssa »

repeater wrote:ovo sa nanom prvi put cujem. jel' djeluje ako drzis solju caja kraj sebe dok sjedis vani ??
sumnjam :D

mamice, sretno, sto gospodje komarci mogu upeglati, niko ne moze :D
repeater

Post by repeater »

a, ako se okupam u caju od nane ??
Post Reply