Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Wind wrote:Pa u zdravstvu je satnica 2,00 KM. Sta bi vi htjeli da fizikaner ima 5 KM?
dok god "fizikaner" ne bude imao bar 100 km na dan, Bosna nece bit sretna drzava
onda ne preostaje nista drugo da svi postanemo fizikaneri i kopamo samo kanale, a ostatak svijeta neki hod apo mjesecu, ide na izlete na mars, a mi cemo kopat jer to najbolje znamo i krivit druge za neuspjeh,. Bosna ce bit sretna kada se fizikaneri vrate fizekanarenju??? a pametni tamo gdje treba
ne nego cemo svi ici u administraciju, zaposlit cemo 16 portira za jedna vrata, a u kancelarijama cemo imati 3 miliona tehnoloskog viska
valjda je njihova plata realna a "fizikanere" treba guliti na svakom koraku. ne treba im ni marku davat.
siimee wrote:Sumnjam da postoji, nit' ga ko tjera da radi, nit' išta. Ako mu zovneš inspekciju, on njima kovertu fino u džep, i taj koji je zovn'o popuši otkaz. To je najveća tuga u našoj državi, što su svi korumpirani
ja bih mu tako radio dok ne zaradim za kanister benzina od 20 litara
-----------
Dok se damo jebat jebat ce nas. A da se malo vise kanistera skupi i da se ljudi zaderu "dosta nam je! " bilo bi drugacije.
Ako je istina da placa ljude marku po satu treba ga kaznit za robovlasnisto.
Pismonosa wrote: Poznajem te krajeve odlično jer sam poslom već dugo vremena vezan za tu regiju. Vakuf, Bugojno, Donji Vakuf... Ove priče o jednoj marki na sat su obična nebuloza. Radnici imaju troduplo veće satnice i uglavnom su svi osigurani. Naravno da su i dalje nedovoljno plaćeni, ali je isplate zasnovana na zakonskim okvirima. A to što nam je jaka država, to je za priču
Tako da bi ovi junaci sa kanisterima trebali prvo razmisliti jel uredu vjerovati baš svemu što pročitaš na forumu
Ja ponavljam da je realnost sasvim druga od ove price sa 1KM po satu.
Neće da rade ni po 4 KM ako nije hrana posebno plaćena.