Iskreno,mi smo napravili off topic pa se ispricavam.
Ali ja mrzim,znaci ponavljam MRZIM pay servere,ili ti komercijalne servere,iz dna duse..
Oni ce nas zaljubljenike u sat.hobi u crno zaviti. Svako koga imalo zanima da gleda nesto na sat.nebu,a hoce preko CS to da gleda,moze,uz malo truda,sebi napravit solidan server za male novce a da pri tome ne placa CS. Evo,Total TV ( samo primjer njih navodim ) je mjesecno cca 20KM,pa zar nije bolje uzeti tu karticu,kupiti DM500s, i pokrenuti je u CS?
Sa njom ce imati vecinu kanala otvorenih. Ili,Hayat karticu,ili BHT karticu,one kostaju 100€ za godinu dana...
Ljudi moji,ubijate CS,polako ali sigurno,time sto placate komercijalne CS servere.
Ovo za skuplje servere niste upravu.. Onaj ko se bavi prodajom CS,nece pravit server na reciveru,pravit ce ga na PC,preko linuxa,zakupit ce i virtualni server,pa mu trebaju onda citaci kartica,UPS,dobre lokalne kartice,ne moze pravit komercijalni server od Hayat tv kartice. Moze,al svako malo ce da prekida krajnjem korisniku,jer koliko para toliko i muzike. Zato i jesu skuplji nego ovi koji nabave dvije kartice,nakupe 20-30ak linija i kontaju evo ga,sada cu ja da prodajem CS,imam ja server.. Zabluda,i to velika. Poznajem covjeka koji ima komercijalni server,na njemu ima oko 300 korisnika,i svi su zadovoljni,nema prekidanja,nema trzanja,i sl.,naplacuje 20km mjesecno,ljudi mu cak uplate za godinu unaprijed,ali znam da je ulozio lijepih para,pa ja mu zelim da mu taj server padne sto prije,jer opet kazem MRZIM komercijalne CS servere..Nisam ljubomoran,sacuvaj boze,sve to ja mogu priustiti sebi,al da prodajem CS,pri samoj pomisli dodje mi da povracam. Cuj treba cijeniti njihov rad... Vecu izvalu nisam cuo odavno,pa jel to neko tjera vas da vi pravite komercijalne servere ba?? Da nije zalosno,bilo bi smijesno...