Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
NediM17

#3476 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by NediM17 »

Chuckie wrote:Sta se desava na polarisu? Imate li vi signala?
Ako ti je SH4 box i Enigma na njemu, zaboravi. Ima signala, ali svi kanali stekaju. Ja imam Alien 8900HD, Enigmu sam stvarno zavolio, ali nazalost, na njoj Arene i ostatak Polaris paketa vise iz nekog razloga ne rade. Na Sparku sve sljaka kako treba.
Danguba

#3477 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Danguba »

Chuckie wrote:Sta se desava na polarisu? Imate li vi signala?
Polaris normalno radi samo su izmijenjali frekvencije.
van helsing

#3478 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

I nedim i danguba su upravu. Imam jedan sa sh4 procesorom,moze hbo i jos nesto kanala na enigma 2 ,ostalo ne ide. Mislim da je najbolje preko google potraziti kingofsat,tu imas sve zadnje promjene na satelitima. Cujem da uskoro dolazi nekoliko novih HD kanala.
Glanzer

#3479 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Glanzer »

Posto sam u potrazi za novim niskobuđetnim resiverom izbor sam suzio na ova dva:amiko mini hd ili skybox F3,
kostaju priblizno isto oko 150KM-ova,koji uzeti?
Danguba

#3480 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Danguba »

van helsing wrote:I nedim i danguba su upravu. Imam jedan sa sh4 procesorom,moze hbo i jos nesto kanala na enigma 2 ,ostalo ne ide. Mislim da je najbolje preko google potraziti kingofsat,tu imas sve zadnje promjene na satelitima. Cujem da uskoro dolazi nekoliko novih HD kanala.
najlakse je to ovdje pratiti.
http://nl.kingofsat.net/satellites.php
Chuckie

#3481 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

Sta je sa HBOom na polarisu? Nisam dugo pratio ovaj paket pa sam ispao iz fola.
Chuckie

#3482 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

Jebote ovaj kontaminirao cijeli forum svojim plemstvom.
Adi-g

#3483 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Adi-g »

Chuckie wrote:Sta je sa HBOom na polarisu? Nisam dugo pratio ovaj paket pa sam ispao iz fola.
Neke su se frekfencije mjenjale sad ne znam tacno. Probaj sa novom listom

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk 2
van helsing

#3484 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Radi HBO,freq 12525 H 30000,fec 7/8.
Nije lose potraziti na google "E2 ex yu settings panel" pa ubaciti ga u prijemnik. Imate ažurne liste.

Tapatalk 2
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3485 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

šta je s ovim Vu+ mini HD? jel ima iko iskustva s ovim reciverom na CS-u?

vidim da se ima naručiti za 55 usd :kiss:
van helsing

#3486 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Vrijedi svaki $ , cak mu radi snimanje preko usb. Jedino ako se pokvari,ne isplati se vracati ,skupa postarina. I gledaj da je free shiping. Plus placas carinu+pdv+otvaranje paketa+ ....na tih 55$ jos dodaj skoro toliko.

Tapatalk 2
van helsing

#3487 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Glanzer,ja bih radije treci,onaj sa linka iz mog posta ranije,ali ako se mislis izmedju ta dva,onda nemoj amico...
Meni licno se ne svidja,sto ne mora znaciti da se nece tebi svidjeti.

Tapatalk 2
JoseMujica

#3488 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

van helsing wrote:Vrijedi svaki $ , cak mu radi snimanje preko usb. Jedino ako se pokvari,ne isplati se vracati ,skupa postarina. I gledaj da je free shiping. Plus placas carinu+pdv+otvaranje paketa+ ....na tih 55$ jos dodaj skoro toliko.

Tapatalk 2
cca + 31% od cijene je carina,pdv, pregled itd. tako da već kalkulišem unaprijed s dodatnih cca 18 usd tak oda je ukupna cijena oko 75 usd...nisam siguran da se išta može naći ovdje za ovoliko para pa me i zanima samo kakva su iskustva s ovim i kakva je podrška?

mini vu+solo cloud-Ibox

http://www.aliexpress.com/item/TimeFree ... 30014.html
van helsing

#3489 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Dobra mu je podrska,mislim da dodje ubacen black hole image u reciver. Vodi racuna o feedbacku,pozitivnim utiscima itd. Meni je ovo nesto previse jeftino,sto ne mora znaciti da je prevara. Probaj da platis alliexpresu,ne direktno prodavacu,u slucaju da ne dobijes porucenu robu da mozes traziti povrat novca.

Tapatalk 2
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3490 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by un1ted »

JoseMujica wrote:
van helsing wrote:Vrijedi svaki $ , cak mu radi snimanje preko usb. Jedino ako se pokvari,ne isplati se vracati ,skupa postarina. I gledaj da je free shiping. Plus placas carinu+pdv+otvaranje paketa+ ....na tih 55$ jos dodaj skoro toliko.

Tapatalk 2
cca + 31% od cijene je carina,pdv, pregled itd. tako da već kalkulišem unaprijed s dodatnih cca 18 usd tak oda je ukupna cijena oko 75 usd...nisam siguran da se išta može naći ovdje za ovoliko para pa me i zanima samo kakva su iskustva s ovim i kakva je podrška?

mini vu+solo cloud-Ibox

http://www.aliexpress.com/item/TimeFree ... 30014.html
Na 55$ ces platiti oko 50KM svih troskova k drzavi ako dolazi na obicnu postu. Ovaj iznos se uduplava ako dolazi npr s DHL.
Glanzer

#3491 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Glanzer »

JoseMujica wrote:šta je s ovim Vu+ mini HD? jel ima iko iskustva s ovim reciverom na CS-u?

vidim da se ima naručiti za 55 usd :kiss:
Ovo je isto kao sa tabletima, nemoj nas opet navlaciti :D . Ja definitivno uzimam skybox.
van helsing

#3492 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Sretno sa skybox ;-) .

Tapatalk 2
JoseMujica

#3493 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

hebte se s navlačenjem sumnje :lol: ....sad mi nestalo onih od 55 usd :(

al nađoh jednu stranicu đe ima svega...od mini Vu, openboxa do Dreamboxa...šta reći nego da sam tek sad izgubljen u svemu

http://www.st-box.com/

vidim da je ovaj Openbox full jeftin...za 40 usd se može MINI Openbox S13 ili Openbox s12 al ja fakat ne znam ništa o ovim reciverima....mini Vu solo je 78 usd ovdje...samo me zbuni piše Enigma 3 :?

jel može neko ovdje da izdvoji najjeftiniji best bay ? Može ali i ne mora nužno da bude HD (ili izbacite jedan SD i jedan HD) da podržava CS i ima koliko toliko solidu podršku (uključujući i liste kanala za 3x LNB postavku 13E-16E-19.2E)
van helsing

#3494 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Best bay dreambox 7020hd.... Cijena? Sitnica. 519€ :-)
Potrazi malo giga blue,navodno im je cijena u padu,a dobri reciveri. Ja ga licno ne mogu uzeti najvise zbog onog drugog dijela u nazivu.
Smetalo bi mi brate. Cini mi se da ih ima u nekom austrijskom shopu,ne znam/nemam link,plus garancija 2 godine. Opet ti kazem,onaj malisan sa linka iz mog posta,kopija VU+,radi dobro svoj posao. Mali je,cooler mu je necujan,box se ne grije,osim ako stavis karticu u njega,onda ide skoro ispod samog coolera.
A zasto ne kupis sebi optibox evo,mislim da je oko 300 km u digitalisu,dvije godine garancije,vidim da ga hvale dosta na forumima,plus u slucaju kvara,mozes ga vratit. Ne znam,kako hoces.

Tapatalk 2
Adi-g

#3495 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Adi-g »

van helsing wrote:Best bay dreambox 7020hd.... Cijena? Sitnica. 519€ :-)
Potrazi malo giga blue,navodno im je cijena u padu,a dobri reciveri. Ja ga licno ne mogu uzeti najvise zbog onog drugog dijela u nazivu.
Smetalo bi mi brate. Cini mi se da ih ima u nekom austrijskom shopu,ne znam/nemam link,plus garancija 2 godine. Opet ti kazem,onaj malisan sa linka iz mog posta,kopija VU+,radi dobro svoj posao. Mali je,cooler mu je necujan,box se ne grije,osim ako stavis karticu u njega,onda ide skoro ispod samog coolera.
A zasto ne kupis sebi optibox evo,mislim da je oko 300 km u digitalisu,dvije godine garancije,vidim da ga hvale dosta na forumima,plus u slucaju kvara,mozes ga vratit. Ne znam,kako hoces.

Tapatalk 2
A sta ti fali kod gigable. Vidim da mu osporavaju podrsku. Sta mislis o gigablue quad ili vu+solo2 uzimajuci u odnos troska i cijene

Sent from my HTC EVO 3D X515m using Tapatalk now Free
van helsing

#3496 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ma ne fali mu nista,ima odlicnu podrsku,mislim da pet timova rade za njih. Meni smeta ono blue u imenu :-)

Tapatalk 2
mumi80

#3497 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mumi80 »

Nije nebesko plava :lol:

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
van helsing

#3498 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ma nije ali 'ebi ga,pogledaj po netu slike od spomenutog,jedino zalijepiti nesto preko imena. Al' opet negdje u podsvijesti .... :mrgreen:
Nego,ima "teamRED" koji radi podrsku za ovaj Gigablue,u tom teamu je par momaka sa ex-yu prostora,i kazu da im je image odlican.

Tapatalk 2
JoseMujica

#3499 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by JoseMujica »

van helsing wrote:Best bay dreambox 7020hd.... Cijena? Sitnica. 519€ :-)

Tapatalk 2
al koji optibox...ovi ih imaju od 40 usd pa naviše :?

hebga računaj da hoću da za što manje love dodam još jedan reciver na TV u drugoj sobi...treba mi uz reciver i 2x 4-port DiSEqC (da kopča 3 LNB /kod mene su ona tri u jednom komadu što mogu i SD i HD/ i 2 recivera) + kablova :roll:
Last edited by JoseMujica on 11/10/2013 09:53, edited 1 time in total.
van helsing

#3500 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Optibox evo hd m7.

Tapatalk 2
Post Reply