Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgleda da se hrvatski Vip (austrijanci koji su kupili skoro hrvatski DigiTV) seli užurbano na 16°E i to u DVB-S2 (H264), tako da uskoro pa-pa Digi u razmjeni...
Yep,u folderu var/keys ili usr/keys moras imati fajl cccamd.list i u njega ubacis C vitamin.
Ovo za 5 KM linija..no comment..
A zapravo,koliko para toliko muzike.
Vipnet se pojavio na 16E,testira u conax sistemu kodiranja.
Navodno ce vremenom sve korisnike Digi.hr prebacit na taj satelit.
Pocinju zvanicno sa radom krajem septembra.
Nazalost,kartica i humax reciver su "vjencani".
Neko je pitao za listu,mislim da ce Don@ ovaj vikend probati nesto iskemijati.
Meni osobno su Likra liste bile dobre.
Al Jazzera sports ukida 6 kanala na 13º istocno( hotbird) Od 5 do 10. Samo ce se vidjeti od 1 do 4
Razlog je kupovina prava EPL (380 utakmica) koje ne smiju emitovati u evropi
Na nilesatu i satelitu Badr ce povecati ponudu na 19 kanala
Uvode svoj reciver, ne zna se da li ce biti uvezan sa katricom . Nova kartica viaccess 5
Ne cudi me .. Oni su ludi za premier ligom i njihovim klubovima .. Pogotovo onim top .. Znali su po cijelu noc praviti emisije kad prenose engleski kup ili engleski tim u ligi sampiona
Htjeli su "vjencati" reciver i karticu,bila je najava prije par mjeseci. Cak su bili obustavili produzavanje i prodaju viacess kartica,al skroz kratko. Iz vlastitog iskustva,humax reciver uopce nije los.
brazzo19 wrote:Znaci kraj ovog sjajnog paketa u CS.u
Ne mora znaciti. Ne znam da li se ova dva satelita hvataju kod nas i ako se mogu uhvatiti kakav je signal. U slucaju da moze, na krov i vrti antenu
Evo nove distribucije kanala Al Jazeera Sports. Hvata li se ovaj Nilesat ili Badr? Ovo sada sa engleskom ligom postaje daleko najkvalitetniji sportski paket
Sir Charles wrote:Sa 90 cm se mogu gledati sd kanali, ali za hd bi ipak trebao veci tanjir
Kakve veze ima velicina tanjira sa time koje kanale gledas. Ako imas signal na transponderu sa hd kanalima, antena 5cm promjera gledat ces ih normalno kao onaj sa 5m antenom.
Naravno da ima veze. Zato sto za hd kanale treba jaci signal. Ja jsc kanale gledam normalno sa nilsata i imam oko 55% sugnala, ali na hd kanalima signal je oko 35% i nisu gledljivi sa tanjirom od 90 cm (isjeckana je slika i pojavljuju se one kockice) i to je po lijepom vremenu. Jacina signala ce sigurno opasti kad vrijeme bude losije
Sir Charles wrote:Naravno da ima veze. Zato sto za hd kanale treba jaci signal. Ja jsc kanale gledam normalno sa nilsata i imam oko 55% sugnala, ali na hd kanalima signal je oko 35% i nisu gledljivi sa tanjirom od 90 cm (isjeckana je slika i pojavljuju se one kockice) i to je po lijepom vremenu. Jacina signala ce sigurno opasti kad vrijeme bude losije
A na tom transponderu sa 35% signala sa HD kanalima, možeš li gledati SD kanale normalno?
Nemamo mi nista na hotbirdu ako zbog otkupa engleskog premiershipa odluce zakljucati gotovo sve kanale i ostaviti samo prva 4 .... Jedino sto me drzalo na cs.u je sportski paket al jazzere gdje sam u kombinaciji sa sport klubom na kablovskoj mogao gledati sve lige i utakmice na svijetu , ako ode JSC polako onda odlazim i ja sa cs.a ...