Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mr.Sojic

#2251 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Ej raja pozdrav!

Jedno pitanjce.

Na DM500s imaju samo kanali H polarizacje dok kanale V polarizacije receiver ne pronalazi tj. ne mogu se gledati :x

Malo sam "bistrio" internet i procitao da je moguce "crkao" mosfet (kosta oko 3-4 eura) ili tuner (mada sumnjam da je on "odapeo" :lol: )

Nije do LNB jer sa drugim receiverom radi sve ok :oops:

Ko zna i nezna nek pomaze :lol:
eques

#2252 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by eques »

Mr.Sojic wrote:Ej raja pozdrav!

Jedno pitanjce.

Na DM500s imaju samo kanali H polarizacje dok kanale V polarizacije receiver ne pronalazi tj. ne mogu se gledati :x

Malo sam "bistrio" internet i procitao da je moguce "crkao" mosfet (kosta oko 3-4 eura) ili tuner (mada sumnjam da je on "odapeo" :lol: )

ja bih na tvom mjestu prvo ponovno flashirao receiver
meni se tako jednom dogodilo i promjenio sam LNB, međutim isto.

Ponovno odradim flashiranje i proradilo je.
seketa88

#2253 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by seketa88 »

eques wrote:
seketa88 wrote:pozdrav, zanima me da li neko zna gdje bih mogao kupiti kod nas skystar hd2 karticu za pc, posto sam dosta trazio bas ovu i nisam nasao nigdje, pa ako neko zna gdje bih mogao naci neka odgovori ili posalje link ili ako bi neko prodao ovu karticu neka mi posalje pm pa da se dogovorimo. Hvala vam unaprijed! :thumbup:
Imaš u Digitalisu u Novom Travniku

http://www.digitalis.ba
ja nevidim nigdje ovdje skystar hd2 vec samo obicnu skystar2 kartu, a trazim ss hd2, hvala na pomoci ali ako znas gdje ima ova skystar hd2 an obicna bio bih zahvalan, jer ovu ss2 bez hd vec imam, pa sam trazio ovu hd ali nemogu nigdje naci. :thumbup:
bdzs

#2254 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

eques wrote: Ovisi o onome što ti proda CS šta ćeš moći gledati.
Evo ja ću ti napisati šta ja mogu gledati:
http://www.lyngsat.com/packages/europe.html
Sa ove stranice mogu gledati
Na 28.2E Sku UK,
na 23.5E sve pakete,
na 19.2E sve pakete
na 16.0E Digitalb i Tring
na 13.0E sve pakete
na 10.0E nisam ni tražio nikad
na 9.0E ne mogu gledati ove amerikane ni ove grke
na 7.0E rade Turci
na 4.8E rade ovi paket
i još gledam Thor na 0.8W

Što je neko napisao da ga talijani ne zanimaju jer ne zna jezik. To u velikim paketima nije važno. Najčešće imaš audio na originalnom jeziku i na lokalnom. Znači National geografic u Sky Italia ima i na engleskom i na talijanskom jeziku. Znači ovo što te zanima

Skaj Britance
Skaj Njemce
Skaj link
Kanal sat francuza,
Al Jsport zbog kosarkaskog kanala

možeš gledati na CS-u bez problema (naravno ako onaj ko ti prodaje CS ima te kanale u ponudi)

Svako će ti dati dan dva test liniju pa da vidiš jesi li zadovoljan. Ako te još nešto zanima, možeš me i na PP pitati. Nije problem da pomognem ako znam
Ovde mora doć cenzura :-)
Mr.Sojic

#2255 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

eques wrote:

Jedno pitanjce.

Hvala na brzom odgovoru :thumbup:

Probat cu danas pa cu javiti kako sam "prosao" :wink:
brazzo19

#2256 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ljudi imam problema sa svojim dremboxom odjednom iz cista mira nakon sto sam probao da okrenem antenu sa hotbirdna na astru jednostavno nestalo mi je signala na gotovo svim kanalima , pokusavao sam da ubacim drugu listu kanala ali nista . Sad me zanima do cega bi moglo biti moze biti da se resiver "zabunio" i da bi ga trebo ono resetirat ici na fabricke postavke sta mislite??? ali ako to uradim strah me da ne izgubim linije sto imam od ovog momka ili onaj gemini image sto imam na resiveru , ustvari kad idem na factory reset sta se desi sa resiverom jel sve pogubi ili samo ono od pocetka biram jezik drzavu polarizaciju i ostalo pa onda ponovo trazim memorisem satelite i ponovo ubacujem listu kanala ??? hvala
toniran

#2257 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by toniran »

brazzo19 wrote:Ljudi imam problema sa svojim dremboxom odjednom iz cista mira nakon sto sam probao da okrenem antenu sa hotbirdna na astru jednostavno nestalo mi je signala na gotovo svim kanalima , pokusavao sam da ubacim drugu listu kanala ali nista . Sad me zanima do cega bi moglo biti moze biti da se resiver "zabunio" i da bi ga trebo ono resetirat ici na fabricke postavke sta mislite??? ali ako to uradim strah me da ne izgubim linije sto imam od ovog momka ili onaj gemini image sto imam na resiveru , ustvari kad idem na factory reset sta se desi sa resiverom jel sve pogubi ili samo ono od pocetka biram jezik drzavu polarizaciju i ostalo pa onda ponovo trazim memorisem satelite i ponovo ubacujem listu kanala ??? hvala
kad ga vratis na tvornice postavke sve izgubis image , listu kanal . i linije , ako ne znas sam ubacivati image. to ne radi ! probaj ga iz struje iskljuciti par minuta nek ohladi malo ..
eques

#2258 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by eques »

brazzo19 wrote:Ljudi imam problema sa svojim dremboxom odjednom iz cista mira nakon sto sam probao da okrenem antenu sa hotbirdna na astru jednostavno nestalo mi je signala na gotovo svim kanalima , pokusavao sam da ubacim drugu listu kanala ali nista . Sad me zanima do cega bi moglo biti moze biti da se resiver "zabunio" i da bi ga trebo ono resetirat ici na fabricke postavke sta mislite??? ali ako to uradim strah me da ne izgubim linije sto imam od ovog momka ili onaj gemini image sto imam na resiveru , ustvari kad idem na factory reset sta se desi sa resiverom jel sve pogubi ili samo ono od pocetka biram jezik drzavu polarizaciju i ostalo pa onda ponovo trazim memorisem satelite i ponovo ubacujem listu kanala ??? hvala
a jel možeš okrećati motorom satelitski tanjur?
brazzo19

#2259 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Nista izgleda da je bilo nesto motor se zbunio cim sam tamo otisao na opciju "dovedi do 0 " vratio mi malo motor i pojavio se signal na svim kanalima ... :)

p.s do prije nekih 3-4 sata al dzezira svih 10 sportskih mi radilo normala sad radi prvih 5 ili 6 a 7 nema nikako dok 8.9.10 otvori ga dole na kodiranju ali nema slike isto kao da je nesto do njih ili kao da su mjenjali frekvencije moze li neko sada od vas provjerit pa da mi javi u cemu je problem radil mu sad trenutno svih 10 aj sports kanala

p.s.s i molim vas da mi provjerite sky sport 1 (italijanski) nema siganala nikako dok mi 2,3 i svi ostali sky calcio kanali uredno rade . Hvala :)
mubamay

#2260 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

jel iko zna gdje na kojem satelitu ima taj novi kanal FACE TV? zar je stvarno signal u HD? :shock:
Mr.Sojic

#2261 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Mr.Sojic wrote:
eques wrote:

Jedno pitanjce.

Hvala na brzom odgovoru :thumbup:

Probat cu danas pa cu javiti kako sam "prosao" :wink:

Eh et da javim :D
Juce sam flesh-ovao reciver ali i dalje nema signala na kanalima V-polarizacije :(

Ipak je izgleda do onog famoznog mosfeta q72 koji kosta oko 3 eura :?

Ljudi pomagajte :? ako ima neko savjet bujrum i unaprijed hvala :sax:

p.s. Na drugom Dreambox-u radi sve ok--znaci nije do lnb-ova.
toniran

#2262 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by toniran »

ako ti na JSC+ 1,2,3... ima signal 90% znaci ti 9,10, ti moraju raditi isto tako i sky sport 1. Moj ti je savijet resetuj motor i ubaci novu listu kanala.
plejka2

#2263 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Mr.Sojic wrote: Eh et da javim :D
Juce sam flesh-ovao reciver ali i dalje nema signala na kanalima V-polarizacije :(

Ako je to kupis i zamjenis....evo ti i video kako se radi.

Mozes i ovo prije svega pogledati....
http://www.sat-plus.com/showthread.php? ... mosfet+q72
toniran

#2264 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by toniran »

imam jedno pitanje, postavljao sam ga na hiljadu foruma ali problem nikada nisam rijesio, ovako stoje stvari imam DM 500S .resiver tek upalim slika ko mljeko cim prodze kobnih 10 min slika isto ko da gledam na analognom resiver neke cize pocnu letati po LCD i ne prestaju i opet ugasim resiver ohladi se nekih 30min i opet ga upalim slika ko predobra i opet nakon 10- etak minuta sve po starom. kupio zlatni scart znaci platio ga 19 km. A odmah da vam kazemda nije do LCD jer mi samsungov resiver radi bez problema na ovom LCD. e da vidim zna li iko od vas rijesiti ovaj problem ? :)
brazzo19

#2265 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ljudi opet mi se isto desilo danas upalim resiver i stoji mi signal na 63 i tako na svim kanalima idem opet ono dovedi na 0 poziciju ali nista ubacim novu listu kanala ali nista sta da radim nemam nikako signala ni na jednom programu :(
eques

#2266 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by eques »

brazzo19 wrote:Ljudi opet mi se isto desilo danas upalim resiver i stoji mi signal na 63 i tako na svim kanalima idem opet ono dovedi na 0 poziciju ali nista ubacim novu listu kanala ali nista sta da radim nemam nikako signala ni na jednom programu :(
Idi na primjer na neki kanal na Astri i motorom nađi signal. Snimi poziciju i idi dalje. Znači motor je zaboravio pozicije i moraš ga sada ručno na svaku poziciju dovesti i snimiti tu poziciju.
armintz

#2267 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by armintz »

Nisam dreambox koristio godinu dana, pa bi sad htjeo ponovo da priključim. Interesuje me šta ima od kanala? hvala
eques

#2268 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by eques »

armintz wrote:Nisam dreambox koristio godinu dana, pa bi sad htjeo ponovo da priključim. Interesuje me šta ima od kanala? hvala
ako nemaš CS, onda imaš RTL Deutschland, VOX, Sat1 i mnošto onih reklanih hot line kanala, a ništa kvalitetno
armintz

#2269 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by armintz »

Aha a kad bi imao CS šta bi tada imao, imali šta kvalitetno?
brazzo19

#2270 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

eques wrote:
brazzo19 wrote:Ljudi opet mi se isto desilo danas upalim resiver i stoji mi signal na 63 i tako na svim kanalima idem opet ono dovedi na 0 poziciju ali nista ubacim novu listu kanala ali nista sta da radim nemam nikako signala ni na jednom programu :(
Idi na primjer na neki kanal na Astri i motorom nađi signal. Snimi poziciju i idi dalje. Znači motor je zaboravio pozicije i moraš ga sada ručno na svaku poziciju dovesti i snimiti tu poziciju.

Znam sta pricas drug al cini mi se da motor ne reaguje na daljinski ( posto je na korvu pa slabo vidim da li se krece ) tako da mislim da je zablokirao posto mi se ovo davno desilo jednom ili dva puta nemam pojma kako da ga vratim .

Eh sad me zanima postoji li mogucnost sto mi se jednom desilo samo kad mi je zatrokiralo kad sam ubacivao listu kanala , taj neki sam reset ali nije reset svega imagea i linija nego samo kao neki "osnovni" izgubili mi se svi sateliti lista kanala i ostalo i morao rucno da trazim i snimam pozicije al mi se motor odblokirao , znaci da mogu kako to sam napravit ne bi mi bilo zao da ponovo trazim 10.ak satelita i snimam rucno posto mi je sad motor otisao izgleda skroz prema zapadu do kraja i stao ono nageo se skroz okrenula se antena i ne mrda .
plejka2

#2271 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Na samom motoru bi trebao imati reset koji pomaze kod takvih stvari.Kod mene je mala rupica u koju zaguram tanki exer...pogledaj na motoru ispod kabla gdje uvrces.....ili ako ti je ostalo uputstvo od motora tu imas tacno....
Samo pazi da ne sletis sa krova :P
brazzo19

#2272 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

plejka2 wrote:Na samom motoru bi trebao imati reset koji pomaze kod takvih stvari.Kod mene je mala rupica u koju zaguram tanki exer...pogledaj na motoru ispod kabla gdje uvrces.....ili ako ti je ostalo uputstvo od motora tu imas tacno....
Samo pazi da ne sletis sa krova :P
ma ne penje mi se nikako na krov zgrade :D da mi je kao da ga "zablokiram" ko prosli put pa da mi sam pogubi satelite listu kanala jezik i ostalo onda ce ga odblokirat trebalo bi dovedem motor do 0 tj do 19.2 E i lagano memorisem satelite neznam drugo sta da radim :(
plejka2

#2273 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Sta ti je konkretno problem sa tim cs-om?Izvadi cccam.cfg unutra su ti linije... onda mozes pokusat reset na resiveru,eventualno ubaciti drugi image...mada sumnjam da se tako da sta napraviti-odblokirati...al mozes pokusat nista ne gubis.
brazzo19

#2274 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

plejka2 wrote:Sta ti je konkretno problem sa tim cs-om?Izvadi cccam.cfg unutra su ti linije... onda mozes pokusat reset na resiveru,eventualno ubaciti drugi image...mada sumnjam da se tako da sta napraviti-odblokirati...al mozes pokusat nista ne gubis.
Neznam ubacit image ccam i ostalo nisam vjest sa tim neznam kako bih odblokirao motor a da se ne verem po krovu skroz je otisao na zapad meni se cini ili gdje vec nece da makne
Fourier88

#2275 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Fourier88 »

Mr.Sojic wrote:
Eh et da javim :D

reče ti lik i prije, probaj sa drugim lnb-om ;)
Post Reply