Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
fole13

#1951 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by fole13 »

Kakva je sad situacija sa CS sta se moze gledati,a sta ne? Vec godinu dana ne koristim CS ali imam namjeru ponovo ali reko da se prvo informisem.
clarion_

#1952 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

fole13 wrote:Kakva je sad situacija sa CS sta se moze gledati,a sta ne? Vec godinu dana ne koristim CS ali imam namjeru ponovo ali reko da se prvo informisem.
ne bi trebalo javno... pp!!!
Rottweiler

#1953 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Sto nebi trebalo, jos uvijek radi skoro sve i isplati se ;)
mO k3

#1954 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

Rottweiler wrote:Sto nebi trebalo, jos uvijek radi skoro sve i isplati se ;)
Skoro sve??
brazzo19

#1955 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ženski Dr.Med wrote:
Skoro sve??

Pa da skoro sve vjerovatno misli na toal i pink da ne rade i to je to :wink:
brazzo19

#1956 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ljudi mjenjao sam dreambox mislim onaj je pregorio crko tuner i uzeo sam drugi i sad mi je lik ubacio isti softver i sve isto sto je bilo ko prije ali je cini mi se onaj cccam stavio neku drugu verziju i sad recimo kad ugasim resiver i upalim ga za dva sata ne povuce mi "kodirane kanale" tj moram ga restartovat da bi mi proradili sky de i ostalo sto je kodirano eh sad do cega je jel do cccam verzije ili do necega drugog

p.s ubacio sam oept stare linije od momka i vratio sve i kanali rade samo kad palim resiver moram ga na restart da bi proradili kodirani kanalali . unaprijed hvala na odg :D
Fourier88

#1957 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Fourier88 »

koristi li neko amiko alien hd resiver, kakvi su utisci? druge preporuke u tom rangu (cca 300 KM) dolaze u obzir :D
iPod

#1958 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Amiko Alien ima ST Procesor baziran za SH40 arhitekturi, stoga i nema ono što imaju DreamBox, VU+, AzBox i drugi MIPS bazirani procesori. Idi na DM800 klon ili polovan original, ili uzmi AzBox Elite i stavi Enigma 2.
mO k3

#1959 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

brazzo19 wrote:
Ženski Dr.Med wrote:
Skoro sve??

Pa da skoro sve vjerovatno misli na toal i pink da ne rade i to je to :wink:
da u pravu si drug... :)
bdzs

#1960 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

iPod wrote:Amiko Alien ima ST Procesor baziran za SH40 arhitekturi, stoga i nema ono što imaju DreamBox, VU+, AzBox i drugi MIPS bazirani procesori. Idi na DM800 klon ili polovan original, ili uzmi AzBox Elite i stavi Enigma 2.
Šta to MIPS ima u odnosu na sh4? Jel misliš na CCcam. Pa to je davno prevaziđen emu. Svaki ozbiljniji server radi na Oscam.
Ja imam dva sh4 resivera i jedan MIPS resiver, haj pogodi na ćemu gledam HD kanale :lol:
iPod

#1961 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

HeHeHe, to bi bio moj odgovor na te tvoje SH4 resivere, razne Amike, Koale i druge predstavnike vanzemaljaca i zivotinjskog carstva. Naravno, podrska koju imaju Dreamboxi i drugi MIPS resiveri je nemjerljiva sa ovima SH4 resiverima, koji su šrot, krenimo od Kathreina, IPBox, pa do jeftinih FULAN raznoraznih kopija resivera. OSCam nije loš emu, ali nije EMU ni sve na resiveru :) A ti ako se zadovoljavas nekim kineskim SW-om i Oscamom na resiveru, onda i shvatam kad kažeš da si zadovoljan.

Druga stvar, jel ikada proradio pod Amikom na E2 Subtitle Player od DDamira ? Jesul ikada sredili titlove na Max TV-u, donedavno na Totalu i sl. SH4 dakle u širokom luku zaobilaziti zbog njegove ne kompatibilnosti sa DVB-API standardom.

Druga stvar, zaboravlja se multimedija (MKV, M2TS) i podrška DTS, gdje je SH4 tu?

Navedi te ozbiljne resivere koji rade pod OSCamom, a da nisu Dreambox, VU+ i AzBox. Evo izvoli, čekam.
bdzs

#1962 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

@ipod neznam o cemu ti pricas kakav amiko. ja ti namjerno necu reci koji sh4 imam (dva) a sve to sto ti mislis da neradi na mojim resiverima, varas se cak puno bolje nego na drimu....hahahah dream i multimedija (mips)..smjesno. Pa da je MIPS dobar za multimediju ne bi AZBox koristio SIGMU (vratolomiju od procesora). A oko subtitlova, vrlo dobro znas za koji je resiver prvo napravljen taj plugin, samo se pravis da neznas :wink: . O Oscam vidim da neznas nista pa nema koristi ni raspravljati.
plejka2

#1963 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Ja imam vanzemaljca i odlican je.Da je kita reko bi sta me briga al nije stvarno ko hoce da vjeruje ok ko nece njegov problem.Alien na sparku radi bez greske mada mu enigma2 jos nije kako treba sredjena.Pokreno sam damirov subtitle na e2 al posto mene to ne interesuje samo sam ono testirao da vidim kako radi.Inace ne gledam filmove na satelitskoj samo sport i muzika zato mi i ne treba njegov plugin.
Oscam na sparku isto radi bez greske.
@ipod
Rade i titlovi na maxu radili su na totalu isto bez ikakvih problema na sparku a na enigmi2 su radili kad pokrenes pa zaustavis snimanje.
Koliko sam upratio ti si protiv cs-a ako se ne varam zasto onda ne valja oscam ako kazu ljudi da rade orginalne kartice na njemu bez problema?(barem oni koji imaju)
Oni sto vrte cs zato i blate aliena sto ne radi famozni cccam.
Mada sam cuo od ljudi da se oscam isto da podesiti za te i slicne pizdarije hehe :D
iPod

#1964 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

bdzs wrote:@ipod neznam o cemu ti pricas kakav amiko. ja ti namjerno necu reci koji sh4 imam (dva) a sve to sto ti mislis da neradi na mojim resiverima, varas se cak puno bolje nego na drimu....hahahah dream i multimedija (mips)..smjesno. Pa da je MIPS dobar za multimediju ne bi AZBox koristio SIGMU (vratolomiju od procesora). A oko subtitlova, vrlo dobro znas za koji je resiver prvo napravljen taj plugin, samo se pravis da neznas :wink: . O Oscam vidim da neznas nista pa nema koristi ni raspravljati.
Znam, napravljen je prvo za IPBox resivere, ali to nije garancija da će raditi na svakom SH4 resiveru, ne zbog same arhitekture procesora već zbog E2 imagea, i tačno je da nije radio na NBIRU E2 za Amiko. Ovo govorim iz ličnog iskustva, jer sam sa drugom kod njega pokušavao da namjestimo da radi i nije radio
bdzs

#1965 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

plejka2 wrote:Ja imam vanzemaljca i odlican je.Da je kita reko bi sta me briga al nije stvarno ko hoce da vjeruje ok
Mada sam cuo od ljudi da se oscam isto da podesiti za te i slicne pizdarije hehe :D
Radi, radi :lol: ...samo oni koji tuše kineske klonjare i Gigablu sranja..lafo "MIPS sa native CCcamom" :lol: ... nedaju reći da bolje radi Oscam, još i prijete banovim na tim "svojim" promoterskim forumima ala novisf i satplus.
iPod

#1966 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

bdzs wrote:
plejka2 wrote:Ja imam vanzemaljca i odlican je.Da je kita reko bi sta me briga al nije stvarno ko hoce da vjeruje ok
Radi, radi :lol: ...samo oni koji tuše kineske klonjare i Gigablu sranja..lafo "MIPS sa native CCcamom" :lol: ... nedaju reći da bolje radi Oscam, još i prijete banovim na tim "svojim" promoterskim forumima ala novisf i satplus.
Slažem se, sada je velika poplava klonjara, ali opet kažem za početnika je i DM800 klon odlična stvar, bez po muke sve poštimati :).
plejka2

#1967 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

bdzs wrote:
Nisam imo priliku da vidim taj gigablu ali ako kazu da radi dobro sto da im ne vjerujemo.Ja nikad necu reci za nesto da ne valja ako nisam se uvjerio u to.Problem je u tome sto ce mnogi "dileri" reci da alien ne valja nebi li privukli paznju na svoje resivere koje su vec porucili i cekaju da im stignu a prije toga ih nahvalili na sav glas i ako nisu imali priliku jos da ga vide ili su ga vidjeli na klipu.Isto tako po forumima koje si naveo je bilo strucnjaka koji su imali sat vremena (neki malo vise) aliena i rekli kako ne valja a uopste pojma nisu imali kako ih dovest u stanje da valja.Svaki resiver je prica za sebe i treba ti vremena ako se vec nisi susretao sa njima da ih provalis.Ja recimo nikad nisam imo priliku da koristim taj oscam jer sam imao drimbox 500s kinez ali sam uz malo truda,citanja naucio kako se podesava da radi cs.Neki su citali al nisu skontali pa sam im morao doslovno crtati a nazivaju se "znalcima"...
Ma svega u bozijoj bašći... :-D
brazzo19

#1968 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ljudi daj pomagajte necu valjda svaki put kad mi je resiver ugasen tj na stendby pola sata ili vise moram ga reset dva puta da mi prorade kodirani kanali zbog toga sto tamo u postavkama u network setings svaki put mi pobrka sve adrese tj. brojeve neke pobaca sam i onda naravno nemoze da se spoji sa kompom i moram ga restartovat dva puta da "pokupi" ponovo ip adresu i ostalo ..... mozel objasnjenje kako da ovo napravim

p.s ja mislim da je to zbog toga sto imam i modem i ruter pa je mozda jedna ista adresa ili sta vec tako da dolazi do "konflikta" adresa i zbog toga nemoze da radi kad se upali mislim nemogu ovi kodirani sky i ostalo nego moram ga resetovat koji put molim pomagajte :D
bdzs

#1969 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Čekiraj DHCP u resiveru, restartuj ruter, restartuj resiver. Nakon toga odčekiraj DHCP u resiveru i nećeš imati više problema.
newklear

#1970 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by newklear »

bdzs wrote:Čekiraj DHCP u resiveru, restartuj ruter, restartuj resiver. Nakon toga odčekiraj DHCP u resiveru i nećeš imati više problema.
Možeš li malo detaljnije opisati kako se ovo radi, imam i ja sličan problem.

Hvala
bdzs

#1971 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Nema se tu šta detaljisat. Uđeš u komunikacijske postavke resivera, neznam koji image imaš i koji resiver imaš, uglavnom svaki linux resiver ih ima. Bitno je DHCP čekirati da ruter nakon restarta resivera dodjeli sam IP adresu..npr 192.168.0.101, e kad je dodjeli onda odčekiraš DHCP odnosno dodjeljena IP adresa postaje statička i nemjenja se bez obzira koliko ćeš uređaja nakačiti na ruter.
lupp

#1972 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by lupp »

Zna li netko da li se preko dreamboxa mogu i nagravision 3 kanali(prije svega sky germany) hvatat? Nasao sam neke kljuceve iz prosle godine, medjutim nisam siguran da li su jos validne.. takodjer ako netko ima dobar link kako sve ono oko dreamboxa ide nastimavanje bio bih jako zahvalan da mi posalje :-D . pozz
newklear

#1973 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by newklear »

bdzs wrote:Nema se tu šta detaljisat. Uđeš u komunikacijske postavke resivera, neznam koji image imaš i koji resiver imaš, uglavnom svaki linux resiver ih ima. Bitno je DHCP čekirati da ruter nakon restarta resivera dodjeli sam IP adresu..npr 192.168.0.101, e kad je dodjeli onda odčekiraš DHCP odnosno dodjeljena IP adresa postaje statička i nemjenja se bez obzira koliko ćeš uređaja nakačiti na ruter.
Dreambox 500 S a image je EDG NEMESIS. je li čekirano kad je žuto ili kad je narandžasto?
Rottweiler

#1974 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

lupp wrote:Zna li netko da li se preko dreamboxa mogu i nagravision 3 kanali(prije svega sky germany) hvatat? Nasao sam neke kljuceve iz prosle godine, medjutim nisam siguran da li su jos validne.. takodjer ako netko ima dobar link kako sve ono oko dreamboxa ide nastimavanje bio bih jako zahvalan da mi posalje :-D . pozz
Sa kljucevima nemozes to gledati, ali sa CS moze ;)
lupp

#1975 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by lupp »

Rottweiler wrote:
lupp wrote:Zna li netko da li se preko dreamboxa mogu i nagravision 3 kanali(prije svega sky germany) hvatat? Nasao sam neke kljuceve iz prosle godine, medjutim nisam siguran da li su jos validne.. takodjer ako netko ima dobar link kako sve ono oko dreamboxa ide nastimavanje bio bih jako zahvalan da mi posalje :-D . pozz
Sa kljucevima nemozes to gledati, ali sa CS moze ;)
A CS je card sharing ili?

Nego vidim da se to moze narucit preko nekog posrednika, dodje nekih 15km mjesecno, kao dodje sky, hrt, nova i svasta jos..ja se pitam da li postoji i neki besplatni nacin ili se bas mora preko pretplate?
Post Reply