Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Edin H.

#1826 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Edin H. »

brazzo19 wrote:
Edin H. wrote:Zna li neko da li neka albanska televizija prenosi utakmicu BiH - Albanija i hoce li se moci gledati?

Kao sto znamo BHT nije na satelitu.

SuperSport 1 u okviru DigitalAlb paketa ;-) :thumbup:

Svaka cast na brzom odgovoru :thumbup: :bih:

Na kom je to satelitu? Je li to albanski kanal sa albanskim komentatorom?
Bice smijesno :D
brazzo19

#1828 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Edin H. wrote:
brazzo19 wrote:
Edin H. wrote:Zna li neko da li neka albanska televizija prenosi utakmicu BiH - Albanija i hoce li se moci gledati?

Da da to je albanski kanal i on ti je na eutelsatu ( tamo gdje je total tv i hayat ) i jos plus pored ovog prenos ces imat i na Al Dzaziri sports kanalima ( vjerovtano na 6.ici ) oni su ti na hotbirdu sa arapskim komentatorom tako da ce bit sou program gledat na tom kanalu utakmicu :D :lol:
Edin H.

#1829 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Edin H. »

brazzo19 wrote:
Edin H. wrote:
brazzo19 wrote: SuperSport 1 u okviru DigitalAlb paketa ;-) :thumbup:

Da da to je albanski kanal i on ti je na eutelsatu ( tamo gdje je total tv i hayat ) i jos plus pored ovog prenos ces imat i na Al Dzaziri sports kanalima ( vjerovtano na 6.ici ) oni su ti na hotbirdu sa arapskim komentatorom tako da ce bit sou program gledat na tom kanalu utakmicu :D :lol:
Jao da me vidi babo :lol: :lol: :lol: , arapski komentatori
Srecom imam ja jarana iz Sudana, pa neka prevodi :mrgreen:

Hvala jos jednom.
Mustang1

#1830 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Imam i ja hodzu ..posjest cu ga i nek mi prevodi .. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
brazzo19

#1831 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Bolje nek ti sta zapise sutra da dobijemo a prevod ti nece trebat ovi arapi nisu normalni kad prenose tekmu . :D

P.S Ovako nesto ce da bude sutra navece :D http://www.youtube.com/watch?v=i5FQ2owY80g
Mustang1

#1832 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Sto prenosi selame porodici i prijateljima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ovaj je dobar ... ima onaj pola centra lopta predje ...oooooooooooooooOOOOOOOOOOOOOOooooooOoOOooOO allllllllllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ooooooooooooooooooooooooooooooooooooo................. :D
and

#1833 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

s obirom na tvoju lokaciju,ništa riblja kost?
ketronsd1

#1834 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by ketronsd1 »

Edin H. wrote:
brazzo19 wrote:

http://www.liveonsat.com
Ovdje ti ima sve.Cini mi se 4 kanala prenose tekmu
iPod

#1835 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

http://teve.ba/article/2062/bht-1-bih-albanija

DigiSport+

AlJazeera 6

SuperSport 1

Ovi prenose sto posto, e sada da li ima neki nekodirani feed, vrlo je moguće.

Pratite na ovom web-u http://www.satelliweb.com/index.php?section=livef . jer ako bude neki feed tu će garant biti objavljeno.
iPod

#1836 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Evo live feedova za neke utakmice, siguran sam da će biti i za BiH i to nekodirano.

Gdje nema FEC stavite na AUTO u resiveru. DM500 ne moze prikazati feed 4:2:2 na televizor ali zato mozete streamati preko VLC-a na PC i radit će :)

EDIT: BiH - Albania feed

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Fourier88

#1837 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Fourier88 »

evo konkretno pitanje za iskusne korisnike DM500. s kojim imageom imate najbolja iskustva? ja koristim gemini_4_7_ara_drhg i u odnosu na druge koje sam probao ispostavio se prilično stabilnim. ipak, najviše me nervira da nakon određenog broja šaltanja kanala zna zaštekat pa ga moram isključivat iz struje... imate li kakve preporuke za stabilniji image? ovim isključivanjem sam sje*o već jedan adapter.
bdzs

#1838 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Gemini 440 vec 4 godine koristim. Svakih 4 do 5 mjeseci ga preflesam. Koristm vlastitu listu i nemam problema sa cupanjem iz struje.
brazzo19

#1839 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Ja koristim ovu verziju i nemogu se navici ni na jednu drugu :D

GP450_DM500_mv_xdmod_without_bomb_original
samoyu

#1840 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samoyu »

Na satelitu Eurobird 16A (16.0°E) pokrenut je test nove satelitske platforme namijenjene za rumunsko tržište.
EVISION je ime nove rumunske platforme koja će imati težak zadatak da se bori sa konkurentnim platformama kao što su Digi TV, Akta, Dolce TV i dr.

Za prva testiranja Evision koristi transponder broj 121, frekvencija 10930 GHz, pol. H, koji je nekada koristila platforma Total TV. Multipleks se sastoji od 12 televizijskih kanala, od kojih su 4 u SD formatu a ostali u HD rezoluciji (Antena 1, GSP SPORT TV, National TV, Realitatea TV, Prima TV, Kiss TV, Pro TV, Acasá TV, Sport.ro, Pro Cinema, Kanal D, OTV). U pripremi je i internet stranica evision.ro

Tehnički parametri:

* Eurobird 16A (16 ° E), frekvencija 10930 GHz, Pol H, SR 27500, FEC 3 / 4, FTA
help_desk

#1841 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by help_desk »

Kako da vidim koji su to slobodni kanali na Total TV? Ima li među tim kanalima i onih koji prenose Calcio i Primeru, i koji su to kanali?
clarion_

#1842 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

help_desk wrote:Kako da vidim koji su to slobodni kanali na Total TV? Ima li među tim kanalima i onih koji prenose Calcio i Primeru, i koji su to kanali?
takvih nema i ne trazi ih!!!!
help_desk

#1843 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by help_desk »

Na njihovoj stranici piše da nude izbor od 200 fta kanala, pa sam mislio da među njima ima i onih koji prenose ove 2 lige.
Rottweiler

#1844 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Ma nenude oni nista :D
To su obicni free kanali, koje mozes gledati i bez totala, kao BN sat, DM sat i slicna sranja
sukis

#1845 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sukis »

Koga zanima Total u cs,danas sam saznao da krece uskoro! :D :D

Vraca se u cs,navodno sve se izvodi preko original total masine preko com port kabla,jedan kanal po resiveru,radi bolje i brze vec prije.

Jedan dio kanala ce krenuti najdalje kroz nekih deset dana,vjerujem u ovu pricu jer je dosla direktno od zajebanih igraca,bez cula kazala..... :evil:
clarion_

#1846 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

sukis wrote:Koga zanima Total u cs,danas sam saznao da krece uskoro! :D :D

Vraca se u cs,navodno sve se izvodi preko original total masine preko com port kabla,jedan kanal po resiveru,radi bolje i brze vec prije.

Jedan dio kanala ce krenuti najdalje kroz nekih deset dana,vjerujem u ovu pricu jer je dosla direktno od zajebanih igraca,bez cula kazala..... :evil:
dobra stvar!!
mO k3

#1847 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mO k3 »

imam db800 hd imam enigmu na njemu ... e sada pocetkom decembra sam stavi enigmu , da li je sa vremenom na vrijeme potrebno da se na novo flesa i iz kojeg razloga??
iPod

#1848 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Pošto DMM je prestala sa supportom DM800 HD modela, tako i driveri koje je dmm razvijala vise ne izlaze, stoga ne vidim razlog da bi trebao ubacivati neku novu enigma 2, naravno jedino ako ti se nesto ne svidja na image-u koji trenutno koristis, ali vecinom u novim enigmama za dm800 model su to samo dodatci u vidu novih plugina, ali baza (driveri+kernel) su isti, a support je prekinut onog momenta kada je dmm iz experimental imagea usao u final release. Cesto novi imagei su samo sa dodatcima za USB DVB-T tunere i driverima za njih.

Zadnja verzija koju je DMM izbacila je 3.0.3 od 16.12.2010 godine, i sada je RELEASE, a ne EXPERIMENTAL

Code: Select all

http://www.dream-multimedia-tv.de/en/downloads#DM800HD
Naravno, bez obzira da li se radi o kineskim kopijama ili originalima, i imageovi za kopije se baziraju na driverima za originale, samo sto se pravi emulacija SIM kartice, tj. patchira se secondstage loader.
sarajovaz

#1849 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

To je jos sve pod navodnicima, iako bude tako, problem je kasnija realizacija rjesenja. Ako recimo Total onemoguci koristenje com porta sa patch za novi sw ili mozda cak slanjem nekog ecm-a koji ce da to onemoguci, ko zna kakve jos mogucnosti postoje. Vrijeme ce svoje pokazati :D
dragan.s

#1850 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by dragan.s »

Slično riješenje je postojalo i ranije, ali je bilo em sporo em nestabilno. A SBB-u nije nikakav problem da "zatvori" COM ili LAN priključak.
Mislim da još dugo neće biti Totala u CS-u čime je CS izgubio skoro pola korisnika. Još kad i ostali pređu na novi NDS biće totalni mrak.
CS je bio dobro riješenje za umrežiti par prijemnika u kući ili između prijatelja. Ali se odavno pretvorio u ilegalni biznis.
Post Reply