Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
samir77

#1801 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samir77 »

ma da hoce bar kod nekog proraditi,bar bi i nama nada bila veca
brazzo19

#1802 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

clarion_ wrote:vidim da me prozivaju ovdje :) lutke moje :) u svijetu cardsharinga uvijek ima neko iznad, tako je i meni neko rekao da ce raditi od 01.06. ali evo jos ne radi. sa totalom nije gotovo, ja mislim da do kraja ovog mjeseca sig. dolazi a vjerovatno ga pola vas ionako nece imati jer se tu mogucnost imati samo probrani serveri...
Ok sve to sto pricas al kad bi svi ljudi opcenito sto se tice tematike i cs.a sutili vise onda bih duze programi i paketi radili znaci pocnu se ljudi hvalit kako im radi sky primafila i sky select postavljaju slike kako gledaju i hop nema vise tako isto i za cs i total suti i gledaj :wink: nemoras se nikom pravdat hocel kad ce i nece to ti je isto kad vamo ljudi na jednom forumu pocnu pricati vezano za pojacanja i igrace koji ce doci i za dan dva stvar se prenese na net stranice medije novine i to sve propadne tako i ovo ( nadam se da kontas poredjenje sto sam ti govorio ) :wink: ja sam recimo odmah dan dva nakon sto je pao citav total dobio zamjenu u vidu MAX TV.a ( bolji od totala 1000 puta arena sport kanali i ostalo ) i sta se imam nekom ovdje pravdat i pricat kako mi radi i stavljat slike i ostalo zato ti kazem suti u uzivaj sto ljudi vise drze jezik za zubima vise cemo moci uzivati u ostalim paketima i kanalima :wink: :thumbup:
clarion_

#1803 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

brazzo19 wrote:
clarion_ wrote:vidim da me prozivaju ovdje :) lutke moje :) u svijetu cardsharinga uvijek ima neko iznad, tako je i meni neko rekao da ce raditi od 01.06. ali evo jos ne radi. sa totalom nije gotovo, ja mislim da do kraja ovog mjeseca sig. dolazi a vjerovatno ga pola vas ionako nece imati jer se tu mogucnost imati samo probrani serveri...
Ok sve to sto pricas al kad bi svi ljudi opcenito sto se tice tematike i cs.a sutili vise onda bih duze programi i paketi radili znaci pocnu se ljudi hvalit kako im radi sky primafila i sky select postavljaju slike kako gledaju i hop nema vise tako isto i za cs i total suti i gledaj :wink: nemoras se nikom pravdat hocel kad ce i nece to ti je isto kad vamo ljudi na jednom forumu pocnu pricati vezano za pojacanja i igrace koji ce doci i za dan dva stvar se prenese na net stranice medije novine i to sve propadne tako i ovo ( nadam se da kontas poredjenje sto sam ti govorio ) :wink: ja sam recimo odmah dan dva nakon sto je pao citav total dobio zamjenu u vidu MAX TV.a ( bolji od totala 1000 puta arena sport kanali i ostalo ) i sta se imam nekom ovdje pravdat i pricat kako mi radi i stavljat slike i ostalo zato ti kazem suti u uzivaj sto ljudi vise drze jezik za zubima vise cemo moci uzivati u ostalim paketima i kanalima :wink: :thumbup:
ja sam vec govorio, sto vise pricamo manje gledamo al ne mozes ti stati na kraj... svi teme o totalu su pogasene zbog govornika...
iPod

#1804 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

@clarion_

zivi bili pa vidjeli, a ja ti kazem sigurno total ove godine necete vidjeti preko cs-a :)
clarion_

#1805 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

iPod wrote:@clarion_

zivi bili pa vidjeli, a ja ti kazem sigurno total ove godine necete vidjeti preko cs-a :)
de mi reci cemu tolika zelja za totalom.... recimo na thor-u imas gotovo sve te domace kanale i to u Nagravision-u koji nikada ama bas nikada nece ni trznuti. na hot birdu imas hrt-ove, a uz to najbolje sportske anale. po meni 3-4 lnb-a i veca antena i sve si rijesio... 0.8w-13e-16e-19e... i sve imas
EUROBIH

#1806 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by EUROBIH »

šteta,neću moći gledat žikinu šarenicu,na palmi popravku vodovoda u jagodini,na prvoj kviz o velikoj srbiji,trash grand,dm,dodika na rtrs.....deprimirajuće...
Mustang1

#1807 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mustang1 »

Meni je totala zao zbog sportkluba i teniskih turnira ....ostalo sve manje vise mogu preboliti :D
clarion_

#1808 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

EUROBIH wrote:

šteta,neću moći gledat žikinu šarenicu,na palmi popravku vodovoda u jagodini,na prvoj kviz o velikoj srbiji,trash grand,dm,dodika na rtrs.....deprimirajuće...
evo i meni suze niz ledja zbog pomenutih kanala :) a sto se tice sportkluba, izvolite hd resiver koji se moze kupiti i za 250 KM i mogu se pratiti preko DVB-S2 tunera...

pozdrav i pozivam vas da dalje ne diskutujemo o cardhsaringu jer to moze samo skoditi.... ja se odjavljujem...
iPod

#1809 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

CardSharing ne znaci ako imas legalno placenu karticu, a sa kojom te kanala gledas u drugom resiveru, ja ovdje ne raspravljam o CS-u, vec si ti taj koji se javio i pricao kako ce Total TV ubrzo na CS. Nece druškane moj, nemoj se sekirati i sanjati djecije snove, Total TV je gotova prica..... Sve dok oni ne kazu da im je pala gledanost i broj pretplatnika i sl. tek tada će ga pustiti, ND$ se lako obracuna sa svakim "tweakom", jer nemogu ovo nazvati hackom, ovaj sistem nikada nije bio javno dostupan preko kljuceva, izuzev slucaja sa Viasat platformom na Sirius 5E i resivera sa jeftinim ALi chipom, al to je bilo prosle ili pretprosle godine.

Prvo treba objasniti ljudima sta je total napravio, vjenčao je karte sa upgradeom novog SW-a 113 na svoje resivere, zatim karta je ranije primila OTA update za promjenu boxkey-a, nakon toga, kada ste primili SW 113 za Totalov resiver, on inicira zamjenu BK ključa na karti, a onemogući prikaz istog u Menu od resivera. Naravno iščitati BK za ND$ i ovu kartu nije moguće, a uz to je i nelegalno!!!

Znaci ljudima samo dajes laznu nadu.
Mr.Sojic

#1810 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

iPod wrote:
Ovi sto daju nadu ljudima ustvari drze CS pa se nadaju da nece morati snizitu cijenu CS-a jer nema vise TTV-a :D
sarajovaz

#1811 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

iPod wrote:CardSharing ne znaci ako imas legalno placenu karticu, a sa kojom te kanala gledas u drugom resiveru, ja ovdje ne raspravljam o CS-u, vec si ti taj koji se javio i pricao kako ce Total TV ubrzo na CS. Nece druškane moj, nemoj se sekirati i sanjati djecije snove, Total TV je gotova prica..... Sve dok oni ne kazu da im je pala gledanost i broj pretplatnika i sl. tek tada će ga pustiti, ND$ se lako obracuna sa svakim "tweakom", jer nemogu ovo nazvati hackom, ovaj sistem nikada nije bio javno dostupan preko kljuceva, izuzev slucaja sa Viasat platformom na Sirius 5E i resivera sa jeftinim ALi chipom, al to je bilo prosle ili pretprosle godine.

Prvo treba objasniti ljudima sta je total napravio, vjenčao je karte sa upgradeom novog SW-a 113 na svoje resivere, zatim karta je ranije primila OTA update za promjenu boxkey-a, nakon toga, kada ste primili SW 113 za Totalov resiver, on inicira zamjenu BK ključa na karti, a onemogući prikaz istog u Menu od resivera. Naravno iščitati BK za ND$ i ovu kartu nije moguće, a uz to je i nelegalno!!!

To su sve nagadjanja za sad. Istina je Total Tv ne radi u cs, dali ce proraditi pokazat ce vrijeme naravno. Nije stvar hack NDS-a nikad nije ni bio hackovan to znamo, vec je stvar resivera od totala kojeg treba iscitati i da se primijene sve promjene u novi emulator koji ce da simulira total tv resiver, za sada izgleda to niko nije uspio, sto ne iskljucuje da neko nece i uspjeti, ovisno od toga koliko se nadje neko toliko strucan da se bash udubi u tu tematiku. I usput nije sw113 vec sw112. :P
iPod

#1812 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

@sarajovaz

A izvini molim te kako ces dumpati sw totalovog resivera. Prvo kod tog resivera kao i kod svakog resivera jtag i serijski su ispod procesora, u ovom slucaju ST high-secured CPU-a koji je plus na sve to zaključan, druga stvari nadji mi nekoga na balkanu ko ima i volju i opremu odlemiti ST procesor na totalovom resiveri, zatim nabaviti otkljucan STMicroelectronics procesor nasaditi ga na tu plocu, a sve uspjesno i pri tome da ne za*ebe pinove i ostalu elektroniku. Total TV nije interesantan i popularan kao drugi paketi stoga nece se niko ni zezati sa njim, uz to modificiranje kartice, oficijelnog prijemnika je nelegalno.

Uostalom kako bi ti sada presreo komunikaciju izmedju resivera i kartice ? kako bi znao kolika je duzina CW koji se salje karti i DCW koji karta salje procesoru..... Nije to bas tako lako kao sto je vecina ovih koji prodaju taj isti CS mislila doci ce to za pet dana i tako palila raju i svoje musterije, Total zaboravite, vrlo jednostavno ili placajte pretplatu ko sto je i ja placam najnormalnije vec zadnje 2 ipo godine i uz sve to gledam na Echoliteu kojeg sam od prvog dana dobio od njih, jest ruzan, jeste glup sw ali opet mogu da gledam...
sarajovaz

#1813 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

iPod wrote:@sarajovaz

A izvini molim te kako ces dumpati sw totalovog resivera. Prvo kod tog resivera kao i kod svakog resivera jtag i serijski su ispod procesora, u ovom slucaju ST high-secured CPU-a koji je plus na sve to zaključan, druga stvari nadji mi nekoga na balkanu ko ima i volju i opremu odlemiti ST procesor na totalovom resiveri, zatim nabaviti otkljucan STMicroelectronics procesor nasaditi ga na tu plocu, a sve uspjesno i pri tome da ne za*ebe pinove i ostalu elektroniku. Total TV nije interesantan i popularan kao drugi paketi stoga nece se niko ni zezati sa njim, uz to modificiranje kartice, oficijelnog prijemnika je nelegalno.

Uostalom kako bi ti sada presreo komunikaciju izmedju resivera i kartice ? kako bi znao kolika je duzina CW koji se salje karti i DCW koji karta salje procesoru..... Nije to bas tako lako kao sto je vecina ovih koji prodaju taj isti CS mislila doci ce to za pet dana i tako palila raju i svoje musterije, Total zaboravite, vrlo jednostavno ili placajte pretplatu ko sto je i ja placam najnormalnije vec zadnje 2 ipo godine i uz sve to gledam na Echoliteu kojeg sam od prvog dana dobio od njih, jest ruzan, jeste glup sw ali opet mogu da gledam...
Dali zamjena procesora pomaze nisam bash siguran u to. Dali na Balkanu ima neko ko je to u stanju uraditi i u to ne vjerujem, ali sigurno da ima ljudi negdje koji to mogu.
Sada pitanje je koliko je kome interes da to sve ganja i ulaze novac u to i naravno hocel se to na kraju sve uskladiti. Ali vjerujem da ima osoba kojima je to interes, kada uzmes u obzir da mnogi Totalovi distributeri imaju cs servere sa hiljadama klijenata.
To sto spominjes da je nesto nelegalno to u ovoj temi nije uopste relevantno ljudi kad bi to gledali s te osnove ne bi prvo prodavali cs a klijenti ga ne bi kupovali.
Takodje sharing u okviru kuce ti niko ne moze zabraniti i vlasnik resivera ima pravo da radi sa njim sta zeli pa cak i da ga nogom zgazi. A sam Total Tv nije legalan , tako ga je recimo BHT tuzio sto ih je stavio u ponudu svoju bez pitanja a slijedi i FTV a prodaja u dijaspori je isto upitna, ali koga ovo sve zanima.
iPod

#1814 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Koliko ce potrajati i hoce li vise ikada raditi kako je radio i kako su se mnogi bogatili na racun tog CS-a, ne znam, ali evo ti mali podatak, naravno mozes provjeriti.

Provideri koji koriste ND$ i koji su uspjesno onemogucili gledanje u neoficijelnim resiverima:

- Foxtel Australia (02.06)
- dolce
- total tv
- ltv
- YES
- boom
- Dsmart

od 02.06 i australijski provider Foxtel se pridruzio ovoj listi.

Sada naravno mozes progooglati i vidjeti koliko vec dugo pored totala i foxtela nisu dostupni ovi drugi... Uzmi u obzir da je Dsmart turski paket, ne toliko popularan kao Digiturk ali ima jako veliko trziste kako u turskoj, tako i u inostranstvu u mnogim zemljama EU u kojima zive i rade ljudi koji su porijeklom iz Turske i koji bi sve to fino zeljeli gledati.... al nemoze :)
sarajovaz

#1815 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

iPod wrote:Koliko ce potrajati i hoce li vise ikada raditi kako je radio i kako su se mnogi bogatili na racun tog CS-a, ne znam, ali evo ti mali podatak, naravno mozes provjeriti.

Provideri koji koriste ND$ i koji su uspjesno onemogucili gledanje u neoficijelnim resiverima:

- Foxtel Australia (02.06)
- dolce
- total tv
- ltv
- YES
- boom
- Dsmart

od 02.06 i australijski provider Foxtel se pridruzio ovoj listi.

Sada naravno mozes progooglati i vidjeti koliko vec dugo pored totala i foxtela nisu dostupni ovi drugi... Uzmi u obzir da je Dsmart turski paket, ne toliko popularan kao Digiturk ali ima jako veliko trziste kako u turskoj, tako i u inostranstvu u mnogim zemljama EU u kojima zive i rade ljudi koji su porijeklom iz Turske i koji bi sve to fino zeljeli gledati.... al nemoze :)
Kako stoje stvari ubrzo bi mogao i taj Digiturk stati kad zamijene sve stare karte tako sam dobio info od nekog turcina, ali o tom po tom.

Zaboravio si napisati da za:
Viasat HD danski postoji fix
i za Astro Malejzija takodje NDS (doduse oni imaju sti5516 procesor ali eto rijesili..)

Ali opet zavisi sve od toga koliko ljudi budu tragali za rjesenjem i spremni na tom putu da uloze.
iPod

#1816 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

Sve nove Digiturk Ird3to karte aktivirane u originalnom resiveru su automatski i vjencane sa resiverom, to je tacno, ukoliko karta nije aktivirana u originalnom resiveru moze i dalje raditi, ako se blokiraju neke stvari :D
sukis

#1817 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sukis »

Ja cuo da je rijeseno,koliko je istina ne znam,koristio sam cs dzaba od dobrog jarana nisam strucan uopste oko toga pa vas pitam.

Ako stvarno nije laz da postoji fix,ako ga je neko odradio zasto ga ne pusta,sta je u pitanju boji se NDS/a,Totala ili ceka dobru ponudu za pare.
sarajovaz

#1818 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by sarajovaz »

sukis wrote:Ja cuo da je rijeseno,koliko je istina ne znam,koristio sam cs dzaba od dobrog jarana nisam strucan uopste oko toga pa vas pitam.

Ako stvarno nije laz da postoji fix,ako ga je neko odradio zasto ga ne pusta,sta je u pitanju boji se NDS/a,Totala ili ceka dobru ponudu za pare.
Sve su to mahalske priche. Sad za sada nema ni traga od fix-a.
chino

#1819 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by chino »

Molim vas, koliko utice promjena adsl paketa sa 4 Mbit/s na 2 Mbit/s na rad DB 500 ?

Konkretno u pitanju je prelazak sa adsl-a na mojaTv net paket.
Doda37

#1820 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

chino wrote:Molim vas, koliko utice promjena adsl paketa sa 4 Mbit/s na 2 Mbit/s na rad DB 500 ?

Konkretno u pitanju je prelazak sa adsl-a na mojaTv net paket.
Nista neces primjetiti
chino

#1821 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by chino »

ok, hvala
Rauber

#1822 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rauber »

EUROBIH wrote:

Vala bas :thumbup:
TotalTV mi ni najmanje ne fali, katastrofa bi bila da se zakljucaju paketi na astri, hotbirdu i thoru... :run:
Edin H.

#1823 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Edin H. »

Zna li neko da li neka albanska televizija prenosi utakmicu BiH - Albanija i hoce li se moci gledati?

Kao sto znamo BHT nije na satelitu.
brazzo19

#1824 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Edin H. wrote:Zna li neko da li neka albanska televizija prenosi utakmicu BiH - Albanija i hoce li se moci gledati?

SuperSport 1 u okviru DigitalAlb paketa ;-) :thumbup:
Doda37

#1825 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Doda37 »

Edin H. wrote:Zna li neko da li neka albanska televizija prenosi utakmicu BiH - Albanija i hoce li se moci gledati?

Super Sport 1
Post Reply