Suti dobro jeBubalo1 wrote:Meni je pink radio nije nikako ni prestajao..radi i sadaa na totalu nista ne radi ..rade dole neki rumunski bugarski koji vec kanali albanski sta ja znam
ali to nisam gledao nikad niti cu ikad
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
- Edin H.
#1751 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
- argyle
#1752 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
TV1Edin H. wrote:Suti dobro jeBubalo1 wrote:Meni je pink radio nije nikako ni prestajao..radi i sadaa na totalu nista ne radi ..rade dole neki rumunski bugarski koji vec kanali albanski sta ja znam
ali to nisam gledao nikad niti cu ikad
, kako si ti mislio gledati utakmicu
![]()
- argyle
#1753 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
da li u vas rade Sky sport Italia 1,2, ( frek. 11958 V 27500), sky sport 3, sky sport extra , Sky Primafila (svi redom) na Hotbirdu 13 ?
na 11958 v otvara sky sport 24.
ostali kanali ne prave probleme.
(resiver dreambox 500s)
na 11958 v otvara sky sport 24.
ostali kanali ne prave probleme.
(resiver dreambox 500s)
-
Mustang1
#1754 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Imamo mi naseg Bahu dok je Bahe ne bojimo se za repku
A to sky italia..preskeniraj ponovo i dovest ce se u red
A to sky italia..preskeniraj ponovo i dovest ce se u red
- Tiger 033
#1755 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Da li je ovo istina sto sam sad upravo procitao na jednom forumu "Total je krenuo protiv CS vidjecemo sta ce se desiti... sky italia je bila nedostupna dva mjeseca, isti potez pravi Total dok ne izadje fix cccam Total se uskoro nece gledati ni preko CS"
-
brazzo19
#1756 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Tiger 033 wrote:Da li je ovo istina sto sam sad upravo procitao na jednom forumu "Total je krenuo protiv CS vidjecemo sta ce se desiti... sky italia je bila nedostupna dva mjeseca, isti potez pravi Total dok ne izadje fix cccam Total se uskoro nece gledati ni preko CS"
Gotovo citav total se vec sad nemoze gledati preko cs.a samo neki kanali rade iz tog paketa dok svi ostali paketi rade ok
- dela28
#1757 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav
Gdje ima kupiti DM800HD pvr i kakva su iskustva sa ovim resiverom.
Pozdrav i unaprijed Hvala
-
samir77
#1758 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ja iskreno mislim da cemo se nacekati da total proradi preko cs.Ko jos,osim nas iz bivse jugoslavije gleda total?Niko.A ostale pakete,sky talijanski,njemacki,engleski,to gledaju svi.Probleme koje je imao sky italija,zbog kojih se nije mogao pratiti preko cs,sigurno nije rijesio neko sa nasih prostora.Taj koji je otkrio nacin kako da sky italija ponovo proradi preko cs,on,vjerujem,nije ni cuo da postoji total tv.Za nas je total najbolji,ali tamo njima koji to rjesavaju,total nije ni na kraj pameti,zato..nacekati cemo se
-
Mustang1
#1759 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
-
clarion_
#1760 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
wtf?????? mozda ti i hoces ali ja sigurno necu, jos koji dan i eto gasamir77 wrote:Ja iskreno mislim da cemo se nacekati da total proradi preko cs.Ko jos,osim nas iz bivse jugoslavije gleda total?Niko.A ostale pakete,sky talijanski,njemacki,engleski,to gledaju svi.Probleme koje je imao sky italija,zbog kojih se nije mogao pratiti preko cs,sigurno nije rijesio neko sa nasih prostora.Taj koji je otkrio nacin kako da sky italija ponovo proradi preko cs,on,vjerujem,nije ni cuo da postoji total tv.Za nas je total najbolji,ali tamo njima koji to rjesavaju,total nije ni na kraj pameti,zato..nacekati cemo se
- bdzs
#1761 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Mislim da si ti izrekaop gorku istinu.samir77 wrote:Ja iskreno mislim da cemo se nacekati da total proradi preko cs.Ko jos,osim nas iz bivse jugoslavije gleda total?Niko.A ostale pakete,sky talijanski,njemacki,engleski,to gledaju svi.Probleme koje je imao sky italija,zbog kojih se nije mogao pratiti preko cs,sigurno nije rijesio neko sa nasih prostora.Taj koji je otkrio nacin kako da sky italija ponovo proradi preko cs,on,vjerujem,nije ni cuo da postoji total tv.Za nas je total najbolji,ali tamo njima koji to rjesavaju,total nije ni na kraj pameti,zato..nacekati cemo se
Problem totala je sto jos uvjek nije iscitan ispravan log iz oficijelnog resivera, dok kod sky it to nije bio slucaj.
Ko bude to prvi uradio mislim da ce prvo gledat da ima veliku korist od toga.............znas ti nas ..jebo ti nas
-
samir77
#1762 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Vrijeme je pred nama,vidjet cemo sta ce biti sa totalom,i ja bi volio da proradi sto prije,al male su sanse,to svako mora priznati
-
sukis
#1763 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ne znam,prema pricama koje kruze carsijom rjesenje ima,radi sve,rijeseno u Bosni.Tvorac resenja ne pusta nista i ceka,boji se ili nesto trece to samo on zna!
-
(ne)forumas
#1764 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
isto k'o piramide, ima ih al' do sada nisu vidjene
- plejka2
#1765 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ja bih gledo prvo da izvucem kakvu lovu pa onda javno pustio.Sto da pustam dzaba kad mnogi na cs-u klepaju lovu i mnogo su drski.Cast izuzetcima...
-
sukis
#1766 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Napisao sam sto sam cuo istina ili nije to ostaje da se vidi,nadati se ako je istina da ce biti za sve nada nikad ne umire.
- adelko
#1767 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa koji je fol sa Total TV, sta kontaju zabranit CS? Ako je to rjesenje
da se zabrani CS zasto drugi provideri nisu to uradili. Sta se jos prica po gradu?
da se zabrani CS zasto drugi provideri nisu to uradili. Sta se jos prica po gradu?
-
mikogoago
#1768 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Gdje ima kupiti tacno ne znam,ali moja iskustva su vise nego pozitivna.Moze mu se prepisati kao mana da se pregrijava narocito kada su u pitanju HD kanali,ali ja nisam imao problema s tim.Dalje neki preporucavaju kinesku kopiju koja ne zaostaje za originalom,a ima i ugradjen i mali ventilator za hladjenje.Uz to kinezi su jeftiniji od originala.dela28 wrote:Pozdrav
Ne znam da li jos @rotvajler posjecuje ovaj forum,ali on bi ti mnogo toga mogao reci na tu temu.
Ja sam u moj DM800HD ugradio harddisk i milina ziva.Posto cesto nemam vremena da gledam neke stvari kada su,pa ih snimim.Dobro je sto sa dva kanala moze istovremeno da snima ,a gledas nesto na trecem kanalu i ne smeta mu.Jedino malo vise zagrijava,ja sam to rjesio jednim jeftinim coolerom za leptope pa ga ladi odozdo stalno tako da nema pregrijavanja.Ne znam koliko ti je ovo moje pomoglo ali eto pokusao sam koliko sam znao.
-
brazzo19
#1769 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Raja jel moze pogledat neko sta je s paketom tring na eutelsat.u vec par dana nema nikako signala na komplet paketu do sad mi je sve ok radilo ubacivao sam novu listu kanala skenirao satelit i nista jel nesto "do njih" il do mene 
- plejka2
#1770 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Do tebe je jaro
-
brazzo19
#1771 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Znaci radi ti tring paket
pa sha da radim skenirao ubacio novu listu kanala neznam sta je sve ostalo mi je ok 
- plejka2
#1772 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Radi bogumi.Preskeniraj samo tu frekvenciju mescini da se promjenila
11283.00 V 27500 5/6
11283.00 V 27500 5/6
- argyle
#1773 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
16E: Tring Digital promijenio polaritet transponderabrazzo19 wrote:Raja jel moze pogledat neko sta je s paketom tring na eutelsat.u vec par dana nema nikako signala na komplet paketu do sad mi je sve ok radilo ubacivao sam novu listu kanala skenirao satelit i nista jel nesto "do njih" il do mene
Albanska satelitska digitalna platforma Tring Digital preselila je svoj DVB-S multipleks na satelitu Eutelsat W2M na novi transponder. Svi parametri osim polariteta su ostali isti. Polaritet je sa horizontalnog promijenjen na vertikalan.
Multipleks Tring Digitala sadrži sljedeće kanale: Tring Super, Tring Sport News, Tring Comedy, RTV 21 Sat, Disney XD ME, MTV Europe, Tring Tring, Tring Planet, KTV Kohavision, Tirana TV, Tring Life, Tring Max, VIP Shpija, 3 Plus, Tring World, ERA TV, Tring Shqip, Folk+, X-Tring, VH1 Europe A. Svi su kodirani u sistemu Conax. Osim toga sadrži još tri slobodna kanala - Vizion Plus, Folk+ i Kanal 7 te četiri radio stanice.
Tehnički parametri:
* Eutelsat W2M (16 ° E) frekvencija 11,283 GHz, pol V, SR 27500, FEC 5 / 6, DVB-S/QPSK
Razlog promjene polariteta nije poznat.
- dela28
#1774 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
mikogoago wrote:Gdje ima kupiti tacno ne znam,ali moja iskustva su vise nego pozitivna.Moze mu se prepisati kao mana da se pregrijava narocito kada su u pitanju HD kanali,ali ja nisam imao problema s tim.Dalje neki preporucavaju kinesku kopiju koja ne zaostaje za originalom,a ima i ugradjen i mali ventilator za hladjenje.Uz to kinezi su jeftiniji od originala.dela28 wrote:Pozdrav
Ne znam da li jos @rotvajler posjecuje ovaj forum,ali on bi ti mnogo toga mogao reci na tu temu.
Ja sam u moj DM800HD ugradio harddisk i milina ziva.Posto cesto nemam vremena da gledam neke stvari kada su,pa ih snimim.Dobro je sto sa dva kanala moze istovremeno da snima ,a gledas nesto na trecem kanalu i ne smeta mu.Jedino malo vise zagrijava,ja sam to rjesio jednim jeftinim coolerom za leptope pa ga ladi odozdo stalno tako da nema pregrijavanja.Ne znam koliko ti je ovo moje pomoglo ali eto pokusao sam koliko sam znao.
U svakom slucaju Hvala.
Pozdrav
- Mr.Sojic
#1775 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav i hilfeeeeeeeeeeeeeee!
Ima li neko info gdje se moze u Tuzli ili Lukavcu popraviti DM500 reciver.Kada skeniram satelit pronadje samo kanale V polarizacije dok onih H nema tj. kanali V polarizacije imaju prijem dok ovi H nemaju.Mijenjao sam LNB ali nije do njega.Postavke su u redu.Reciver je star oko 2 mjseca i pod garancijom je ali covjek kod koga sam imao CS (kod njega sam i kupio ovaj reciver) ne da mi vise garanciju jer kaze da sam presao kod drugog tako da garancija otpada
-ovo naravno ima samo kod nas u Bosni.Njegaov CS je bio takav da je imao STALNE ispada servera a i prekidalo je svakih 10 min-naravno to je naplacivao 20KM - covjek je iz Lukavca.
Malo sam googlao i drugi su imali iste probleme - u pitanju je neki tranzistor ili mosfet koji regulise 13/18 V.
Na e-bay kosta oko 6 eura.
Hvala strucnjaci
unaprijed!
Ima li neko info gdje se moze u Tuzli ili Lukavcu popraviti DM500 reciver.Kada skeniram satelit pronadje samo kanale V polarizacije dok onih H nema tj. kanali V polarizacije imaju prijem dok ovi H nemaju.Mijenjao sam LNB ali nije do njega.Postavke su u redu.Reciver je star oko 2 mjseca i pod garancijom je ali covjek kod koga sam imao CS (kod njega sam i kupio ovaj reciver) ne da mi vise garanciju jer kaze da sam presao kod drugog tako da garancija otpada
Malo sam googlao i drugi su imali iste probleme - u pitanju je neki tranzistor ili mosfet koji regulise 13/18 V.
Na e-bay kosta oko 6 eura.
Hvala strucnjaci